No i ja również zdałem ten egzamin drugie podejście tym razem skuteczne. Ale mam jedno pytanie gdyż początkowa radość i euforia ze zdania egzaminu trochę ucichła, gdy uświadomiłem sobie, że przecież na wrzesień wykupiłem już sobie wczasy (na szczęście wpłaciłem na razie tylko małą zaliczkę), więc będę przez 13 dni za granicą i stąd moje pytanie, może ktoś mi pomoże, bo w ustawie nie mogę tego znaleźć, a może ktoś był w podobnej sytuacji - Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu :angry2:
25 lip 2008, 17:28
gizior
No i ja również zdałem ten egzamin drugie podejście tym razem skuteczne. Ale mam jedno pytanie gdyż początkowa radość i euforia ze zdania egzaminu trochę ucichła, gdy uświadomiłem sobie, że przecież na wrzesień wykupiłem już sobie wczasy (na szczęście wpłaciłem na razie tylko małą zaliczkę), więc będę przez 13 dni za granicą i stąd moje pytanie, może ktoś mi pomoże, bo w ustawie nie mogę tego znaleźć, a może ktoś był w podobnej sytuacji - Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu :angry2:
faktycznie, a co sie stanie jesli zaczne w tym terminie rodzic....
25 lip 2008, 18:33
gizior
Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu :angry2:
W poprzednich latach była możliwość "indywidualnego" mianowania w Warszawie. Choć to bardzo przyjemna uroczystość i warto na niej być. Często dopiero tam człowiek czuje, że zdobył coś ważnego.
Gratulacje!
____________________________________ Służ panu wiernie, on ci za to pierdnie.
Ostatnio edytowano 25 lip 2008, 18:44 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2008, 18:42
Witam, drugie podejście okazało się skuteczne. W zeszłym roku zawaliłem test umiejętności w tym roku zrobiłem go na podobnym poziomie i pełny sukces z tego wnioskuję, że chyba się zmieniły kryteria oceny tej części ale to teraz mało istotne. Gratulacje dla wszystkich którym udało się w tym roku. Teraz można już iść na urlopik a dziś koniecznie na piwko w dużych ilościach .
25 lip 2008, 18:47
no właśnie... ja też wybywam na tydzień, w październiku. też się martwię, co to będzie - szkoda by było i jednego i drugiego;) może ktoś wie, kiedy ogłaszają termin mianowania?
25 lip 2008, 18:48
czy jak w ubiegłym roku nie zdaliście to czy dostaliście mail'a z iloscia uzyskanych punktów?
Ostatnio edytowano 25 lip 2008, 18:54 przez izalew, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2008, 18:53
Pinero
<!--quoteo(post=32714:date=25. 07. 2008 g. 17:28:name=gizior)--><div class='quotetop'>(gizior @ 25. 07. 2008 g. 17:28) [snapback]32714[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Co jeżeli uroczystość mianowań wyznaczona byłaby akurat na dzień, w którym przebywałbym za granicą. Bo w sytuacji gdyby się okazało, że bezwarunkowo muszę być w tym "mianowany" i obecny na uroczystości to muszę jak najszybciej rozwiązać umowę i poszukać innych wakacji w sierpniu :angry2:
W poprzednich latach była możliwość "indywidualnego" mianowania w Warszawie. Choć to bardzo przyjemna uroczystość i warto na niej być. Często dopiero tam człowiek czuje, że zdobył coś ważnego.
Gratulacje! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wielkie dzięki za informację i za gratulacje. Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie (oczywiście w razie gdyby utrafili mi z tą uroczystością podczas mojego wyjazdu) - na wszelki wypadek przedzwonię w poniedziałek do Kancelarii Prezesa RM i dam znać na forum. Pozdrawiam
Gratulacje dla wszystkich co zdali i :piwo: oraz mocniejsze % na weekend
25 lip 2008, 19:05
w zeszłym roku dostałam maila o "zakończeniu postępowania kwalifikacyjnego z wynikiem negatywnym" oraz zdobytymi punktami za poszczególne części egzaminu
25 lip 2008, 19:15
Elsinore mucho gracias para mi ermana
sorry mi esopsa.
Ostatnio edytowano 25 lip 2008, 22:49 przez doal, łącznie edytowano 1 raz
25 lip 2008, 20:14
Wszystkim co zdali 100% gratulacje
25 lip 2008, 21:37
doal
Elsinore mucho gracias para mi ermana
sorry mi esopsa.
Cóż, poza pierwszymi trzema słowy (wliczając mój nick) niewiele pojmuje niestety... Więc pozostaje powrócić do dalszego świętowania :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
26 lip 2008, 07:05
Ja też zdałem. To był pierwszy raz. Gratuluję pozostałym !
____________________________________ TEMPUS REGIT ACTUM
26 lip 2008, 08:07
Gratulacje dla wszystkich, którzy zdali, zwłaszcza dla tych co zdawali drugi raz tak ja i zdali!!!
26 lip 2008, 12:20
powiem wam tak: egzamin był moim celem od paru lat. wiedziałam, że prędzej czy później go zdam. szłam tam dla pieniędzy i satysfakcji. ogólnie rzecz biorąc nie był jakiś bardzo trudny dla kogoś, kto ma staż w administracji, studia `po kierunku` i co nieco się interesuje sprawami bieżącymi. niby żadne wielkie halo... a jednak. w piątek w pracy usłyszałam kilka razy `gratuluję` i kurczę... aż mnie ściska za serce:)