no to ustalone Mamy zarabiać tyle ile zarabiamy tylko tygodniowo i w funtach brytyjskich (GBP) Drugi dzień i wszystko ustalone, pełne poparcie i zgoda... chyba nadaje się na polityka hehehe
20 gru 2007, 23:07
r3dips
no to ustalone Mamy zarabiać tyle ile zarabiamy tylko tygodniowo i w funtach brytyjskich (GBP) Drugi dzień i wszystko ustalone, pełne poparcie i zgoda... chyba nadaje się na polityka hehehe
I podobno ta poprawka przeszła dzisiaj jako jedyna podczas głosowań nad ustawą budżetową. :brawa:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 23:15 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
20 gru 2007, 23:10
:rolleyes: gdyby wszystko było takie proste życie byłoby piękne :blush:
20 gru 2007, 23:14
wjawor
<!--quoteo(post=21027:date=20. 12. 2007 g. 23:07:name=r3dips)--><div class='quotetop'>(r3dips @ 20. 12. 2007 g. 23:07) [snapback]21027[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> no to ustalone Mamy zarabiać tyle ile zarabiamy tylko tygodniowo i w funtach brytyjskich (GBP) Drugi dzień i wszystko ustalone, pełne poparcie i zgoda... chyba nadaje się na polityka hehehe
I podobno ta poprawka przeszła dzisiaj jako jedyna podczas głosowań nad ustawą budżetową. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
taaa, przez aklamację.
____________________________________ always look on the bright side of life
21 gru 2007, 07:54
ahimsa13
Też mi pykło 15 lat w skarbowości (...) Po prostu uwielbiam tępić gnidy urzędowe.
W temacie: "Motywacja do pracy w skarbówce" to dość nietypowa wypowiedź. :blink:
Mnie motywuje bank. Mam konto wspólne z mężem i taki kredycik odnawialny do 40.000,- (obecnie ok. 30 tyś.). Przeglądam czasem oferty pracy w Internecie i wszystkie mają jedną, podstawową wadę: okres próbny. Część firm ma taką filozofię zatrudnienia: wszystkich (poza zarządem) zatrudniać wyłącznie na o. próbny, a na ich miejsce za 3 m-ce - następnych naiwnych. A jak trafię na taką firmę, to co wtedy z naszym kredycikiem?
Poza tym przed Świętami zawsze mi się marzy być KURĄ DOMOWĄ. Pozdrawiam z urlopu przy praniu firanek, pieczeniu piernika i myciu okien!
21 gru 2007, 10:34
beann
Mnie motywuje bank. Mam konto wspólne z mężem i taki kredycik odnawialny do 40.000,- (obecnie ok. 30 tyś.). Przeglądam czasem oferty pracy w Internecie i wszystkie mają jedną, podstawową wadę: okres próbny. Część firm ma taką filozofię zatrudnienia: wszystkich (poza zarządem) zatrudniać wyłącznie na o. próbny, a na ich miejsce za 3 m-ce - następnych naiwnych. A jak trafię na taką firmę, to co wtedy z naszym kredycikiem?
Poza tym przed Świętami zawsze mi się marzy być KURĄ DOMOWĄ. Pozdrawiam z urlopu przy praniu firanek, pieczeniu piernika i myciu okien!
A ja po tych ostatnich dwóch latach doszedłem do wniosku, że skarbówka nie jest już "pewną" pracą... W każdej chwili mogą również dać wypowiedzenie choćby pod pretekstem likwidacji stanowiska albo jakieś przeniesienie "nie do odrzucenia"...
21 gru 2007, 10:44
Widzę, że niektórzy mają problemy z logiką. Motywuje mnie 1 częśc mojej wypowiedzi.
Druga część to mała dygresja, ale widocznie niektórzy to właśnie Ci "dworzanie" niepotrafiący żyć bez wazeliny. Takie osoby właśnie zniechęcają młodych i ambitnych oraz starszych z doświadczeniem do odejścia ze skarbowości. Ja staram się wykonywać rzetelnie swoją pracę, a przy okazji nie dać się takim osobom, które właśnie w krzywym zwierciadle ukazują pracowników skarbowości.
21 gru 2007, 11:30
ahimsa13
Ja staram się wykonywać rzetelnie swoją pracę,...
Ja również.
ahimsa13
...ale widocznie niektórzy to właśnie Ci "dworzanie" niepotrafiący żyć bez wazeliny...
Mam nadzieję, że nie jest to do mnie, ani innych forumowiczów :nonono:, a tylko kolejna luźna dygresja.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
21 gru 2007, 13:54
Dla mnie największą motywacją do pracy są podwyżki. Szczególnie te które obecnie nasza dyrekcja przyznała w ostatnich dniach grudnia . Są tak tajne , że przy nich klauzula - tajemnica państwowa - to mały pikuś.
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
21 gru 2007, 15:03
elsinore
<!--quoteo(post=32767:date=27. 07. 2008 g. 12:41:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 27. 07. 2008 g. 12:41) [snapback]32767[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=32764:date=27. 07. 2008 g. 11:21:name=Maksi5)--><div class='quotetop'>(Maksi5 @ 27. 07. 2008 g. 11:21) [snapback]32764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Dowartościowanym na mianowaniu? Kpina jakaś! Przynajmniej w 2006 roku tak się odbyła ta "uroczystość". Długa kolejka po kawę (za własne pieniądze!) i szukanie kawałka miejsca żeby ją na siedząco wypić. Pół godziny i do domu. Najważniejsze jest te 0,47 dodatku. Pozdrawiam przyszłych urzędników.
Najważniejsze jest te 0,47 dodatku. :brawa: Swoja drogą co za czasy. Tylko kasa się liczy! A gdzie satysfakcja zawodowa? "Społeczne zaangażowanie"? I te inne "pie*doły"? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> :rotfl: Domniemywam, że w/w uwagę chciałeś zamieścić w "Pośmiejmy się", ale z uwagi na zakaz postowania po samym sobie wstawiłeś ją tutaj... No a poza tym zawsze też można odkurzyć <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=526&pid=21058&st=40entry21058" target="_blank">stary temat.</a> <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
No to odkurzam :D Czasu troche upłynęło, to może i motywacje... wzrosły! :unsure:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
27 lip 2008, 11:48
Moja motywacja była odwrotnie proporcjonalna do upływu czasu... i jakoś tak... wygasła
27 lip 2008, 12:11
elsinore
Moja motywacja była odwrotnie proporcjonalna do upływu czasu... i jakoś tak... wygasła
Uległa przedawnieniu
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
27 lip 2008, 20:14
Drago
<!--quoteo(post=32777:date=27. 07. 2008 g. 12:11:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 27. 07. 2008 g. 12:11) [snapback]32777[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Moja motywacja była odwrotnie proporcjonalna do upływu czasu... i jakoś tak... wygasła
Uległa przedawnieniu <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
taaa... a nawet zatarciu... jak skazanie