A ja jestem skarbowcem i jestem z tego dumny. :wacko:
Ps. Powiadasz zielone pigułki..., eee ja wolę te niebieskie. :blush:
Ostatnio edytowano 24 sie 2007, 12:18 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
24 sie 2007, 00:02
Jest taka żelazna zasada - "Mniej wiesz, krócej bedziesz przesłuchiwany". A tak na marginesie - powodzenia.
24 sie 2007, 12:18
Oj Nikoś, Nikoś, czyżbyś aplikował Waść na Paderewskiego...? Poza ww. cennymi wskazówkami pamiętaj, że zawsze też możesz udzielać odpowiedzi zaczynając tajemniczo "sądzę, że wątpię". Co do zarobków - w porównaniu z KP w US na pewno w UKS nie jest źle, co do DUS - różnie. Ale tu dochodzi jeszcze czynnik stażu, stanowiska itd. Tak czy owak - skoro się zdecydowałeś - powodzenia. :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 17:47 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz
24 sie 2007, 21:02
elsinore
Poza ww. cennymi wskazówkami pamiętaj, że zawsze też możesz udzielać odpowiedzi zaczynając tajemniczo "sądzę, że wątpię".
Zawsze też gdy nie chce się odpowiedzieć na pytanie - można odpowiedzieć "Nie pamiętam".
Przykład:
pyt: "Jak ma Pan na nazwisko?" odp:"Nie pamiętam".
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 17:48 przez zoltar7, łącznie edytowano 1 raz
25 sie 2007, 09:32
Supersaper, Ty to chyba jakiś ważniak jesteś. Szara brać skarbowa w zielone tabletki musi się zaopatrywać we własnym zakresie podobnie jak w materiały biurowe .
Ostatnio edytowano 25 sie 2007, 17:49 przez Damian79, łącznie edytowano 1 raz
25 sie 2007, 12:02
Praca w UKS to szkoła życia. Być sobą nie wystarczy, nie jestem także pewna czy tabletki pomogą.
Ostatnio edytowano 14 wrz 2007, 21:22 przez Kropelka, łącznie edytowano 1 raz
08 wrz 2007, 10:42
Proszę Was o informację. Pracuję 10 lat w urzędzie skarbowym, w wymiarze VAT 10 lat, robię doktorat z ekonomii. Mam propozycję przejścia do UKS do pionu kontroli. Jakie mogę zaproponować wynagrodzenie? proszę o info, bo niebawem rozmowa. Dziękuję i pozdrawiam
15 lip 2008, 17:03
kali626
Proszę Was o informację. Pracuję 10 lat w urzędzie skarbowym, w wymiarze VAT 10 lat, robię doktorat z ekonomii. Mam propozycję przejścia do UKS do pionu kontroli. Jakie mogę zaproponować wynagrodzenie? proszę o info, bo niebawem rozmowa. Dziękuję i pozdrawiam
Pomnóż aktualne x2 i tej wersji się trzymaj, a co dostaniesz poczytaj powyżej.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
15 lip 2008, 17:25
wjawor
<!--quoteo(post=32463:date=15. 07. 2008 g. 17:03:name=kali626)--><div class='quotetop'>(kali626 @ 15. 07. 2008 g. 17:03) [snapback]32463[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Proszę Was o informację. Pracuję 10 lat w urzędzie skarbowym, w wymiarze VAT 10 lat, robię doktorat z ekonomii. Mam propozycję przejścia do UKS do pionu kontroli. Jakie mogę zaproponować wynagrodzenie? proszę o info, bo niebawem rozmowa. Dziękuję i pozdrawiam
Pomnóż aktualne x2 i tej wersji się trzymaj, a co dostaniesz poczytaj powyżej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Zastanów się czy to nie jest oferta Twego NUS-a, być może poczuł się zagrożony. Nie wierzyłbym Wjaworowi. Przeglądnij PIT-y 11 Twego wymarzonego UKS-u, a się przekonasz.
16 lip 2008, 19:56
oktan
<!--quoteo(post=32465:date=15. 07. 2008 g. 17:25:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 15. 07. 2008 g. 17:25) [snapback]32465[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=32463:date=15. 07. 2008 g. 17:03:name=kali626)--><div class='quotetop'>(kali626 @ 15. 07. 2008 g. 17:03) [snapback]32463[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Proszę Was o informację. Pracuję 10 lat w urzędzie skarbowym, w wymiarze VAT 10 lat, robię doktorat z ekonomii. Mam propozycję przejścia do UKS do pionu kontroli. Jakie mogę zaproponować wynagrodzenie? proszę o info, bo niebawem rozmowa. Dziękuję i pozdrawiam
Pomnóż aktualne x2 i tej wersji się trzymaj, a co dostaniesz poczytaj powyżej. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Zastanów się czy to nie jest oferta Twego NUS-a, być może poczuł się zagrożony. Nie wierzyłbym Wjaworowi. Przeglądnij PIT-y 11 Twego wymarzonego UKS-u, a się przekonasz. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> hmm zależy jaki mają budżet .. hehe taż jak myślałem miałem dobre papiery ale wobec dyscypliny budżetowej to nie ma znaczenia - chyba że masz znajomości i trafiłeś na dobry moment
17 lip 2008, 07:56
Topic zainicjował niejaki Nikoś. Aktywny był 6-krotnie do września ub.r. Niestety dalszy Jego los pozostał dla nas nieznany, nie wiemy czy i jak przebiegło werbowanie Nikosia do służby (skarbowej). Ale patrząc na jego avatarową facjatę mam nieodparte wrażenie, że mógł zajść daleko... czego mu życzę
Taka mię wakacyjna refleksja naszła... :piwo:
____________________________________ always look on the bright side of life
17 lip 2008, 13:09
elsinore
Topic zainicjował niejaki Nikoś. Aktywny był 6-krotnie do września ub.r. Niestety dalszy Jego los pozostał dla nas nieznany, nie wiemy czy i jak przebiegło werbowanie Nikosia do służby (skarbowej). Ale patrząc na jego avatarową facjatę mam nieodparte wrażenie, że mógł zajść daleko... czego mu życzę
Taka mię wakacyjna refleksja naszła... :piwo:
Pewnie przepadł, widać że nie miał pojęcia co decyduje o przyjęciu do pracy, zamiast szukać koneksji zaczął się przejmować jakie to merytoryczne pytania może dostać na rozmowie, Na północy szczyt absurdu to nie przyjęcie głównej księgowej z 20to letnim stażem, jej miejsce zajęła znajoma absolwentka filologii , w końcu służba cywilna stawia na języki, a przynajmniej na certyfikaty