Teraz jest 11 wrz 2025, 11:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 335  Następna strona
Pośmiejmy się 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

<!--quoteo(post=32454:date=15. 07. 2008 g. 12:25:name=Pikaś)--><div class='quotetop'>(Pikaś @ 15. 07. 2008 g. 12:25) [snapback]32454[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=32072:date=01. 07. 2008 g. 17:24:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 01. 07. 2008 g. 17:24) [snapback]32072[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Trzech szefów największych polskich browarów (EB, żywiec, Lech)

Polskich?
Grupa Żywiec - to Heineken,
dawny Okocim - to Calsberg,
Kampania Piwowarska (Lech, Tyskie) - to SAB Miller. :za2:

Polskich browarów jest już niestety coraz mniej i jescze niestety ubędzie ale mam nadzieję, że te co zostaną będą nadal warzyły tak dobre piwa jak chociażby Amber (Żywe, Koźlak) Ciechanów (Ciechan) czy ostatnio Konstancin (Dawne, Zdrojowe).

Pijmy piwa z browarów regionalnych (polskich):piwo:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Polskich browarów jest już niestety coraz mniej i jeszcze niestety ubędzie
Polskich cukrowni ....................-...................../....................-..............................
Polskich odlewni .....................-...................../....................-............................
Polskich hut .............................-.................../....................-.........................
Polskich stoczni......................-...................../....................-........................
Polskich banków ....................-..................../....................-......................
Polskich gazet.........................-.................../....................-....................
Polskich ...................................................................................

CO JESZCZE ZOSTAŁO W TYM KRAJU (biednym i głupim) DO OP*E*D*LENIA?

A było tak fajnie…

Polskie browary produkujące… „popłuczyny”
Polskie cukrownie produkujące …. kartki na cukier
Polskie huty produkujące…  pustynie ekologiczne
Polskie stocznie …z ich sztandarowym „Sołdkiem”
Polskie gazety … Kraj Rad, Trybuna…
Polskie banki … PKO , Spółdzielczy..

Dobrze, że jeszcze została Poczta Polska, gdzie jak za dawnych lat można sobie postać kilkadziesiąt minut przy okienku i popatrzeć na Polskie  Panie Urzędniczki…

KTO JESZCZE W TYM KRAJU (biedny i głupi) DO OP*E*D*LENIA?

Pinero                    

<!--quoteo(post=32549:date=19. 07. 2008 g. 18:24:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 19. 07. 2008 g. 18:24) [snapback]32549[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
CO JESZCZE ZOSTAŁO W TYM KRAJU (biednym i głupim) DO OP*E*D*LENIA?

Jak już nic nie będzie, to zawsze będzie można nas op... <_<

Ja tego nie powiedziałem.

20 lip 2008, 12:28
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

A było tak fajnie…

Polskie browary produkujące… „popłuczyny”
Polskie cukrownie produkujące …. kartki na cukier
Polskie huty produkujące…  pustynie ekologiczne
Polskie stocznie …z ich sztandarowym „Sołdkiem”
Polskie gazety … Kraj Rad, Trybuna…
Polskie banki … PKO , Spółdzielczy..

A co chcesz od cukru produkowanego przez polskie cukrownie ?!
To że był na kartki, to nie wina cukru.
Tylko buraków.
Tych z PZPR'u :lol:
To akurat topik "Pośmiejmy się", ale to wcale takie śmieszne nie jest, że obce media kształtują opinię (i wpływają na państwo), że obce banki decydują czy dać kredyt polskiej firmie czy nie dać i ją pogrążyć, aby zniknęła z rynku po to, by rynek przejęły firmy niemieckie, francuskie czy jakieś inne.
Prawo Sachsa-Sorosa realizowane przez Balcerowicza...
Do Polskich browarów (których jest już niestety coraz mniej i jeszcze niestety ubędzie) można by dodać choćby polski przemysł farmaceutyczny. Zagraniczne leki są lepsze? Chyba w cenie. Nic śmiesznego.
A "Sołdek" nie był "sztandarowy". Był pierwszy. Sztandarowe to były np. statki ro-ro.
Przez 8 lat budowałem statki, to wiem ;)

Ostatnio edytowano 21 lip 2008, 20:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

21 lip 2008, 20:43

REJESTRACJA12 gru 2006, 14:14

POSTY        19

LOKALIZACJATricity
Opłaca się kończyć studia. Ludzie z dyplomem wyższej uczelni mogą liczyć na pensje średnio o niemal 2,7 tys. zł miesięcznie większe, niż osoby gorzej wyedukowane - wynika z analizy wynagrodzeń w różnych sektorach gospodarki, przeprowadzonej przez "Rzeczpospolitą".
Ponad 5,1 tys. zł brutto miesięcznie zarabia średnio w Polsce osoba z wyższym wykształceniem. To o 2,2 tys. zł więcej niż ludzie mogący się pochwalić jedynie maturą. Pensje pracowników po podstawówce są jeszcze niższe. Dzieli je prawie 2,8 tys. zł od płac ludzi z dyplomem wyższej uczelni - pokazują badania "Rz".

Nie ma w Polsce branży, w której ludzie z wyższym wykształceniem zarabialiby poniżej średniej krajowej (około 3215 zł).  :D   W niektórych sektorach gospodarki płace ludzi z dyplomem uczelni wyższych są dwa lub więcej razy wyższe od płac ich gorzej wykształconych kolegów - zauważa gazeta.

Pomimo doskwierającego polskim firmom od kilku lat braku wykwalifikowanych specjalistów z wykształceniem technicznym czy zasadniczym, różnica płacowa związana z poziomem wykształcenia nie zmienia się.

Więcej o tej sprawie w obszernej publikacji na łamach "Rzeczpospolitej"   :lol:  :lol:  :lol:

23 lip 2008, 11:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
Czy w innych US p.o. NUS też czyta dzieciom i szeroko to reklamuje na stronie intranetowej? Lub co gorsza jest w radzie parafialnej?

23 lip 2008, 11:41
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
Wracamy do tematu .............................. :D
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Dyskoteka w Niemczech, bawi się Rosjanin, z napisem na koszulce "TURCY MAJĄ TRZY PROBLEMY". Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja. Ciągle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu. Dyskoteka się skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam na niego tłum Turków czeka.
- No, teraz się z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin. - Nie potraficie załatwiać spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać wszystkich "swoich".
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami...  

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Rosjanin, Niemiec i Polak trafili na bezludną wyspę. Siedzą, myślą jak by się stąd wydostać. Aż nagle złapali złotą rybkę. Mówi Polak:
- Chcę butelkę wódki i do domu.
Tak się stało. Mówi Niemiec:
- Chcę skrzynkę piwa i do domu.
Też dostał co chciał. Został Rusek sam. Myśli, myśli, i mówi:
- Chcę skrzynkę wódki i tamtych dwóch z powrotem!  <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Dziennikarz pyta się Putina:
- Dlaczego władze nie wysłały oficjalnych kondolencji do rodzin ofiar katastrofy Kurska?
- Baliśmy się, że dotrą za wcześnie.

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Diabeł zwabił na skraj przepaści Anglika, Francuza, Niemca i Polaka.
Podchodzi do Anglika i mówi:
- Skacz!
- Nie skoczę.
- Gentleman skoczyłby.
Anglik skoczył. Diabeł podchodzi do Francuza i mówi:
- Skacz!
- Nie skoczę.
- Gentleman skoczyłby.
- Nie skoczę.
- Ale teraz jest taka moda.
Francuz skoczył. Diabeł podchodzi do Niemca i mówi:
- Skacz!
- Nie skoczę.
- Gentleman skoczyłby.
- Nie skoczę.
- Nie skoczę.
- To rozkaz!
Niemiec skoczył. Diabeł podchodzi do Polaka i mówi:
- Skacz!
- Nie skoczę.
- Gentleman skoczyłby.
- Nie skoczę.
- Nie skoczę.
- To rozkaz!
- Nie skoczę.
- A to nie skacz!
Polak skoczył. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Św.Piotr ogłosił przetarg na brame do niebios.
-do przetragu stawili sie Turek, Niemiec i Polak
-1-wszą oferte przedstawił Turek -wykonanie tej bramy będzie kosztowało 20tys zł.
-sw Piotr pyta dlaczego tak duzo
-turek- 10tys za brame i 10 tys za robote
-nastepny byl niemiec - 50 tys
-dlaczego tak rogo mowi sw.piotr -niemiec- 25tys za robote 25 tys za brame -
przyszła kolej na polaka .Polak wali 100tys zł-
sw. Piotr pyta co tak drogo - polak odp.
40 tys dla Ciebie 40 tys dla mnie a 20tys sie da turkowi niech robi brame <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

23 lip 2008, 15:54
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2007, 13:42

POSTY        52
Z forum Policji ( <a href="http://www.ifp.pl/PNphpBB2.phtml)" target="_blank">http://www.ifp.pl/PNphpBB2.phtml)</a> :

"... Na trawniku w Rynku leżał jak zwykle obok ławki znany mi Zygmunt J. Wymienionego Obywatela nie legitymowałem, gdyż znam go osobiście, a i tak wymieniony nie nosi przy sobie dowodu osobistego, wiec legitymowanie nie miałoby najmniejszego celu. Podany mu probierz trzeźwości nie zmienił koloru warstwy wskaźnikowej, ponieważ Zygmunt J. nie był wstanie nadmuchać w probierz.

Z notatki służbowej plutonowego MO: Na miejscu zdarzenia stwierdziłem, że u Grzegorza P. w wyniku porażenia prądem elektrycznym nastąpił śmiertelny zgon.

W czasie kontroli meliny u Obywatelki Joanny H. zastałem siedzącą na krześle sąsiadkę, lecz innych rzeczy pochodzących z kradzieży nie ujawniłem.

Fragment notatki służbowej z 1967 roku: W dniu dzisiejszym wymierzyłem mandat karny w wysokości 100 (słownie sto złotych) Obywatelowi Janowi R. za to, że wjechał do miasta koniem osranym jak krowa.    :D

Fragment protokółu oględzin miejsca włamania: Na miejscu zdarzenia ujawniono na posadzce ślady błota pochodzące najprawdopodobniej od czubków butów ludzkich

(...)Nadto wyrażam uzasadniona obawę, że ściąganie dalszych rat alimentacyjnych z osoby Wacława D. może natrafić na pewne trudności, ponieważ do naszego Posterunku MO nadeszła wiadomość ze Stargardu Szczecińskiego, że Wacław D. aktualnie się powiesił(...)

Fragment notatki służbowej: Podczas służbowej interwencji w restauracji Glorietta będący w stanie nietrzeźwości Łukasz H. powiedział do mnie i sierżanta Marka H., że obaj jesteśmy głupsi, niż ustawa przewiduje. Ponieważ wymieniony nie potrafił dokładnie wskazać o jaka ustawę mu się rozchodzi, dlatego byliśmy zmuszeni użyć w stosunku do Łukasza H. pałki służbowej(...)

Z notatki służbowej: 52-letnia Karolina W. będąc na przyjęciu weselnym w Siedliskach zaczęła znienacka tańczyc na parkiecie solo i zarzuciwszy sobie spódnice na głowę, ukazała swoje grube nogi pokryte żylakami, czym wywołała powszechne zgorszenie wśród wszystkich weselników(...)

Z notatki służbowej członka ORMO: (...)Za odstąpienie od czynności służbowych podejrzana o nielegalny wyrób spirytusu Genowefa T. zaproponowała mi do wyboru:  pełne wiadro wysoko procentowego bimbru albo stosunek z jej osoba, przy czym ja w tym dniu na stosunek z jej osoba nie miałem większej ochoty(...)  :D

Z notatki służbowej dzielnicowego Rejonowego Urzędu Spraw Wewnętrznych w B.: Izabela J. zgłosiła dziś w tutejszej. Komendzie, że niejaki Seweryn G. wracając po pijanemu z dyskoteki w restauracji Carpatia dopuścił się wybryku nieobyczajnego wobec nieletnich dziewcząt, gdyż okazywał im publicznie swe dewocjonalia(...)

W/wym. stwierdziła, że została pobita przez 3 n/n meżczyzn, z których jeden nazywa się Gulka Andrzej.

...i wspólnie z psem służbowym zaraz podjeliśmy pościg za uciekającym osobnikiem. ..."

Ostatnio edytowano 23 lip 2008, 19:26 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

23 lip 2008, 19:22
Specjalista

POSTY        808
Z forum ZZPEA ( <a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,415.msg2790#new" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...415.msg2790#new</a> )

Kreatywność oszczędnego poborcy  IMARKO:
Ja jak coś sprzedaję to rozsyłam jeszcze obwieszczenia do Urzędu Miasta powiatowego, Sądu Rejonowego, komorników sądowych, żeby wywiesili i to oprócz papieru nic mnie nie kosztuje no i oczywiście strona internetowa izby, w moim przypadku warszawska (handlarze przeglądają strony, na 100% bo miałem telefony od ludzi, którzy właśnie powoływali się na net).<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

23 lip 2008, 20:55
Zaawansowany

REJESTRACJA29 paź 2006, 15:34

POSTY        98
Autentyk z relacji naszego Działu Kontroli, który sprawdzał adresy pod którymi podatnik miał zgłoszoną działalność:

"Po przybyciu pod wskazany w zawiadomieniu adres stwierdzono, że takiego adresu nie ma"

24 lip 2008, 07:28
Zaawansowany

POSTY        52

" ... Z notatki służbowej z 1971 roku: Zapytany przeze mnie Maciej K. dlaczego wraca dziś do domu rowem melioracyjnym, a nie droga publiczna, jak normalni ludzie, ten odpowiedział mi, że robi tak zawsze, gdy nieco wypije. Szanuje bowiem przepisy kodeksu drogowego i nie chciałby komplikować ruchu pojazdów na drodze publicznej. (...)Wydaje mi się, że Maciej K. postępuje słusznie, bo gdyby wszyscy pijani tak robili, nie byłoby tylu pieszych rozjechanych przez samochody(...)

Fragment notatki służbowej z 1978 roku: Przesłuchiwany Lesław S., który zasnął w swym samochodzie na przejeździe kolejowym w miejscowości R., wyjaśnił mi, że to nie alkohol spowodował jego zaśniecie, lecz śpiączka afrykańska, której nabawił się piec lat temu przebywając na kontrakcie w Libii.  Zaproponował mi, abym nie dawał więcej dowodów swojego nieuctwa, lecz pouczył się medycyny afrykańskiej(...)

(...) Remigiusz P. zapytany przeze mnie, z jakich przyczyn jechał dziś dużym fiatem torami kolejowymi zamiast droga publiczna, narażając się na ewentualne spotkanie z pociągiem towarowym, odpowiedział mi, że żaden pociąg mu nie straszny, a ponadto do miejscowości, gdzie zdążał wraz z pewną panią, nie ma dobrej drogi, tylko same wertepy, dlatego wybrał jazdę torami kolejowymi(...)

Z notatki urzędowej z 1979 roku: (...)Franciszek R. wycofał dziś swe zawiadomienie o zuchwałej kradzieży swojej sztucznej szczęki, bowiem babka klozetowa, czyli pisuardessa w restauracji Krakowiak, znalazła sztuczną szczękę wyżej wymienionego w ubikacji, którą Franciszek R. przez własną nieuwagę wyrzygał w dniu wczorajszym wraz z obiadem, przekąską i pól litrem wódki żołądkowej gorzkiej (...)

Z zeznań Katarzyny P., lat 46, właścicielki meliny w W., Po wypici dwóch butelek wina Włodzimierz L. uniósł moje nogi wysoko do góry (pod sam sufit) i naruszył żyrandol w pokoju, który upadł. Żądam kategorycznie zwrotu wartości tego żyrandola, który upadł (...)

Z zeznań Agnieszki T., pokrzywdzonej w sprawie o zgwałcenie: Nie mam nic do zarzucenia Pawłowi S., ponieważ po obnażeniu mojej osoby był tak spity, że nic mi nie uczynił (...)

Tadeusz G. trzymał w reku trzepaczkę, którą na oczach mieszkańców i dzieci oraz wychodzącej ze szkoły młodzieży wyprawiał niesamowite orgie(...)

Z zeznań inwalidki 31-letniej Lidii A.: Zeznaje, że Seweryn S. jest człowiekiem na wskroś obrzydliwym, ponieważ w dniu wczorajszym usiłował lubieżnie obnażyć mi moja sztuczna nogę, która jest protezą, natomiast nie usiłował nawet dotknąć mojej prawdziwej nogi(...)

W miejscu zamieszkania posiada dobrą opinię ponieważ nie utrzymuje kontaktów z miejscową ludnością i jest mało znany. (...)

Ze skargi obywatela Marka W. skierowanej do komendanta MO w H.: Mam pretensje do starszego sierżanta Bolesława W. za to, że wypałował mnie wczoraj, kiedy wracałem nocą z dyskoteki w H., a biała pałka, którą mnie wypałował była brudna(...)

Ob. K. został przez nas zatrzymany w łazience, gdzie wpadł rozpędem wrzucając dowód rzeczowy bezpośrednio w rurę kanalizacyjną. (...)

Zatrzymanie tych mężczyzn polegało na szarpaniu i kopaniu nas po nogach.

(...) Zatrzymanego wraz z łupem i notatką służbową przekazałem oficerowi dyżurnemu. ..."

Ostatnio edytowano 24 lip 2008, 08:18 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2008, 08:17
Specjalista

POSTY        808
Z forum ZZPEA ( <a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,310.0" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...,61/topic,310.0</a> )

Winny pborca Rysio – przemyślenia:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Widzisz Paweł u Ciebie wypłacają, gdzie indziej już nie ,jeszcze w innym US wypłacają mundurówkę ,w innym US nie wypłacają.Jak zauważył Piotr i jeszcze wiele osób co US to inne zwyczaje ,każdy NUS ,a także Komornik interpretują przepisy po swojemu, a my poborcy z ich punktu widzenia jesteśmy tego winni.

Pozdrawiam

24 lip 2008, 19:11

REJESTRACJA07 gru 2006, 11:28

POSTY        99

LOKALIZACJAMazowsze

Z forum ZZPEA ( <a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,310.0" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...,61/topic,310.0</a> )

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Widzisz Paweł u Ciebie wypłacają, gdzie indziej już nie ...

Pozdrawiam

@zielonka masz specyficzne poczucie humoru, Mnie to wcale nie bawi i chyba nie pasuje do tego tematu.

24 lip 2008, 19:24
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Wracamy do tematu .............................. :D

No to wracamy i pośmiejmy się.

Wyobraź sobie jakie piękne byłoby życie, gdyby przebiegało w odwrotną stronę niż dotychczas.
Od końca do początku.

Zaczyna się od tego, że kilku eleganckich gości przynosi cię w skrzyneczce i...
od razu trafiasz na imprezę!
Żyjesz sobie spokojnie jako starzec w domku.
Stajesz się coraz młodszy.
Pewnego dnia dostajesz odprawę w postaci grubszej gotówki i idziesz do pracy.
He!
Pracujesz jakieś 40 lat i poznajesz uroki życia.
Zaczynasz pic coraz więcej alkoholu,
coraz częściej chodzisz na imprezy,
coraz częściej uprawiasz seks.
Jak już masz to opanowane - jesteś gotów żeby trafić na studia.
Potem idziesz do szkoły.
Coraz mniej od ciebie wymagają, masz coraz więcej czasu na zabawę.
Robisz się coraz mniejszy, aż trafiasz do... hmm,
gdzie pływasz sobie w cieple przez  9 miesięcy, wsłuchując się w uspokajający rytm bicia serca.
A potem nagle bęc!!!
I....
Twoje życie kończy się
orgazmem!!!

24 lip 2008, 20:56
Zaawansowany

POSTY        52
Czytajcie najnowszy numer "COSMOPOLITAN" - a w nim m.in.:

- jak szybko poprawić humor swojemu szefowi,
- jak pewnie kroczyć ścieżką awansu,
- jak być najlepszą pracownicą, niewiele robiąc,

oraz pozostałe sekrety oralnego seksu.

Ostatnio edytowano 24 lip 2008, 22:47 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

24 lip 2008, 22:46
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
Arthur Eddington, mimo czasochłonnej pracy naukowej często wykładał. W trakcie jednego z nich przedstawiał wczesne koncepcje, dążące do wyjaśnienia struktury Wszechświata. Dużo uwagi poświęcił hinduskiej idei, że Ziemia opiera się na skorupie żółwia-giganta. Słynny fizyk stwierdził, że nie jest to najlepszy model, ponieważ nie tłumaczy, na czym opiera się żółw.
Po wykładzie do Eddingtona podeszła sędziwa dama.
- Jesteś zdolny młody człowieku, bardzo zdolny- stwierdziła- ale niewiele wiesz o hinduskiej kosmologii. Pod tym żółwiem, o którym mówiłeś, aż do SAMEGO DOŁU są inne żółwie!

zielonka                    

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Widzisz Paweł u Ciebie wypłacają, gdzie indziej już nie ,jeszcze w innym US wypłacają mundurówkę ,w innym US nie wypłacają.Jak zauważył Piotr i jeszcze wiele osób co US to inne zwyczaje ,każdy NUS ,a także Komornik interpretują przepisy po swojemu, a my poborcy z ich punktu widzenia jesteśmy tego winni.

Pozdrawiam

A mi się podobało to:
Eugeniusz Matusiak Przewodniczący RK ZZPEA
Moderator Globalny
Ekspert <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

W końcu i egzekucję dopadła globalizacja.

26 lip 2008, 18:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4678 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85 ... 335  Następna strona