Teraz jest 06 wrz 2025, 13:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 61 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Indywidualny program rozwoju zawodowego urzędnika s.c. 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
Drugi stopień urzędnika s.c. przysługuje obligatoryjnie w przypadku dwóch kolejnych ocen okresowych na najwyższym poziomie. Wszystko.

22 lis 2008, 12:25
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117

Drugi stopień urzędnika s.c. przysługuje obligatoryjnie w przypadku dwóch kolejnych ocen okresowych na najwyższym poziomie. Wszystko.

Po nowelizacji jest nawet tak, że wystarczą dwie kolejne oceny na jednym z dwóch najwyższych poziomów. Ale co z tego? Będziesz na przemian dostawać ocenę bardzo dobrą (ew. celującą) i dobrą. I po kłopocie. Odwołasz się od oceny dobrej?

22 lis 2008, 13:30
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

To co wtedy ....  cały program rozsiewania wiedzy upada.

Rozsiewanie jest cool. Nawet brzmi ładnie - siewca wiedzy w urzędzie.

22 lis 2008, 14:30
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306

<!--quoteo(post=38135:date=22. 11. 2008 g. 11:25:name=taxman)--><div class='quotetop'>(taxman @ 22. 11. 2008 g. 11:25) [snapback]38135[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Po nowelizacji jest nawet tak, że wystarczą dwie kolejne oceny na jednym z dwóch najwyższych poziomów. Ale co z tego? Będziesz na przemian dostawać ocenę bardzo dobrą (ew. celującą) i dobrą. I po kłopocie. Odwołasz się od oceny dobrej?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
MIałem to szczęście, że nie musiałem się odwoływać! Za to potem - niejako "z automatu" - na koncie było miło!

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 09:55 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz

22 lis 2008, 17:55
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=38138:date=22. 11. 2008 g. 13:30:name=Wakantanka)--><div class='quotetop'>(Wakantanka @ 22. 11. 2008 g. 13:30) [snapback]38138[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=38135:date=22. 11. 2008 g. 11:25:name=taxman)--><div class='quotetop'>(taxman @ 22. 11. 2008 g. 11:25) [snapback]38135[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

MIałem to szczęście, że nie musiałem się odwoływać! Za to potem - niejako "z automatu" - na koncie było miło!

A co ty na tekst od przełożonego (nie USC):
"5 - to dostaje dyrektor
4 - naczelnik wydziału
a reszta..., no może 3"
i w ten oto sposób, kolejny raz "Polskie Piekiełko" zwiciężyło!

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 09:55 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

22 lis 2008, 18:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34
Czy ktoś się może orientuje w jakim okresie od dnia mianowania powinna nastąpić pierwsza ocena urzędnika służby cywilnej?

23 lis 2008, 17:08

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czy ktoś się może orientuje w jakim okresie od dnia mianowania powinna nastąpić pierwsza ocena urzędnika służby cywilnej?

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Art. 52.
1. Nie rzadziej niż raz na 24 miesiące i nie częściej niż raz na 12 miesięcy bezpośredni przełożony sporządza na piśmie okresową ocenę urzędnika służby cywilnej, wraz z wnioskami dotyczącymi jego indywidualnego programu rozwoju
zawodowego.
2. Ocena okresowa sporządzana jest nie wcześniej niż po upływie sześciu miesięcy od dnia podjęcia pracy na danym stanowisku.
3. Ocena okresowa sporządzana jest przed zmianą stanowiska pracy, wiążącą się z istotną zmianą zakresu obowiązków, jeżeli od dnia sporządzenia ostatniej oceny okresowej upłynęło więcej niż sześciu miesięcy.
...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Mam nadzieję, że nie jesteś w gronie naszej elity USC i pytasz z ciekawości. W przeciwnym razie, Twoje mianowanie to była jedna wielka pomyłka  :(

Ostatnio edytowano 23 lis 2008, 17:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

23 lis 2008, 17:27
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Mam nadzieję, że nie jesteś w gronie naszej elity USC i pytasz z ciekawości. W przeciwnym razie, Twoje mianowanie to była jedna wielka pomyłka  :(

Tryskasz optymizmem. :D
USC to w zasadzie elita, ale jakimś sposobem do tego grona wkręcają się również jelita.

Ostatnio edytowano 23 lis 2008, 19:29 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

23 lis 2008, 19:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34

<!--quoteo(post=38165:date=23. 11. 2008 g. 17:27:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 23. 11. 2008 g. 17:27) [snapback]38165[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

USC to w zasadzie elita, ale jakimś sposobem do tego grona wkręcają się również jelita.
Bardzo mi przykro ale jednak jestem tym jelitem co to się przypadkiem wkręciło w "tę elitę". A swoją drogą to gratuluję dobrego samopoczucia. Pytałam o pierwszą ocenę bo być może coś się zmieniło w nowej ustawie o służbie cywilnej a nie miałam czasu na studiowanie zmian. Zawsze prościej i szybciej zapytać, bo przecież wokół nas jest mnóstwo ludzi życzliwych chociaż mianowanych, którzy odpowiedzą.

23 lis 2008, 21:45
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2008, 16:31

POSTY        41

<!--quoteo(post=38179:date=23. 11. 2008 g. 18:28:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 23. 11. 2008 g. 18:28) [snapback]38179[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=38165:date=23. 11. 2008 g. 17:27:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 23. 11. 2008 g. 17:27) [snapback]38165[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Bardzo mi przykro ale jednak jestem tym jelitem co to się przypadkiem wkręciło w "tę elitę". A swoją drogą to gratuluję dobrego samopoczucia. Pytałam o pierwszą ocenę bo być może coś się zmieniło w nowej ustawie o służbie cywilnej a nie miałam czasu na studiowanie zmian. Zawsze prościej i szybciej zapytać, bo przecież wokół nas jest mnóstwo ludzi życzliwych chociaż mianowanych, którzy odpowiedzą.
A nie  ładnie. Od elit wymaga się kultury, no kiedyś się wymagało, może teraz jest inaczej. A może warto do dobrych obyczajów wrócić. Z tego co czytam wnoszę, że to banda chamów dochrapała się mianowania i myśli że trzyma P.Boga za pięty. Głowa do góry Malaj i licz na siebie a te "elity"  omijaj z daleka. :za2: z taką elitą,

23 lis 2008, 22:06

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Z tego co czytam wnoszę, że to banda chamów dochrapała się mianowania i myśli że trzyma P.Boga za pięty.

Nic tylko zacytować:
wawi50                    

A nie  ładnie. Od elit wymaga się kultury, no kiedyś się wymagało, może teraz jest inaczej. A może warto do dobrych obyczajów wrócić.

Tak się składa, że akurat ja, to cham, który się nie dochrapywał do tej pory, ale za to co jakiś czas pomagam wyedukować kolejnego USC lub pomóc zapracowanemu znaleźć podstawowe normy prawne, które go dotyczą. A że dziwi mnie, że niektórzy mają takie problemy..., no cóż jesteśmy z innej bajki. Jedni proszą o pomoc gdy mają problem, inni dopiero gdy nie potrafią go rozwiązać. :piwo:

A kultury zacznij może uczyć w łazience do lustra  :nonono:

Ostatnio edytowano 23 lis 2008, 22:25 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

23 lis 2008, 22:19
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2008, 16:31

POSTY        41

<!--quoteo(post=38185:date=23. 11. 2008 g. 22:06:name=wawi50)--><div class='quotetop'>(wawi50 @ 23. 11. 2008 g. 22:06) [snapback]38185[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Z tego co czytam wnoszę, że to banda chamów dochrapała się mianowania i myśli że trzyma P.Boga za pięty.

Nic tylko zacytować:
wawi50                    

A nie  ładnie. Od elit wymaga się kultury, no kiedyś się wymagało, może teraz jest inaczej. A może warto do dobrych obyczajów wrócić.

Tak się składa, że akurat ja, to cham, który się nie dochrapywał do tej pory, ale za to co jakiś czas pomagam wyedukować kolejnego USC lub pomóc zapracowanemu znaleźć podstawowe normy prawne, które go dotyczą. A że dziwi mnie, że niektórzy mają takie problemy..., no cóż jesteśmy z innej bajki. Jedni proszą o pomoc gdy mają problem, inni dopiero gdy nie potrafią go rozwiązać. :piwo:

A kultury zacznij może uczyć w łazience do lustra  :nonono:
Masz rację z tą łazienką. Przynajmniej z inteligentnym człowiekiem pogadam. :rotfl:

23 lis 2008, 22:39
Znawca

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114

<!--quoteo(post=38179:date=23. 11. 2008 g. 18:28:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 23. 11. 2008 g. 18:28) [snapback]38179[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

O jakiej "nowej ustawie" piszesz? Bo wg mojej wiedzy nadal obowiązuje ta z 2006r. Radzę sięgnąć do tematu dotyczącego nowelizacji ustawy o sc. Oj wstyd urzędniku, wstyd.....Kolejna wpadka. Czas się chyba reedukować, żeby nie narażać się na ośmieszenie, bądź siedzieć cichutko. :nonono:

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 09:27 przez Segregator, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2008, 09:23
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Bo to musi takie de lege ferenda zapytanie było... ;)

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 09:30 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2008, 09:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 61 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona