Teraz jest 11 wrz 2025, 18:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Jak zwykle na temat :)

Odsiecz przybyła. Nie pierwszy raz zresztą.
Ale w kolejną prowokację wmanewrować się nie dam. Po szczegóły odsyłam do ostatniej PW z lipca bieżącego roku.

Ostatnio edytowano 19 lis 2008, 10:53 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

19 lis 2008, 10:51
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Taki skandal w POlityce, a na naszym forum i w mediach ledwie zawiał wiaterek. Chciało by sie powiedzieć "Co wolno wojewodzie, to nie tobie ..."

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Dziennikarze programu "Teraz My!" Andrzej Morozowski i Tomasz Sekielski oskarżyli ministra sportu Mirosława Drzewieckiego o krzywoprzysięstwo i pobicie żony. Dziewięć lat temu na Florydzie w czasie sylwestrowej nocy minister został zatrzymany przez policję, która podejrzewała go o napad na żonę. Zdaniem dziennikarzy, po zatrzymaniu Drzewiecki podał nieprawdę w kwestionariuszu uprawniającym go do darmowego obrońcy z urzędu. Aby mieć prawo do takiego obrońcy, trzeba być bezrobotnym i bez dochodów. Drzewiecki zaprzeczył tym zarzutom. Minister nie zna angielskiego, więc policjant sam zaznaczył brak dochodów i bezdomność, bo wiedział, że Drzewiecki jest turystą i w Stanach nie mieszka. Ponadto pani Drzewiecka powiedziała wczoraj w programie, że mąż nie pobił jej tej feralnej nocy.

Staję w obronie ministra. Wyciąganie jego spraw rodzinnych wydaje mi się rzeczą fatalną. Rzekome krzywoprzysięstwo to zarzut mocno naciągany, a wyjaśnienia Drzewieckiego brzmią wiarygodnie. Zresztą nawet gdyby sam poprosił o obrońcę z urzędu, to też nie robiłabym z tego wielkiej tragedii. Bo gdy człowiek za granicą wpada kłopoty, nie zna języka, nie ma znajomych w mieście, to błyskawiczne znalezienie adwokata może być trudne.
Nie ma powodu, by stosować wobec Drzewieckiego taryfę ulgową. Trzeba twardo rozliczać z przygotowań do Euro 2012 i z porażek w walce z PZPN. Ale nie z rzekomych afer rodzinnych sprzed dziewięciu lat. Znaj proporcje mocium panie.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> <a href="http://gwno.pl/1,75968,5959512,Wielowieyska__Staje_w_obronie_Drzewieckiego.html" target="_blank">http://gwno.pl/1,75968,5959512,Wielowi...ewieckiego.html</a> :piwo:
Co o tej sprawie należy myśleć, aby być POstrzeganym jako osoba inteligentna i bystra? POdaje link:

<a href="http://gwno.pl/10,82983,5961120,Za_co_nalezaloby_rozliczac_ministra_Drzewieckiego_.html" target="_blank">http://gwno.pl/10,82983,5961120,Za_co_...wieckiego_.html</a>
"Koniu" nie musisz myśleć. Tam wszystko będzie powiedziane   B)))

19 lis 2008, 16:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Taki skandal w POlityce, a na naszym forum i w mediach ledwie zawiał wiaterek. Chciało by sie powiedzieć "Co wolno wojewodzie, to nie tobie ..."

Troszkę jednak informacja zaistniała, począwszy od tego postu
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=779&view=findpost&p=37858" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=37858</a>

Czy na naszym forum odbiło się zefirkiem czy monsunem - pewnie po prostu w takim wymiarze na jaki ten news zasługuje.
Ale Twoje prawo ciągnąć tego newsa za uszy, obracając go na wszystkie strony - może wyjdzie z tego jakiś osioł.

No i może skonkretyzuj co uważąsz za "Taki skandal":
- postawę minstra w Sylwestra 1999 czy 2000
- postawę dziennikarzy  programu Teraz My
- postawę i komentarzedziennikarzy GW,
- a może ciszę ( a raczej za małe zaanagażowanie ) na naszym forum ?

Ostatnio edytowano 19 lis 2008, 19:25 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

19 lis 2008, 19:22
Specjalista

POSTY        450

może wyjdzie z tego jakiś osioł.

minister milioner który twierdzi, że nie zna języka angielskiego juz wyszedł.

Co jest skandalem? np.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wczoraj rano Drzewiecki, pytany przed dziennikarzy Teraz My, zapewniał, że nigdy nie był aresztowany. Nigdy w życiu nie byłem aresztowany, nigdy nie byłem zatrzymywany i tak dalej. To jakaś bzdura - mówił Drzewiecki. Wieczorem w programie przyznał jednak, że takie zdarzenie miało miejsce. Nie kojarzyłem, że chodzi o amerykański incydent. Wyparłem (tę sprawę) - wyjaśniał swoje wcześniejsze słowa<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Janina Drzewiecka powiedziała mi, że jej mąż chwycił ją za szyję i rzucił na ziemię. Tę wersję potwierdzili świadkowie. Od obojga czułem bardzo mocną woń alkoholu - w ten sposób oficer policji z Miami opisywał sytuację z 31 grudnia 1999 roku. Notatka - cytowana w programie Teraz My - znajduje się w policyjnym archiwum w Miami<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

"rzucił na ziemię" (więc ręki podnieść na żonie nie mógł! może warto zapytać byłoby o nogę :(  ale spoko zona wie kto przynosi chlebek i ogórki kiszone do domu więc co ma powiedzieć po 9 latach? - nic się nie stało to taka normalna sprzeczka o telefon była.

itd.

cytując Andrzeja Morozowskiego
"Czy gdyby na miejscu Drzewieckiego był Gosiewski, też uważalibyście, że nic się nie stało?"

Czemu tak wiele osób ma takie minimalne wymagania w stosunku do tych wlaściwych POprawnych POlityków? Jestem pewien, że coraz częściej ta wyrozumiałość będzie się zmniejszać.

PS całkiem fajny meczyk  :piwo:

19 lis 2008, 22:22

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
"Czy gdyby na miejscu Drzewieckiego był Gosiewski, też uważalibyście, że nic się nie stało?"

Czemu tak wiele osób ma takie minimalne wymagania w stosunku do tych wlaściwych POprawnych POlityków? Jestem pewien, że coraz częściej ta wyrozumiałość będzie się zmniejszać...

A o kogo Ci chodzi, wymień może choć kilkanaście z tej większej ilości tych osób, które nie widzą nic niewłaściwego w zachowaniu Drzewieckiego ?
Narazie mamy Tuska, p.Wielowieyską, p. Wrońskiego, nie śledziłem zbytnio innych wypowiedzi POlityków,ale chyba do tezy "tak wiele osób ma takie minimalne wymagania w stosunku do tych wlaściwych POprawnych POlityków?" nadal daleko. :piwo:

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 06:05 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 05:45
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=37894:date=19. 11. 2008 g. 10:28:name=Kasik)--><div class='quotetop'>(Kasik @ 19. 11. 2008 g. 10:28) [snapback]37894[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...) Jak zwykle na temat :)

Odsiecz przybyła. Nie pierwszy raz zresztą.
Ale w kolejną prowokację wmanewrować się nie dam. Po szczegóły odsyłam do ostatniej PW z lipca bieżącego roku.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
I dalej nie na temat :(
Temat wątku brzmi "Rząd PO 2007 – zobowiązania i ich realizacja…"

helvet                    

Możesz wskazać słowa z których wydedukowałeś, że ja oczekuję od Ciebie jakiejkolwiek odpowiedzi?
Możesz mi objaśnić co skłoniło Cię do hipotezy, że się denerwowałem?

A gdzie widziałeś taką moją hipotezę?

koniu                    

upss... przepraszam... :piwo:  aczkolwiek sądzę że chłopina siedzi na kominie i kombinuje jak się wyplatać z tego :)

koniu                    

<!--quoteo(post=37625:date=16. 11. 2008  g. 20:54:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 16. 11. 2008  g. 20:54) [snapback]37625[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37620:date=16. 11. 2008 g. 20:33:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 16. 11. 2008 g. 20:33) [snapback]37620[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Spróbuję zdać egzamin za Kominiarza. Wynagrodzenia zamroziła siostra Donalda!!!!

Rzeczywiście, to odpowiedź w jego stylu. Szkoda, że wybrałeś taki kurs. Ale cóż, każdy sam sobie sterem, żeglarzem i okrętem...
W sumie to niczego się bardziej odkrywczego nie spodziewałem... a facet milczy bo szuka w annałach:):)

Nigdzie nie pisałem że od Ciebie oczekuję odpowiedzi.
Nigdzie nie pisałem że Ty się denerwowałeś.
Megaloman ;)

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 18:15 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 18:16
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=37844:date=18. 11. 2008 g. 21:55:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 18. 11. 2008 g. 21:55) [snapback]37844[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37841:date=18. 11. 2008 g. 21:51:name=koniu)--><div class='quotetop'>(koniu @ 18. 11. 2008 g. 21:51) [snapback]37841[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak nie ma siły argumentów to zostaje apel do argumentu siły???
Zauważ, że zasadniczo tutaj jakby moderatorem jest Kominiarz a my biedne żuczki ledwo nadążamy za jego kserokopiarstwem, bo nie twórcza myślą.

Ale Was stymuluje do myślenia. I działania :lol:
w jakim sensie działania??? A z myślenia przy kominiarzu czuje się zwolniony.
Koniu - a Ty myślisz? Tylko myślisz, że myślisz
Ty działasz odruchowo. Na zasadzie odruchu Pawłowa.

"PO" - Pawłowa Odruch:
- pokazujesz wyborcy PO zdjęcie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się w głowie od zalewającego go jadu
-pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się, myśli że jest mądrzejszy od innych
.   :lol:

20 lis 2008, 19:03
Specjalista

POSTY        450

<!--quoteo(post=37961:date=19. 11. 2008 g. 22:22:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 19. 11. 2008 g. 22:22) [snapback]37961[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

Czemu tak wiele osób ma takie minimalne wymagania w stosunku do tych wlaściwych POprawnych POlityków? Jestem pewien, że coraz częściej ta wyrozumiałość będzie się zmniejszać...

A o kogo Ci chodzi, wymień może choć kilkanaście z tej większej ilości tych osób, które nie widzą nic niewłaściwego w zachowaniu Drzewieckiego ?
Narazie mamy Tuska, p.Wielowieyską, p. Wrońskiego, nie śledziłem zbytnio innych wypowiedzi POlityków,ale chyba do tezy "tak wiele osób ma takie minimalne wymagania w stosunku do tych wlaściwych POprawnych POlityków?" nadal daleko. :piwo:

Tusk ma minimalne wymagania w stosunku do polityków platformy?

a wracjając do tematu "imprezy sylwestrowej" to dziwi mnie małe zainteresowanie mediów tą sprawą.  :unsure:  Większość publicystów na ten temat się nie wypowiada prawdopodobnie tylko z powodu sprawcy skandalu.

20 lis 2008, 19:29
Zawodowiec

POSTY        3465
Tusk wymienia sukcesy rządu
[attachmentid=472]

Premier Donald Tusk podsumowuje w Sejmie rok rządów PO-PSL. Zaczął od polityki zagranicznej, a następnie przeszedł do kwestii gospodarczych. - Nie śmiejcie się z tego - komentował reakcje posłów opozycji na słowa o programie <!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->"Orlik 2012".<!--sizec--></span><!--/sizec-->
- Kiedy powiedziałem w tym miejscu rok temu, że wybudujemy boisko w każdej gminie, z ław poselskich usłyszałem salwę śmiechu. Dziś oddane są już 103 boiska, na "Mikołaja" oddanych będzie 60, a do końca roku prawie 400. Nie śmiejcie się z tego - powiedział premier. - To są obiekty o najwyższym standardzie europejskim, wielofunkcyjne i, często z inicjatywy samorządów, monitorowane, więc bezpieczne 24 godziny na dobę.

Donald Tusk zapowiedział budowę boisk nie tylko w małych miejscowościach, ale także w wielkich miastach, przy podstawówkach i gimnazjach. - Pierwszy wielkomiejski Orlik będzie niedługo otwarty w Warszawie - zadeklarował.

"Polacy chcą pracować, nie brać jałmużnę"
- Są dwie grupy, na których nie będzie żadnych oszczędności, czyli polskie dzieci i polscy emeryci. Program solidarności pokoleń dotyczy także tych, którzy mogliby wpaść w pułapkę głodowych wcześniejszych emerytur. Zaproponowaliśmy więc pakiet - emerytury pomostowe, aby nie było zbyt wielu grup uprzywilejowanych i jednocześnie program 50+, bo Polacy chcą pracować i zarabiać, a nie brać jałmużnę od państwa - powiedział premier.
Przypomniał też, że "podpisano już umowy na budowę 220 km autostrad, i lada dzień podpisane będą umowy na kolejne 270 km".

Sukcesy polityki zagranicznej
- Postulat, aby podnieść jakość polityki międzynarodowej, był przez nas bardzo mocno akcentowany. Od samego początku wzmacnialiśmy pozycję Polski w UE. Nawiązaliśmy raczkujący dialog z Białorusią. Relacje polsko-niemieckie także wymagały renowacji - mówił premier.

- Wbrew obawom, że dobre relacje z naszym zachodnim sąsiadem zwiększą prawdopodobieństwo jakichś roszczeń wobec Polski, stało się dokładnie odwrotnie. Wyrok ze Strasburga jest jednoznaczny dla obu stron - nie ma takich podstaw - powiedział Donald Tusk.

- Staramy się także ożywić relacje polsko-chińskie. Ze szczytu azjatyckiego wróciliśmy zadowoleni, są realne korzyści dla Polski - uważa premier.

- Chciałbym tez podkreślić dobry finał budzących kontrowersje negocjacji ws. tarczy antyrakietowej. Uzyskaliśmy bardzo dobre warunki, zwiększające bezpieczeństwo Polski. Poza tym, udało się uzyskać bardzo wysoki poziom akceptacji społecznej. To poważne osiągnięcie tego roku - mówił premier.

Donald Tusk podsumowuje rok swoich rządów. Zobacz, jak zrobił to portal Onet.pl
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1866164,11,tusk_podsumowuje_rok_polacy_nie_chca_brac_jalmuzny,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1866164,11,tusk_...muzny,item.html</a>
<a href="http://www.onet.tv/28962,4451,1,4080234,1,1,0,0,wideo.html" target="_blank">http://www.onet.tv/28962,4451,1,4080234,1,1,0,0,wideo.html</a>

10 niespełnionych obietnic.
Dziś mija rok od wyborów.
Mieliśmy w Polsce mieć drugą Irlandię, a co mamy?
Rozliczamy Platformę z niespełnionych obietnic
Tusk podsumowuje rok w "Teraz MY"
<a href="http://www.onet.pl/48,3542,70,magazyn_detal.html" target="_blank">http://www.onet.pl/48,3542,70,magazyn_detal.html</a>

Czy ktoś wie, że Orliki to program PISu?
PO przejęło program PIS-u "Blisko Boisko" (budowy boisk dla dzieci i młodzieży) i nazwało go "Orlik". PIS w tym programie wybudował ponad 100 boisk.  Wieloletni program "Blisko Boisko" został rozpoczęty już w 2007 roku. Dobrze, że przynajmniej tej rozpoczętej przez PiS inicjatywy nie chcą zniszczyć. Program miał być prowadzony przez minimum trzy lata do roku 2009 z możliwością przedłużenia go do roku 2012, czyli do finałów Mistrzostw Europy w piłce nożnej.

A o zniesienu abonametu dla emerytów i rencistów zapomniał :mur:

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 20:54 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 20:52

REJESTRACJA15 lut 2007, 21:21

POSTY        51

"PO" - Pawłowa Odruch:
- pokazujesz wyborcy PO zdjęcie Kaczyńskiego, wpada w furię, źle się czuje, kręci mu się w głowie od zalewającego go jadu
-pokazujesz zdjęcie Tuska z siatką jabłek, Pawlaka na kartoflisku z kosą - wpada w ekstazę, w przyjemny stan umysłu, odpręża się, myśli że jest mądrzejszy od innych
.   :lol:

Ty dalej nic a nic nie pojąłeś, dalej uważasz że kto przeciw Kaczyńskim ten wielbi Tuska itd... a żyj se chłopie w takim przeświadczeniu. Zasadniczo to problem ludzi którzy muszą z tobą przestawać. Ja nie muszę i wielce mnie to raduje. Gdzieś tam wyżej padło pytanie do ciebie, ale ponieważ odpowiedź była niewygodna to po co masz odpowiadać. Teraz sobie coś pokserujesz i będziesz szczęśliwy.... a żyj sobie w tym swoim światku.

20 lis 2008, 20:57

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=37966:date=20. 11. 2008 g. 05:45:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 20. 11. 2008 g. 05:45) [snapback]37966[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37961:date=19. 11. 2008 g. 22:22:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 19. 11. 2008 g. 22:22) [snapback]37961[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

Tusk ma minimalne wymagania w stosunku do polityków platformy?

a wracjając do tematu "imprezy sylwestrowej" to dziwi mnie małe zainteresowanie mediów tą sprawą.  :unsure:  Większość publicystów na ten temat się nie wypowiada prawdopodobnie tylko z powodu sprawcy skandalu.
Kontynuujesz stawianie tez nie mających żadnych udowodnionych podstaw ( oprócz Twojego przeświadczenia, że za wszystkim stoi "wszechmocny układ" ). Więcej wiary w wolność mediów.  A jak tam Rzepa, Dziennik, czy "Kombinat" Ojca Rydzyka, też za mało miejsca na swych łamach poświęciły ? Bo wierz mi że w paru tabloidach oraz w GW no i w pierwszej kolejności w "komuchowato POwskiej" TVN jednak news zaistaniał ( oczywiście w różnych kontekstach ).

Ale widzę małą poprawę, teraz już chociaż posiłkujesz się słówkiem "prawdopodobnie". :piwo:

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 22:17 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 22:16

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Właściwie to innej odpowiedzi się nie spodziewałem. Nie dość, że nie potrafisz właściwie przywołać cytatu rozmówcy z którym chcesz polemizować, to także źle ilustrujesz własne wypowiedzi.
Ale skoro Twój...
kominiarz                    

(...) styl to odpowiedź nie "kawa na ławę", ale odpowiedź dla ludzi inteligentnych (...)

...to ja w takim rozumieniu tego słowa inteligentny nie jestem.  W tej sytuacji zmilczę też o braku polemiki z resztą zarzutów.
Tym samym nasza dalsza "rozmowa" mija się z celem. Zresztą kopanie leżącego byłoby mało eleganckie.
Pozostań w wirtualnym towarzystwie "oneciarzy".
A w przyszłości, spróbuj trochę myśleć. To nie boli.

I jeszcze mała prośba. Nie wywołuj mnie więcej. I tak nie zdołam zrozumieć Twojego "intelektu".

Ostatnio edytowano 21 lis 2008, 09:02 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2008, 09:02
Specjalista

POSTY        450

<a href="http://www.rp.pl/galeria/10,1,222807.html" target="_blank">http://www.rp.pl/galeria/10,1,222807.html</a>

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Kolejne zarzuty w "aferze sopockiej"<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<a href="http://www.rp.pl/artykul/10,222807_Kolejne_zarzuty_w__aferze_sopockiej_.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/10,222807_Kolejne...sopockiej_.html</a>

"Wychodzi Donald Tusk na mównicę do tłumu i przemawia: widzicie, żyje nam się lepiej. Na to tłum: cieszymy się, że żyje wam się lepiej."

<a href="http://deser.pl/deser/1,83454,5973084,Zarty_poslow__Wychodzi_Tusk_na_mownice___.html" target="_blank">http://deser.pl/deser/1,83454,5973084,Zart...mownice___.html</a>

21 lis 2008, 16:40
Zawodowiec

POSTY        3465

Nie śmiejcie się z tego!
Tusk wymienia sukcesy rządu

Tusk: Śmiejcie się ze mnie, ale nie ze Słońca Peru

"Moja rola polega też na tym, że czasami można się ze mnie śmiać"
- przyznał Donald Tusk na pierwszej konferencji prasowej po powrocie z Ameryki Południowej. Ale zaraz dodał, że wyśmiewanie najważniejszego peruwiańskiego odznaczenia jest nietaktem.
"To tak, jakby ktoś wrócił do Peru z Polski i by się śmiali, że przyjeżdża z wielkim białym ptakiem" - tłumaczył, nawiązując do polskiego odznaczenia, Orderu Orła Białego.
Premier długo opowiadał o tym, jak ważna z punktu widzenia interesu Polski była jego podróż do Ameryki Południowej. Wyliczał gospodarcze korzyści, które przyniosły jego spotkania z przywódcami m.in. Brazylii czy Meksyku.

Opowiadał....
Długo.......
Opowiadał.......

Byłyby na pewno komentarze w Peru, że ich premier "wyleciał z małym czerownym ptaszkiem, a przyleciał z Dużym Białym Ptakiem :lol:

Na koniec dodał, że w Peru i Chile komentarze na temat jego wizyty w tych krajach przyjęto ze zdziwieniem i przykrością.

To tam czytają www.onet.pl i www.wp.pl, Rzepę i.... skarbowców??? :o

Ostatnio edytowano 21 lis 2008, 16:48 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2008, 16:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 185  Następna strona