Nie mogę zdawać na USC z powodu: 1. Braku gotówki: dwójka dzieci na studiach dziennych na doskonałej uczelni - kwatery po 600zł 2. Nie rozumiem po co mam zdawać egzaminy nie mające nic wspólnego z wykonywaną przeze mnie pracą skoro skończyłem również doskonałą uczelnię zgodną z wykonywanym przeze mnie zawodem Informatyka.
Egzamin SC powinien jedynie dotyczyć osób nie mających wykształcenia w wykonywanym zawodzie. Inaczej po co w ogóle kończyć ambitne studia ? Może należy kończyć najłatwiejsze a potem skupiać się dopiero na egzaminie SC ? :czytaj: Czy w jakimkolwiek kraju istnieje odpowiednik SC ? Czy zostało to wymyślone przez SLD aby wykazać wyższość absolwentów WUML-u ??? :unsure:
27 lip 2008, 13:50
Jaś Fasola
Nie rozumiem po co mam zdawać egzaminy nie mające nic wspólnego z wykonywaną przeze mnie pracą
Właśnie po to, żeby dostawać te kilkaset złotych miesięcznie więcej. Nikt nie twierdzi, że wiedza potrzebna do zdania egzaminu na usc przydaje się w pracy. Ale takie są reguły gry. Zdasz egzamin w takim a takim zakresie, dostajesz dodatek.
Ostatnio edytowano 27 lip 2008, 15:04 przez Wakantanka, łącznie edytowano 1 raz
27 lip 2008, 15:04
I tak oto rośnie nam współczynnik Unijny (nieważne jaki), a Palikot prawie się POddał. Myślę, że PO odejściu PO tematem do dyskusji będzie jak przeżyć za 1.200 zł, czego innym i sobie życzę.
29 lip 2008, 16:12
elsinore
<!--quoteo(post=32771:date=27. 07. 2008 g. 13:44:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 27. 07. 2008 g. 13:44) [snapback]32771[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> [...] urzędnik służby cywilnej... to brzmi dumnie !!! Ale nie w Polsce :mur:
smutne, ale prawdziwe niestety... <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
i co najważniejsze jest kością niezgody, szczególnie gdy szefowi się nie udało
22 paź 2008, 10:49
... ale to już problem emocjonalny szefa...
____________________________________ always look on the bright side of life