Teraz jest 06 wrz 2025, 11:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:40

POSTY        117

powiem wam tak: egzamin był moim celem od paru lat. wiedziałam, że prędzej czy później go zdam. szłam tam dla pieniędzy i satysfakcji. ogólnie rzecz biorąc nie był jakiś bardzo trudny dla kogoś, kto ma staż w administracji, studia `po kierunku` i co nieco się interesuje sprawami bieżącymi. niby żadne wielkie halo... a jednak. w piątek w pracy usłyszałam kilka razy `gratuluję` i kurczę... aż mnie ściska za serce:)

No to jeszcze raz: gratuluję.

26 lip 2008, 20:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
Wczoraj tak zabalowałam, że dopiero dziś dołączam do ogólnej radości. Zdałam i pozdrawiam, bo miło było razem z Wami przeżywać te emocje. Niech żyje idiosynkrazja!!!!!!!!!!!!!! teraz czas na flirt towarzyski( kto śledził na bieżąco nasze posty, to wie). Jutro wyruszam nad morze ! Pozdrawiam i Wasze zdrowie! :zeby:

26 lip 2008, 21:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:31

POSTY        24

<!--quoteo(post=32714:date=25. 07. 2008 g. 17:28:name=gizior)--><div class='quotetop'>(gizior @ 25. 07. 2008 g. 17:28) [snapback]32714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu  :angry2:

W poprzednich latach była możliwość "indywidualnego" mianowania w Warszawie.
Choć to bardzo przyjemna uroczystość i warto na niej być. Często dopiero tam człowiek czuje, że zdobył coś ważnego.

Gratulacje!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Gratuluję wszystkim !!!
Zgadzam się, dopiero na tej uroczystości można poczuć się dowartościowanym ( i chyba tylko tam ).
Ale wakacje też ci się należą po tym ciężkim okresie - i to porządny relaks.
Odpoczywaj. Przed tobą nie mniej trudny czas. Musisz zapracować na pozytywną ocenę okresową. Od urzędników więcej wymagają przełożeni. Chcą udowodnić, że przecież jesteś przeciętnym śmiertelnikiem niczym się nie różniącym od pozostałych. Powodzenia.

26 lip 2008, 21:34
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 sty 2008, 10:25

POSTY        44

<!--quoteo(post=32720:date=25. 07. 2008 g. 18:42:name=Pinero)--><div class='quotetop'>(Pinero @ 25. 07. 2008 g. 18:42) [snapback]32720[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=32714:date=25. 07. 2008 g. 17:28:name=gizior)--><div class='quotetop'>(gizior @ 25. 07. 2008 g. 17:28) [snapback]32714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu  :angry2:

W poprzednich latach była możliwość "indywidualnego" mianowania w Warszawie.
Choć to bardzo przyjemna uroczystość i warto na niej być. Często dopiero tam człowiek czuje, że zdobył coś ważnego.

Gratulacje!

Gratuluję wszystkim !!!
Zgadzam się, dopiero na tej uroczystości można poczuć się dowartościowanym ( i chyba tylko tam ).
Ale wakacje też ci się należą po tym ciężkim okresie - i to porządny relaks.
Odpoczywaj. Przed tobą nie mniej trudny czas. Musisz zapracować na pozytywną ocenę okresową. Od urzędników więcej wymagają przełożeni. Chcą udowodnić, że przecież jesteś przeciętnym śmiertelnikiem niczym się nie różniącym od pozostałych. Powodzenia.
Dowartościowanym na mianowaniu? Kpina jakaś! Przynajmniej w 2006 roku tak się odbyła ta "uroczystość". Długa kolejka po kawę (za własne pieniądze!) i szukanie kawałka miejsca żeby ją na siedząco wypić. Pół godziny i do domu.
Najważniejsze jest te 0,47 dodatku. Pozdrawiam przyszłych urzędników.

27 lip 2008, 09:21
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Dowartościowanym na mianowaniu? Kpina jakaś!
Przynajmniej w 2006 roku tak się odbyła ta "uroczystość".
Długa kolejka po kawę (za własne pieniądze!) i szukanie kawałka miejsca żeby ją na siedząco wypić.
Pół godziny i do domu.
Najważniejsze jest te 0,47 dodatku.
Pozdrawiam przyszłych urzędników.

Najważniejsze jest te 0,47 dodatku.  :brawa:
Swoja drogą co za czasy. Tylko kasa się liczy!
A gdzie satysfakcja zawodowa? "Społeczne zaangażowanie"?
I te inne "pie*doły"? :(

27 lip 2008, 10:41
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=32764:date=27. 07. 2008 g. 11:21:name=Maksi5)--><div class='quotetop'>(Maksi5 @ 27. 07. 2008 g. 11:21) [snapback]32764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Długa kolejka po kawę (za własne pieniądze!) i szukanie kawałka miejsca żeby ją na siedząco wypić.
Pół godziny i do domu.

:rotfl:

Domniemywam, że w/w uwagę chciałeś zamieścić w "Pośmiejmy się", ale z uwagi na zakaz postowania po samym sobie wstawiłeś ją tutaj... ;)

No a poza tym zawsze też można odkurzyć <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=526&pid=21058&st=40&#entry21058" target="_blank">stary temat.</a>

Ostatnio edytowano 27 lip 2008, 10:48 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

27 lip 2008, 10:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA14 gru 2006, 18:02

POSTY        136
jestem bardzo ciekawy czy ktoś może zdobył z testu umiejętności 30pkt z groszami? Bo tegoroczne punkty z tej części są troszkę zaskakujące np kilkanaście osób z notą 35,13 itp. Więc zacząłem się zastanawiać czy może ktoś dostał powiedzmy 30,13?

27 lip 2008, 11:13
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=32764:date=27. 07. 2008 g. 11:21:name=Maksi5)--><div class='quotetop'>(Maksi5 @ 27. 07. 2008 g. 11:21) [snapback]32764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Pół godziny i do domu.

A mnie zastanawia jeszcze jedna kwestia... ile znacie ze swojego otoczenia przypadków mianowania na kolejne stopnie u.s.c. ?

27 lip 2008, 12:09
Zaawansowany

REJESTRACJA27 wrz 2007, 22:15

POSTY        56

Potwierdzam, że uroczystość mianowania to kpina, wszystkich stłoczyli w niewielkiej sali/auli. W ubiegłym roku część osób musiała stać. Na szczęście cała "impreza" trwała nieco ponad 20 minut. Nie warto było jednak jechać te 4 godz w jedną stronę. Tak więc jeśli ktoś planuje wakacje czy poród  :D  to niech nie zmienia planów!
Nie poczułem się także pokrzepiony.

A teraz najważniejsze - GRATULUJĘ wszystkim, którym się powiodło!!!!!!

elsinore                    

A mnie zastanawia jeszcze jedna kwestia... ile znacie ze swojego otoczenia przypadków mianowania na kolejne stopnie u.s.c. ?

0 (słownie: zero). A znam klikanaście osób, niektórzy są usc ponad 4 lata.

Ostatnio edytowano 27 lip 2008, 19:16 przez M_x, łącznie edytowano 1 raz

27 lip 2008, 19:15
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Jedną.

27 lip 2008, 19:34
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 21:55

POSTY        161

27 lip 2008, 20:33
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34

<!--quoteo(post=32764:date=27. 07. 2008 g. 09:21:name=Maksi5)--><div class='quotetop'>(Maksi5 @ 27. 07. 2008 g. 09:21) [snapback]32764[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Potwierdzam, że uroczystość mianowania to kpina, wszystkich stłoczyli w niewielkiej sali/auli. W ubiegłym roku część osób musiała stać. Na szczęście cała "impreza" trwała nieco ponad 20 minut. Nie warto było jednak jechać te 4 godz w jedną stronę. Tak więc jeśli ktoś planuje wakacje czy poród  :D  to niech nie zmienia planów!
Nie poczułem się także pokrzepiony.

A teraz najważniejsze - GRATULUJĘ wszystkim, którym się powiodło!!!!!!

elsinore                    

0 (słownie: zero). A znam klikanaście osób, niektórzy są usc ponad 4 lata.
Ja też mam cztery godziny w jedną stronę ale tak czy siak wcześniej czy później trzeba będzie przyjechać. Chyba, że się mylę?

28 lip 2008, 06:43
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:22

POSTY        8

Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie (oczywiście w razie gdyby utrafili mi z tą uroczystością podczas mojego wyjazdu) - na wszelki wypadek przedzwonię w poniedziałek do Kancelarii Prezesa RM i dam znać na forum.

Witam
Dla wszystkich zainteresowanych ewentualnym "indywidualnym" mianowaniem.
Dzwoniłem dzisiaj do Kancelarii i potwierdzono, że w latach ubiegłych była możliwość przybycia w innym dogodnym terminie na mianowanie - trzeba sie po prostu indywidualnie umawiać z dyrekcją departamentu zajmującego się służbą cywilną. Co prawda w tym roku ten problem nie był jeszcze konsultowany, ale dostałem informację, żeby się nie martwić i wyjeżdżać na wakacje :D , bo nic nie powinno się zmienić w tej kwestii.

28 lip 2008, 13:48
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34

<!--quoteo(post=32724:date=25. 07. 2008 g. 19:05:name=gizior)--><div class='quotetop'>(gizior @ 25. 07. 2008 g. 19:05) [snapback]32724[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie (oczywiście w razie gdyby utrafili mi z tą uroczystością podczas mojego wyjazdu) - na wszelki wypadek przedzwonię w poniedziałek do Kancelarii Prezesa RM i dam znać na forum.

Witam
Dla wszystkich zainteresowanych ewentualnym "indywidualnym" mianowaniem.
Dzwoniłem dzisiaj do Kancelarii i potwierdzono, że w latach ubiegłych była możliwość przybycia w innym dogodnym terminie na mianowanie - trzeba sie po prostu indywidualnie umawiać z dyrekcją departamentu zajmującego się służbą cywilną. Co prawda w tym roku ten problem nie był jeszcze konsultowany, ale dostałem informację, żeby się nie martwić i wyjeżdżać na wakacje :D , bo nic nie powinno się zmienić w tej kwestii.
W zeszłym roku mianowanie było 26 września - środa. Czy przysługuje nam z tej okazji dzień wolny od pracy i delegacja czy też jak zwykle?

28 lip 2008, 14:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 840  Następna strona