Teraz jest 06 wrz 2025, 13:49

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Likwidacja małych Urzędów Skarbowych 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Odpisałbym z chęcią, ale niestety, nie odważę się jeszcze na to. Z analizy postów na tym forum wiem, że są ludzie z góry, którzy także czytają nasze wypowiedzi. Myślę, że niedługo podadzą listę likwidowanych urzędów.

Jasne, w końcu wiadomo, kto rządzi na Diablokrzyskiej i że posługują się metodami swoich "moczodawców". A listę zapewne podadzą oficjalnie na 5 minut przed likwidacją i przeniesieniem pracowników. Ciekawiło mnie tylko, ile zatrudnia US, na którym postawili krzyżyk.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:00 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 10:16
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 11:37

POSTY        1
Zlikwidowane mają być urzędy poniżej 50 etatów, wstępny termin 1.07.07.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:53 przez adam1, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 13:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA29 lis 2006, 18:11

POSTY        39

Witam, długo czytam to forum, nie zabierałem głosu, ale ja już mam dosyć. Z tego, co się dowiedziałem dzisiaj, to w pomorskim likwidują na pewno jeden mały urząd!!! Nie wiem też, czy nie inne, bo wiemy tylko o swoim.

A czy znany jest termin likwidacji??? :o

20 gru 2006, 18:30

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=736" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php..._single&ide=736</a>
oraz
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=737" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php..._single&ide=737</a>

wynika, że do likwidacji powinny iść raczej duże urzędy.
Biorąc pod uwagę, oprócz kosztów bieżącego utrzymania, także niebagatelne koszty uchylanych decyzji, ciekawe, które generują większe obciążenia dla budżetu.
Z drugiej strony wcale mnie to nie cieszy, bo akurat mój US w widełkach GP to jednak duży US.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:54 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 18:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 gru 2006, 08:12

POSTY        4

A czy znany jest termin likwidacji??? :o

Tak jak nam mówili, to 01.07.2007.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:54 przez asus_user, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 20:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA25 paź 2006, 21:33

POSTY        51

LOKALIZACJAZiemia

Z rankingu sporządzonego przez GP
(..)wynika, że do likwidacji powinny iść raczej duże urzędy.
Biorąc pod uwagę oprócz kosztów bieżącego utrzymania także niebagatelne koszty uchylanych decyzji, ciekawe które generują większe obciążenia dla budżetu.
Z drugiej strony wcale mnie to nie cieszy, bo akurat mój US w widełkach GP to jednak duży US.

Statystyki mają to do siebie, że w zależności od założonych kryteriów badania udowadniają to, co na podstawie tych kryteriów da się udowodnić i nic więcej. Chcę powiedzieć, że wszystko jest względne. Słusznie ktoś zauważył w komentarzu do artykułu Prawnej, że ciężaru gatunkowego spraw w poszczególnych urzędach nie da się porównać, a specyfika małych i dużych urzędów jest różna, tak jak podmioty, którymi się zajmują, a to nie jest wymierne. To wszystko nie świadczy o tym, że jedne urzędy są lepsze, inne gorsze, są po prostu RÓŻNE. Nie dajmy się zwariować!

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:55 przez babula, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 20:41
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

Zlikwidowane mają być urzędy poniżej 50 etatów, wstępny termin 1.07.07.

To w w-m pewnie pod nóż 3 us-y (Nidzica, Pisz, Nowe Miasto).
Szkoda byłoby, fajni ludzie tam pracują, zwłaszcza w egzekucji.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:56 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 21:24
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2006, 21:03

POSTY        43
W podlaskim: Zambrów, Wysoka Maz., Kolno, Hajnówka, Mońki i chyba Sokółka.

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:57 przez Irka, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 22:01
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 11:26

POSTY        77

Statystyki mają to do siebie, że w zależności od założonych kryteriów badania udowadniają to, co na podstawie tych kryteriów da się udowodnić i nic więcej. Chcę powiedzieć, że wszystko jest względne. Słusznie ktoś zauważył w komentarzu do artykułu Prawnej, że ciężaru gatunkowego spraw w poszczególnych urzędach nie da się porównać, a specyfika małych i dużych urzędów jest różna, tak jak podmioty, którymi się zajmują, a to nie jest wymierne. To wszystko nie świadczy o tym, że jedne urzędy są lepsze, inne gorsze, są po prostu RÓŻNE. Nie dajmy się zwariować!

Ponadto na terenie małych urzędów działa niewielu, albo w ogóle, doradców podatkowych. Co za tym idzie, podatnicy rzadko skarżą decyzje, a urząd wychodzi jako nieomylny. Naliczyłem 10 urzędów, które nie miały żadnej zaskarżonej decyzji.

Ostatnio edytowano 21 gru 2006, 23:39 przez pjk, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2006, 07:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255

Do Irki: czy informacje dotyczące podlaskiego są w jakikolwiek sposób potwierdzone?

Ostatnio edytowano 21 gru 2006, 23:39 przez antiFa, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2006, 08:58
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307

+ Nidzica i Pisz - czyli  jedni z najbardziej pracowitych i wydajnych urzędów- mają być zlikwidowani?!

Ostatnio edytowano 21 gru 2006, 23:39 przez Madagaskar, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2006, 14:06
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=3695:date=20. 12. 2006 g. 22: 01:name=Irka)--><div class='quotetop'>(Irka @ 20. 12. 2006 g. 22: 01) [snapback]3695[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

+ Nidzica i Pisz - czyli  jedni z najbardziej pracowitych i wydajnych urzędów- mają być zlikwidowani ?!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Z tą pracowitością, to bym nie przesadzał, weź pod wzgląd obciążenie, ilość podatników, ilość tytułów w egzekucji, itd.

Ostatnio edytowano 21 gru 2006, 23:40 przez egarobol, łącznie edytowano 1 raz

21 gru 2006, 15:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 16:41

POSTY        176
Z tą pracowitością to przesada. Nie bardzo rozumiem dlaczego nikt nie weryfikuje danych podanych przez US-y? Uedni liczą decyzje papierowe, a inni ZOB-y. Przecież można po prostu pobrać dane z POLTAX-u we wszystkich US-ach i będzie obraz czytelny - jak wszyscy ZOB-y to wszyscy!

22 gru 2006, 09:03
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 lis 2006, 21:26

POSTY        17

LOKALIZACJAze szklanego okienka
Weryfikuje naczalstwo urzędu, zgodnie z bieżącą potrzebą chwili i zapotrzebowaniem na dane. Otrzymane wyniki najlepiej nie powinny mocno odbiegać od wyników otrzymanych w pozostałych jednostkach. Od tego są telefony do sprawdzania poprawności wyników uzyskanych w sąsiednich urzędach oraz polecenia służbowe. W przypadku otrzymania nieprawidłowych danych z Poltaxu należy sporządzić notatkę służbową bezpośrednio do Naczelnika oraz przeprowadzić korektę uzyskanych wyników tak, aby wszyscy czuli się zadowoleni i usatysfakcjonowani. Uzyskanie nieprawidłowych wyników, a zwłaszcza podanie ich do wiadomości najwyższej izby, może skończyć się... bardzo różnie, najczęściej tak :nonono:.

Ostatnio edytowano 23 gru 2006, 11:48 przez Warden, łącznie edytowano 1 raz

22 gru 2006, 22:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 189 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona