Teraz jest 05 wrz 2025, 21:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 840  Następna strona
Postępowanie kwalifikacyjne 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA05 cze 2007, 13:39

POSTY        250

O darmowych punktach można było mówić przed 2007r., kiedy punktami z tej części nadrabiało się braki, np.  testu wiedzy. Obecnie jest to tak samo ważny moduł jak każdy inny i nic tu nie ma za darmo.

No właśnie, a przeglądanie słownika wyrazów obcych w poszukiwaniu ewentualnych "łamigłówek" jakoś mnie nie bawi. Wystarczy ustawa o finansach publicznych, brrrrr ...  <_< Może jeszcze jakieś "inteligentne łamańce" sobie przypomniałeś/aś ?

17 cze 2008, 13:00
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=30915:date=11. 06. 2008 g. 20:39:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 11. 06. 2008 g. 20:39) [snapback]30915[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=30910:date=11. 06. 2008 g. 20:09:name=jusia79)--><div class='quotetop'>(jusia79 @ 11. 06. 2008 g. 20:09) [snapback]30910[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
jacy "yuppies" moga pracowac w skarbowości?????? to dla mnie ciekwostka ;)
ja najbardziej obawiam sie testu umiejętności, nie cierpię robić testów IQ, wrrrr......

Testy IQ to "darmowe" punkty. Potraktuj to jako zabawę i będzie O.K.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
O darmowych punktach można było mówić przed 2007r., kiedy punktami z tej części nadrabiało się braki, np.  testu wiedzy. Obecnie jest to tak samo ważny moduł jak każdy inny i nic tu nie ma za darmo. A idiosynkrazja to jest dziwne słowo, podobnie jak rytifobia czy dypsomania. Przez całe życie można się z nimi nie zetknąć lub zetknąć się w bardzo beztroski sposób. Ze słowem idiosynkrazja zetknęłam się w szkole podstawowej grając w grę zwaną "flirt towarzyski". Tam była opcja:" czuję do ciebie idiosynkrazję".  T :) ak więc nie trzeba być miłośnikiem Chmielewskiej, by zetknąć się w życiu z tym słowem To samo dotyczy innych "dziwnych'" słów.
Masz racje wystarczy być "oczytanym". Dzięki za przypomnienie flirtu.

17 cze 2008, 14:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA27 sie 2007, 15:35

POSTY        114
O! I to jest słuszna uwaga. W którejś z  poprzednich edycji p.k. było podobno zdanie:Antygona ma się tak do Edypa jak ..............do Agamemnona. Sofokles się ciszy ze swej nieśmiertelności a my popisujemy się inteligencją nabytą. Może ktoś pomoże mi rozwiązać zależność, która wprawia mnie zadziwienie. Zadanie brzmi: które słowo należy wpisać w  puste pole: tur, jeleń, kanie, sarny czy łoś? A oto zależność: jak-koń, ...........-głaz. W oryginale jest to tzw.domino, gdzie jak jest nad koniem, a głaz pod pustym miejscem.

17 cze 2008, 15:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

O! I to jest słuszna uwaga. W którejś z  poprzednich edycji p.k. było podobno zdanie:Antygona ma się tak do Edypa jak ..............do Agamemnona. Sofokles się ciszy ze swej nieśmiertelności a my popisujemy się inteligencją nabytą. Może ktoś pomoże mi rozwiązać zależność, która wprawia mnie zadziwienie. Zadanie brzmi: które słowo należy wpisać w  puste pole: tur, jeleń, kanie, sarny czy łoś? A oto zależność: jak-koń, ...........-głaz. W oryginale jest to tzw.domino, gdzie jak jest nad koniem, a głaz pod pustym miejscem.

Odpowiedziałby w myśl przysłowia : "Chłop jak tur, mocny jak koń, twardy jak głaz"

17 cze 2008, 18:40
Znawca

POSTY        250
Mnie też nasunęła się taka zależność  :zeby:
A propos "dziwnych wyrazów" ... Co powiecie na: heksakosjoiheksekontaheksafobia (uff, tak tak - to jest jeden wyraz) albo triskaidekafobia lub enetofobia.
Dobrze, że nie mam jeszcze objawów pantofobii albo autofobii :)

Ostatnio edytowano 17 cze 2008, 19:07 przez Asioka, łącznie edytowano 1 raz

17 cze 2008, 18:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27

Mnie też nasunęła się taka zależność  :zeby:
A propos "dziwnych wyrazów" ... Co powiecie na: heksakosjoiheksekontaheksafobia (uff, tak tak - to jest jeden wyraz) albo triskaidekafobia lub enetofobia.
Dobrze, że nie mam jeszcze objawów pantofobii albo autofobii :)

:) no ja tez w wikipedii przesledziłam wszystkie te fobie ;)

17 cze 2008, 19:36
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:39

POSTY        306
A jak wygląda u Was kwestia wyjazdu na egzamin - czy jest delegacja czy trzeba jechać własnym sumptem?

17 cze 2008, 19:43
Znawca
Własny awatar

POSTY        114

<!--quoteo(post=31225:date=17. 06. 2008 g. 15:48:name=zolff)--><div class='quotetop'>(zolff @ 17. 06. 2008 g. 15:48) [snapback]31225[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Odpowiedziałby w myśl przysłowia : "Chłop jak tur, mocny jak koń, twardy jak głaz"
Jesteście wielcy!!!!!!!!!!!!  Dziękuję. Gnębiło mnie to jak nazwisko znanego aktora, którego nie możesz sobie przyponmieć. :wub:

17 cze 2008, 20:07
Znawca

POSTY        250
Na własny koszt, a ponieważ jest nas trochę to zorganizowaliśmy sobie transport, tzn. bus. Mam pytanie: czy oprócz informacji, które są na stronach KSAP-u, było coś jeszcze w zawiadomieniach z KSAP? Nie mam dostępu do służbowej poczty, więc nie mogę sprawdzić ... Będę wdzięczna za info :rolleyes:

17 cze 2008, 20:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA25 wrz 2006, 06:21

POSTY        201

Co do pierwszego - pewnie tak będzie i urlopy przejdą, ale co do konkursów... to już bym takim wielkim optymistą nie był... ale zobaczymy wkrótce, tj. po wakacjach zapewne... chociaż, jak patrze na "intensywne" prace parlamentu tej kadencji, to tak jakby ... "nieustające wakacje" :)

Prace w prawdzie nie są tak intensywe jak powinny, ale juz 26.06.2008 r. pierwsze czytanie ustawy o zmianie ustawy o służbie cywilnej. W następnym roku postępowanie kwalifikacyjne ograniczone będzie do sprawdzenia wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań służby cywilnej. Nie będą przeprowadzane testy kompetencji kierowniczych. Sprawdziany te będą przeprowadzane w trakcie konkursu na wyższe stanowiska urzędnicze. Czyli żegnajcie "łamigłówki" i skojarzenia , witajcie: prawo konstytucyjne, finansowe, urzędnicze, europejskie, administracyjne, nauka o zarządzaniu i organizacji.

18 cze 2008, 06:09
Znawca
Własny awatar

POSTY        114

Na własny koszt, a ponieważ jest nas trochę to zorganizowaliśmy sobie transport, tzn. bus. Mam pytanie: czy oprócz informacji, które są na stronach KSAP-u, było coś jeszcze w zawiadomieniach z KSAP? Nie mam dostępu do służbowej poczty, więc nie mogę sprawdzić ... Będę wdzięczna za info :rolleyes:

Było to samo, tylko w rozkładzie jazdy podali , że test wiedzy ma trwać 90 min., a na stronie KSAP, że 80.  Ja z kolegą wyruszamy prywatnym transportem o 5 rano. W moim urzędzie nikogo nie interesuje to czy ktoś zdaje czy nie. Powiem więcej , poza kadrową nikt nawet nie wie,że zdaję. Kwestionariusz podpisał mi p.o., którego już nie ma a obecna p.o. ma to w nosie, chociaż sama nie jest urzędnikiem. Ale za to jest p.o. naczelnika!

18 cze 2008, 08:36
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 gru 2007, 19:50

POSTY        27
ja jade juz dzień wcześniej, jestem jedyną osobą z mojego urzędu, która w tym roku będzie zdawać (to nie tak, ze reszta to sami urzednicy ;) )

18 cze 2008, 08:43
Znawca

POSTY        250
Spawdziłam na stronach KSAP: umiejętności - 90 min/ wiedza - 90 min/ predyspozycje kierownicze - 45 min.
Wcześniej na test wiedzy faktycznie było 80 min (mam wydruk). Trochę więcej czasu, może to i dobrze ...
(jeśli to prawda oczywiście)

18 cze 2008, 09:57
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 12:32

POSTY        34

ja jade juz dzień wcześniej, jestem jedyną osobą z mojego urzędu, która w tym roku będzie zdawać (to nie tak, ze reszta to sami urzednicy ;) )

Ja również jadę dzień wcześniej i również jestem jedyną osobą z mojego urzędu. A propos testu umiejętności, czy cechy wspólne, które mamy wynajdywać dla grup przedmiotów to mają być cechy "materialne" typu figury płaskie, ostre kąty albo coś w tym stylu czy też można puścić wodze fantazji i wymyślać ich ewentualne zastosowania np elementy ozdobne itd?

18 cze 2008, 19:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 11747 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 840  Następna strona