Czy ktoś może się orientuje czy na wyjazd na uroczystość mianowania przysługuje delegacja ?
23 wrz 2008, 09:56
nie wiem, czy `przysługuje`, ale w moim US dali:)
23 wrz 2008, 10:00
Nie wiem czy jest to regulowane "odgórnie". Ja dostaje delegację, niektórzy służbowy samochód
23 wrz 2008, 10:03
Czy ktoś może wie ile czasu będzie trwała uroczystość mianowania? Chcę kupić bilet powrotny na pociąg.
23 wrz 2008, 13:02
malaj
Czy ktoś może wie ile czasu będzie trwała uroczystość mianowania? Chcę kupić bilet powrotny na pociąg.
W 2006r. 20 minut.
Zabawa w chęć zostania USC dobiega końca, a czy ktoś będzie się bawił w zostanie IKSEM (egzaminy 1-2 grudnia)?
24 wrz 2008, 11:24
eve
nie wiem, czy `przysługuje`, ale w moim US dali:)
Ja też mam delegację.
[quote name='F-16' date='24. 09. 2008 g. 11:24' post='34626'] [quote name='malaj' post='34593' date='23. 09. 2008 g. 15:02']
Zabawa w chęć zostania USC dobiega końca, a czy ktoś będzie się bawił w zostanie IKSEM (egzaminy 1-2 grudnia)? [/quote] Ja bym z chęcią spróbowała- skoro pisemny, to można spróbować. Al;e to chyba temat na inne forum, które już istnieje
____________________________________ Zajadły
24 wrz 2008, 14:56
Przyznam, że nie miałem czasu analizować, przepisów czy przysługuje czy nie, ale poprosiłem i delegację otrzymałem. Co do długości imprezy w KPRM, potwiedzam (za mianowanymi z mojej instytucji), że to jakieś 20 min. Do zobaczenia w W-wie. B)))
25 wrz 2008, 18:29
w jaki sposób wręczają akty mianowania, czy przy rejestracji, czy wyczytują nazwiska, czy przysyłają do urzędu? Pliss niech ktoś mi odpowie
25 wrz 2008, 18:32
urzędusia
w jaki sposób wręczają akty mianowania, czy przy rejestracji, czy wyczytują nazwiska, czy przysyłają do urzędu? Pliss niech ktoś mi odpowie
wystarczy extra dessous, taaaaka szpila, tyci mini i..... już jesteś gotowa do aktu (mianowania również).
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
25 wrz 2008, 20:17
Ok ponawiam swoje pytanie : w jaki sposób wręczają akty mianowania, czy przy rejestracji, czy wyczytują nazwiska, czy przysyłają do urzędu? Pliss niech ktoś mi odpowie? Chodzę o kulach a zatem jest to dla mnie istotna wiadomość!!!
25 wrz 2008, 20:42
urzędusia
Ok ponawiam swoje pytanie : w jaki sposób wręczają akty mianowania, czy przy rejestracji, czy wyczytują nazwiska, czy przysyłają do urzędu? Pliss niech ktoś mi odpowie? Chodzę o kulach a zatem jest to dla mnie istotna wiadomość!!!
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej było tak, że większość dostawała dokument mianowania przy rejestracji. Pierwsza piędziesiątka (według wyników) na sali imiennie, z uściskiem ręki. Potem była przysięga i hymn.
Nie słyszałam, żeby przysłali komuś do urzędu. Trzeba złożyć przecież tą przysięgę. Te osoby co odbierały akty mianowania później, też składały przysięgę, ale w grupce 3-4 osób.
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
25 wrz 2008, 21:02
Pinero
<!--quoteo(post=34726:date=25. 09. 2008 g. 20:42:name=urzędusia)--><div class='quotetop'>(urzędusia @ 25. 09. 2008 g. 20:42) [snapback]34726[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ok ponawiam swoje pytanie : w jaki sposób wręczają akty mianowania, czy przy rejestracji, czy wyczytują nazwiska, czy przysyłają do urzędu? Pliss niech ktoś mi odpowie? Chodzę o kulach a zatem jest to dla mnie istotna wiadomość!!!
Nie wiem jak teraz, ale wcześniej było tak, że większość dostawała dokument mianowania przy rejestracji. Pierwsza piędziesiątka (według wyników) na sali imiennie, z uściskiem ręki. Potem była przysięga i hymn.
Nie słyszałam, żeby przysłali komuś do urzędu. Trzeba złożyć przecież tą przysięgę. Te osoby co odbierały akty mianowania później, też składały przysięgę, ale w grupce 3-4 osób. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Potwierdzam tak było kiedyś. Wszystkie formalności, odbiór aktu i znaczka oraz podpisy załatwiano przy rejestracji. Później tylko kilka wystąpień, wspólne ślubowanie i :piwo: . Pierwszych 50 lub 60 osób (wg punktacji) otrzymuje papier z rąk przedstawiciela KRPM. Reszta praktycznie może się zmyć po rejestracji, ale nie radzę :nonono: . To może być potraktowane jako odmowa złożenia ślubowania.
____________________________________ Kardynała Richelieu sekret wam dziś zdradzę. Od przyjaciół Boże strzeż z wrogami sobie poradzę. C.T.
26 wrz 2008, 08:12
Proszę o informację, jak dotrzeć do Al. Ujazdowskich z dworca głównego. Jakiś autobus, tramwaj?
____________________________________ Zajadły
27 wrz 2008, 10:55
zolff
Proszę o informację, jak dotrzeć do Al. Ujazdowskich z dworca głównego. Jakiś autobus, tramwaj?
Z dworca centralnego autobus nr 502,514, 525 pośpieszne -wysiadka Plac na Rozdrożu