Teraz jest 06 wrz 2025, 13:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 sty 2008, 10:13

POSTY        10
No właśnie , W.K. to nie tylko stara władza ale dwulicus , który ustawia sie do każdej nowej władzy  tak aby zawsze mieć poduszkę pod d... . Jedni mogą to nazwać elastycznością  ale tak naprawdę on to zwykła szuja. Jeżeli ma z kogoś pożytek to będzie na niego huhał nawet gdyby był z innej opcji politycznej a jeżeli korzyść sie kończy to potraktuje go jak zwykłego śmiecia  .Ot cały DIS - ograniczony i bez kultury osobistej i szacunku dla drugiego człowieka.
[/qu
TAAAAAAAAAAA, karierowicz po rzeszowskiej sołtysówce, a zaczynał skromnie - był po prostu chłopcem na posyłki niejakiego pana C. zawsze chętnym skoczyć a to po kiszoną kapuste a to po inny ówczesny delikates jak tylko pan C. miał smaki, no ale za to tera je panisko jak pan C.  :brawa:

03 lip 2008, 16:47
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

No właśnie , W.K. to nie tylko stara władza ale dwulicus , który ustawia sie do każdej nowej władzy  tak aby zawsze mieć poduszkę pod d... . Jedni mogą to nazwać elastycznością  ale tak naprawdę on to zwykła szuja. Jeżeli ma z kogoś pożytek to będzie na niego huhał nawet gdyby był z innej opcji politycznej a jeżeli korzyść sie kończy to potraktuje go jak zwykłego śmiecia  .Ot cały DIS - ograniczony i bez kultury osobistej i szacunku dla drugiego człowieka.
[/qu
TAAAAAAAAAAA, karierowicz po rzeszowskiej sołtysówce, a zaczynał skromnie - był po prostu chłopcem na posyłki niejakiego pana C. zawsze chętnym skoczyć a to po kiszoną kapuste a to po inny ówczesny delikates jak tylko pan C. miał smaki, no ale za to tera je panisko jak pan C.  :brawa:

W.K. wg mojej  wiedzy to ktoś więcej niż absolwent "rzeszowskiej sołtysówki'. Na tejże Filii UMCS w Rzeszowie w latach 1982-1999  było dużo przyjaciół młodzieży . Dzisiaj wielu pracuje w "skarbówce", którzy  ówcześnie albo donosili na kolegów do różnych służb , w tym WSI, albo tych , którzy nic nie zrobili dla demokracji, a potem  wykorzystując trampolinę "Solidarności"  wyskoczyli na stanowiska dyrektorów, naczelników, kierowników.

03 lip 2008, 19:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 cze 2008, 16:34

POSTY        8

Czy nowa Pani Naczelnik z Łańcuta też została odwołana?

Pani Nacz z Łańcuta dalej piastuje swój stołek i ma się całkiem nieźle- ale też trudno powiedzieć na jak długo...?? Natomiast z teg co wiem, to US Nisko ma już nowego NUSa. A co będzie dalej ... tego nie wie nikt!!

04 lip 2008, 18:44

REJESTRACJA03 lip 2008, 06:13

POSTY        4
Łańcut od czasów wielkiego założyciela C .....

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->tak zaczynał się post  , który usunąłem bo  otrzymałem następujące listy ( pozostali moderatorzy również)  - pisownia oryginalna -:

"Jestesmy pracownikami tego US. Prosimy o ususnięcie tego postu, uwazamy ze jest niesłuszny i zle odzwierciedla sytuacje o naszym US."

"Prosiłbym o usuniecie tego mojego postu, na moja prośbę."

tranqilo, 2008-07-14. godz. 22.30.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

Ostatnio edytowano 14 lip 2008, 21:33 przez maat, łącznie edytowano 1 raz

08 lip 2008, 21:13
Znawca
Własny awatar

POSTY        201

Łańcut od czasów wielkiego założyciela C ...
<!--coloro:#FF6666--><span style="color:#FF6666"><!--/coloro-->POST usunięty na prośbę forumowiczów
tranqilo , 2008-07-14 ,22:30 <!--colorc--></span><!--/colorc-->

Zasadą w skarbówce jest: "umarł król, niech żyje król". Przyczyny tej postawy nie są do końca znane. Wiadomo jednak, że osoba, która nie jest dwulicusem z reguły przegrywa. W kwestii tzw. "psa ogrodnika" uważam, że nie masz racji, trzeba co jakiś czas wymieniać szefów, nawet powinno to być zalegalizowane poprzez instytucję kadencyjności. Jeżeli chodzi o "czyszczenie" kierownictwa podkarpackiej skarbówki zdanie są podzielone. Jedni uważają, że powinno to odbywać się częściej niż w kraju z uwagi na szczególną zdolność ludzi tego regionu do tworzenia "koleżeńskich układów i kumoterstwa", inni twierdzą nie rzadziej niż co pięć lat. Ja jestem osobiście za 5 - letnimi kadencjami z możliwością przedłużenia jej o kolejne 5 lat dla naprawdę wyjątkowych - czy tacy są ? Chyba nie.

Ostatnio edytowano 14 lip 2008, 21:33 przez tributarius, łącznie edytowano 1 raz

09 lip 2008, 06:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63
Mam pytanie do osób "dobrze" poinformowanych w warmińsko-mazurskim - kiedy kolejne zmiany????
Czekamy z utęsknieniem!!!!

09 lip 2008, 22:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2007, 11:26

POSTY        70

Mam pytanie do osób "dobrze" poinformowanych w warmińsko-mazurskim - kiedy kolejne zmiany????

Chodzi Ci o W-M US, inne US, czy dalsze zmiany w IS?

10 lip 2008, 07:03

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=32364:date=09. 07. 2008 g. 22:32:name=nesti)--><div class='quotetop'>(nesti @ 09. 07. 2008 g. 22:32) [snapback]32364[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Chyba było to tylko pytanie retoryczne. :D

13 lip 2008, 18:43
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=32364:date=09. 07. 2008 g. 22:32:name=nesti)--><div class='quotetop'>(nesti @ 09. 07. 2008 g. 22:32) [snapback]32364[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Dajcie spokój, dosyć zmian, teraz trzeba pracować

13 lip 2008, 19:46
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        63

14 lip 2008, 14:06

REJESTRACJA13 lip 2008, 09:07

POSTY        10
Trzeba zakonczyc i czekać na to co nadejdzie. Chwila jest bliska. Wszystko sie zmienia, zmiany sa potrzebne. Następuje wymiana elit zgodnie z teoria <a href="http://www.adnikiel.republika.pl/pareto.htm" target="_blank">pareto</a> . Era betonu powoli zaczyna sie kruszyć.

To nie mój cyrk i nie moje małpy...

-----------------------------------------

14 lip 2008, 18:12
Znawca
Własny awatar

POSTY        201

Trzeba zakonczyc i czekać na to co nadejdzie. Chwila jest bliska. Wszystko sie zmienia, zmiany sa potrzebne. Następuje wymiana elit zgodnie z teoria <a href="http://www.adnikiel.republika.pl/pareto.htm" target="_blank">pareto</a> . Era betonu powoli zaczyna sie kruszyć.

To nie mój cyrk i nie moje małpy...

-----------------------------------------

Przekładając  teorię W. Pareto o krążeniu elit na grunt skarbowości można by dzisiaj stwierdzić, że siła konstruująca władzę jest po stronie tych, którzy próbują "wysadzić z siodła" elitę z lat 90 -tych.
Uprzedni rządzący w stosunku do nowych elit są mniej otwarci na świat, nie znają języków, trzymają się wzorców pookrągłostołowych, typu : najważniejsze są układy, należy łapczywie i szybko zagarnąć ile się da.  
Siłą nowej elity jest zdecydowane porzucenie kumoterstwa i przyjęcie nowoczesnych metod zarządzania.

15 lip 2008, 06:25
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        63
Kurczę , chyba się pogubiłem - o których elitach mówisz????
Jak patrze na "elity" powstające w urzędzie, w którym pracuję to mam odruch ......

17 lip 2008, 21:31
Znawca
Własny awatar

POSTY        201

Kurczę , chyba się pogubiłem - o których elitach mówisz????
Jak patrze na "elity" powstające w urzędzie, w którym pracuję to mam odruch ......

W wielu przypadkach podzielam Twoje zdanie. Jednak obecne kierownictwo oraz grupa silnie aspirująca do wysadzenia ich ze stołków  to elity skarbówki, sami najlepsi. Wśród tych grup trwają walki podjazdowe o ważne i lepiej opłacane stanowiska na szczeblu Ministerstwa, Izb Skarbowych, Urzędów Skarbowych, Urzędów Kontroli Skarbowej. Pozostali pracownicy obserwują tą tragikomedię i czasami włączają się do akcji. Podam Ci przykład: w US-ach w Rzeszowie w ostatnich 7 latach wymieniono 3 razy kierownictwo, średnio co 2,3 lata - czyli można powiedzieć, że tutaj krążenie elit nabrało tempa.

18 lip 2008, 06:11
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 151  Następna strona