Teraz jest 06 wrz 2025, 13:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 189 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Likwidacja małych Urzędów Skarbowych 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
No czytałem. Nawet linka zapodałem.... wyżej. :)

28 paź 2008, 12:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 22:26

POSTY        62
Jeśli liwidujemy małe Urzędy, to oznacza to, iż będzie trzeba tworzyć wielkie konglomeraty urzędnicze, czy to jest rozwiązanie- (jakieś jest) ale czy aby słuszne? jak znam życie, nie wszyscy pracownicy znajdą zatrudnienie w "dużych" Urzędach - czyli : obowiązków przybędzie, ludzi ubędzie, płaca bez zmian - oj kiedyś drogie Ministerstwo się obudzi z MOCNO nie wykonanym budżetem po stronie przychodów, może wtedy ktoś pójdzie po rozum do glowy (albo i nie)

28 paź 2008, 13:55
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Już Ty się Oskar o ministerstwo nie martw.
1. Resort wie co robi (dogmat).
2. A jak nie wie, to pkt.1

28 paź 2008, 14:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:35

POSTY        74

Jeśli liwidujemy małe Urzędy, to oznacza to, iż będzie trzeba tworzyć wielkie konglomeraty urzędnicze, czy to jest rozwiązanie- (jakieś jest) ale czy aby słuszne?...

No chyba, że pod pojeciem "likwidacja" MF rozumie konsolidację urzędów poprzez centralizacją np.  kadr czy rachunkowości budżetowej, pozostawiając całą pozostałą obsługę w dotychczasowym US...
W takiej sytuacji oszczędności byłyby niewielkie, ale były, no i o ilu naczelników mniej :).

28 paź 2008, 14:57

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

No chyba, że pod pojeciem "likwidacja" MF rozumie konsolidację urzędów poprzez centralizacją np.  kadr czy rachunkowości budżetowej, pozostawiając całą pozostałą obsługę w dotychczasowym US... (...)

Mowy nie ma o konsolidacji rachunkowości budżetowej. Veto.

28 paź 2008, 15:07
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Najłatwiej zlikwidować i centarlizować. Podepnie się to pod slogan - uszczuplanie administracji, a rzeczywistość będzie taka:
- administracji się nie uszczupli (skoro pracowników małych włączy się do dużych),
- oszczędności nie będzie (za darmo pracować nie będą, a zapewnienie miejsca pracy itp. może sie wiązać ze sporymi kosztami),
- utrudni sie życie pracownikom (wielu przyjdzie dojeżdżać i kilkadziesiąt kilometrów do pracy) i podatnikom (będą musieli też "drałować", często tylko po to by pocałować klamkę),
- zaprzeczy się starej prawdzie, że to właśnie decentralizacja, a więc przeniesienie wszystkiego "w dół" jest najlepszym rozwiązaniem, tak ekonomicznym, jak i społecznym...
Osobiście (jako pracownik zagrożony likwidacja miejsca pracy) uważam, że mozna odchudzić urzędy (nie tylko te małe) z przerostu kadry kierowniczej, ale likwidacja małych urzedów to raczej smutny pomysł.

Ostatnio edytowano 28 paź 2008, 15:22 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

28 paź 2008, 15:17
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 22:26

POSTY        62
Masz racje, człowiek jest tylko człowiekiem i zdarza się mu w chwili słabości poddać w wątpliwość odwieczne aksjomaty :D

Ostatnio edytowano 28 paź 2008, 16:34 przez oskar, łącznie edytowano 1 raz

28 paź 2008, 16:16
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

<!--quoteo(post=36218:date=28. 10. 2008 g. 12:55:name=oskar23a)--><div class='quotetop'>(oskar23a @ 28. 10. 2008 g. 12:55) [snapback]36218[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jeśli liwidujemy małe Urzędy, to oznacza to, iż będzie trzeba tworzyć wielkie konglomeraty urzędnicze, czy to jest rozwiązanie- (jakieś jest) ale czy aby słuszne?...

No chyba, że pod pojeciem "likwidacja" MF rozumie konsolidację urzędów poprzez centralizacją np.  kadr czy rachunkowości budżetowej, pozostawiając całą pozostałą obsługę w dotychczasowym US...
W takiej sytuacji oszczędności byłyby niewielkie, ale były, no i o ilu naczelników mniej :).
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

kadry, rb... konsolidacja to fikcja. Aczkolwiek z mojej strony, nie mam nic przeciwko żeby moja kadrowa dzwoniła do mnie z Warszawy :D dokumenty mogłyby iść zeskanowane pocztą elektroniczną.

"likwidacja małych urzędów" - raczej chodzi o likwidację stanowisk naczelników itd.

28 paź 2008, 16:19

REJESTRACJA01 paź 2008, 14:44

POSTY        31
To gdzie ja w tym wieku znajdę pracę jak zlikwidują mój urząd?

28 paź 2008, 16:19
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
W jakim wieku ?  Na zdjęciu wyglądasz całkiem młodo...;-))

28 paź 2008, 18:40

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Aczkolwiek z mojej strony, nie mam nic przeciwko żeby moja kadrowa dzwoniła do mnie z Warszawy :D dokumenty mogłyby iść zeskanowane pocztą elektroniczną. (...)

Ale osobę odpowiedzialną za płace, wolałbyś mieć w swoim urzędzie? ;)  

babajaga                    

To gdzie ja w tym wieku znajdę pracę jak zlikwidują mój urząd?

tranqilo                    

W jakim wieku ?  Na zdjęciu wyglądasz całkiem młodo...;-))

No właśnie. Popatrz lepiej na avatar Inspektora... :D

28 paź 2008, 18:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 18:24

POSTY        24

Mały czy nie mały US, ale bądźmy szczerzy, całą administrację skarbową i celną czeka reforma, zarówno pod kątem funkcjonowania jej samej, jak i przepisów stricte podatkowych i musimy się na zmiany przygotować. .... Trzeba przygotować się na zmiany, w tym moim zdaniem likwidację małych US i zastąpienie ich ..... właśnie czym?

Zastąpi się e-urzędem, tak jak kilka lat wstecz wprowadzono bankowość internetową.

28 paź 2008, 22:00
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI

<!--quoteo(post=30704:date=07. 06. 2008 g. 11:31:name=Marakesz)--><div class='quotetop'>(Marakesz @ 07. 06. 2008 g. 11:31) [snapback]30704[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mały czy nie mały US, ale bądźmy szczerzy, całą administrację skarbową i celną czeka reforma, zarówno pod kątem funkcjonowania jej samej, jak i przepisów stricte podatkowych i musimy się na zmiany przygotować. .... Trzeba przygotować się na zmiany, w tym moim zdaniem likwidację małych US i zastąpienie ich ..... właśnie czym?

Zastąpi się e-urzędem, tak jak kilka lat wstecz wprowadzono bankowość internetową.
A ludzie ze wsi i małych miasteczek będą jeździć do większych miast by się dorwać do internetu i z tym eeee-urzędem skontaktować.

28 paź 2008, 22:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 18:24

POSTY        24

<!--quoteo(post=36258:date=28. 10. 2008 g. 23:00:name=Szkot)--><div class='quotetop'>(Szkot @ 28. 10. 2008 g. 23:00) [snapback]36258[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=30704:date=07. 06. 2008 g. 11:31:name=Marakesz)--><div class='quotetop'>(Marakesz @ 07. 06. 2008 g. 11:31) [snapback]30704[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A ludzie ze wsi i małych miasteczek będą jeździć do większych miast by się dorwać do internetu i z tym eeee-urzędem skontaktować.
Sołtys otworzy darmową kafejkę internetową  :)

28 paź 2008, 22:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 189 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona