Bez brawury, to nie hokej ... (w tym przypadku taki wynik bardziej prawdopodobny byłby w drugą stronę). Zatem coby wypośrodkować między naszymi typami, proponuję przyjąć siatkarskie 3:0 chociaż prawdę mówiąc na tak wysoki wynik nie liczę.
____________________________________ always look on the bright side of life
15 paź 2008, 10:03
elsinore
Liczę na jakieś ostrożne 2:0, chociaż zapewne łatwo nie będzie. I mam nadzieję, że Ebi odnajdzie wreszcie formę, czego mu wielce życzę
1:0. Ale co ze składem, najciekawsze. Może w końcu sie ustabilizuje. Licza się 3 punkty.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
15 paź 2008, 15:47
elsinore
(...) Ale jeszcze możemy wspólnie pokibicować, choćby bełchatowskiej <a href="http://www.skra.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=17&Itemid=41" target="_blank">Skrze</a> w nadchodzących meczach LM.
Bardzo fajna propozycja. :piwo: Zwłaszcza, że mecze odbędą się w Łodzi. Co prawda halę MOSIR trochę ostatnio liznął pożar, ale dużych zniszczeń nie było. I ceny biletów też do przełknięcia. Tylko decydować trzeba się szybko.
elsinore
Bez brawury, to nie hokej ...
I całe szczęście, że nie hokej...
Drago
(...) Licza się 3 punkty.
... zdobyte po dobrej grze.
15 paź 2008, 18:44
No i jak to skomentować... Dwa dobre mecze pod rząd to dla naszych piłkarzy zbyt trudne zadanie.
15 paź 2008, 21:18
helvet
No i jak to skomentować... Dwa dobre mecze pod rząd to dla naszych piłkarzy zbyt trudne zadanie.
Trudno. To jest sport, jest jeszcze wiosna, która będzie N A S Z A :excl:
Ale fakt, po 87 minucie długo szukałem po podłodze szczęki, która kajś mi tam opadła...
16 paź 2008, 06:37
Po strzeleniu bramki zagrali zbyt spokojnie, wiadomo było że Słowacja "ruszy". Co do poziomu meczu to spodziewałem się że będzie taki.... ale do kurki jasnej nie można w minutę stracić tego o co się walczyło przez cały mecz i to po takich fatalnych błędach. Nieważne jak osiągnięty ale to wynik idzie w świat. A mogło być miło przez zimę, może roztopy przyniosą lepsze wyniki.
Fatalne samopoczucie po meczu pomine.
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
16 paź 2008, 06:52
Nicolae
Po strzeleniu bramki zagrali zbyt spokojnie, wiadomo było że Słowacja "ruszy".
No ja tam specjalnego ruszenia nie widziałem, z żadnej strony, z resztą chyba murawa do finezji nie nastrajała.
Nicolae
[...] do kurki jasnej nie można w minutę stracić tego o co się walczyło przez cały mecz i to po takich fatalnych błędach. [...]
Jak widać można
16 paź 2008, 07:03
elsinore
<!--quoteo(post=35593:date=16. 10. 2008 g. 08:52:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 16. 10. 2008 g. 08:52) [snapback]35593[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Po strzeleniu bramki zagrali zbyt spokojnie, wiadomo było że Słowacja "ruszy".
No ja tam specjalnego ruszenia nie widziałem, z żadnej strony, z resztą chyba murawa do finezji nie nastrajała.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To skąd wzieły się te dwie akcje - nomen omen przeprowadzone skrzydłem boiska na którym grał Wojtkowiak. Nie każdy mecz wygląda jak te na śląskim.
elsinore
<!--quoteo(post=35593:date=16. 10. 2008 g. 08:52:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 16. 10. 2008 g. 08:52) [snapback]35593[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...] do kurki jasnej nie można w minutę stracić tego o co się walczyło przez cały mecz i to po takich fatalnych błędach. [...]
Jak widać można <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wiem że można ale to nie powinno się zdarzyć
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
16 paź 2008, 07:40
Nicolae
<!--quoteo(post=35595:date=16. 10. 2008 g. 07:03:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 16. 10. 2008 g. 07:03) [snapback]35595[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=35593:date=16. 10. 2008 g. 08:52:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 16. 10. 2008 g. 08:52) [snapback]35593[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Po strzeleniu bramki zagrali zbyt spokojnie, wiadomo było że Słowacja "ruszy".
No ja tam specjalnego ruszenia nie widziałem, z żadnej strony, z resztą chyba murawa do finezji nie nastrajała.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To skąd wzieły się te dwie akcje - nomen omen przeprowadzone skrzydłem boiska na którym grał Wojtkowiak. Nie każdy mecz wygląda jak te na śląskim.
elsinore
<!--quoteo(post=35593:date=16. 10. 2008 g. 08:52:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 16. 10. 2008 g. 08:52) [snapback]35593[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...] do kurki jasnej nie można w minutę stracić tego o co się walczyło przez cały mecz i to po takich fatalnych błędach. [...]
Jak widać można <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wiem że można ale to nie powinno się zdarzyć <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No pewnie że nie każdy, raz gramy lepiej raz gorzej. Sport. Nie ma co się zastanawiać, stało się i trudno, trzeba walczyć dalej.
16 paź 2008, 07:46
No to mamy remis 3:3 z Czechoslowacja
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
16 paź 2008, 13:27
Na co będziemy czekać po zakończeniu sezonu F1?
. . . ...
na nowy sezon skoków narciarskich z najlepszym Adamem M. na świecie i tak na przeczekanie do grudnia: Cytaty Włodzimierza Szaranowicza (skoki narciarskie i nie tylko): - Schmidta wypłaszczyło po wybiciu z progu - Doleciał do 120 metra, ale wylądował około 116... - Dobrze dobrze! Fenomalnie!!! ...chociaż może trochę za krótko, te 112 m. - Skoczył zdecydowanie lepiej, jednak był to skok zdecydowanie gorszy... - Roberto Cecon to mistrz ciągnięcia... - Martin Schmidt, jak wiemy wrócił z Lillehamer, gdzie był ze swoim młodym partnerem Hocke... - Na razie zajmuje pierwsze miejsce, ale nie jest to dobra pozycja wyjściowa... - Oj Hannawaldowi trochę nie wyszło, czyżby spadek formy... - a nie, to był przedskoczek! - Termika - jak sama nazwa wskazuje - chodzi o wiatry.... - Peterka zdobył Puchar Świata w sezonie dziewięćdziesiąt siedem na dziewięćdziesiąt dwa - Podczas igrzysk w Salt Lake City Adam osiągnął to, na co tak długo czekaliśmy od sukcesu Wojciecha Fibaka. - Coś na kształt u śmiechu na twarzy Ahonena. - Ten skok był wyraźnie dłuższy od Szwajcara... - Ten 'przyruch' Hannawalda powoduje u niego doskonały 'tajming'. - Skoczył słabiej, nie najlepiej, ale dłużej o 6 m. - o Goldim: ma taką niewinną buzię, zawsze wesoły, uśmiechnięty, skory do żartów, wygłupów i kawałów, a ma już 30 lat. - Ale taki sezon jeszcze się nie zdarzył Goldiemu w tym roku... - On to ma wyjście - z podudzia do wyprostu. Uda ma fantastyczne! - Dynamicznie wyszedł z progu, ach, to jego ułożenie bioder w locie! - o Małyszu: "Posłaniec Nadziei" i "Ambasador naszych aspiracji europejskich" - <!--sizeo:5--><span style="font-size:18pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->O Bachledzie: "jest dynamit! udane wyjście z progu!... i...źle... <!--sizec--></span><!--/sizec--> - Goldi skakał zapładniając wyobraźnie... - Dość szczęśliwy upadek Rosjanina... - Morgenstern ma błyskawiczne uda... - Szuka, szuka powietrza... - Hannawald jest pod takim obstrzałem, że postanowił publicznie się odsłonić ze swoją dziewczyną... - Kasai zapętlił się w kwadraturę koła... - o Kranjcu: coś mu stało się z głową?... - Kurczy się nasz Harry Potter skoków narciarskich... - Tak!!...jest!!. ..będzie daleki skok!!...a jednak.... Zabrakło powietrza na dole... - O Peterce: dobrze skoordynowany automatyzm rozpada się.. - Rosjanie przebudzili się... ale niestety skaczą gorzej niż w zeszłym roku... - W Finlandii zaczęto drwić z Kojonkoskiego, że gdy odszedł to Ahonen zaczął wygrywać! Ale tu riposta trenera Kojonkoskiego i zwycięstwa Austriaków w konkursach Pucharu Świata. (mały szczegół, że Kojonkoski trenuje Norwegów) - Najdłuższa liczba metrów w tym sezonie. - Sędziowie docenili jego walkę w locie... - Szkoda, że...Goldberger nie jest Japończykiem!!! - Spaeth długo dochodzi....... - Przed 2 serią sobotniego konkursu w Kuusamo: "Szanowni państwo, jesteśmy już po pierwszej kolejce".(Ciekawe czego? Może "Finlandii".) - Pokazano Ahonena: "To oczywiście Andreas Widhoelzl, wszyscy znają tę twarz" - ...oj, poważny błąd, zawodnik skrzyżował narty zaraz po wyjściu z progu, to tak, jakby zaciągnął hamulec ręczny w samochodzie... - Wiatr cofnął Małysza o jakieś 4 metry... - Końcówka zapowiada się nam niezwykle eksplozywnie... - Hess nie puszcza jeszcze Hannawalda, bo coś wciąż wisi w powietrzu - O Mateji: Trudna sytuacja rodzinna nakazuje mu dokonać wyboru: zrezygnować ze skoków lub poszukać innej pracy. - Małysz poszedł wczoraj na przebieżkę, ale sobie nie pobiegał, bo musiał uciekać przed fanami. - Żeby Adam na dole miał dobre wiatry! - Podczas pokazywania wyników - po konkursie: "Bachledy na razie nie widać... pewnie będzie w 3 dziesiątce... na pewno będzie na następnej stronie... o, nie ma, to na następnej już na pewno... też nie ma... musiałem gdzieś przegapić... o! właśnie dostałem informację, że Bachleda jest na 14 miejscu!" - Majkel Uhrmann.... Michael, przepraszam... - Takie niemieckie "zieeeh", znaczy ciągnij. Hannawald umie ciągnąć - Ritzerfeld, dziewiętnastolatek,...Hess ma do niego słabość... - Ahonen dał z siebie odrobinę radości...a jednak nie... - Tami Kiuru... dostał podmuch i otworzył się w powietrzu! - o Hannawaldzie: wykorzystał wszystko, czym obdarzyła go natura - Nawet skoczkom zdarzaja się czasami ludzkie odczucia... - Uwaga proszę państwa! Leeeeeeeeci Ahonen i jeeeeest!!! Przewrócił się!!! Brawo! Brawo Jane! Gratulacje! - Japończycy odmładzają ekipę skoczków. Przykładem jest nowa twarz w drużynie japońskiej Akira Higashi (o 32 letnim Japończyku) - Hannawald eksplodował, a to zawsze pozostawia ślad..
Krzysztof Miklas: - Ciągnij Adam! Ciągniiiij!!!!! - Tonio powinien zmienić optykę w kierunku Wisły. - o Ahonenie: On miał bardzo zły początek sezonu...został szczęśliwym ojcem. - Z morza alkoholu wypłynął Peterka. - No, Sven Hannawald, proszę Państwa...Już na 100% wygrał cały TCS... No chyba, że odpiąłby teraz narty i skoczył w butach - Hannawald cieszył się trochę sam ze sobą!!!" (sytuacja: Hanni po zwycięstwie leżał na śniegu pod banda) - No, Simon Amman. Ja go znam, często z nim rozmawiam po..., przed...to proszę państwa bardzo fajny chłopak, sympatyczny, dowcipny, taki wesoły i szalenie utalentowany... - Widzimy dynamiczny skok Hannawalda, zakończony lądowaniem. - Ta dyskwalifikacja była wynikiem tego, że Hannawaldowi w locie wypadły plomby. (chodziło o te w kombinezonie) - Adas leć, leć! Oj spadł!!! Nie... leci, leci!!! - Liegl to wielki żywy latawiec!!!
Marcin Zimoch: (PR1) - Ci Japończycy! Te powietrzne cyborgi! - W dzisiejszym konkursie wystąpi na pewno Adam Małysz, a obok niego pewnie 49 innych zawodników, niedługo się przekonamy jakich.
Ostatnio edytowano 16 paź 2008, 17:51 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz
16 paź 2008, 17:47
Biuro antykorupcyjne zatrzymało selekcjonera
na szczęście w Rumunii <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Trener piłkarskiej reprezentacji Rumunii Victor Piturca został w czwartek zatrzymany na lotnisku w Bukareszcie przez funkcjonariuszy biura antykorupcyjnego (DNA). Postawiono mu zarzuty nakłaniania do fałszywych zeznań. Piturca, który wcześniej ignorował wezwania prokuratury, został zatrzymany tuż po powrocie z Wiednia, gdzie w środę wieczorem obserwował mecz Austrii z Serbią (1:3) w eliminacjach mistrzostw świata. Obie drużyny są grupowymi rywalami Rumunii.
Z lotniska szkoleniowiec został przewieziony do siedziby DNA, gdzie oficjalnie postawiono mu zarzuty nakłaniania do składania fałszywych zeznań, za co miał oferować pieniądze. Piturca nie przyznał się do winy i tłumaczył, że żadne wezwanie od DNA do niego wcześniej nie dotarły<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
16 paź 2008, 20:29
No to powoli możemy zacząć <a href="http://f1.wp.pl/kat,1775,title,1-trening-Lewis-Hamilton-najszybszy,wid,10476545,wiadomosc.html?ticaid=16cc8" target="_blank">gadać o Chinach</a>
17 paź 2008, 07:52
elsinore
No to powoli możemy zacząć <a href="http://f1.wp.pl/kat,1775,title,1-trening-Lewis-Hamilton-najszybszy,wid,10476545,wiadomosc.html?ticaid=16cc8" target="_blank">gadać o Chinach</a>
Na razie nie ma jeszcze o czym. Treningi jak treningi...