Podobno trwają rozmowy między Naczelnikami a Związkami Zawodowymi w sprawie wypłat, tj. komu dać a komu figę z makiem
07 paź 2008, 09:54
A u nas wartościowanie sobie, a pieniądze przeznaczone na skutki wartościowania sobie. Czy to jest zgodne z celem?
07 paź 2008, 12:39
środki z rezerwy celowej ( cz. 83 rezerwy celowe, poz. 60 ), na sfinansowanie skutków procesu wartościowania stanowisk pracy w sc. Srdoki zabezpieczone w rezerwie celowej są przeznaczone na zwiększenie wynagrodzen czlonków korpusu służby cywilnej z wyrównaniem od dnia 01 stycznia 2008 r.
07 paź 2008, 12:52
A moje stanowisko zwartościowali już dwa razy w tym roku - zmienił się zakres obowiązków, a jedyne wyrównanie jakie widziałem w tym czasie w US to w edytorze tekstowym
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
07 paź 2008, 13:03
Sylwiak
Dwuelementowe nazwy stanowisk pracy pozwalają także na sprawną identyfikację funkcji stanowiska w organizacji. Określenie „główny specjalista ds. kadr i płac” oznacza, że osoba zajmująca to stanowisko potrafi odpowiedzieć na wszystkie, także nietypowe pytania innych pracowników [u](główny specjalista) w obszarze „kadr i płac”, a „referendarz ds. kadr i płac” to osoba nie w pełni samodzielnie realizująca zadania w obszarze „kadr i płac”.
Fragment tekstu dr Rostkowskiego-uśmiałam się.
Jak dostanę kasę mogę odpowiadać... :dupa:
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
07 paź 2008, 15:03
Nicolae
A moje stanowisko zwartościowali już dwa razy w tym roku - zmienił się zakres obowiązków, a jedyne wyrównanie jakie widziałem w tym czasie w US to w edytorze tekstowym
Dzięki za info. Ja też to mam :brawa: a juz obawiałem się, że jestem bezwartościowy.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
07 paź 2008, 18:55
POCZYTAJCIE na stronie SC jak wartościowanie powinno wpłynąć na nasze wynagrodzenia. NUSy powinny zastosować zasady tam przedstawione i wcale nie jest to takie głupie jak ktoś pisał.Może nareszcie pora zakończyć płacenie za obecność i staż pracy ? Sami wiecie ,że nie wszyscy przemęczają się w pracy.Znacie takich , z którymi nie chcecie chodzić na kontrolę, bo samemu trzeba się narobić. U nas trwa uzgodnienie za ZZ.Mają dostać najlepsi i bardzo dobrze.Może wreszcie młodzi i ambitni przestaną uciekać na drugą stronę.Wielu moich kolegów woli pracę u skarbowości i pewność wypłaty,wolne wieczory i niedziela niż robotę po 10-12 godzin,zajęte soboty i niedziele... oczywiście gdy relacje wynagrodzeń znormalnieją / czyli będą mniejsze różnice/
07 paź 2008, 21:36
Oczywiście, że ogólne zasady tam zawarte nie są głupie. Natomiast szczegóły tj. tworzenie siatki płac tam przedstawionej nie jest możliwe przy tej sytuacji jak występuje w us. Moim zdaniem w pierwszej kojeności dać tym co znacznie odbiegają od innych (i bez znaczenia jest tu staż pracy, za staż pracy jest dodatek stażowy) pod uwagę należy brać to co pracownik sobą reprezentuje tzn. jak się sprawdza na danym stanowisku, czy przejawia jakąś incjatywę, jego kompetencje i efektywność, posiadaną wiedzę i umiejętności wykorzystywania tej wiedzy i szereg innych czynników.
Ostatnio edytowano 08 paź 2008, 08:37 przez krasnal, łącznie edytowano 1 raz
08 paź 2008, 07:35
Liliput
[...] Może wreszcie młodzi i ambitni przestaną uciekać na drugą stronę.Wielu moich kolegów woli pracę u skarbowości i pewność wypłaty,wolne wieczory i niedziela niż robotę po 10-12 godzin,zajęte soboty i niedziele... oczywiście gdy relacje wynagrodzeń znormalnieją / czyli będą mniejsze różnice/
Może nie spełniam do końca kryteriów młodości i ambicji, ale po dokonanej "ucieczce" mam pewność wypłaty (to co w skarbówce x ... - nie podaję coby nie wnerwiać), 8 godzinny dzień pracy i kupę wolnego czasu wieczorami, że o weekendach nie wspomnę. W ten sposób dokonałem "znormalnienia" relacji własnego wynagrodzenia do istniejących potrzeb i zachcianek.
____________________________________ always look on the bright side of life
08 paź 2008, 09:02
elsinore
Może nie spełniam do końca kryteriów młodości i ambicji, ale po dokonanej "ucieczce" mam pewność wypłaty(to co w skarbówce x ... - nie podaję coby nie wnerwiać), 8 godzinny dzień pracy i kupę wolnego czasu wieczorami, że o weekendach nie wspomnę. W ten sposób dokonałem "znormalnienia" relacji własnego wynagrodzenia do istniejących potrzeb i zachcianek.
Podaj przyjacielu. :piwo: Taka informacja wnerwić to może tylko maluczkich. Ja tam Ci gratuluję. I może ktoś pójdzie w Twoje ślady i też się odważy...
08 paź 2008, 14:28
helvet
<!--quoteo(post=35186:date=08. 10. 2008 g. 11:02:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 08. 10. 2008 g. 11:02) [snapback]35186[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ale po dokonanej "ucieczce"
I może ktoś pójdzie w Twoje ślady i też się odważy... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ucieczka z kontroli oznacza, że gorzej wynagradzane działy już są wyludnione... czy mam racje Elsinore? Powodzenia.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
08 paź 2008, 15:26
A od kiedy /jakiego m-ca/ będzie wyrównanie placone za wartościowanie??
Ostatnio edytowano 08 paź 2008, 16:02 przez Wschodnicelnik, łącznie edytowano 1 raz
08 paź 2008, 16:02
Jak tak dalej będzie się toczyło to wyrównanie będzie od 01.01.2009 a wypłacone pod koniec maja 2009. przynajmniej mamy jakieś zajęcie przez jakies poł roku. nic innego nie robimy tylko kasa kasa kasa i kasa. A gdzie walka o godna prace i płace ? Tniemy się o pare groszy a ktoś tam smieje się z nas. Zapomnieliśmy przez to wszystko czego tak naprawde chcemy...
08 paź 2008, 17:34
Drago
<!--quoteo(post=35190:date=08. 10. 2008 g. 14:28:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 08. 10. 2008 g. 14:28) [snapback]35190[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=35186:date=08. 10. 2008 g. 11:02:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 08. 10. 2008 g. 11:02) [snapback]35186[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ale po dokonanej "ucieczce"
I może ktoś pójdzie w Twoje ślady i też się odważy... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ucieczka z kontroli oznacza, że gorzej wynagradzane działy już są wyludnione... czy mam racje Elsinore? Powodzenia. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A, jak w takim razie skomentujesz ucieczkę z dz. egzekucyjnego? I nie mówimy tu o pojedyńczym przypadku - jeden dział przypadków kilka ... Pozdrawiam!