Teraz jest 06 wrz 2025, 07:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 15:14

POSTY        307
Czy chcesz mi/nam wmówić, że :" /.../ obecne kierownictwo oraz grupa silnie aspirująca do wysadzenia ich ze stołków, to elity skarbówki " - to faktycznie ,, sami najlepsi " ?!. Skoro - jak sam piszesz - wśród tych grup trwają walki podjazdowe o ważne i lepiej opłacane stanowiska na szczeblu - od MF do UKS, to Twoim zdaniem są to "elity skarbówki, sami najlepsi " ?!.        

Śmiem w to wątpić!. Według mnie, są to nowe/stare " nienażarte lub już nieco wygłodniałe wilki " ! Podpierając się przykładem "TRI..SA" , to w US-ach w Rzeszowie pracują tylko same elity !. Nie przesadzaj ...!!!.

18 lip 2008, 14:48
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

...Jednak obecne kierownictwo oraz grupa silnie aspirująca do wysadzenia ich ze stołków  to elity skarbówki, sami najlepsi. Wśród tych grup trwają walki podjazdowe o ważne i lepiej opłacane stanowiska na szczeblu Ministerstwa, Izb Skarbowych, Urzędów Skarbowych, Urzędów Kontroli Skarbowej. ..

Wczoraj oglądałam film dokumentalny na "Planete" na temat chińskiej rewolucji kulturalnej.
Powstały wówczas wzajemnie zwalczające się frakcje partii. I w fabrykach, i na uniewrsytecie, i na wsiach. Wszędzie. Dochodziło do donoszenia (to już mamy), do blokad, a potem do regularnej wojny, bo obie strony poprzejmowały broń z magazynów wojskowych.  Zginęła masa ludzi. W "okupowanych" budynkach uniwersytetu powstały nawet "sale tortur" dla jeńców.
O co walczyli? O to kto bardziej realizuje wizję rewolucji tow. Mao!

Więc może i u nas nadszedł czas walki frakcji o wsadzenie swojego na stołek i okopanie się na dobrych pozycjach w urzędach.
Będą walczyć o to kto jest większą "elitą" i kto bardziej realizuje wizję administarcji skarbowej w państwie?

A my? My tylko pilnujmy żeby nie pokupowali sobie broni gdzieś na bazarze, bo możemy też oberwać rykoszetem. A nas byłoby szkoda   :D

18 lip 2008, 15:09
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA28 paź 2006, 08:08

POSTY        23
Wydaje mi się, że obecna władza zmienia tam kierownictwo urzędów, gdzie pisowe dyrektory za bardzo narozrabiały. Wszystko to wpisuje się w koncepcję rządzenia stosowaną przez PO. Słowem ciszej nad tą trumną.

18 lip 2008, 15:34

REJESTRACJA13 lip 2008, 09:07

POSTY        10
Najbardziej  śmieszne jest to, że wcześniejsze elity jak były u władzy były takie same (pod względem dojscia do koryta) jak te, które sa teraz. I smieszy mnie ich narzekanie na obecnie rządzące elity, że sa takie i owakie. Mieliscie swoje 5 minut. Tych obecnych też wkrótce nie będzie. Będą następni. Nenawiść pozostała. Może by tak wszystkich razem wysłac na Marsa, to jakieś inne by sie ukształtowały.

Dobrze, ze ten temat został podjęty; o kumoterstwie na Podkarpaciu, o tzw. Innym Swiecie. Gdyby tak pewnie tam zrobił audyt kompetencji to 60 % nie nadaje sie do wykładanie chemii w Tesco (nie obrażając tych osób). Tam to zjawisko normalne i nikt sie z tym nie kryje.

Elita – kategoria osób znajdujących się najwyżej w hierarchii społecznej, "najlepszych" pod jakimś względem, starających się podkreślić swoją wyższość i odrębność poprzez wyznawaną ideologię i związany z nią styl życia.

Tak na poważnie jakie to elity, skoro niektórzy z nich pracowali na ........ albo konczyli ...wiadomo co i starali sie to nadrobic kierunkową podyplomówką, której nie ukończenie graniczy z cudem...??Jak by tak sprawdził szybkie kariery tych osób to można byłoby zobaczyć jakie to ELITY.

Zmiany musz być...Chwila jest bliska.

Poza tym opisane tu zostało pewne miasto (usuniety post)...., w którym pracowałam. Z tego co wiem tam nic sie nie zmieniło, więc jakie zmiany nadeszły???Zakłamania, fałszu, włażenia w ****, obgadywania???

To jest Podkarpacka elita????Dlaczego boicie sie ruszyć ten beton. Ta bomba niedługo wybuchnie.

jak poniżej

-------

To już od dawna nie mój cyrk i nie moje małpy

-----------------------------------------------------------

18 lip 2008, 17:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
W moim US (podkarpackie) szefowa została mianowana za kadencji PiS i chociaz nie jest na 6 ale na 5 na pewno i ja osobisci wolałbyn zeby została.

18 lip 2008, 18:59

REJESTRACJA13 lip 2008, 09:07

POSTY        10

W moim US (podkarpackie) szefowa została mianowana za kadencji PiS i chociaz nie jest na 6 ale na 5 na pewno i ja osobisci wolałbyn zeby została.

Niech zostaje, jak się cieszy dobrą opinią i swoje robi. W sensie postu chodzilo o caloksztalt a nie jedną osobe, jednostke. Bo co moze jedna osoba...

Chodzi o atmosfere, całokształt stosunków panujących na Podkarpaciu.

TY jesteś za, inni przeciw...ciągła walka, która do niczego nie prowadzi...Ja napisałam tylko swoje zdanie...a Twoje szanuje.

18 lip 2008, 21:51
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2007, 13:42

POSTY        52

(...)

Dobrze, ze ten temat został podjęty; o kumoterstwie na Podkarpaciu, o tzw. Innym Swiecie. Gdyby tak pewnie tam zrobił audyt kompetencji to 60 % nie nadaje sie do wykładanie chemii w Tesco (nie obrażając tych osób). Tam to zjawisko normalne i nikt sie z tym nie kryje.

(...)
-----------------------------------------------------------

:rotfl:   Kapitalne !!!  :lol:    :brawa:

Ostatnio edytowano 19 lip 2008, 11:35 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2008, 11:34
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA08 lis 2007, 19:42

POSTY        5

W mazowieckim (Węgrów) to samo.... z tą różnicą, że nie 60% a 80%!!!

19 lip 2008, 11:41
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

<!--quoteo(post=32530:date=18. 07. 2008 g. 19:19:name=bialadama)--><div class='quotetop'>(bialadama @ 18. 07. 2008 g. 19:19) [snapback]32530[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

W mazowieckim (Węgrów) to samo.... z tą różnicą, że nie 60% a 80%!!!
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:o
Że też to wszystko się jeszcze kręci?
Widać moda na kręcenie.
Lodów.
:wacko:

Ostatnio edytowano 19 lip 2008, 12:31 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

19 lip 2008, 12:30
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2007, 13:42

POSTY        52
"...Gdyby tak pewnie tam zrobił audyt kompetencji to 60 % nie nadaje sie do wykładanie chemii w Tesco..."

W kontekście powyższego  "odkrycia" stwierdzam - jakby w urzędach zwolnić  50%,  a pozostałym dać 50 % podwyżki  to  efektywność wzrosłaby o 100 %    :lol:

19 lip 2008, 19:12
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63
Kiedy ciąg dalszy zmian w w-m???

21 lip 2008, 07:59
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:18

POSTY        61

:o
Że też to wszystko się jeszcze kręci?
Widać moda na kręcenie.
Lodów.
:wacko:

Tylko dzięki szeregowym pracownikom, bo nie dzięki tak zwanemu TWA czy też TWZ czy też jak ich tam zwać. Odnoszę wrażenie, że naczalstwo ostatnio jakoś gada zupełnie od rzeczy, pisma dekretują bez sensu nie tam gdzie powinny one trafiać. Przepracowanie?  :piwo:

21 lip 2008, 10:05
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034

Nowy tydzień a pozostało pytanie:
Kiedy ciąg dalszy zmian w w-m???

Nesti, albo jesteś w głębokiej rezewrwie M.B., albo PIS cię wykopał i oczekujesz interwnecji rzecznika prasowego. Daj sobie na luz, sezon urlopowy w pełni i zaczęły brać węgorze.

Ostatnio edytowano 21 lip 2008, 16:11 przez oktan, łącznie edytowano 1 raz

21 lip 2008, 16:11

REJESTRACJA03 lip 2008, 06:13

POSTY        4
Cześć komuszki!!!Widzę, że głęboka rezerwa kadrowa szykuje sie. Jak pisze bialadama. Chwila jest bliska. B

Wzrost wydajności pracy, większa gospodarność i oszczędność — warunkiem poprawy naszej gospodarki!
----------------

Zjednoczony ruch związkowy skutecznym obrońcą interesów ludzi pracy!

21 lip 2008, 16:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151  Następna strona