Teraz jest 06 wrz 2025, 15:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 155  Następna strona
Znamy zasady wyboru nowych NUSów, znamy wyniki 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Wielu p.o. NUSów z czasow PiS, zastąpili już dawno P.O. NUSy. Ale żadnego nie pytałem co myśli o zbliżających się konkursach i kandydatach :(

15 lis 2008, 13:37

REJESTRACJA15 lut 2007, 21:21

POSTY        51

<!--quoteo(post=37425:date=13. 11. 2008 g. 21:14:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 13. 11. 2008 g. 21:14) [snapback]37425[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37394:date=13. 11. 2008 g. 18:41:name=tributarius)--><div class='quotetop'>(tributarius @ 13. 11. 2008 g. 18:41) [snapback]37394[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37384:date=13. 11. 2008 g. 17:21:name=Fatality)--><div class='quotetop'>(Fatality @ 13. 11. 2008 g. 17:21) [snapback]37384[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak większość skarbowców podejrzewam, że konkurs jest ustawiony i wynik jest przesądzony. Mam jednak nadzieję, że się mylę i dlatego na razie sobie daruję komentarze. Jeżeli PO postąpi podobnie jak ich poprzednicy - przeprowadzi "lewy" konkurs - straci cały kredyt zaufania jaki u mnie mimo wszystko jeszcze posiada. I wtedy napiszę tu co o tym myślę. Jak pisałem - jeszcze się łudzę - wbrew wszelkim pogłoskom i plotkom. Ku mojemu zdziwieniu chętnych do udziału w konkursie jest sporo. Szkoda, że nie ma oficjalnej listy kandydatów... niektóre nazwiska by wielu zdziwiły!

Ja wysłałem wymagane <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->dokumety<!--colorc--></span><!--/colorc--> i mam nadzieję, że (dzięki walce i pracy) wygram <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->pollposition<!--colorc--></span><!--/colorc--> . Moim zdaniem (a chcieć to móc) <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->okliczności<!--colorc--></span><!--/colorc--> już <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->zaszy<!--colorc--></span><!--/colorc--> tak daleko, że wszelkie nieuczciwe, występne konowania dotyczące konkursów będą  przedmiotem oceny CBA i prokuratury.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Nie sądź innych swoją miarą, „podejrzewam”, „ustawiony”, „przesądzony”, „lewy”, to są określenia fatalisty – właściwie FATALITY w twoim przypadku to jest usprawiedliwione. Nie ma listy kandydatów? Ty chyba czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Ze dwieście nazwisk znajdziesz jak wejdziesz na strony US w których ma być ogłoszony konkurs.

Tributarius, taki egzamin wiąże się ze stresem, to nie to co napisanie anonimowo (tak się co niektórym wydaje) posta na Skarbowcach. Ty w swoim, mimo że pisałeś w domowym zaciszu, to podejrzewam, że ze stresu (a nie z braku elementarnego wykształcenia) zrobiłeś na kilka błędów. Jestem szczery, czasem aż do bólu i dla tego powiem Ci prawdę, jak w podobnym stylu będziesz odpowiadał na zadania i pytania konkursowe, to żadne CBA i prokuratury…

Nie zrobiłem tych błędów z powodu stresu, ale pomimo wszystko dziękuję Ci za "ból". Sądząc z Twojej wypowiedzi doskonale wiesz, że rekrutacja w trybie konkursu na Naczelników nie jest łatwa i z dużym prawdopodobieństwem w  wielu przypadkach nie da pożądanych efektów. Po prostu akt powołania bezpośredniego właściwy dla system pozycji  jako bardziej polityczny jest równie dobrym trybem naboru kierowników, co konkurs. Ten pierwszy jednozancznie wskazuje na dotychczasowych p.o. , o ile oni w okresie próby nie dadzą plamy. W przypadku konkursu może się okazać, przy zdecydowanym prymacie wiedzy i umiejętności urzędnicznych, że lepsi są inni zupełnie nie związani personalnie i organizacyjnie. Co wtedy? Kogo powołać ? Czy tego, który wygrywa testy? Czy tego, który bardziej odpowiada personalnie. Moim zdaniem te dwa elementy są równie ważne (doświadczenie i teoria). Nie ma sensu, wiec przeżywać stresu, o ile nie jesteś dotychczasowym p.o., lub nie pełnisz innych funkcji kireowniczych. Jeżeli tak, wtedy faktycznie niska ocena z tesu wiedzy ogłoszona publicznie będzie wstydem  i tylko wstydem.
hm... znając Cie trochę lepiej jak tutejszy ogół muszę stwierdzić, iż CHROŃ NAS PANIE BOŻE od ludzi Tobie podobnych. I mam nadzieje że jak już poprzednie Twoje konkursy i ten się podobnie skończy

15 lis 2008, 21:42
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:38

POSTY        12
Jeżeli w łódzkim wymnienią na nowych, a nie poprzesuwają na stołkach to uwierzę że konkurs był uczciwy

16 lis 2008, 17:00

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141

Jeżeli w łódzkim wymnienią na nowych, a nie poprzesuwają na stołkach to uwierzę że konkurs był uczciwy

Wymieniał na nowych swoich PiS i faktycznie konkursy do tego nie były potrzebne, mam zastrzeżenia czy masz świadomość o czym ty piszesz, zakładając że jedynym kryterium uczciwości konkursów jest to że wymienią wszystkich na nowych ośmieszasz się. Konkursy są po to żeby wygrali najlepsi w odróżnieniu od PiS-u który miał to w nosie i obsadzał wszystkie stanowiska swoimi funkcjonariuszami, zlikwidowali konkursy bo zdawali sobie sprawę że ci ich nominaci w otwartych konkursach  mogą przepaść. Gdyby było inaczej PiS nie likwidowałby konkursów i nie zabiegał o wprowadzenie zasobu skarbowego, żeby zaklepać swoich nominatów

Ostatnio edytowano 16 lis 2008, 21:48 przez aligator1, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2008, 21:46

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...są po to żeby wygrali najlepsi w odróżnieniu od PiS-u który miał to w nosie i obsadzał wszystkie stanowiska swoimi funkcjonariuszami, zlikwidowali konkursy bo zdawali sobie sprawę że ci ich nominaci w otwartych konkursach  mogą przepaść. Gdyby było inaczej PiS nie likwidowałby konkursów i nie zabiegał o wprowadzenie zasobu skarbowego, żeby zaklepać swoich nominatów

Z małym "ale:
Przez ostatni rok i PO dość obficie korzystała z "przetartego szlaku". A procedura konkursowa zgodnie z ustawą ma furtkę, o której wielokrotnie pisałem. Najlepszy nie musi się spodobać MF.
A po konkursach i tak wiekszość przegranych i ich "przyjaciół" będzie twierdziła, że konkursy były ustawione. Życie zweryfikuje szybko co kto jest wart.  :piwo:

Ostatnio edytowano 16 lis 2008, 22:17 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

16 lis 2008, 22:15
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

<!--quoteo(post=37641:date=16. 11. 2008 g. 21:46:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 16. 11. 2008 g. 21:46) [snapback]37641[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...są po to żeby wygrali najlepsi w odróżnieniu od PiS-u który miał to w nosie i obsadzał wszystkie stanowiska swoimi funkcjonariuszami, zlikwidowali konkursy bo zdawali sobie sprawę że ci ich nominaci w otwartych konkursach  mogą przepaść. Gdyby było inaczej PiS nie likwidowałby konkursów i nie zabiegał o wprowadzenie zasobu skarbowego, żeby zaklepać swoich nominatów

Z małym "ale:
... Najlepszy nie musi się spodobać MF.
A po konkursach i tak wiekszość przegranych i ich "przyjaciół" będzie twierdziła, że konkursy były ustawione. Życie zweryfikuje szybko co kto jest wart.  :piwo:
Moim zdaniem problem wcale w tym nie tkwi o czym piszesz.
"Oni", którzy przegrają konkurs będą twierdzili, że był polityczny, "Wy", którzy nie wystartowliście do konkursu będziecie twierdzić, że faktycznie nie było sensu się wygłupiać. "My" , którzy wygraślmy powiemy, no i co chcieliście nas podkopać, kto tu jest lepszy?! ....A teraz pokazujemy Wam "gest Kozakiewicza" i do roboty!... krzyknie Wielki Brat - MF

17 lis 2008, 06:53
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2008, 16:31

POSTY        41

<!--quoteo(post=37647:date=16. 11. 2008 g. 21:15:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 16. 11. 2008 g. 21:15) [snapback]37647[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37641:date=16. 11. 2008 g. 21:46:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 16. 11. 2008 g. 21:46) [snapback]37641[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Z małym "ale:
... Najlepszy nie musi się spodobać MF.
Moim zdaniem problem wcale w tym nie tkwi o czym piszesz.
"Oni", którzy przegrają konkurs będą twierdzili, że był polityczny, "Wy", którzy nie wystartowliście do konkursu będziecie twierdzić, że faktycznie nie było sensu się wygłupiać. "My" , którzy wygraślmy powiemy, no i co chcieliście nas podkopać, kto tu jest lepszy?! ....A teraz pokazujemy Wam "gest Kozakiewicza" i do roboty!... krzyknie Wielki Brat - MF
Tak. Życie powinno zweryfikować i wykluczyć wszystkich którzy na tym forum zabierają głos w sprawie przyszłej kadry. Przemawia przez Was żądza władzy a to moim zdaniem dyskwalifikuje takich ludzi. Widzę, że emocje odbierają Wam sen. Oj niedobrze  :zygi:

17 lis 2008, 08:30
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Oświećcie mnie, czy przebieg obecnego konkursu "nadzoruje" człowiek, któremu poświęcony jest ten <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=1170" target="_blank"> t o p i c</a>  ?

17 lis 2008, 08:55
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Oświećcie mnie, czy przebieg obecnego konkursu "nadzoruje" człowiek, któremu poświęcony jest ten <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=1170" target="_blank"> t o p i c</a>  ?

Myślę, że nie ale potwierdzam, że temat jest faktycznie mentny i nie wnosi niczego do ethosu skarbowców. Administratorze proponuję zakończć ten topic

17 lis 2008, 09:16
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ja myślę że topic się dopiero rozkręca... a co rozumiesz pod pojęciem ethosu skarbowców... ?

17 lis 2008, 09:33
Zaawansowany

REJESTRACJA25 wrz 2008, 16:31

POSTY        41

Ja myślę że topic się dopiero rozkręca... a co rozumiesz pod pojęciem ethosu skarbowców... ?

Żeby widzieć jasną stronę życia należy myśleć pozytywnie. Tobie i reszcie tego brakuje.
:zeby:

17 lis 2008, 11:53
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Ja akurat widzę :) ... a jeśli twierdzisz tak w kontekście tego topicu... to jest mi wszystko jedno kogo, jak i gdzie obsadzą.  :piwo:

17 lis 2008, 12:01
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:38

POSTY        12

<!--quoteo(post=37602:date=16. 11. 2008 g. 17:00:name=zabka)--><div class='quotetop'>(zabka @ 16. 11. 2008 g. 17:00) [snapback]37602[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Wymieniał na nowych swoich PiS i faktycznie konkursy do tego nie były potrzebne, mam zastrzeżenia czy masz świadomość o czym ty piszesz, zakładając że jedynym kryterium uczciwości konkursów jest to że wymienią wszystkich na nowych ośmieszasz się. Konkursy są po to żeby wygrali najlepsi w odróżnieniu od PiS-u który miał to w nosie i obsadzał wszystkie stanowiska swoimi funkcjonariuszami, zlikwidowali konkursy bo zdawali sobie sprawę że ci ich nominaci w otwartych konkursach  mogą przepaść. Gdyby było inaczej PiS nie likwidowałby konkursów i nie zabiegał o wprowadzenie zasobu skarbowego, żeby zaklepać swoich nominatów
Czy ośmieszam?Sama po raz pierwszy startuję razem z moimi kolegami, uważam że zarówmo mnie jak i moim kolegom nie brakuje wiedzy i innych "atutów" wymienionych w rozprzadzeniu, a nawet posiadamy wiecej wiedzy i doswiadczenia niz niejeden p.o.(wiemy to na 100 % z własnego podwórka). Jedyne czego nam brak to poparcia (znajomosci) jak również wiary w uczciwość tych konkursów.Ale skoro piszesz ,że konkursy sa po to żeby wygrali najlepsi to mamy nadzieję, że może nie wszyscy ale wiekszośc z nas nie tylko zda ten egzamin ale dostanie "GODNE" stanowisko.

17 lis 2008, 18:43

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141

<!--quoteo(post=37641:date=16. 11. 2008 g. 20:46:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 16. 11. 2008 g. 20:46) [snapback]37641[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37602:date=16. 11. 2008 g. 17:00:name=zabka)--><div class='quotetop'>(zabka @ 16. 11. 2008 g. 17:00) [snapback]37602[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Czy ośmieszam?Sama po raz pierwszy startuję razem z moimi kolegami, uważam że zarówmo mnie jak i moim kolegom nie brakuje wiedzy i innych "atutów" wymienionych w rozprzadzeniu, a nawet posiadamy wiecej wiedzy i doswiadczenia niz niejeden p.o.(wiemy to na 100 % z własnego podwórka). Jedyne czego nam brak to poparcia (znajomosci) jak również wiary w uczciwość tych konkursów.Ale skoro piszesz ,że konkursy sa po to żeby wygrali najlepsi to mamy nadzieję, że może nie wszyscy ale wiekszośc z nas nie tylko zda ten egzamin ale dostanie "GODNE" stanowisko.
Trzymam kciuki i życzę powodzenia

17 lis 2008, 22:47
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2158 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 155  Następna strona