Biorąc pod uwagę treść dowcipu to chyba życzenie powinno brzmieć "Have a nice night"
Albo jeszcze lepiej: stosunkowo udanej nocy...
helvet
Jak dużo tego "many, many"
To zależy. (czy stoi czy leży..) Na przykład jak w tym dowcipie.
Zachodzi gość do lekarza i mówi: Mam już 65 lat, ale mam młodą żonę - 35 lat i ona chciałaby 2-3 razy dziennie. Ale ja już nie wyrabiam!! Lekarz mówi: - niech pan przyślę mi swoją żonę, to ją zbadam jak to tam z nią jest. Gość wysłał żonę do lekarza, lekarz ją zbadał i odesłał do domu mówiąc, by przysłała męża. Przychodzi mąż, a lekarz tak: - proszę pana, pańska żona jest bardzo cieżko chora na sex. Musi mieć pan często stosunki z żoną, bo inaczej żona panu umrze! Gość wraca do domu. Żona pyta: - I co, co powiedział lekarz ??? - Powiedział, że umrzesz.... :blush:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 maja 2008, 09:47
Nadir
W krainie Niesioła Wielka Encyklopedia Przyrody (suplement) <!--fonto:Times New Roman--><span style="font-family:Times New Roman"><!--/fonto-->Niesiół pospolity osiadły (Nonsator vulgaris sedesii), rodzaj irytujący (Sollicitare), rodzina wymownych (Grandiloquus) rząd nadętych (Morosus inflatus), gromada niby-wzniosłych (Pseudosuperbus lepperii A.), typ męczydusznych (Permolestus desudare).<!--fontc--></span><!--/fontc-->
Prowadzi życie stadne, ale jest niestały. Często zmienia stado i przyłącza się do innego.
Żeruje w okolicach studiów telewizyjnych, rzadziej radiowych, co naukowcy tłumaczą faktem, że soczewki kamer mają lepszy wpływ na proces jego przemiany materii niż mikrofony. Istnieją niepotwierdzone jeszcze domniemania, że posiada rzadką w przyrodzie zdolność multiplikacji i przebywania w kilku studiach telewizyjnych jednocześnie.
Na razie nie ma więc innej ochrony przed Niesiołami jak wyłączenie telewizora. Maciej Rybiński
El Condor passa El ConDonek* passa czyli PO naszemu Hej POleciał ptaszek! / w Andy /
*ConDonek, to ptaszek - samczyk. Specjalnie wyhodowany nad Jeziorem Wdzydze! To dar Kaszubskiego Towarzystwa Ornitologicznego dla krajów Ameryki Płd. położonych w Andach. Mieszaniec kondora i kukułki! Lubi szybować, nie buduje gniazd bo nie lubi się przemęczać. Potrafi szybko się akomodować do lokalnych warunków! W okresie godowym przystaje na każde towarzystwo, byle nie budować gniazda." gaelic04
Ostatnio edytowano 16 maja 2008, 17:29 przez Zeta, łącznie edytowano 1 raz
....Ile potrwa ta zabawa, naszą erogenną sferą Czy ta miłość do narodu sie nie skończy seks aferą. I tylko takie dręczy mnie pytanie: czy to jest miłość czy molestowanie?... :blush:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
17 maja 2008, 10:04
Jaś i Małgosia - Jasiu! Dlaczego zjadłeś ciastko przeznaczone dla Małgosi. - Nie wierzę w przeznaczenie!
Do sześciu razy sztuka - Powinienem zwolnić swojego kierowcę - mówi minister do żony. - Jeździ jak wariat! Już piąty raz ledwo uszedłem z życiem... - Daj mu jeszcze jedną szansę!
Pani pyta dzieci: - Z czego robi się kiełbasę? Dzieci milczą... - Jasiu ty powinieneś wiedzieć - twój tata jest przecież masarzem? - Ja wiem, ale Tatuś powiedział, że jak komuś powiem to mnie zabije.
Serwisant instaluje pani z księgowości nowe oprogramowanie. W pewnym momencie widzi, że na monitorze namalowane są perłowym lakierem do paznokci dwa krzyżyki (w różnych miejscach) - A po co pani te ozdoby? - pyta - To nie ozdoby. Mam trzy wersje Worda i dwie nie działają - to sobie zaznaczyłam na pulpicie, na jakie ikonki nie klikać.
Regulamin organizacji pracy
§ 1. DNI CHOROBOWE
Pracodawca nie będzie dłużej tolerował zwolnienia lekarskiego jako dowodu choroby pracownika. Jeżeli pracownik jest w stanie iść do lekarza, jest też w stanie iść do pracy.
§ 2. OPERACJE CHIRURGICZNE
Operacje są zakazane. Jak długo pracownik pozostaje zatrudniony, pracodawca potrzebuje wszystkich jego organów. Pracownik nie powinien nic usuwać. Pracodawca zatrudnił pracownika nietkniętego. Usunięcie jakiegokolwiek organu będzie stanowiło naruszenie warunków umowy o pracę.
§ 3. DNI WOLNE
Każdy pracownik otrzyma od Pracodawcy 104 dni wolne od pracy rocznie. Dni te są nazywane sobota i niedziela.
§ 4. URLOP
Wszyscy pracownicy będą wykorzystywali swój urlop w tym samym czasie. Urlop jest udzielany na dni: 1 stycznia, 25 grudnia i 26 grudnia.
§ 5. ŚMIERĆ OSOBY BLISKIEJ
To nie jest przyczyna do opuszczenia stanowiska pracy. Pracownik nie może już nic zrobić dla zmarłego przyjaciela, osoby z rodziny lub współpracownika. Pracownik jest zobowiązany do dołożenia wszelkich stara, aby wszelkie sprawy związane ze śmiercią osoby bliskiej były załatwiane przez osoby niezatrudnione przez Pracodawcę. W rzadkich przypadkach, gdy pracownik jest zmuszony do uczestniczenia w takich sprawach, pogrzeb powinien się odbyć bardzo późnym popołudniem.
§6. ŚMIERĆ PRACOWNIKA
Pracodawca akceptuje ten fakt jako przyczynę opuszczenia stanowiskapracy. Jednakże wymagane jest przedłożenie stosownego oświadczenia, co najmniej na 2 tygodnie przed śmiercią pracownika i przeszkolenie przez pracownika osoby, która zastąpi pracownika.
§ 7. KORZYSTANIE Z UBIKACJI
Stanowczo zbyt dużo czasu pracownicy poświęcają na korzystanie z ubikacji. Od chwili wejścia niniejszego Regulaminu w życie, pracownicy będą korzystali z ubikacji w porządku alfabetycznym. Na przykład wszyscy pracownicy, których nazwisko zaczyna się na literę A będą korzystali z ubikacji od 8 do 8:20, pracownicy, których nazwisko zaczyna się na literę B od 8:20 do 8:40 itd. Jeżeli pracownik nie jest w stanie skorzystać z ubikacji w wyznaczonym czasie, musi poczekać na swoją kolej do następnego dnia. W wyjątkowych wypadkach pracownicy mogą wymieniać się swoim wyznaczonym czasem z innymi pracownikami. W takim jednak wypadku, stosowne oświadczenie musi zostać podpisane przez Zwierzchników obupracowników.
§ 8. PRZERWA OBIADOWA
Chudzi pracownicy mogą wykorzystać na przerwę obiadową pół godziny w celu najedzenia się w stopniu wystarczającym, aby wyglądać zdrowo. Pracownicy o normalnych rozmiarach mają 15 minut na przerwę obiadową w celu zjedzenia zbalansowanego posiłku utrzymującego ich normalne rozmiary.
Grubi pracownicy mają 3,5 minuty na przerwę, które są wystarczające na wypicie Slim Fast i wzięcie pigułki odchudzającej. Pracodawca z przyjemnością zezwoli pracownikowi na pracę podczas przerwy obiadowej i wyjście z pracy wcześniej o tyle czasu, ile pracownikowi należy się na przerwę obiadową, pod warunkiem, że pracownik wykonał już absolutnie wszystkie swoje zadania na dany dzień.
Dziękujemy za lojalność wobec naszej firmy. Jesteśmy tu po to, aby dostarczyć pozytywnego doświadczenia w pracy. Życzymy miłej pracy.
Pozdrawiamy,
Zarząd
19 maja 2008, 20:15
Proponuję nowy utwór o "ukochanej" PO , za taki utworek można stracić posadę Dyrektora Domu Kultury
A za taką tezę, to i wyrok, no chyba, że uratuje Cię temat tego topicu :piwo: P.S. A 5 lat temu Rycho wygrał konkurs, czy też kogoś usunięto by dać mu to stanowisko ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 19 maja 2008, 22:00 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
19 maja 2008, 21:59
Siedzą dwie sowy na gałęzi. Nagle jedna: - Uuhu, Uuhu! Na to druga: - O k**wa, ale mnie przestraszyłaś.
____________________________________ mucho trabajo poco dinero
20 maja 2008, 14:14
Zastanawiałam się gdzie to dać ale najbardziej pasowało mi właśnie to forum.
Oto pismo jakie dostałam z naszej IS:
W związku z działaniami Komisji Nadzwyczajnej ,,Przyjazne Państwo" do spraw związanych z ograniczaniem biurokracji (dalej Komisja) IS w X, w ślad za Ministerstwem Finasów ( pismo znak AP1/0683/28/MEN/08/483/ z dnia 12.05.2008r.) przypomina o konieczności dołożenia starań dla stworzenia warunków szybkiej obsługi zgłószeń identyfikacyjnych w urzędach skarbowych.
W tej kwestii priorytetową grupę stanowią podatnicy VAT składający zgłoszenia identyfikacyjne. Oczekiwanie podatników VAT na nadanie NIP nie powinno przekraczać 10 dni, o ile nie wystąpiły szczególne okoliczności związane z prowadzonym, na podstawie Ordynacji podatkowej, postępowaniem w sprawie nadania numeru identyfikacji podatkowej oraz kontrolą formalno-prawną i weryfikacją danych ewidencyjnych ze stanem faktycznycm.
W związku z tym, iż Komisja Nadzwyczajna ,,Przyjazne Państwo" zobowiązała Ministra Finansów do przedstawienia sprawozdania z realizacji procesu nadawania NIP, konieczne będzie prowadzenie statystyk odnośnie terminu nadawania NIP podatnikow VAT, które w szczególności wskazywałyby przyczyny ewentualnego niedotrzymania 10-dniowego terminu nadania NIP.
IS w X informuje o obowiązku sporządzania i przesyłania do tut Izby informacji w tym zakresie zgodnie z załączonym wzorem.
Wygląda na to,że nadawanie NIP to największa zmora tego państwa. A ponadto zdaje się dodatkowe sprawozdania to wzrost biurokracji.
Ostatnio edytowano 20 maja 2008, 14:51 przez Nipani, łącznie edytowano 1 raz
20 maja 2008, 14:43
NIPani
[...] W związku z tym, iż Komisja Nadzwyczajna ,,Przyjazne Państwo" zobowiązała Ministra Finansów do przedstawienia sprawozdania z realizacji procesu nadawania NIP, konieczne będzie prowadzenie statystyk odnośnie terminu nadawania NIP podatnikow VAT, które w szczególności wskazywałyby przyczyny ewentualnego niedotrzymania 10-dniowego terminu nadania NIP. [...]
Moim zdaniem Twój post równie dobrze pasuje <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=422" target="_blank">tutaj</a>.
____________________________________ always look on the bright side of life
20 maja 2008, 21:20
NIPani
Wygląda na to, że nadawanie NIP to największa zmora tego państwa. A ponadto zdaje się dodatkowe sprawozdania to wzrost biurokracji.
Pan Palikot uznał, że lepiej póżno niż wcale. Tyle lat zaniedbań poprzednich ekip było na tym polu, że ktoś rozsądny w końcu POwinien to uPOrządkować!!! Przypominam: ustawa z dnia 13 października 1995 r. o zasadach ewidencji i identyfikacji podatników i płatników. :rolleyes:
elsinore
Moim zdaniem Twój post równie dobrze pasuje <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=422" target="_blank">tutaj</a>.
Też tak myślę! Dobrego nigdy za dużo
Ostatnio edytowano 21 maja 2008, 06:26 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
21 maja 2008, 06:25
mysle ze Wam sie spodoba
25 maja 2008, 07:34
nadamus
mysle ze Wam sie spodoba
Mi osobiście nie.
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.