Teraz jest 05 wrz 2025, 23:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona
Dlaczego to forum (nie)umiera? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA30 cze 2008, 20:45

POSTY        50
No to akurat chyba nie jest żadną politycznopijarowską nowością... Za rządów Jarosława Pierwszego działał cały sztab "spokojnie głosujących na PiS"... ifjunołłodajmin :)

21 sie 2008, 19:00
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
To forum bardzo "poważnie" się rozwija. Największym zainteresowaniem i inwencją twórczą cieszą się tematy nie związane bezpośrednio ze skarbowcami tj. z Hide Parku ( pośmiejmy się, tanie państwo, polityka i politycy, kącik sportowy, rząd PO 2007 itd) a ostanio dołączył temat... piosenka. Jak tak dalej pójdzie to po dorzuceniu jeszcze kilku "ciekawych"  tematów np. poezja, kącik samotnych serc, kulinaria, motoryzacja, sex itp oraz tematów pseudo-politycznych (rząd, prezydent, partie) forum to ma szanse zostać hitem a nawet przebić  "naszą-klasę". Oj chyba trzeba zmienić tylko nazwę forum, ale na jaką?

P.S. Mam nadzieję, że nie złamałem regulaminu i nie zostanę zdjęty, wszak w dobie demokracji i wolności wypowiedzi, odrobina soli nie zaszkodzi. Zapraszam do dyskusji. :piwo:

19 wrz 2008, 08:48
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

To forum bardzo "poważnie" się rozwija. Największym zainteresowaniem i inwencją twórczą cieszą się tematy nie związane bezpośrednio ze skarbowcami ....

nie samym podatkiem Skarbowiec żyje! :nonono:

19 wrz 2008, 11:41
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

<!--quoteo(post=34483:date=19. 09. 2008 g. 08:48:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 19. 09. 2008 g. 08:48) [snapback]34483[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To forum bardzo "poważnie" się rozwija. Największym zainteresowaniem i inwencją twórczą cieszą się tematy nie związane bezpośrednio ze skarbowcami ....

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To prawda, jest przecież wiele ciekawszych rozrywkowych portali, więc "skarbowcy" nie muszą ich powielać. W założeniach podstawowy cel tego forum był i chyba jest  ambitniejszy?

19 wrz 2008, 14:16

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) To prawda, jest przecież wiele ciekawszych rozrywkowych portali, więc "skarbowcy" nie muszą ich powielać. W założeniach podstawowy cel tego forum był i chyba jest  ambitniejszy?

Masz na myśli fora, nauczycieli, policjantów, celników a może ( o zgrozo ) księży czy sędziów, gdzie Hide Park ( w róźnej postaci ) też funkcjonuje?  Myślę, że przesadzasz.
Nie każdy ma ochotę w piątkowy czy niedzielny wieczór podyskutować o problematyce pomocy publicznej, programach informatycznych czy czynnościach sprawdzających...

Ostatnio edytowano 19 wrz 2008, 14:51 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

19 wrz 2008, 14:51
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

To prawda, jest przecież wiele ciekawszych rozrywkowych portali, więc "skarbowcy" nie muszą ich powielać. W założeniach podstawowy cel tego forum był i chyba jest  ambitniejszy?

Cel byłby ambitniejszy gdyby forum było li tylko wyłącznie dla skarbowców. A tak należy zachować ostrożność bo druga strona czuwa.

19 wrz 2008, 17:56
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
Niektórzy forumowcy wpadaja tu tyko na chwilę z innych forów i badają na co tu pozwolą i harcują.
Brak mi tu kilku tematów , które były na starym forum właśnie w hyde parku. Np.  bardzo oblegany , żywo dyskutowany temat "dlaczego nie lubię skarbówki " czy  dyskusja o zaletach i wadach  POLTAXu.
Do tego ostatniego jakoś wszyscy przywykli  i szum będzie dopiero jak pojawi się nowy, gorszy program ... na początku to każdy nowy  jest gorszy....

Ciekawych tematów jest multum. Zamierzam jeszcze przygotować trochę materiałów o walce z ZAPPEREM , co wymaga nieco czasu by przygotować je na  to forum, o e-Deklaracjach .

MERKUJ twierdzi, że mamy za dużo rozrywkowych tematów. One same się narzucają tqk jak "Tanie państwo" . To hasło rzucone na wybory jak kiełbasę jest oczywistym nadużyciem bo państwo nie ma być TANIE ale solidne i bezpieczne. Dlatego w żatobliwy niekiedy sposób walczymy z tym sloganem . Podobnie jak z "internetem za darmo" bo nic nie ma za darmo . Ktoś musi zapłacić a ja nie chcę za to zapłacić bo jaką będę miał korzyść z tego że pan poseł będzie sobie za darmo oglądać gołe nastolatki i jeszcze na to potrąci z mojej pensji ?

Kiedyś , dawno , dawno temu, ... kiedy Ministrem Finansów był Grzegorz Kołodko na portalu www.Mofnet.gov.pl pojawiło się forum na którym mozna było zgłaszać propozycje zmian do ustaw podatkowych, problemy.  Potem pojawiły się interpretacje ( zamiast poprawić prawo to je interpretujemy)  dostępne tylko w narzeczu dla prawników.  Tu na naszym portalu można wyrazić swoją opinię i podyskutować z innym praktykiem a nie teoretykiem z centrali. Sporo forumowiczów z tego korzysta.  Nawet przepisy sie poprawiają - np. po naszych bardzo ostrych krytykach  rozporządzenie o kasach rejestrujących da się juz czytać bez wspomagania się zasadami Konstytucji, znajomości poprzedniego rozporządzenia i kilku ustaw.

Niewątpliwie byłoby ciekawiej gdyby na listach pojawiały się osoby , które o czymś tu decydują i chciały by poznać naszą opinię  ale  nie liczcie za bardzo na takie wydarzenia.  Pojawiają  się wyjątkowe osoby , które  to odważyły i  nie przeraziły początkowych trudności jak Sławko Dragić z MF czy Grzegorz Rewucki z firmy produkującej programy dla poborców.  Może w przyszłości byłoby ich więcej , gdyby znalazły interesujące ich tematy.  Ale też są to osoby bardzo zajęte ...

MERKUJ przyjmuję twoją krytykę  co do tematu humor.  :(   Ostatnio mało tam zagladałem i  trzeba będzie zrobić porządki...

Ostatnio edytowano 19 wrz 2008, 19:07 przez tranqilo, łącznie edytowano 1 raz

19 wrz 2008, 18:30
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

To forum bardzo "poważnie" się rozwija. Największym zainteresowaniem i inwencją twórczą cieszą się tematy nie związane bezpośrednio ze skarbowcami tj. z Hide Parku ( pośmiejmy się, tanie państwo, polityka i politycy, kącik sportowy, rząd PO 2007 itd) a ostanio dołączył temat... piosenka.
Jak tak dalej pójdzie to po dorzuceniu jeszcze kilku "ciekawych"  tematów np. poezja, kącik samotnych serc, kulinaria, motoryzacja, sex itp oraz tematów pseudo-politycznych (rząd, prezydent, partie) forum to ma szanse zostać hitem a nawet przebić  "naszą-klasę". Oj chyba trzeba zmienić tylko nazwę forum, ale na jaką?

P.S. Mam nadzieję, że nie złamałem regulaminu i nie zostanę zdjęty, wszak w dobie demokracji i wolności wypowiedzi, odrobina soli nie zaszkodzi. Zapraszam do dyskusji. :piwo:

"....a ostanio dołączył temat... piosenka...."

Ludzie!!! Elsinore!!! Trzymajcie mnieeee :D

Nie przesadzasz?
Nikt nikomu nie każe czytać wątków "pozaskarobowych".
Chyba bylibyśmy wszyscy zboczeni gdybyśmy pisali tylko i wyłącznie o sprawach zawodowych.
A co Jurek M. dotąd wniósł do forum?

mkeruj
Grupa użytkownika: Members
Grupa użytkownika: Members
Łącznie postów 135
( 0,2 postów na dzień / 0,41% z łącznej liczby postów )
Najbardziej aktywny w  KONTROLA SKARBOWA
( 38 postów / 29% z aktywnych postów użytkownika )

0,2 postów na dzień - nie rewelacyjnie... ;)
Ale rozumiem Cię!
Faktycznie. Ludzie są zniechęceni sytuacją panującą w skarbowości i nie dziwię się im, że nie mają ochoty nie tylko pisać, ale nawet wchodzic na forum!
Znam to z autopsji.
Informowałem czasami niektóre osoby o ciekawych sprawach (zawodowych) poruszanych na forum, np. ostatnio o zapperze - programie do oszustw na kasach fiskalnych) to wiesz co słyszalem?
W pracy to ja nie mam czasu nawet herbaty wypic, a w domu to ja mam dosyć podatków po 8 godzinach w urzędzie.
I tych ludzi też rozumiem...

P.S.
A... co masz do tematu "piosenka...." ?
albo tematu "sex" ?! :lol:

Ostatnio edytowano 19 wrz 2008, 18:54 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

19 wrz 2008, 18:54
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=34486:date=19. 09. 2008 g. 11:41:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 19. 09. 2008 g. 11:41) [snapback]34486[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=34483:date=19. 09. 2008 g. 08:48:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 19. 09. 2008 g. 08:48) [snapback]34483[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Mnie odpowiada, a jak chcę coś ambitniejszego to mam pełen wybór np. MENSA, forum miłośników muzyki oważnej, forum właścicieli zakładów pogrzebowych albo <a href="http://www.wedlinydomowe.pl" target="_blank">www.wedlinydomowe.pl</a>.

19 wrz 2008, 19:01
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Wiesz Nadir, nie chce mi się polemizować z Jerzym, argumety Twoje i Tranqilo są wystarczającym głosem w dyskusji i w pełni się z nimi zgadzam.

A co do muzy... zasłuchany jestem ostatnio w poetyckie brzmienie krążka mało komu chyba znanej grupy Metallica... Death Magnetic... mioooodzio :)

19 wrz 2008, 19:42
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Wiesz Nadir, nie chce mi się polemizować z Jerzym, argumety Twoje i Tranqilo są wystarczającym głosem w dyskusji i w pełni się z nimi zgadzam.

A co do muzy... zasłuchany jestem ostatnio w poetyckie brzmienie krążka mało komu chyba znanej grupy Metallica... Death Magnetic... mioooodzio :)

"mało komu chyba znanej grupy Metallica......" - takie teksty do mnie to w "Pośmiejmy sie" :D

Forum nie umiera, bo tu zawsze można znaleźć coś ciekawego
I pożytecznego. Na przykład:

Jutro Światowy Dzień Antykoncepcji
[attachmentid=431]
Prawie 60 proc. aktywnych seksualnie Polek stosuje jakieś metody zapobiegania ciąży, ponad jedna czwarta (28 proc.) - żadnych. W piątek po raz drugi w siedemdziesięciu krajach będzie obchodzony Światowy Dzień Antykoncepcji

Według badań, na które powołuje się Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny najpopularniejszą metodą zapobiegania ciąży od lat pozostają prezerwatywy - używa ich ponad połowa Polaków (54 proc.). Tabletki antykoncepcyjne stosuje blisko jedna trzecia badanych (30 proc.), natomiast 21 proc. - stosunek przerywany. Około 15 proc. badanych nie udzieliło odpowiedzi na ten temat.

Największymi barierami w dostępie do antykoncepcji są wysokie ceny oraz trudności ze zdobyciem recepty. Federacja alarmuje, że poradnictwo antykoncepcyjne w publicznej służbie zdrowia nie istnieje, a lekarzy propagujących nowoczesne metody antykoncepcyjne jest niewielu. Brak jest też edukacji na temat zdrowia seksualnego oraz antykoncepcji w szkołach, a młodzież ma niewielką wiedzę na temat metod zapobiegania ciąży.

Z badań prof. Zbigniewa Izdebskiego seksuologa z Uniwersytetu Warszawskiego i Uniwersytetu Zielonogórskiego wynika, że średni wiek inicjacji seksualnej Polaków wynosi 18,8 lat dla kobiet i 18 lat dla mężczyzn. 27 proc. chłopców oraz 17 proc. dziewcząt przeszło inicjację przed 15. rokiem życia. Wprawdzie 57 proc. nastolatków z tej grupy wiekowej przyznaje się do stosowania jakichś zabezpieczeń w trakcie kontaktów seksualnych, ale często są one niewystarczające.

Jak ocenia prof. Romuald Dębski z Samodzielnego Szpitala Klinicznego im. prof. W. Orłowskiego w Warszawie, na świecie około 40 proc. wszystkich ciąż (ok. 80 mln rocznie) to ciąże niechciane; od 30 do 40 proc. z nich jest przerywanych, często w niebezpiecznych warunkach. Problem ten dotyczy przede wszystkim kobiet młodych, w tym nastolatek.
Federacja przekonuje, że nie ma lepszej metody na ograniczenie liczby aborcji niż promowanie antykoncepcji.

W piątek Grupa Edukatorów Seksualnych Ponton organizuje akcję uliczną z okazji Światowego Dnia Antykoncepcji pod hasłem "Twoje życie, twoje ciało, twój wybór".
"W tym dniu chcemy szczególnie zachęcić młodych ludzi aby pomyśleli o tym, że warto zawsze wykazywać odpowiedzialną postawę, zarówno w trosce o siebie jak i o partnera seksualnego. Chcemy by podejmując współżycie seksualne pamiętali o konieczności stosowania antykoncepcji, jeśli nie są zdecydowani na zostanie rodzicami. Z naszego doświadczenia wynika, że młodzież często zaczyna myśleć o możliwych konsekwencjach swoich decyzji po fakcie. Wierzymy, że rzetelna edukacja seksualna może to zmienić" - mówią organizatorki akcji.

Osoby, które wezmą udział w happeningu, otrzymają materiały informacyjne dotyczące antykoncepcji i profilaktyki chorób przenoszonych drogą płciową, a także gadżety związane ze Światowym Dniem Antykoncepcji. W tym dniu ulicami Warszawy przejedzie zabytkowy autobus "ogórek", udekorowany transparentami przypominającymi o Światowym Dniu Antykoncepcji.

Grupa Edukatorów Seksualnych Ponton działa od sześciu lat przy Federacji na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny. Ma na koncie uliczne happeningi, akcje informacyjne, a od trzech lat wolontariusze i wolontariuszki Pontonu prowadzą pogadanki o antykoncepcji i prewencji HIV/AIDS w gimnazjach i liceach w Warszawie i Trójmieście.

No i co? Warto było odwiedzić forum Skarbowców? ;)

Ostatnio edytowano 25 wrz 2008, 18:32 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

25 wrz 2008, 18:29
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Przyłącze się do tej akcji - tylko jeszcze muszę pomyśleć nad formą, może jutro pełny saving :D
A będą jakieś anty hapeningi? Zorganizowany chociażby przez Rodziny RM?

Ostatnio edytowano 25 wrz 2008, 19:58 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz

25 wrz 2008, 19:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Jutro Światowy Dzień Antykoncepcji...
...

Na szczęscie jest też trochę ciekawszych newsów na naszym forum, bo tego rodzaju to raczej nam forum zaśmiecają. :(

25 wrz 2008, 21:03
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=34704:date=25. 09. 2008 g. 18:29:name=Nadir)--><div class='quotetop'>(Nadir @ 25. 09. 2008 g. 18:29) [snapback]34704[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jutro Światowy Dzień Antykoncepcji...
...

Na szczęscie jest też trochę ciekawszych newsów na naszym forum, bo tego rodzaju to raczej nam forum zaśmiecają. :(

TY tak uważasz :P

Nicolae                    

Przyłącze się do tej akcji - tylko jeszcze muszę pomyśleć nad formą, może jutro pełny saving :D
A będą jakieś anty hapeningi? Zorganizowany chociażby przez Rodziny RM?

:piwo:

26 wrz 2008, 06:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 179 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna strona