No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak obstawić Turków :piwo:
Coś nie za bardzo idzie Ci tegoroczne typowanie Wjaworze. :piwo: na pocieszenie.
20 cze 2008, 17:17
helvet
Widzisz Oktanie jak się zgadzamy? A jakbyś przerzucił jeszcze tę zgodę na inne tematy...
Czyżbyś proponował Oktanowi miłość do Tuska? Czy może rozważasz pokochanie JarKacza?!
helvet
A jednak znalazła się klasyfikacja gdzie można znaleźć naszych "Orłów' (?) na samym szczycie... (...) Polacy są najczęściej faulująca drużyną w fazie grupowej. Ostatnie miejsce zajmują w tej klasyfikacji Włosi. Można też powiedzieć, że Polacy są najbrutalniejsi - na każdy faul na nich oddają przeciwnikowi 1,63 raza. Włosi oddają zaledwie 0,78 raza. Tak, to głupie. Ale ciekawe.
Czytałem to i doznałem szoku! Polacy (z wyjątkami typu kiedyś Hajto, teraz Dudka) grali zawsze "raczej w miarę" fairplay. Włochów od zawsze postrzegałem jako brutali. Na boisku, nie w łóżku Pamiętacie takiego obrońcę o nazwisku Burgnich? Late 70-te. To jeden z przykładów tych brutali.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 20 cze 2008, 18:37 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
20 cze 2008, 18:37
Nadir
(...) Czyżbyś proponował Oktanowi miłość do Tuska? Czy może rozważasz pokochanie JarKacza?! (...)
Ani jedno, ani drugie...
Nadir
Pamiętacie takiego obrońcę o nazwisku Burgnich? Late 70-te. To jeden z przykładów tych brutali.
Gentile był chyba jeszcze gorszy...
20 cze 2008, 19:02
Dzisiaj napisał do mnie kumpel mieszkający na stałe w Niemczech. Jego zdaniem Niemców mogą zatrzymać tylko Włosi. Napisał mi - ten kumpel - że inne zespoły jak Hiszpania czy Holandia mogą mieć nawet lepszych piłkarzy ale nie mają "genu zwycięstwa". Niestety obawiam się, że może mieć rację. Co do dzisiejszego meczu, to Turcy wystąpią mocno osłabieni, więc chyba Chorwacja...
20 cze 2008, 19:07
W tej chwili dorzucam z wątłej pamięci. Koszulkę z nr 2 nosił Robetro Gentile-największa kosa we Włoszech. A terza kawałek quizu-kim był Mario Marinhio Shagat?
20 cze 2008, 19:07
Czy on nie miał na imię Claudio?
20 cze 2008, 19:09
POsiałaś kawałek zamętu. Przystaję za Roberto, choć nie wykluczam omyłki.
20 cze 2008, 19:11
oktan
Niepotrzebnie przypisujesz mnie do płci pięknej . Co do Gentile, tego obrońcy Juve, to jestem prawie pewien, że miał na imię Claudio. Roberto to był Bettega.
20 cze 2008, 19:13
Wakantanka
<!--quoteo(post=31445:date=20. 06. 2008 g. 19:11:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 20. 06. 2008 g. 19:11) [snapback]31445[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> POsiałaś kawałek zamętu. Przystaję za Roberto, choć nie wykluczam omyłki.
Niepotrzebnie przypisujesz mnie do płci pięknej . Co do Gentile, tego obrońcy Juve, to jestem prawie pewien, że miał na imię Claudio. Roberto to był Bettega. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zdecydowanie <a href="http://www.juventusturyn.friko.pl/gentile.htm" target="_blank">C l a u d i o</a>
____________________________________ always look on the bright side of life
20 cze 2008, 19:20
Tak, zgodnie z dyspozycjami forumowiczów imć było Claudio.
20 cze 2008, 19:24
oktan
elsinore
...Zdecydowanie <a href="http://www.juventusturyn.friko.pl/gentile.htm" target="_blank">C l a u d i o</a>
Chyba jednak kto inny "zasiał" tym razem. A imię Claudio. podejrzewam iż jednak nadali mu rodzice, a nie forumowicze.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 20 cze 2008, 19:28 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
20 cze 2008, 19:26
wjawor
<!--quoteo(post=31445:date=20. 06. 2008 g. 19:11:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 20. 06. 2008 g. 19:11) [snapback]31445[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> POsiałaś kawałek zamętu. Przystaję za Roberto, choć nie wykluczam omyłki.
elsinore
...Zdecydowanie <a href="http://www.juventusturyn.friko.pl/gentile.htm" target="_blank">C l a u d i o</a>
Chyba jednak kto inny "zasiał" tym razem. A imię Claudio. podejrzewam iż jednak nadali mu rodzice, a nie forumowicze. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
... no tu Wjawor historycy (zwłaszcza rodem z IPN) nie są zgodni...
20 cze 2008, 19:33
Wakantanka
Niepotrzebnie przypisujesz mnie do płci pięknej . Co do Gentile, tego obrońcy Juve, to jestem prawie pewien, że miał na imię Claudio. Roberto to był Bettega. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To Wakantanka ma rację. Na imię było mu ( w sumie w dalszym ciągu jest ) Claudio...
20 cze 2008, 19:34
Wracając do teraźniejszości... jak obstawiacie dzisiaj ?