Teraz jest 05 wrz 2025, 19:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Przepraszamy! 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 gru 2006, 12:37

POSTY        255
A może by wyłożyć Białą Księgę przed ministerstwem i tam :wub: się wpiszemy, wszyscy po kolei?!

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:17 przez antiFa, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2006, 15:09
Własny awatar

<!--quoteo(post=3538:date=18. 12. 2006 g. 06: 40:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 18. 12. 2006 g. 06: 40) [snapback]3538[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Gratuluję urzędu!
Niech no zgadnę. Warszawa?  :P

Pudło.
Raczej w pobliżu Nadir'a.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Napisałam, że Warszawa sądząc po ilości 300 pracowników.
A to "Kolebka"!

beann                    

<!--quoteo(post=3545:date=18. 12. 2006 g. 11: 08:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 18. 12. 2006 g. 11: 08) [snapback]3545[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...)aż dziw bierze, że w kolebce "Solidarności" nie ma chętnych do wstąpienia do związku, gdyby się o tym dowiedział Lechu W., to by chyba oszalał.

Tu raczej nie chodzi o chęci, ale o strach (o utratę pracy). Możecie mi nie wierzyć, ale u nas mierzą "czas przelotu" na korytarzu (jest monitoring), czas spędzony w jadalni (oficjalnie nie wolno jeść i pić w pokojach); osoby, które za długo przebywają poza swoim Działem (ale na terenie US!) są przywoływane na swoje stanowisko pracy przez interkom; przeprowadzane są regularnie kontrole noszenia identyfikatorów... Przykłady można mnożyć. Psychoza strachu przed wywaleniem. :mur:
Faktycznie trudno uwierzyć! Rozumiem w dobie niewolnictwa. Ale w XXI wieku?!
Niedługo cały kraj stanie się chyba jednym wielkim wariatkowem.
A kuku. A kto tam? To jaaaa!  :zygi:

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:18 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2006, 16:28
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=3545:date=18. 12. 2006 g. 11: 08:name=Dziadek)--><div class='quotetop'>(Dziadek @ 18. 12. 2006 g. 11: 08) [snapback]3545[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...)aż dziw bierze, że w kolebce "Solidarności" nie ma chętnych do wstąpienia do związku, gdyby się o tym dowiedział Lechu W., to by chyba oszalał.

Tu raczej nie chodzi o chęci, ale o strach (o utratę pracy). Możecie mi nie wierzyć, ale u nas mierzą "czas przelotu" na korytarzu (jest monitoring), czas spędzony w jadalni (oficjalnie nie wolno jeść i pić w pokojach); osoby, które za długo przebywają poza swoim Działem (ale na terenie US!) są przywoływane na swoje stanowisko pracy przez interkom; przeprowadzane są regularnie kontrole noszenia identyfikatorów... Przykłady można mnożyć. Psychoza strachu przed wywaleniem. :mur:

Bohaterowie Barei (ze Stanisławem Aniołem na czele) byliby dumni z Waszym Boss'ów...

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 12:19 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

18 gru 2006, 17:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2006, 08:44

POSTY        101
Mój US przez długi czas miał pecha być drugim w kraju co do ilości obsługiwanych podmiotów gospodarczych. Obiecywano podział na dwa urzędy. Zamiast tego - zabierano po kawałku tereny, a wraz z nimi - etaty. Nie wszystkim się poszczęściło: część poleciała na zieloną trawkę, część "nie zdobyła uznania" w oczach przełożonych w nowych miejscach pracy, dla niektórych nowy US był za daleko, aby tam zdążyć rano na czas. Bywały (pewnie - jak wszędzie) redukcje bez zapewnienia przeniesienia i wtedy żegnaliśmy "niepokornych"...

19 gru 2006, 11:09
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=3538:date=18. 12. 2006 g. 06: 40:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 18. 12. 2006 g. 06: 40) [snapback]3538[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Gratuluję urzędu!
Niech no zgadnę. Warszawa?  :P

Pudło.
Raczej w pobliżu Nadir'a.
Beann - czuję się wywołany do apelu.
Witaj sąsiadko!
Czy pamiętasz te wspólne kontrole, kiedy byliśmy jeszcze w jednym urzędzie?!...  :D

19 gru 2006, 19:11
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 lis 2006, 08:44

POSTY        101

Czy pamiętasz te wspólne kontrole, kiedy byliśmy jeszcze w jednym urzędzie?!...  :D

Czuję się zakłopotana, bo nie bardzo Cię kojarzę. :blush:
W kontroli pracuję od marca 1994 r.

19 gru 2006, 23:07
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Czuję się zakłopotana, bo nie bardzo Cię kojarzę. :blush:
W kontroli pracuję od marca 1994 r.

To tak jak ja! Od maja 1994.
A poza tym "podpuściłem" Cię trochę". Wybacz. ;)
W 1994 roku powstał już trzeci urząd.
Mogliśmy pracować w tym samym urzędzie, ale tylko do lipca 1991.
Bo do tego czasu był tylko jeden.
Ale oczywista, że nie w kontroli.
Sorry Admini za prywatne pogawędki na ogólnym, ale rozpoczęty wątek wypadało zakończyć.
PS. Resztę dopiszę na priv... :P

Ostatnio edytowano 20 gru 2006, 22:58 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2006, 20:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 35 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3