Teraz jest 12 wrz 2025, 08:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<!--quoteo(post=36707:date=05. 11. 2008 g. 09:49:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 05. 11. 2008 g. 09:49) [snapback]36707[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
No nie przypuszczałem że  nasz Wieszcz odnosił to do 44-go prezydenta U.S.A. ale... jest to pewna ciekawa teza... czekam na uzasadnienie  :czytaj:

A ja coś takiego napisałem?
A możesz wskazać gdzie?  :czytaj:

Nadir                    

"jeżeli czarny człowiek zostanie przywódcą świata,
to nastąpi III wojna światowa i koniec świata!"

Źródło:
<a href="http://www.onet.pl/" target="_blank">http://www.onet.pl/</a>

:piwo:

I Ty Nadirze też cytujesz Onet?
Gdyby to zrobił inny user, to bym się nie zdziwił. Ale Ty?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Tak, z przykrością stwierdzam że masz racje, obniżył loty. Boję się, by nie zahaczył o dach bo tam jeżdżą tramwaje. Wiem, wiem, powiesz że jeżdżą po szynach, jest to jednak nie do końca prawdą, ponieważ ostatnio czytałem na Onecie, że jakiś potrącił „usera”  KOMINIARZA.

No ale Onet to Onet, kto chce niech wierzy.

05 lis 2008, 18:51
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Onet to Onet, Skarbowcy to Skarbowcy. A jak kogoś parzy np. Onet z uwagi na zbyt niskie loty to niech POczyta sobie np. oczywisty program wyborczy.

05 lis 2008, 19:01

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Onet to Onet, Skarbowcy to Skarbowcy. A jak kogoś parzy np. Onet z uwagi na zbyt niskie loty (...)

I właśnie chodzi o to, by nie przenosić "Onetu" na "Skarbowców".
Oneciarze niech zostaną a Onecie.
oktan                    

(...) to niech POczyta sobie np. oczywisty program wyborczy.

Oczywisty program wyborczy to dopiero jest w trakcie tworzenia. W Klarysewie,,,

05 lis 2008, 19:06
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nie namawiałem do przenoszenia "zachowań". Jednak wolność wyrażania POglądów jest oczywista i proPOnuję w tym duchu POzostać, a możliowść ściągi tak jak POkazuje życie jest bardzo przydatna.

05 lis 2008, 19:33

POSTY        2176

Nie namawiałem do przenoszenia "zachowań". Jednak wolność wyrażania POglądów jest oczywista i proPOnuję w tym duchu POzostać, a możliowść ściągi tak jak POkazuje życie jest bardzo przydatna.

Przecież nie chodzi tu o wolność wyrażania poglądów. Raczej o sposób ich wyrażania.
A i nie każda ściąga do tego się nadaje...

05 lis 2008, 19:39
Zaawansowany

REJESTRACJA17 sty 2008, 13:44

POSTY        44
I się stało,to co mogło stać się tylko w Ameryce,ściślej w USA , murzyn został prezydentem.Murzyni przeszli długą drogę od niewolnictwa do Białego Domu. Pewnie jednak będzie duża część ludzi ,co nigdy go nie zaakceptuje,aż tak dobrze to nie jest. Może jakiś mały zamach, niestety.

05 lis 2008, 20:20
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

I się stało,to co mogło stać się tylko w Ameryce,ściślej w USA , murzyn został prezydentem.Murzyni przeszli długą drogę od niewolnictwa do Białego Domu. Pewnie jednak będzie duża część ludzi ,co nigdy go nie zaakceptuje,aż tak dobrze to nie jest. Może jakiś mały zamach, niestety.

W Polsce „się stało” tak, że  na pewien okres czasu władza trafiła w „ręce ludu pracującego” i  do dziś nie możemy się pozbierać. Burak Obama, to zawsze będzie Burak Obama.

05 lis 2008, 20:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

I Ty Nadirze też cytujesz Onet?
Gdyby to zrobił inny user, to bym się nie zdziwił. Ale Ty?

To ja Ciebie ratowałem po tym jak Elsinore pytał Cię o uzasadnienie Twojej tezy, a Ty, Brututsie, przeciwko mnie?:D
Nawet nie wiedziałem, że to był cytat jednego z forumowiczów Onetu.
Akurat zauważyłem ten cytat jako intro do artykułu na 1-szej stronie portalu.

A tak poza tym: a co to Onet gorszy (że z Krakowa) od WP (bo z Gdańska) czy jakiejś Interii?  ;)

05 lis 2008, 20:51

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Jak zwykle winnych nie ma, zawsze te chochliki drukarskie  :D

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Nie tylko prezydent Francji Nicolas Sarkozy pomylił się w depeszy gratulacyjnej dla Baracka Obamy. Błąd popełnił także Lech Kaczyński. Skrót USA w depeszy polskiego prezydenta został rozwinięty jako "Stany Zjednoczone Ameryki Północnej" - informuje serwis tvp.info.
- To kardynalny błąd - ocenia amerykanista prof. Krzysztof Michałek.

Jedyna dopuszczalna forma rozwinięcia skrótu USA brzmi bowiem: "Stany Zjednoczone Ameryki". W depeszy gratulacyjnej naszego prezydenta błąd pojawia się aż trzykrotnie.

Pierwotną treść depeszy przygotowało MSZ. Z ustaleń tvp.info wynika, że znajdowało się w niej poprawne sformułowanie: "Stany Zjednoczone Ameryki". Przymiotnik "Północnej" został dodany przez urzędników Kancelarii Prezydenta.

-Gratulacje przesyła się zawsze w języku ojczystym nadawcy. Adresaci tłumaczą je sami. Treść takich depesz dla prezydenta zawsze redaguje MSZ. Tak też było i tym razem. Kancelaria przerobiła jednak naszą wersję, dopisując między innymi ten nieszczęśliwy przymiotnik - mówi rozmówca tvp.info w resorcie spraw zagranicznych. - W samym przeredagowaniu nie ma nic złego. Problem jednak polega na tym, że nie ma takiego kraju jak "Stany Zjednoczone Ameryki Północnej". Wygląda więc na to, że urzędnicy prezydenta chcieli nas poprawić, a walnęli byka - dodaje rozmówca z MSZ.

Potwierdzenie słów naszego informatora można znaleźć w encyklopedii PWN, która skrót USA rozwija jako: "Stany Zjednoczone Ameryki".

- To bardzo częsty, ale kardynalny błąd. Swoim studentom zawsze powtarzam, że popełniają go albo słabi dziennikarze, albo politycy, którzy chcą w ten sposób wyrazić swoje uwielbienie dla USA. To coś w rodzaju przedobrzenia - tłumaczy amerykanista prof. Krzysztof Michałek.

Niestety nie wiadomo, kto odpowiada za tę wpadkę. Nie udało nam się dodzwonić do prezydenckiego ministra ds. zagranicznych Mariusza Handzlika. Na rozmowę z naszym serwisem nie znalazł czasu szef Kancelarii Prezydenta Piotr Kownacki.

Prezydent Lech Kaczyński może więc śmiało podać rękę prezydentowi Francji, który również zaliczył wpadkę w gratulacjach przesłanych Obamie. Nicolas Sarkozy, przekręcił w depeszy imię Obamy z "Barack" na "Barak" - informuje serwis tvp.info.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

05 lis 2008, 21:29
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Taaaaaaaaak... W Ameryce wszystko jest możliwe...

Następnym prezydentem będzie woman.
A kolejnym - black woman... ;)

A co będzie dalej? :unsure:

Ostatnio edytowano 05 lis 2008, 22:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

05 lis 2008, 21:39
Zaawansowany

REJESTRACJA17 sty 2008, 13:44

POSTY        44
A ........... następnym prezydentem będzie Polak. ;)

05 lis 2008, 22:52
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Tak :excl:
Eeendrjuuu Gooooolooootaaa ... jak wygra z Austinem, a jak jeszcze wygra z Wałujewem, to nawet może zostać Prezydentem dwóch mocarstw... potem może jeszcze jakiś Chińczyk do obicia...

06 lis 2008, 08:37

POSTY        2176

To ja Ciebie ratowałem po tym jak Elsinore pytał Cię o uzasadnienie Twojej tezy, a Ty, Brututsie, przeciwko mnie?:D (...)

Wyjaśnienie przyjęte do wiadomości.  ;) Akceptującej wiadomości.  :piwo:

Nadir                    

(...) A tak poza tym: a co to Onet gorszy (że z Krakowa) od WP (bo z Gdańska) czy jakiejś Interii?  ;)

Jako źródło informacji - nie. Im ich więcej - tym lepiej.
Natomiast odnośnie cytowania komentarzy internautów. Jakiś poziom trzeba trzymać...

Patty_1                    

Pod warunkiem, że urodzi się na Jackowie albo innym Green Poincie...

elsinore                    

Eeendrjuuu Gooooolooootaaa ... jak wygra z Austinem, a jak jeszcze wygra z Wałujewem, to nawet może zostać Prezydentem dwóch mocarstw... potem może jeszcze jakiś Chińczyk do obicia...

Elsinore jeszcze dobrze się nie wybudził...

06 lis 2008, 09:12
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Helvet, chyba nie wątpisz w naszego fajtera ... ;) ?

06 lis 2008, 09:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 316  Następna strona