<!--quoteo(post=36757:date=05. 11. 2008 g. 18:28:name=zabka)--><div class='quotetop'>(zabka @ 05. 11. 2008 g. 18:28) [snapback]36757[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Co by nie mówic wyścig SZCZURÓW sie zacznie! Oby tylko wyszło nam zwykłym pracownikom na dobre. Trzeba mieć nadzieję , że jak w AMERYCE przyjdzie nowe i będzie lepiej, a ta cała STARA panująca władza P.O. Nacz i z-cy odpadnie, bo to sa tylko kolesie i koleżanki, którzy przesuwaja sie na stołkach z jednej parafii do drugiej.
A może Ty zmierzysz się z tym bojem o stołek. Wszak wyścig szczurów ruszył. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Błagam wszystkich forumowiczów! Dajcie cynk jak się przygotować do części praktycznej, a w szczególności do zagadnień: a) lizanie d... b) wchodzenie bez wazeliny c) podkładanie świni d) olewanie pracowników e) rżnięcie głupa, że coś potrafię.
Przyznaję z przykrością, że w tym zakresie zawsze byłem słabiutki, a to rzecz PODSTAWOWA na takim stołku!
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
05 lis 2008, 20:05
supersaper
(...) Błagam wszystkich forumowiczów! Dajcie cynk jak się przygotować do części praktycznej, a w szczególności do zagadnień: a) lizanie d... b) wchodzenie bez wazeliny c) podkładanie świni d) olewanie pracowników e) rżnięcie głupa, że coś potrafię.
Przyznaję z przykrością, że w tym zakresie zawsze byłem słabiutki, a to rzecz PODSTAWOWA na takim stołku!
Na mnie w tych dziedzinach też liczyć nie możesz. Ale może ktoś się zgłosi...
05 lis 2008, 20:11
helvet
<!--quoteo(post=36771:date=05. 11. 2008 g. 20:05:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 05. 11. 2008 g. 20:05) [snapback]36771[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> (...) Błagam wszystkich forumowiczów! Dajcie cynk jak się przygotować do części praktycznej, a w szczególności do zagadnień: a) lizanie d... b) wchodzenie bez wazeliny c) podkładanie świni d) olewanie pracowników e) rżnięcie głupa, że coś potrafię.
Na mnie w tych dziedzinach też liczyć nie możesz. Ale może ktoś się zgłosi... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Powiedz w jakim zakresie (dziedzinach) jesteś – byłeś dobry, może masz jakieś kwity na tą „dobroć”. Postaram się pomóc.
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 05 lis 2008, 20:20 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2008, 20:20
Kiedyś startowałem w tej "farsie". Ja nie zdałem, ale 2 Panie przeszły pozytywnie weryfikację. Czekały miesiąc na decyzję MF. Po miesiącu MF ogłosiło nowy konkurs, bo "Panie miały za krótkie nogi" i nie mały znajomości w izbie. W przekazanym liście MF życzyło "dalszych sukcesów w pracy zawodowej". Naczelnikiem został pracownik, który nie zdał egzaminu, ale miał poparcie izby. Jeśli nie macie poparcia w izbie, to marny trud.
05 lis 2008, 21:43
kabaret
Kiedyś startowałem w tej "farsie". Ja nie zdałem, ale 2 Panie przeszły pozytywnie weryfikację. Czekały miesiąc na decyzję MF. Po miesiącu MF ogłosiło nowy konkurs, bo "Panie miały za krótkie nogi" i nie mały znajomości w izbie. W przekazanym liście MF życzyło "dalszych sukcesów w pracy zawodowej". Naczelnikiem został pracownik, który nie zdał egzaminu, ale miał poparcie izby. Jeśli nie macie poparcia w izbie, to marny trud.
...chciałem startować ale bardzo szybko zrezygnowałem... Po co robić sobie wrogów startując w konkursie, wiedząc, że i tak nie ma szans na wygraną... żeby zaistnieć??? ale wielu chce zaistnieć i startuje...
05 lis 2008, 22:21
ebi
...chciałem startować ale bardzo szybko zrezygnowałem... Po co robić sobie wrogów startując w konkursie, wiedząc, że i tak nie ma szans na wygraną... żeby zaistnieć??? ale wielu chce zaistnieć i startuje...
Złote słowa, złote słowa
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 05 lis 2008, 22:24 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
05 lis 2008, 22:24
jaro1
<!--quoteo(post=36603:date=03. 11. 2008 g. 21:16:name=Maksiu)--><div class='quotetop'>(Maksiu @ 03. 11. 2008 g. 21:16) [snapback]36603[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36587:date=03. 11. 2008 g. 19:55:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 03. 11. 2008 g. 19:55) [snapback]36587[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36563:date=03. 11. 2008 g. 08:41:name=Maksiu)--><div class='quotetop'>(Maksiu @ 03. 11. 2008 g. 08:41) [snapback]36563[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> A ta lista do konkursu to jest gdzieś do wglądu?
"Wolnych etatów" <a href="http://mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor/ogloszenia/2008/konkursy.pdf" target="_blank">http://mf.gov.pl/_files_/bip/bip_nabor/ogl...08/konkursy.pdf</a> czy kandydatów ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak najbardziej kandydatów do "Wolnych etatów" No ale to chyba (jeśli wogóle) nie wcześniej niż 13 listopada. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Po pierwsze, to listy kandydatów się nie ogłasza! Po drugie, do 13 listopada jest termin składania podań, tzn. jeśli wysyłasz pocztą to też 13 listopad, bo liczy się data nadania na poczcie przesyłki i do MIN. FIN dojdzie za okoł 3 dni więc w Warszawie będzie około 15 listopada. Dokładnie czytaj zasady przeprowadzania konkursów. Jeśli tego nie wiesz to marny z Ciebie kandydat na naczelnika. Pozdrawiam. :czytaj: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To że się nie ogłasza listy kandydatów to dosyć dziwne.... pytanie dlaczego? Wiadome byłoby kto startował, gdzie i kto wygrał choć nie do końca wiadomo dlaczego.
A o ile podstawy matematyki nie zmieniły się w ostatnich latach to zawsze 13 + 3 to było 16 a nie 15. Więc w Warszawie przesyłki będą około 16 listopada. No chyba że to "około" takie DUŻE. Kandydat na NUS'a powinien takie działania wykonywać w pamięci nie na palcach.
06 lis 2008, 09:20
Dlatego, że nie przewiduje tego chyba rozporządzenie MF, o którym na początku tego topicu... i tyle w temacie, konkurs ma swoje prawa i prawidła... te drugie stosowane wówczas gdy prawa zawodzą, lub skutki z nich wynikające nie są wygodne (vide post kabaret'a).... odwieczna prawda niestety.
____________________________________ always look on the bright side of life
06 lis 2008, 09:32
elsinore
Dlatego, że nie przewiduje tego chyba rozporządzenie MF, o którym na początku tego topicu...
Zawsze się zastanawiałem, jak się jednak do tego mają zasady wynikające z naboru w służbie cywilnej. Czy przypadkiem fakt przeprowadzenia naboru w drodze konkursu ( zgodnie z warunkami okreslonymi w ustawie o us i is ) nie zwalnia z procedury jawności i stosownych publikacji wynikających z art. 11-14 ustawy o służbie cywilnej
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
06 lis 2008, 19:22
wjawor
<!--quoteo(post=36839:date=06. 11. 2008 g. 09:32:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 06. 11. 2008 g. 09:32) [snapback]36839[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dlatego, że nie przewiduje tego chyba rozporządzenie MF, o którym na początku tego topicu...
Zawsze się zastanawiałem, jak się jednak do tego mają zasady wynikające z naboru w służbie cywilnej. Czy przypadkiem fakt przeprowadzenia naboru w drodze konkursu ( zgodnie z warunkami okreslonymi w ustawie o us i is ) nie zwalnia z procedury jawności i stosownych publikacji wynikających z art. 11-14 ustawy o służbie cywilnej <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> PZK i SC się troszkę różnią, co zawdzięczamy PiS-owi.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
06 lis 2008, 19:36
supersaper
<!--quoteo(post=36887:date=06. 11. 2008 g. 19:22:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 06. 11. 2008 g. 19:22) [snapback]36887[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=36839:date=06. 11. 2008 g. 09:32:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 06. 11. 2008 g. 09:32) [snapback]36839[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dlatego, że nie przewiduje tego chyba rozporządzenie MF, o którym na początku tego topicu...
Zawsze się zastanawiałem, jak się jednak do tego mają zasady wynikające z naboru w służbie cywilnej. Czy przypadkiem fakt przeprowadzenia naboru w drodze konkursu ( zgodnie z warunkami okreslonymi w ustawie o us i is ) nie zwalnia z procedury jawności i stosownych publikacji wynikających z art. 11-14 ustawy o służbie cywilnej <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> PZK i SC się troszkę różnią, co zawdzięczamy PiS-owi. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Może byś rozwinął co zawdzięczamy temu PiS-owi, bo jak powszechnie wiadomo ich jedynym celem było obsadzenie wszystkich stanowisk bez konkursów swoimi funkcjonariuszami, co gdyby nie poprawki senatu prawie by im się udało/ ustawa o zasobie skarbowym/
06 lis 2008, 20:03
aligator1
... Może byś rozwinął co zawdzięczamy temu PiS-owi, bo jak powszechnie wiadomo ich jedynym celem było obsadzenie wszystkich stanowisk bez konkursów swoimi funkcjonariuszami, co gdyby nie poprawki senatu prawie by im się udało/ ustawa o zasobie skarbowym/
Sory "zawdzięczamy" powinno być w cudzysłowie.
06 lis 2008, 22:47
supersaper
<!--quoteo(post=36905:date=06. 11. 2008 g. 20:03:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 06. 11. 2008 g. 20:03) [snapback]36905[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ... Może byś rozwinął co zawdzięczamy temu PiS-owi, bo jak powszechnie wiadomo ich jedynym celem było obsadzenie wszystkich stanowisk bez konkursów swoimi funkcjonariuszami, co gdyby nie poprawki senatu prawie by im się udało/ ustawa o zasobie skarbowym/
Sory "zawdzięczamy" powinno być w cudzysłowie. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Zawdzięczamy siłę układu, którą każda opcja POlityczna wdraża w życie.
06 lis 2008, 23:46
My zawdzięczamy poprzedniej opcji Panią Naczelnik.