Teraz jest 06 wrz 2025, 22:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Zalecenia Szefa KPRM dotyczące kształtowania polityki wynagr 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
Wszyscy jesteśmy na etapie wyczekiwania na podział 146 zł .
Na tej stronie znajdziecie zalecenia KPRM dotyczące tej kwesti-pozdrawiam.
<a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/pliki/zalecenia_10062008.pdf" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/pliki/zalecenia_10062008.pdf</a>

20 lis 2008, 13:32
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<a href="http://www.dsc.kprm.gov.pl/pliki/zalecenia_10062008.pdf" target="_blank">http://www.dsc.kprm.gov.pl/pliki/zalecenia_10062008.pdf</a>

proszę Moderatora o przniesienie tego watku do "posmiejmu się" albo do działu "czy w KPRM jest ktoś zdrowy?".
Tekst oczywiście patetyczno-teoretyczny i sam Lem by takiego S-F nie napisał. Mnie podoba się poniższy kwiatek, który jednoznacznie i dobitnie świadczy o poziomie autora tekstu oraz przewidywanym poziomie osób, do których te "wytyczne" sa adresowane (znaczy szefów urzędów):
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Środek przedziału mnożnika to wartość mnożnika ustalana wg wzoru:
wartość maksymalna + wartość minimalna

2<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Przepraszam za małą zmianę wyglądu wiekopomnego "wzoru"

20 lis 2008, 15:24
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2007, 17:18

POSTY        8
Widocznie autorowi tego dzieła środek tak się odchylił, że uszy nie mają się czego trzymać w rezultacie czgo powstają takie skomplikowane wzory. :glare:

20 lis 2008, 21:03
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 22:52

POSTY        33

Już zapomniałem o tej kasie.A wam jeszcze nie płacili ?

20 lis 2008, 23:05
Zaawansowany

REJESTRACJA31 sty 2008, 12:59

POSTY        40
LILIPUT- to ile ci wypłacili, pewnie tyle co "kot napłakał" skoro juz zapomniałeś.
A tak poważnie możesz zdradzić jak dokonano podziału? - czy wszyscy "równo" czy zróznicowanno?
a jeśli zróżnicowano to wg. jakich kryteriów? tych co są w tych zaleceniach KPRM?
jaki to miało wydźwięk w załodze?

21 lis 2008, 08:59
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 lis 2007, 16:13

POSTY        9
A u nas w małopolsce wypłacono z wyrównaniem od stycznia 2008 r. Nie wszyscy po równo, brano pod uwagę staż pracy (czyli wartościowano osoby, a nie stanowiska <_< )

Ostatnio edytowano 21 lis 2008, 11:07 przez vip, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2008, 10:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:14

POSTY        39
Zalecenia że ho, ho,  'prawo buszu" że ha, ha, ha-  :mur:

22 lis 2008, 18:50
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2008, 08:50

POSTY        2
Zadziwia mnie fakt, że związki zawodowe nic nie robią w sprawie wypłacania pieniędzy. Wydaje mi się że dobrze by było w prosty sposób napisać jakie są zasady wypłacenia pieniędzy, żeby każdy mógł się dowiedzieć, czy został oszukany czy też otrzymał uczciwe pieniądze. Takie posty że ktoś dostał 0,30, 0,50 czy 0,70 zł. za punkt są małą informacją bo nie wiadomo jak został zwartościowany i ile wcześniej zarabiał. Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 09:45 przez robol za grosze, łącznie edytowano 1 raz

23 lis 2008, 10:37
Zawodowiec

POSTY        3146

Zadziwia mnie fakt, że związki zawodowe nic nie robią w sprawie wypłacania pieniędzy. Wydaje mi się że dobrze by było w prosty sposób napisać jakie są zasady wypłacenia pieniędzy, żeby każdy mógł się dowiedzieć, czy został oszukany czy też otrzymał uczciwe pieniądze. Takie posty że ktoś dostał 0,30, 0,50 czy 0,70 zł. za punkt są małą informacją bo nie wiadomo jak został zwartościowany i ile wcześniej zarabiał. Pozdrawiam

Zadziwia mnie, że pierwszy post na forum jet totalna krytyka tych, którzy to forum zorganizowali,  wypromowali, prowadzą i z własnej kasy utrzymują. Może zechcesz o łaskawy poczytać trochę o działaniach SK związanych z "wartościowaniem" i to również z samą ideą tego przedsięwzięcia (posty z 2007 i początku 2008 roku). Jak starczy ci czasu to przeleć jeszcze art. z całego roku.
SK nie może odpowiadać za działania wszystkich, którzy mienia się ZZ, a często występują przeciw pracownikom (niestety skarbowcy znają takie "Związki"). To TY również decydujesz, co robią ZZ. Tak TWOJE poparcie (przez zrzeszenie się w organizacji) jak i bierność, wpływają na to co mogą zdziałać (lub nie) ZZ. Idź dalej, zacznij działać, a wkrótce będziesz mógł zasiąść przy jednym stole z dyrektorami departamentów w MF, Szefem KPRM i innymi, którzy realnie decydują o TOBIE. Mam nadzieję, że starczy CI energii na skuteczne działanie wykraczające poza napisanie postu na forum.

Ostatnio edytowano 24 lis 2008, 19:05 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

24 lis 2008, 19:04
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2008, 08:50

POSTY        2
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Zadziwia mnie, że pierwszy post na forum jet totalna krytyka tych, którzy to forum zorganizowali,  wypromowali, prowadzą i z własnej kasy utrzymują. Może zechcesz o łaskawy poczytać trochę o działaniach SK związanych z "wartościowaniem" i to również z samą ideą tego przedsięwzięcia (posty z 2007 i początku 2008 roku). Jak starczy ci czasu to przeleć jeszcze art. z całego roku.
SK nie może odpowiadać za działania wszystkich, którzy mienia się ZZ, a często występują przeciw pracownikom (niestety skarbowcy znają takie "Związki"). To TY również decydujesz, co robią ZZ. Tak TWOJE poparcie (przez zrzeszenie się w organizacji) jak i bierność, wpływają na to co mogą zdziałać (lub nie) ZZ. Idź dalej, zacznij działać, a wkrótce będziesz mógł zasiąść przy jednym stole z dyrektorami departamentów w MF, Szefem KPRM i innymi, którzy realnie decydują o TOBIE. Mam nadzieję, że starczy CI energii na skuteczne działanie wykraczające poza napisanie postu na forum.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Hm ciekawa wypowiedź tylko nic nie wnosząca do rzeczy. ja pytam o sposób wypłaty środków, a Ty mi piszesz, że utrzymujesz stronę www. tak wieć mam takie pytanie czy to związki zawodowe ustaliły ze część pieniedzy ze 146 zł. dostają pracownicy według punktacji z wartościowania, następnie pracodawca sam podejmuje decyzje dla kogo dac pieniądze, a dla kogo nie dać (uznaniowo).
taki system moze spowodowac ze osoby na tym samym stanowisku, które do tej pory miały różne wynagrodzenia dalej będą miały różne, a może też wynagrodzenia jednego z tych pracowników wzrosnąć więcej niż drugiego. nie mówiąc już o pracownikach na różnych stanowiskach, czy relacji wynagrodzenia pracownika szaeregowego do kierownika działu.

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 09:57 przez robol za grosze, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 09:38
Zawodowiec

POSTY        3146

To proszę poczyytaj szczegółową odpowiedź:
robol za grosze                    

1. Zadziwia mnie fakt, że związki zawodowe nic nie robią w sprawie wypłacania pieniędzy.
2. Wydaje mi się że dobrze by było w prosty sposób napisać jakie są zasady wypłacenia pieniędzy, żeby każdy mógł się dowiedzieć, czy został oszukany czy też otrzymał uczciwe pieniądze.
3. Takie posty że ktoś dostał 0,30, 0,50 czy 0,70 zł. za punkt są małą informacją bo nie wiadomo jak został zwartościowany i ile wcześniej zarabiał.
4. Pozdrawiam

1. Przeczytaj mój poprzedni post. Jeżeli nie jest to zarzut do ZZ, to niech ja mchem w intymnym miejscu porosnę!
2. Masz racje, że dobrze by było. Od wielu lat ZZ (Przynajmniej "S") walczą aby każdy pracownik skarbówki wiedział za co dostaje kasę, dlaczego własnie tyle i co ma zrobić aby zarabiać więcej. Niestety dotychczas podstawowa forma awansu to .... zostać rodziną ( ew.  :sex: ) szefa i tylko tym większość skarbowców uzasadnia zróznicowanie płac. Wytyczne zostały opracowane przez KPRM (link na forum) i są OK - tylko ich realizacja  :mur: .
3. Może małą ale jedyną dostepną. Zasady wynagradzania pracodawca winien ustalić z ZZ w zakładzie pracy (Urzędzie). Jesteśmy dziwna firma, bo niby jeden pracodawca (Państwo, MF) a wiele różnych zakładów pracy, mimo że bardzo podobnych. Zogranizuj akcę w swojej firmie publicznego ujawniania zarobków i podwyżek. Niech każdy poda: stanowisko, staż pracy, płacę przed i po podwyżce.
4. Ja również pozdrawiam :piwo:

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 14:30 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 11:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2007, 17:18

POSTY        8
Za co się płaci w normalnej firmie, za pracę a nie stanowisko. I niestety można na różne sposoby opisać stanowiska, tylko na tych stanowiskach pracują op......cze i normalni pracownicy. W tym systemie opisu stanowisk mieliby zarabiać po równo? Już to było przerabiane "czy się stoi czy leży ..." :wsciekly:

25 lis 2008, 20:28
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

A u nas w małopolsce wypłacono z wyrównaniem od stycznia 2008 r.
Nie wszyscy po równo, brano pod uwagę staż pracy
(czyli wartościowano osoby, a nie stanowiska <_< )

nowy2000                    

Za co się płaci w normalnej firmie, za pracę a nie stanowisko.
I niestety można na różne sposoby opisać stanowiska,
tylko na tych stanowiskach pracują op......cze i normalni pracownicy.
W tym systemie opisu stanowisk mieliby zarabiać po równo?
Już to było przerabiane "czy się stoi czy leży ..." :wsciekly:

Wreszcie skumałem o co chodzi w tym "wartościowaniu".  :rotfl:

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 20:50 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 20:49

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Za co się płaci w normalnej firmie, za pracę a nie stanowisko. I niestety można na różne sposoby opisać stanowiska, tylko na tych stanowiskach pracują op......cze i normalni pracownicy. W tym systemie opisu stanowisk mieliby zarabiać po równo? Już to było przerabiane "czy się stoi czy leży ..." :wsciekly:

No cóż, odpowiednia obsada stanowisk to odrębna bajka. Ale nie mieszaj tego do wartościowania.
Masz rację, że jeden się opierd... a drugi pracuje, ale na to są inne metody:  jest zwolnienie opierd... lub przeniesienie go na inne stanowisko.
Natomiast pytanie: czy jeśli na dwóch stanowiskach o diametralnie różnych zadaniach, wymogach kompetencji itd. pracownicy mieliby zarabiać tyle samo tylko dlatego, że obaj uczciwie i solidnie wykonują wszystkie swoje obowiązki ?   - tu właśnie ( oczywiście w teorii)  jest pole dla wartościowania i wyrównywania dysproporcji płacowych.

Ostatnio edytowano 25 lis 2008, 20:56 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

25 lis 2008, 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona