Teraz jest 05 wrz 2025, 23:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 276 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona
Konkursy na Dyrektora UKS 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2006, 08:08

POSTY        23
Zwróćcie uwagę na pewne dziwne zbiegi okoliczności w naszym życiu. Na początku tego miesiąca prasa zaczęła sugerować, że Pan minister Waszczykowski ma złą passę u Premiera  Tuska. Potem z po Dyrektora w UKS W-wiu odwołano nagle  Pana Waszczykowskiego. Nie śmieszne? A teraz ministra Waszczykowskiego wywalili z dyplomacji. Co  więc zrobią byłemy po Dyrektora w w UKS Wrocławiu? Chyba mu utną uszy?

12 sie 2008, 15:13
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2008, 21:09

POSTY        30
A czemu cicho tu na temat UKS Szczecin? Nowy DUKS już prawie jest, podobno namaszczony przez Zw. Zaw. a może przez kogoś innego ? I nie jest z konkursu, chyba że był tajny. Ciekawe czy będzie desant z US Gryfino gdzie był Naczelnikiem. Ale czy facet się nadaje na DUKS-a skoro parę lat temu dopuścił do mobingu w swoim US i jak się to ma do namaszczenia przez Zw. Zaw. ?  A czy ktoś zastanawiał się po co urzędnicy służby cywilnej, skoro i tak te niższe stołki obsadzają kolesiami BMW. Pytań mam jeszcze więcej, tylko czemu tu taka cisza? Czyżby wszyscy szykowali się na stołki, dawno utracone albo upragnione i stoją w kolejce na widzenie u nowego DUKS-a

24 wrz 2008, 21:27

REJESTRACJA15 kwi 2008, 12:57

POSTY        90

A czemu cicho tu na temat UKS Szczecin? Nowy DUKS już prawie jest, podobno namaszczony przez Zw. Zaw. a może przez kogoś innego ? I nie jest z konkursu, chyba że był tajny. Ciekawe czy będzie desant z US Gryfino gdzie był Naczelnikiem. Ale czy facet się nadaje na DUKS-a skoro parę lat temu dopuścił do mobingu w swoim US i jak się to ma do namaszczenia przez Zw. Zaw. ?  A czy ktoś zastanawiał się po co urzędnicy służby cywilnej, skoro i tak te niższe stołki obsadzają kolesiami BMW. Pytań mam jeszcze więcej, tylko czemu tu taka cisza? Czyżby wszyscy szykowali się na stołki, dawno utracone albo upragnione i stoją w kolejce na widzenie u nowego DUKS-a

Pytanie tylko, które to związki zawodowe namaściły?

25 wrz 2008, 17:42
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        30
Zdaje się, że w UKS Szczecin jest tylko ZZPS nie słyszałem o "solidarności" chyba że się ukrywają. Na mieście mówią że jakaś "salowa" z ZZPS ( nie wiem o kogo chodzi ?)  rozdaje  stołki, ale to lipa, podpucha. Jak nastanie nowy DUKS to i tak postawi swoich, i wtedy  :dupa:
nadal cisza ? a wiem że przeglądają forum.

25 wrz 2008, 20:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 kwi 2008, 18:18

POSTY        4

Ciekawe czy zawsze piszesz takie bzdury?! "facet dopuscił się mobbingu..."  sorki ale coś wiem na ten temat - raczej pomyliłeś osoby, jak chcesz błysnąć intelektem to czepiaj się byłego DUKS ten to po "konkursach" był!!!

25 wrz 2008, 20:59
Znawca

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:05

POSTY        164
Może będzie nowy konkurs na Dyrektora UKS ze wschodu :blush: prawdopodobnie obecny wybiera się w "ministry" :D

26 wrz 2008, 17:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296

Może będzie nowy konkurs na Dyrektora UKS ze wschodu :blush: prawdopodobnie obecny wybiera się w "ministry" :D

Jeżeli to prawda, to pozostaje tylko zacytatować Gombrowicza

Ferdydurke

"Normalność jest linoskoczkiem nad otchłanią anormalności."

Ostatnio edytowano 26 wrz 2008, 18:12 przez cyanide3, łącznie edytowano 1 raz

26 wrz 2008, 18:03
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324
Rzepa donosi o propopnowanych zmianach w zasadach obsadzania vice. O powołaniu i odwołaniu wicedyrektora urzędu kontroli skarbowej będzie decydował jedynie generalny inspektor kontroli skarbowej. Nie będzie on już musiał kierować się wnioskiem, który wystosuje do niego w tej sprawie dyrektor urzędu. Taki zapis jest podobno w projekcie ustawy, która jest w trakcie konsultacji międzyresortowych. Poza tym chyba ma być mniej ciepłych posadek"ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"

26 wrz 2008, 19:02
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

"ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"

to co ma być ograniczone urzędy czy ich ośrodki? :D

26 wrz 2008, 19:37
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 gru 2007, 22:40

POSTY        26

Zdaje się, że w UKS Szczecin jest tylko ZZPS nie słyszałem o "solidarności" chyba że się ukrywają. Na mieście mówią że jakaś "salowa" z ZZPS ( nie wiem o kogo chodzi ?)  rozdaje  stołki, ale to lipa, podpucha. Jak nastanie nowy DUKS to i tak postawi swoich, i wtedy  :dupa:
nadal cisza ? a wiem że przeglądają forum.

Z tą "salową" to ponoć prawda - strasznie sie szarogęsi ( naprawdę nie wiesz kto to ? ), ale co do rozdawania stołków to się chyba faktycznie przejedzie.

26 wrz 2008, 20:30
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA07 mar 2008, 20:57

POSTY        15

<!--quoteo(post=34659:date=24. 09. 2008 g. 23:27:name=wowa)--><div class='quotetop'>(wowa @ 24. 09. 2008 g. 23:27) [snapback]34659[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ciekawe czy zawsze piszesz takie bzdury?! "facet dopuscił się mobbingu..."  sorki ale coś wiem na ten temat - raczej pomyliłeś osoby, jak chcesz błysnąć intelektem to czepiaj się byłego DUKS ten to po "konkursach" był!!!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

W czym się dopuścił mobingu, może w tym że pogonił niektórych do pracy.

26 wrz 2008, 21:17
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA12 lis 2007, 21:00

POSTY        324

<!--quoteo(post=34763:date=26. 09. 2008 g. 19:02:name=Moriturus)--><div class='quotetop'>(Moriturus @ 26. 09. 2008 g. 19:02) [snapback]34763[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
"ministerstwo zamierza również ograniczyć (z obecnych czternastu do dziewięciu) liczbę urzędów kontroli skarbowej mających swoje ośrodki zamiejscowe"

to co ma być ograniczone urzędy czy ich ośrodki? :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Co do wspomnianego projektu w sprawie organizacji UKS-ów to wymienia się 9 UKS-ów w których działają ośrodki zamiejscowe(w Bydgoszczy, Gdańsku, Katowicach, Krakowie, Łodzi,Poznaniu, Szczecinie, we Wrocławiu i w Zielonej Górze)

Link do projektu rozporządzenia:
<a href="http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_projekty_aktow_prawnych/kr/projekt_z_dnia__05_09_08.pdf" target="_blank">http://www.mf.gov.pl/_files_/bip/bip_proje...a__05_09_08.pdf</a>

Zaś co do wicedyrektorów UKS zapis w projekcie  jest jasny:
"Wicedyrektorów urzędu kontroli skarbowej powołuje, spośród inspektorów kontroli skarbowej, i odwołuje Generalny Inspektor Kontroli Skarbowej.”

27 wrz 2008, 12:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 cze 2008, 19:42

POSTY        18
[quote name='Moriturus' date='27. 09. 2008  g. 14:53' post='34791']

Jedynym pozytywem jest to, że skończą się stresy DUKS związane z przekonywaniem szefa o własnych kandydatach, naciski z góry,... i znajdą chwilę na  :piwo:  :piwo:  :piwo:
Jak się będzie układać ich współpraca z ,,nowymi''? Eksperyment pokaże.  :zeby:

27 wrz 2008, 17:30
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        30
Widzę, że znalazło się paru obrońców nowego DUKS-a w Szczecinie. I bardzo dobrze, ale Lucyna G była zastępcą naczelnika (?) w US Gryfino, miała sprawę o mobing ? miała! więc jeżeli szef nie wie co się dzieje w jego urzędzie to jest do d.... A jeżeli wiecie coś więcej o tej sprawie to podzielcie się wiedzą i bez takiej złośliwości i agresji Tom 159. Co do pogonienia do pracy to trzeba rozróżnić mobilizowanie od mobingu. Ja nie twierdzę że były DUKS był lepszy a do konkursu przystąpił, ale nie odbył się. No obsada niektórych stanowisk pozostawała wiele do życzenia chyba przeważało kryterium wspólnego :piwo: , ale jak słyszę że teraz stołki będzie obsadzać "salowa"- już wiem, już wiem kto to jest :rotfl: - tragedia, ludzie !!! co ona wie o administarcji, o kontroli ?!!! No chroń nas Panie od tych którymi obsadza. Poprostu chce się :zygi: Cała nadzieja w tym że DUKS nie będzie baba (przepraszam panie) dobierze choć trochę sensownych ludzi, na nauka z urzędowania w Gryfinie nie poszła w las.
Dziwię się tylko, że związkowcy wybrali taki zarząd przydałoby się odmłodzić go o ludzi młodszych choć o dekadę. ja chyba jednak postawię na Służbę Cywilną, przynajmniej kasa z tego będzie. a za parę lat to ZZ będą na wymarciu w urzędach. Pozdrawiam związkowców :)

27 wrz 2008, 21:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 276 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20  Następna strona