O, Boshe!!! Ile? 2-4 tys. zł? Na twarz? Normalnie dostałam czkawki. A szczególne wyniki to co? Wazelina?
Zamiast rzucać inwektywy pod adresem koleżanek i kolegów z innych urzędów, może po prostu przeczytaj kolejne posty. Nie wszędzie dominuje spiskowa teoria dziejów i nie wszędzie wszyscy wietrzą spiski i knowania. A dopuszczasz taką możliwość, że jednak ZDARZY się, że jest grupa osób, w wyniku działania których powstają (i zostają wpłacone lub pobrane) naprawdę znaczne przypisy i że są jeszcze gdzieniegdzie przełożeni, którzy potrafią to dostrzec i docenić? Jeśli nie, to współczuję - bo zapewne pracujesz w takim urzędzie, gdzie ciężko o motywację, dobre wyniki i sprawiedliwą ocenę. Chyba, że pytanie o "wazelinę" formułujesz na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji! Ale nie musi to przecież być regułą! Swoją uwagą czynisz krzywdę rzetelnie pracującym i CZASAMI nagradzanym pracownikom. Może drugi raz zastanów się, przemyśl co chcesz napisać i nie feruj wyroków z góry. Mimo wszystko pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:42 przez taxman, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 11:24
Rzeszowska Izba sobie wypłaciła oszczędności a urzędom wstrzymała. :dupa:
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:41 przez rumcajs, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 11:27
taxman
Chyba, że pytanie o "wazelinę" formułujesz na podstawie własnych doświadczeń i obserwacji! Ale nie musi to przecież być regułą! Swoją uwagą czynisz krzywdę rzetelnie pracującym i CZASAMI nagradzanym pracownikom. Może drugi raz zastanów się, przemyśl co chcesz napisać i nie feruj wyroków z góry. Mimo wszystko pozdrawiam.
Masz rację. Sorry. Napisałam, nie zastanawiając się głębiej nad tym, co piszę, a jedynym asumptem były złe doświadczenia. Pozdrawiam również.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:43 przez Biala-s, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 12:50
taxman
Nie wszędzie dominuje spiskowa teoria dziejów i nie wszędzie wszyscy wietrzą spiski i knowania.
Dodaję kroplę optymizmu: nie wszędzie.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:43 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 13:24
U nas nagroda (razem z oszczędnościówką) to 1.650 zł na etat.
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:44 przez ajed, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 18:16
Abadon
W naszym UKS jest coraz gorzej. Oszczędności w postaci premii dostali jedynie pracownicy, którzy mieli przypisy. Niestety, nie wszyscy z przypisami załapali się na kasę. Pracować się nie chce!!!
Może o to właśnie chodzi...
Ostatnio edytowano 15 gru 2006, 22:44 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
15 gru 2006, 21:45
Hmmm, jakby tu powiedzieć... Wczoraj dostałam "karteczkę" z obliczeniami dot. nagrody + 3% w kwocie brutto (wciąż nie wierzę) 3.200,00. Ostatni taki kwitek widziałam jakieś 6 lat temu... :rolleyes:
Ostatnio edytowano 16 gru 2006, 10:40 przez beann, łącznie edytowano 1 raz
16 gru 2006, 00:05
Poborca 1/2 etatu, hi hi, 553 na łapę. <_< Wesołych Świąt!
Ostatnio edytowano 16 gru 2006, 10:41 przez tylda, łącznie edytowano 1 raz
16 gru 2006, 00:33
beann
Hmmm, jakby tu powiedzieć... Wczoraj dostałam "karteczkę" z obliczeniami dot. nagrody + 3% w kwocie brutto (wciąż nie wierzę) 3.200,00. Ostatni taki kwitek widziałam jakieś 6 lat temu... :rolleyes:
Kurczę, dziewczyno, nie drzaźnij ludzi... U nas jeszcze cisza, ale nie sądzę, żeby nagrody były powyżej 500 na rękę (mówię o szeregowcach).
Poza tym nie każdy ma "zaszczyt" pracować w US, na terenie którego jest na wysokim poziomie gospodarka i ogrom podmiotów gospodarczych.
____________________________________ myślę więc jestem
Ostatnio edytowano 16 gru 2006, 10:42 przez sonieczka, łącznie edytowano 1 raz
16 gru 2006, 08:49
sonieczka
U nas jeszcze cisza, ale nie sądzę, żeby nagrody były powyżej 500 na rękę (mówię o szeregowcach).
Poza tym nie każdy ma "zaszczyt" pracować w US, na terenie którego jest na wysokim poziomie gospodarka i ogrom podmiotów gospodarczych.
Jeszcze jakiś tydzień temu podczas przyznawania nagród "wyróżniającym się" (ponoć ok. 1000,00 netto) Naczelniczka coś napomknęła, że reszta też dostanie "ponad 500,00" (myśleliśmy, że brutto). Tak więc SZOK. :zeby: Nie pracuję w DUP-ie, który przejął większość naszych "potęg gospodarczych".
16 gru 2006, 18:04
:
Jbial
Co z "oszczędnościówką", bo u naszych włodarzy podobno pojawił się genialny pomysł, by oszczędności funduszu płac (choroby, wypadki, śmierć pracownika, czasowe vacaty) przeznaczyć na wydatki rzeczowe urzędów, bo chyba za dużo zarabiamy i ktoś mógłby się przejeść w święta.
:nonono: To jest niemożliwe! Nie można limitu planu finansowego przeznaczonego na wynagrodzenia przeznaczać na inne cele. Na pewno dostaniecie nagrody z tzw." oszczędnościówki" już niedługo. Życzę jak największej. Pozdrawiam!
16 gru 2006, 18:55
A co mamy powiedzieć u nas? Jeśli w dochodowym od pół roku nie robimy żadnych czynności zmierzających do dodatkowych przypisów, tylko robimy zwrot vat-u za materiały budowlane?
Ostatnio edytowano 17 gru 2006, 20:54 przez bezik, łącznie edytowano 1 raz
17 gru 2006, 00:10
Nagroda za III kwartał - 234zł. Nagroda 3% i oszczędności za II półrocze - 324zł.
Sumy netto. Jak to zobaczyłem to "witki" mi opadły.
Ostatnio edytowano 19 gru 2006, 08:16 przez renmir, łącznie edytowano 1 raz