Teraz jest 11 wrz 2025, 12:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

.../Ryba Ludojad/

Nie wiem za bardzo czy to Kominiarz połknął Ludojada, czy odwrotnie. No i gdzie który tu coś nam przekazuje.

Jestem natomiast pełen uznania dla niektórych dziennikarzy, blogerów itp., którzy do swoich głoszonych stałych tez potrafią bardzo sprawnie wyrwać z kontekstu prawie każdego tekstu ( prawdopodobnie nawet z prognozy pogody w TVN ) jedno, dwa zdania, nadać im swoim komentarzem całkienm innego wydźwięku niż wynika np. z całego artykulu czy wypowiedzi. :D

Merytorycznie: też mi się nie podoba, że to IPN i jego "historycy" ma mieć monopol na naszą najnowszą historię  :D , tak samo oczywiście, gdyby ten monopol miała mieć GW, czy Prezydent lub Premier.
Ale jeśli jeszcze tych protestów nie piszą autorzy z "podziemia" to chyba nie jest jeszcze tak źle.

Ale jak trudno o argumenty ( dotyczy to i tych z lewa i z prawa oraz złotego środka ) to najlepszym hasłem jest zawsze: zamach stanu, zdrada wartości, państwo totalitarne...
:za2:

02 cze 2008, 20:01
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Jestem natomiast pełen uznania dla niektórych dziennikarzy, blogerów itp., którzy do swoich głoszonych stałych tez potrafią bardzo sprawnie wyrwać z kontekstu prawie każdego tekstu ( prawdopodobnie nawet z prognozy pogody w TVN ) jedno, dwa zdania, nadać im swoim komentarzem całkienm innego wydźwięku niż wynika np. z całego artykulu czy wypowiedzi. :D

A już zwłaszcza przoduje w tym "Szkło kontaktowe" i pan Miecugow. Nie? ;)

03 cze 2008, 17:23
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Nie pozostało nic innego jak ogłosić walkę stulecia, ba tysiąclecia, we wrześniu pomiędzy "K", a "W" . Sezon kanikuły pozwoli zebrać siły. Obstawiam "K" nieależnie od jego wysiłków. "W" pęknie jak bańka mydlana razem z Donkiem i jego załogą?

03 cze 2008, 18:02
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241
Niezwykle "zdolną" projektantką jest HGW. Może jednak powinna ścigać nadal zbrodnie "ekipy Lecha Kaczyńskiego", śledzić "podejrzane transakcje PiS" i wyliczać kotlety zjedzone przez kombatantów.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Życie Warszawy: Park idzie pod topór?
2008-06-03 06:06

Choć, wbrew rozbieżnym interesom, architekci, urbaniści i klimatolodzy jednym głosem apelują, by nie wycinać parku Świętokrzyskiego, władze Warszawy zdecydowały, że jego zachodnia część zostanie zabudowana - alarmuje "Życie Warszawy".
- Zabudowa w parku Świętokrzyskim stanie. Nie wiem jeszcze, jak będzie intensywna, ale rejon skrzyżowania Emilii Plater i Świętokrzyskiej jest zbyt cenny, by rosły tam tylko drzewa - mówi gazecie prezydent Warszawy Hanna Gronkiewicz-Waltz. - Zapis umożliwiający inwestycje z pewnością znajdzie się w przygotowywanym planie zagospodarowania Placu Defilad - dodaje.

Deklaracja władz miasta zaskoczyła specjalistów. - Jestem zszokowany tym pomysłem - mówi Grzegorz Buczek z zarządu Towarzystwa Urbanistów Polskich. - Nie słyszałem, żeby władze jakiegokolwiek miasta poważyły się na oddanie pod zabudowę należącego do nich parku.

Teren położony po północnej stronie Pałacu Kultury jest ostatnim zielonym miejscem w ścisłym centrum Warszawy. Miejscem niezwykle istotnym dla panującego tu klimatu. Zieleń parkowa działa jak naturalny klimatyzator, a już teraz latem temperatura w tej części stolicy jest nawet o 10 proc. wyższa niż np. w Wawrze czy Wesołej.

- Pomysły usunięcia z centrum miast jakichkolwiek fragmentów starej zieleni wysokiej są zawsze fatalne i krótkowzroczne - ocenia profesor Krzysztof Błażejczyk z Instytutu Geografii i Przestrzennego Zagospodarowania Polskiej Akademii Nauk, który od 1999 r. bada, jak zmienia się klimat Warszawy.

Jak władze stolicy argumentują swoją decyzję? - Chcę zapewnić dochody miastu, a część parku od strony ulicy Emilii Plater jest własnością stolicy. Planując zagospodarowanie centrum, nie możemy nie brać pod uwagę kwestii finansowych. Potrzebujemy pieniędzy, bo utrzymujemy wiele instytucji - mówi prezydent Warszawy. Ile miasto mogłoby zarobić na wycince i sprzedaży parku? To zależy na jak wysoką zabudowę pozwoliłyby zapisy przyszłego planu - im wyżej można budować, tym wyższa cena.

- Moim zdaniem byłoby to jakieś kilkadziesiąt milionów złotych - uważa Buczek. - Choć na pierwszy rzut oka może się to wydać dużo, to przy rzeszy urzędników, taką kwotę łatwo zaoszczędzić. Poza tym Warszawa jest najbogatszym miastem w Polsce. Naprawdę nie ma podstaw, żeby wyprzedawać to, co najcenniejsze.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

03 cze 2008, 18:55

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Nie pozostało nic innego jak ogłosić walkę stulecia, ba tysiąclecia, we wrześniu pomiędzy "K", a "W" . Sezon kanikuły pozwoli zebrać siły. Obstawiam "K" nieależnie od jego wysiłków. "W" pęknie jak bańka mydlana razem z Donkiem i jego załogą?

Wysiłki K. ograniczją się do skopiowania i wklejenia. W przeciwieństwie do W. Tego nie da się porównać. To dwie różne ligi.

03 cze 2008, 19:18
Własny awatar

<!--quoteo(post=30475:date=03. 06. 2008 g. 20:02:name=oktan)--><div class='quotetop'>(oktan @ 03. 06. 2008 g. 20:02) [snapback]30475[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Wysiłki K. ograniczją się do skopiowania i wklejenia.
W przeciwieństwie do W. Tego nie da się porównać. To dwie różne ligi.
To tak jak różnica między "O"rlikiem a "H"elvetem
Orlik wie, że rządy PO-PSL to obłuda, hipokryzja, nieudolność i dno (vide posty wcześniej, a zwłaszcza w wątku  "Rząd PO 2007 – zobowiązania i ich realizacja…"), a Helvet przeciwnie - widzi je przez różowe okulary. :lol:

03 cze 2008, 19:59

POSTY        2176

To tak jak różnica między "O"rlikiem a "H"elvetem
Orlik wie, że rządy PO-PSL to obłuda, hipokryzja, nieudolność i dno (vide posty wcześniej, a zwłaszcza w wątku  "Rząd PO 2007 – zobowiązania i ich realizacja…"), a Helvet przeciwnie - widzi je przez różowe okulary. :lol:

Już mi zaczynało brakować Twoich komentarzy.
Choć oczywiście się z Tobą nie zgadzam. Od dna to już odbiliśmy. Pod koniec ubiegłego roku.

03 cze 2008, 20:17
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Od dna to już odbiliśmy. Pod koniec ubiegłego roku.

Muszę ostudzić tą przedwczesną radość. Pitera jest tylko chwilowo bez zajęcia.

03 cze 2008, 20:38
Własny awatar

Już mi zaczynało brakować Twoich komentarzy.
Choć oczywiście się z Tobą nie zgadzam. Od dna to już odbiliśmy. Pod koniec ubiegłego roku.

Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B)))
Zmień je, bo Ci zasłaniają widok i nic przez nie nie widzisz co się na świecie dzieje
Skoro uważasz, że odbiliśmy i już jest tylko coraz lepiej :lol:
PS
Dzisiaj znowu były strajki.
Tym razem strajkowali pocztowcy.  :(
Kto następny???

03 cze 2008, 20:59

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...PS
Dzisiaj znowu były strajki.
Tym razem strajkowali pocztowcy.  :(
Kto następny???

A gdzie jeszcze bo ja slyszałem o jednym strajku a nie o strajkach:
GP 03.06.2008
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wtorek ma być dniem strajku w urzędach pocztowych, organizowanego przez "Solidarność" i kilka mniejszych związków zawodowych. Związek zapowiada jednak, że nie będzie utrudniać pracy tym, którzy do strajku nie przystąpią. Poczta Główna w Warszawie pracuje rano normalnie.

"S" domaga się podwyżek płac. Związek nie przystąpił do porozumienia płacowego, podpisanego 26 maja przez 32 inne organizacje działające w Poczcie Polskiej, uznając, że wynegocjowane wtedy podwyżki są niewystarczające.

Poczta Polska złoży doniesienie do prokuratury na nielegalny strajk. Dyrekcja Poczty Polskiej złożyła doniesienie do prokuratury w sprawie strajku
"S" domaga się podwyżek płac. Związek nie przystąpił do porozumienia płacowego, podpisanego 26 maja przez 32 inne organizacje działające w Poczcie Polskiej, uznając, że wynegocjowane wtedy podwyżki są niewystarczające.

Na 47 organizacji działających w Poczcie w sporze zbiorowym z pracodawcą jest obecnie siedem. Zrzeszają łącznie około 20 tys. osób (poczta zatrudnia około 100 tys. pracowników). Jak informowali wcześniej przedstawiciele "S", informacje o zasięgu strajku mają być znane za kilka godzin...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Podobnie jak celnicy, mają dużo większą silę przebicia. Akcja nawet niewielu osób w sortowniach może sparaliżować całą firmę.  :piwo:

Ostatnio edytowano 03 cze 2008, 22:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

03 cze 2008, 22:39

POSTY        2176

Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B))) (...)

Wolę nosić różowe okulary niż końskie klapki...

04 cze 2008, 07:17
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=30492:date=03. 06. 2008 g. 22:59:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 03. 06. 2008 g. 22:59) [snapback]30492[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Helvet nosi różowe okulary, to chociaż ma świat w kolorach. Ty nosisz czarne.  B))) (...)

Wolę nosić różowe okulary niż końskie klapki...

no to jeszcze brakuje ci skręta i wtedy bedziesz jak Słońce Peru mówił o miłości i zaufaniu  :blush:

04 cze 2008, 08:00

POSTY        2176

no to jeszcze brakuje ci skręta i wtedy bedziesz jak Słońce Peru mówił o miłości i zaufaniu  :blush:

Jakoś do tej pory się bez tego obywałem. Ale jak pożyczysz mi swojego...

04 cze 2008, 08:12
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450

<!--quoteo(post=30517:date=04. 06. 2008 g. 10:00:name=millan80)--><div class='quotetop'>(millan80 @ 04. 06. 2008 g. 10:00) [snapback]30517[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jakoś do tej pory się bez tego obywałem. Ale jak pożyczysz mi swojego...

:D  pożycz od Słońca Peru, napewno zrobił niezłe zakupy w Ameryce Południowej, bo przecież coś tam musiał załatwić   :blush:  
Ja wolę  :piwo: , ale ciebie za przykładem twego jedynie POprawnego POlaka trawa chyba "kręci". Zniesienie zakazu posiadania, sprzedaży marihuany itd. może już wkrótce będzie palącym zagadnieniem dla pOSŁA Palikota i jego komisji, więc sobie legalnie sztachniesz

Ostatnio edytowano 04 cze 2008, 16:24 przez millan80, łącznie edytowano 1 raz

04 cze 2008, 16:23
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 316  Następna strona