Teraz jest 12 wrz 2025, 00:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Brak zainteresowania historią to moja zaleta. Dzięki temu będę mógł chłodnym okiem patrzeć na konflikty naukowców – oświadcza 28-letni Maciej Krupa, szykowany przez PO na dyrektora Muzeum Westerplatte.

Wypowiedź ta stanowi jedną z większych rewelacji ostatnich dni i wręcz olśniewa prostotą. Dotąd spieraliśmy się o wykształcenie kandydatów na stanowiska państwowe. W tej sprawie zresztą nie można niczego Krupie zarzucić. Jako absolwent zarządzania jest fachowo przygotowany do zarządzania wszystkim. Wcześniej jednak wydawało się nam, że ludzie powinni interesować się sprawami, którymi będą się zajmować. Byliśmy w błędzie

<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,185725.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/2,185725.html</a>

A mógł trafić do skarbówki... co za szkoda..

Nie pierwszy i nie ostatni, niestety.
Identyczne zalety miała kandydatura Skrzypka na szefa NBP...

04 wrz 2008, 14:54
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Ale dlaczego POlitycy PO POpełniają idiotyczne błędy!!!!! Czyżby doły domagały się konfitur? A takie były piękne zaPOwiedz. Do .... z ich odPOwiedzialnością.

04 wrz 2008, 16:44
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=33926:date=03. 09. 2008 g. 23:44:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 03. 09. 2008 g. 23:44) [snapback]33926[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Brak zainteresowania historią to moja zaleta. Dzięki temu będę mógł chłodnym okiem patrzeć na konflikty naukowców – oświadcza 28-letni Maciej Krupa, szykowany przez PO na dyrektora Muzeum Westerplatte.

Wypowiedź ta stanowi jedną z większych rewelacji ostatnich dni i wręcz olśniewa prostotą. Dotąd spieraliśmy się o wykształcenie kandydatów na stanowiska państwowe. W tej sprawie zresztą nie można niczego Krupie zarzucić. Jako absolwent zarządzania jest fachowo przygotowany do zarządzania wszystkim. Wcześniej jednak wydawało się nam, że ludzie powinni interesować się sprawami, którymi będą się zajmować. Byliśmy w błędzie

<a href="http://www.rp.pl/artykul/2,185725.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/2,185725.html</a>

A mógł trafić do skarbówki... co za szkoda..

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Czyli w NBP też "biją murzynów"?
Idąc dalej tym tropem: a tamten też ukradł,  to czego ode mnie chcecie?  ;)
PS
Przypominam, że artykuł jest o Krupie, nie o Skrzypku
I jeszcze przypominam, że teraz miało być już inaczej niż za PIS :P

04 wrz 2008, 19:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy
Przeciez i teraz i wcześniej jest tak samo "śmiesznie" <_< . Ale mam wrażenie, że Ty tylko widzisz na jedno oko. Taki feler i musisz z nim żyć. A ja pozdrawiiam wszystkich ze zdrowa parą oczu  :piwo:

04 wrz 2008, 20:27

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=33950:date=04. 09. 2008 g. 16:54:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 04. 09. 2008 g. 16:54) [snapback]33950[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=33926:date=03. 09. 2008 g. 23:44:name=Drago)--><div class='quotetop'>(Drago @ 03. 09. 2008 g. 23:44) [snapback]33926[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...

Czyli w NBP też "biją murzynów"?
Idąc dalej tym tropem: a tamten też ukradł,  to czego ode mnie chcecie?  ;)
PS
Przypominam, że artykuł jest o Krupie, nie o Skrzypku
I jeszcze przypominam, że teraz miało być już inaczej niż za PIS :P
A gdzież to wyczytałeś, że Helvet w jakikolwiek sposób akceptuje tę propozycję ?
helvet                    

...Nie pierwszy i nie ostatni, niestety...

Może artykuł jest o Krupie, ale temat wątku to:
Polityka i politycy, Wszystko co chcielibyście napisać o politykach, polityce itd.
Więc za bardzo nie widzę, dlaczego dodatkowy komentarz, iż nie jest to pierwsza osoba z nadania wyłącznie politycznego miałby być tu nie na miejscu. Nie zauważyłem tu żadnego usprawiedliwiania postępowania PO :piwo:

04 wrz 2008, 20:34
Zawodowiec

POSTY        3465

A gdzież to wyczytałeś, że Helvet w jakikolwiek sposób akceptuje tę propozycję ?

Wyczytałem, że nie odnosi się do meritum sprawy i że nie potępia zła, tylko je usprawiedliwia: Identyczne zalety miała kandydatura Skrzypka na szefa NBP...
Przecież to nie wyjątek. To norma u Niego.  
Jak to prawda bywa niewygodna i kłuje w oczy...

04 wrz 2008, 20:51
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nie tworzę klaki, ale dzięki Tobie Kominiarzu forum tętni życiem, a POgrobowcy właściwej linii ... stają na głowie, żeby znaleźć POlityczny odpór. Z każdym dniem ubywa argumentów, a dzisiejszy szantaż wobec PSL-u dobrze wróży,.POzdro...

Ostatnio edytowano 04 wrz 2008, 20:58 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz

04 wrz 2008, 20:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

[Wyczytałem, że nie odnosi się do meritum sprawy i że nie potępia zła, tylko je usprawiedliwia: ...[i]

Masz bardzo duży dar interpretacji, a także czytania między wierszami. Gratuluję. :piwo:

04 wrz 2008, 20:58

POSTY        2176
Skoro słowo "niestety" w języku kominiarskim oznacza usprawiedliwienie czy akceptację, to jestem bezsilny.
Szkoda słów...

Ostatnio edytowano 05 wrz 2008, 07:32 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

05 wrz 2008, 07:31
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=33964:date=04. 09. 2008 g. 20:51:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 04. 09. 2008 g. 20:51) [snapback]33964[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
[Wyczytałem, że nie odnosi się do meritum sprawy i że nie potępia zła, tylko je usprawiedliwia: ...

Masz bardzo duży dar interpretacji, a także czytania między wierszami. Gratuluję. :piwo:

Dzięki! Polonistka też mnie zawsze za to chwalila. :D
A co do interpretacji merytorycznych "dyskusji" Helveta to nie tyle czytanie między wierszami co doświadczenie forumowe.

Przykład 1 z brzegu spośród  bardzo wielu:

<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=46&view=findpost&p=29436" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=29436</a>
Kasik @ 13. 05. 2008 g. 22:23)

Kto zapłaci za premiera na tropach Inków?
Donald Tusk poleciał na… zieloną trawkę. W Peru zwiedzi dawną stolicę Inków, a w Chile będzie pił wina z Nowego Świata. To tylko dwa punkty z nieoficjalnej części podróży premiera do Ameryki Południowej. Wyprawa ma trwać osiem dni. Tylko jeden dzień można uznać za roboczy - będzie poświęcony na udział w szczycie Unia Europejska - Ameryka Łacińska. Ile będzie kosztować ten wypad do ziemi Inków? - pyta RMF FM. Tego dowiemy się dopiero po powrocie premiera...

I riposta Helveta w swoim stylu "a u was to murzynów biją!...":

No tak. LechKacz nigdzie nie jeździł. W takich Niemczech nie był przed objęciem aktualnego urzędu. Ale za to w Stanach robił kampanię PiS-owi. Też na koszt polskiego podatnika.

Normalka. W tekstach gdzie jest krytyka PO czy Tuska nie ma żadnego ustosunkowania się do tekstu, tylko riposta "a u was...." albo kpina czyli odwracanie kota ogonem.
To chyba już lepiej przełknąć gorzką prawdę i nie zabierać w ogóle głosu na taki przykry temat.
Z faktami trzeba się pogodzić a nie z nimi dyskutować. Prawda? :rolleyes:

oktan                    

Nie tworzę klaki, ale dzięki Tobie Kominiarzu forum tętni życiem, a POgrobowcy właściwej linii ... stają na głowie, żeby znaleźć POlityczny odpór. Z każdym dniem ubywa argumentów, a dzisiejszy szantaż wobec PSL-u dobrze wróży,.POzdro...

Z wrodzonej skromności nie zaprzeczę  :blush:

Ostatnio edytowano 05 wrz 2008, 09:04 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

05 wrz 2008, 09:18

POSTY        2176

(...) Prawda? (...)

Prawda. A Kominiarz żył długo i szczęśliwie...

05 wrz 2008, 09:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2008, 11:27

POSTY        22
Miłość do partii Braci Kaczyńskich niczym
nie różni się od miłości mężczyzny do mężczyzny

05 wrz 2008, 09:30

POSTY        2176
oktan                    

(...) a POgrobowcy właściwej linii ... (...)

Nie żebym się czepiał, ale konkretnie to kogo miałeś na myśli pisząc o pogrobowcach? I czy na pewno użyłeś właściwego sformułowania?

05 wrz 2008, 14:10
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Nie wiem czemu, ale bardzo mi to pasuje do naszych polityków:

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1820187,11,item.html" target="_blank">Pijani policjanci rozbili auto, żaden nie prowadził</a>

05 wrz 2008, 18:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 316  Następna strona