<!--quoteo(post=36438:date=31. 10. 2008 g. 12:58:name=josephe)--><div class='quotetop'>(josephe @ 31. 10. 2008 g. 12:58) [snapback]36438[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36435:date=31. 10. 2008 g. 12:25:name=Janczar)--><div class='quotetop'>(Janczar @ 31. 10. 2008 g. 12:25) [snapback]36435[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Nowe wieści z miasta Gryfa! Oczywiście związki niczego nie uradziły! Termin wypłaty - gdzieś pod koniec listopada (który raz to ja słyszę?) Ale doszły mnie ciekawsze słuchy, otóż ci, którym wartościowanie nic nie da (czyt. pensja powyżej 5k/m-ąc) nie mają co płakać, zaraz po wartościowaniu mają dostać cichą podwyżkę... norma.
na otarcie łez: dodatki specjalne zostają <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ba, ale z tego co ja słyszałem, to dodatki specjalne są przyznane tylko do końca roku, a potem ... może znowu coś dadzą (w czerwcu ) albo nie dadzą bo podobno nie są przewidziane w budżecie. Dodajmy (a w sumie odejmijmy) oszczędności - bo dochody własne US też będą od stycznia likwidowane - i w Nowy Rok wejdziemy z kasą mniejszą niż rok czy dwa lata temu. :blink: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wnioskowałbym - pracujmy codziennie 18/24 h za miske ryżu bo ziemniaki sa nieopłacalne w uprawie A tak z drugiej strony jak nam zabiorą wszystkie dodatki, premie i to co nam tam jeszcze płacą to skończą się wkońcu "zazdrosne spojrzenia" na kumpla z za biurka że dostał więcej. I będzie raj na naszym ziemskim padole - wszyscy będziemy mieli równo - czyli g***o :zeby:
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
Ostatnio edytowano 04 lis 2008, 21:40 przez expert77, łącznie edytowano 1 raz
04 lis 2008, 21:26
Newsy! Do końca przyszłego tygodnia to kierwnicy komórek mają zająć sie wartościowaniem. Widocznie związki i kadry nie zdołały tego zrobić. A jak to będzie z kierownikami! Zobaczymy... Ja obstawiam, że jak zwykle... Przydupasy dostaną max a freelancerzy 0! Pozdrowienia dla Młodego!
Newsy! Do końca przyszłego tygodnia to kierwnicy komórek mają zająć sie wartościowaniem. Widocznie związki i kadry nie zdołały tego zrobić. A jak to będzie z kierownikami! Zobaczymy... Ja obstawiam, że jak zwykle... Przydupasy dostaną max a freelancerzy 0! Pozdrowienia dla Młodego!
Od lat są "ogromniaste" różnice w zarobkach, ludzie robią te same rzeczy równie dobrze a nawet lepiej a zarabiają o wiele mniej! Co jakiś czas dla zmylenia proletariatu wykonuje się jakieś dziwne pozorne działania, że niby ktoś chce wyrównać te różnice ale to jedynie totalny blef i tyle! dla tych co trzeba środki zawsze się znajdą...Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:-)
06 lis 2008, 18:51
oszczep
(...) Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:)
Też postanowiłem dać szansę Stwórcy. Jak jutro nie będzie mnie na forum to znaczy, że świętuję :piwo: :piwo: :piwo: :piwo:
06 lis 2008, 19:32
oszczep
<!--quoteo(post=36853:date=06. 11. 2008 g. 14:43:name=Janczar)--><div class='quotetop'>(Janczar @ 06. 11. 2008 g. 14:43) [snapback]36853[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Newsy! Do końca przyszłego tygodnia to kierwnicy komórek mają zająć sie wartościowaniem. Widocznie związki i kadry nie zdołały tego zrobić. A jak to będzie z kierownikami! Zobaczymy... Ja obstawiam, że jak zwykle... Przydupasy dostaną max a freelancerzy 0! Pozdrowienia dla Młodego!
Od lat są "ogromniaste" różnice w zarobkach, ludzie robią te same rzeczy równie dobrze a nawet lepiej a zarabiają o wiele mniej! Co jakiś czas dla zmylenia proletariatu wykonuje się jakieś dziwne pozorne działania, że niby ktoś chce wyrównać te różnice ale to jedynie totalny blef i tyle! dla tych co trzeba środki zawsze się znajdą...Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:-) <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dzisiaj było spotkanie Dyra z kierownikami w sprawie wypłat, czy coś ktos wie jakie przyjeto zasady i czy wogóle jakieś obowiązują ?
06 lis 2008, 20:24
W mazowieckim wartość 1 pkt od 40 do 60 groszy. Generalnie jeśli suma punktów duża (pow 10.000) to punkt jest tańszy, jeśli mała to punkt jest droższy. Jak wieść gminna niesie w IS to było 40 groszy za sztukę, ponoć, bo to nie potwierdzone, ale możliwe.
Tak więc 201 pkt x 0,40 = 80,40 zł lub w wariancie optymistycznym 201 x 0,60 = 120,6 zł
wszytko brutto rzecz jasna.
07 lis 2008, 07:16
helvet
<!--quoteo(post=36875:date=06. 11. 2008 g. 18:51:name=oszczep)--><div class='quotetop'>(oszczep @ 06. 11. 2008 g. 18:51) [snapback]36875[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Właściwi inspektorzy i merytoryczni dostaną mamonę.... zostaje jedynie lotto:)
Też postanowiłem dać szansę Stwórcy. Jak jutro nie będzie mnie na forum to znaczy, że świętuję :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No i Helveta nie ma...
@Ratatuj2 - ta suma to chodzi globalnie o liczbę punktów w urzędzie/izbie ?
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 07 lis 2008, 07:43 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2008, 07:41
Helvet jest na innym forum "Milionerzy"
07 lis 2008, 07:53
Taxoficcer
Helvet jest na innym forum "Milionerzy"
Szkoda Helveta. Dobry był z niego herbatnik
07 lis 2008, 08:03
ratatuj2
W mazowieckim wartość 1 pkt od 40 do 60 groszy. Generalnie jeśli suma punktów duża (pow 10.000) to punkt jest tańszy, jeśli mała to punkt jest droższy. Jak wieść gminna niesie w IS to było 40 groszy za sztukę, ponoć, bo to nie potwierdzone, ale możliwe.
Tak więc 201 pkt x 0,40 = 80,40 zł lub w wariancie optymistycznym 201 x 0,60 = 120,6 zł
wszytko brutto rzecz jasna.
szybko liczę licze liczę - sam nie wierze co mi wychodzi
95 pkt x 0,40 = 38,00 zł lub w wariancie optymistycznym 95 pkt x 0,60 = 57,00 zł
no to albo :piwo: albo <_<
____________________________________ Trzeba tak się modlić, jakby cała praca była bezużyteczna i tak pracować, jakby wszystkie modlitwy były na nic.
07 lis 2008, 08:36
Ciekawe czy decydentom w ministerstwie wyszło inaczej ? bo to miała być podwyzka znaczaca ... wyrównująca znaczne dysproporcje płac.
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
Ostatnio edytowano 07 lis 2008, 09:15 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2008, 09:14
tranqilo
Ciekawe czy decydentom w ministerstwie wyszło inaczej ? bo to miała być podwyzka znaczaca ... wyrównująca znaczne dysproporcje płac.
Pamiętając <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=4845" target="_blank">odpowiedź</a> zasadnym jest podejrzenie, czy im w ogóle cokolwiek (i kiedykolwiek) wyszło...
Ostatnio edytowano 07 lis 2008, 09:48 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
07 lis 2008, 09:47
Podaję kwotę na punkt w całej RP: (146,22*liczba etatów w urzędzie)/suma punktów wszystkich osobostanowisk w urzędzie.= kwota na punkt
co z tego wynika? - jeśli w urzędzie wysoko wycenia no stanowiska - to wota na punkt wyniesie 0,40 zł - jesli w urzędzie oceniano nisko stanowiska to 0,60 a może nawet 0,80 zł na punkt.
a jesli przeczytałoby się podręcznik wartościownia do końca to wiadomo, że nie o to chodziło. :mur:
07 lis 2008, 10:23
W moim uksie podobno jest kompromis, część dadzą kierownicy, a część związkowcy... Biedni związkowcy....