Teraz jest 11 wrz 2025, 03:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 316  Następna strona
Polityka i politycy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA02 maja 2008, 16:09

POSTY        39
Szef klubu Lewicy Wojciech Olejniczak, komentując umorzenie śledztwa przeciwko Mirosławowi G., pyta, kto odpowie za to, że po aresztowaniu kardiochirurga, nie odbyło się w Polsce wiele przeszczepów i wielu ludzi straciło życie.
Prokuratura Okręgowa w Warszawie umorzyła w czwartek, z powodu niestwierdzenia przestępstwa, śledztwo przeciwko b. ordynatorowi oddziału kardiochirurgii szpitala MSWiA Mirosławowi G. Był on podejrzany o zabójstwo pacjenta oraz narażenie na utratę życia lub zdrowia innego chorego.

- Wszyscy dokładnie pamiętamy słowa wypowiedziane ponad rok temu przez Zbigniewa Ziobro, że ten pan już nigdy nikogo nie zabije. Dzisiaj warto powiedzieć inne zdanie: mam nadzieję, że Zbigniew Ziobro już nigdy nikogo fałszywie nie oskarży - powiedział Olejniczak na konferencji prasowej w Sejmie.

Ziobro, były minister sprawiedliwości, 14 lutego 2007 roku, na konferencji prasowej, po aresztowaniu doktora G. powiedział o podejrzanym m.in., że "już nikt nigdy przez tego pana pozbawiony życia nie będzie".

Zdaniem szefa klubu Lewicy słowa te spowodowały "ogromne utrudnienia i problemy związane z prowadzeniem bardzo wielu poważnych zabiegów i przeszczepów". To stwierdzenie i aresztowanie pana doktora spowodowało, że w Polsce stracono zaufanie do wielu lekarzy - mówił lider SLD.

- Kto odpowie za to, że przez ten czas, bardzo wiele przeszczepów się nie dokonało i bardzo wielu ludzi straciło życie? - pytał Olejniczak. Jak dodał, jest to wielki dramat, który - w jego opinii - wywołał Ziobro i PiS.

08 maja 2008, 15:41

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
Na pełen ekspresji post Kominiarza odpowiedziałem wczoraj. Niestety moja replika ( wraz z kilkoma innymi postami ), dziwnym trafem zniknęła. Z pewnością nastąpił jakiś zanik napięcia czy coś takiego. A może wysechł atrament sympatyczny... No cóż wypadki się zdarzają. Postaram się odtworzyć ją z pamięci ( łącznie z wstępem ) a może i dodam coś na gorąco. Ale teraz ( tak na wszelki wypadek ) zrobię sobie kopię...

Miałem nie komentować postów Kominiarza ale ponieważ wrzucił mnie do większej zbiorowości ( i po części jako alibi ), jestem zmuszony odpowiedzieć.
kominiarz                    

(...) Po co wklejać całe artykuły?
Żeby dyskutować.
Inni też wklejają.(...)
(...) Helvet też zamieszcza artykuły:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=779&view=findpost&p=27541" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=27541</a>
albo:
<a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?s=&showtopic=779&view=findpost&p=23335" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...ost&p=23335</a>
(...)
(...) A to coś złego? Jest później materiał do dyskusji.
Nie uważam się za lepszego "pisarza' od  Lichockiej, Ziemkiewicza czy Wildsteina, więc co będę modyfikował jak tam każde słowo jest niezbędne :)) (...)

Owszem Helvet zamieszcza artykuły. Ale są to tylko i wyłącznie informacje wrzucone właśnie jako materiał wstępny do dyskusji. Kominiarz zaś zamieszcza przede wszystkim komentarze zawodowych publicystów. Moim zdaniem to nie ma sensu. Przerzucać się poglądami i argumentami dziennikarzy Rzepy, GaPola czy Faktu z jednej strony lub Wyborczej, Polityki czy Syfilisweeka z drugiej.  
Nie musisz tworzyć lepiej od Ziemkiewicza czy Lichockiej ( choć w tym drugim przypadku to nie byłoby takie trudne ). Napisz parę słów ( zdań ) od siebie. Swoimi słowami. No chyba, że nie potrafisz.

kominiarz                    

(...) To Kanadyjczyk - założyciel tego topicu, a później Zoltar, stosowali osobiste wycieczki do adwersarzy i obrażali. Za co zostali zbanowani.
Ja nie obrażam nikogo. (...)

Kłamiesz kolego.
1. Kanadyjczyk nie został zbanowany.
2. Zoltar został zbanowany na własną prośbę.
A osób stosujących osobiste wycieczki było znacznie więcej. Wystarczyć powrócić do topicu "Wybory AD 2007". A potem spojrzeć w lustro.
Tak dla przypomnienia... Z czyjej klawiatury na tym forum wychodziły postaci Jasia Fasoli i Jasia Śmietany?

kominiarz                    

(...) Piszą Prawdę. A Prawda nas wyzwoli!  :piwo: (...)

Jak pisałem wcześniej masz inklinacje do nadużywania pewnych słów. Tutaj nadużyłeś całego zwrotu...

kominiarz                    

(...) O tym też piszę niżej:
Winny na podorędziu
Podobno – tak mówią fachowcy – idzie kryzys, drożyzna, inflacja i recesja. Trzeba się przygotować.
Trzeba mieć na podorędziu winnego.
PiS już się zużyło, bo choć ostrzegałem, że wroga trzeba eksploatować oszczędnie, dzielić na czworo jak zapałkę za sanacji na Polesiu, żeby wystarczył na dłużej, nikt mnie nie słuchał. (...)

Nie pochlebiaj sobie. Ty nie piszesz.
Za to perfekcyjnie opanowałeś funkcje Copy - Paste. Gdybyś jeszcze postarał się umieszczać je w ramkach... ( to taka ikonka pomiędzy drzewkiem a znakiem paragrafu ) Lepiej się wtedy czyta.

I mimo wszystko spróbuję ponowić prośbę. Może zrozumiesz w ten sposób.
.--  ..  .  .-..  ---  -.-  .-.  ---  -  -.  ..  ./-.-.  ..  ./.--.  .-.  ---  ...  ..  .-..  .  --/-...  -.--  .../-.  ..  ./
.--  -.--  .--  ---  .-..  -.--  .--  .-/--  -.  ..  ./-..  ---/.-.  .  .--.  .-..  ..  -.-/../-.  ..  ./
.--.  ---  .--  ---  .-..  -.--  .--  .-  .-../...  ..  ./-.  .- /--  -.  ..  ./
.-.  ---  ...  --../..-  ...  --..  .-  -.  ..-  .--- /-  ---/

08 maja 2008, 19:03
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Na pełen ekspresji post Kominiarza odpowiedziałem wczoraj. Niestety moja replika ( wraz z kilkoma innymi postami ), dziwnym trafem zniknęła. Z pewnością nastąpił jakiś zanik napięcia czy coś takiego. A może wysechł atrament sympatyczny... No cóż wypadki się zdarzają. Postaram się odtworzyć ją z pamięci ( łącznie z wstępem ) a może i dodam coś na gorąco. Ale teraz ( tak na wszelki wypadek ) zrobię sobie kopię...

I mimo wszystko spróbuję ponowić prośbę. Może zrozumiesz w ten sposób.
.--  ..  .  .-..  ---  -.-  .-.  ---  -  -.  ..  ./-.-.  ..  ./.--.  .-.  ---  ...  ..  .-..  .  --/-...  -.--  .../-.  ..  ./
.--  -.--  .--  ---  .-..  -.--  .--  .-/--  -.  ..  ./-..  ---/.-.  .  .--.  .-..  ..  -.-/../-.  ..  ./
.--.  ---  .--  ---  .-..  -.--  .--  .-  .-../...  ..  ./-.  .- /--  -.  ..  ./
.-.  ---  ...  --../..-  ...  --..  .-  -.  ..-  .--- /-  ---/

Ooj kłamczuszek z Ciebie :nonono:
Widziałem tego posta w oryginale.
I nie rożni się nawet na jotę od tego wyżej.
Nawet ten sam Morse.  .--  ..  .  .-..  ---  -.-  .-.  ---  -  -.  itd...
No chyba że masz doskonałą pamięć. To wtedy :brawa:

Helvet - ja Ciebie bardzo szanuję!
Nie jesteś mi, ani nikt na tym forum, wrogiem!
Ja nie mam profitów za chwalenie PiS, ani za krytykę PO.
Inna sprawa, że ja wcale nikogo nie chwalę.
Krytykuję jedynie złe poczynania rządzących.
Złe w moi mniemaniu. Ale nie tylko w moim!
Jak zauważyłeś popiera mnie Lichocka, Ziemkiewicz, Wildstein, Rybiński, Reszczyński, Durczok, Gabriel, Antkiewicz, Schreiber, Zdort, Lutomski, Lisicki, Michalkiewicz, Mazurkiewicz, Kurasz, Janke, Graczyk...   I wielu, wielu innych.
Millera i Olejniczaka odpuszczam. :)))))))
Jak widzisz cytuję wielu innych, poza Lichocką i Ziemkiewiczem, autorów arytkułów, których nie wrzucałem bez ładu na forum, aby wrzucać. Wybierałem co ciekawsze.
Chcesz linki do ich artykułów?
I nie pisz nieprawdy:
"Nie musisz tworzyć lepiej od Ziemkiewicza czy Lichockiej Napisz parę słów od siebie".
Bo ja, w odróżnieniu od innych, zawsze staram się dodać jakiś komentarz
A jeśli nawet nie bezposrednio po artykule, to ripostuję, jeśli ktoś zareaguje na niego.
Po to je "copy -paste", aby podyskutować. Po to ten topik jest!
I nie bądź złośliwy:
"Swoimi słowami. No chyba, że nie potrafisz. "
Bo szkodzisz swojemu wizerunkowi... ;)

Na koniec jeszcze: prośbę zrozumiałem i rewanżuję Ci się paroma słowami ode mnie w języku swahili.
Ńčíäîčńňű âŕůĺ âńĺ řęîëű â Ěîńęâĺ îňőĺđŕ÷čëč, â  ňîě ÷čńëč čę ĺęóřčíęŕé.ß áëęŕ đŕňŕę ĺăî â ďđîöĺńńĺ áčňâű íŕ ňŕ÷ęĺ ďŕöŕíű óőó˙÷čëč ĺńëč ďđŕâčëüíî âń¸ äĺëŕňü ňî đĺŕëüíî ňŕę č áóäĺ áđţń ëč ňĺőíčęó óäŕđîâ ďîőîćóţ čńďîëüçîâŕë ďîíĺńëŕńü ýňî âîîáůĺ íĺ ęŕđŕňĺ.
I róbmy swoje: Ty zamieszczaj informacje, a ja - komentarze

:piwo:

PiS
Gdzie jest ta ikonka "drzewko" i znaczek "paragraf"???

Ostatnio edytowano 08 maja 2008, 20:00 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

08 maja 2008, 19:51
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Skandal w Zakopanem: Więzienie za "scypka"

RMF

Czwartek, 8 maja (18:26)

Za oscypka bez unijnego certyfikatu można trafić do więzienia. Ministerstwo rolnictwa zapowiada, że ścigani będą ci, którzy swoje serki nazywają "uscypki" czy "scypki".

Kontrole w zakopiańskich sklepach wykryły już pierwsze przypadki takiego "przestępstwa". Kontrolerzy ścigają podrabiane oscypki, ale nie widzą podrabianej fety czy mozarelli.

Sprzedawcy sera cała sprawę uznają za absurdalną. - Powiedziano mi, że grozi za to nawet pozbawienie wolności - twierdzi właścicielka zakopiańskich delikatesów. - Tyle lat walczyliśmy o oscypek i bryndzę, ale to była walka o tradycję, o nazwę, o kulturę, którą trzeba szanować, nie wolno jej babrać - tłumaczy starosta tatrzański Andrzejem Gasienica Makowski.
<a href="http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/news/skandal-w-zakopanem-wiezienie-za-scypka,1106847,3286" target="_blank">www.interia.pl</a>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
:mur:

08 maja 2008, 21:10
Własny awatar

Mam coś dla Palikota
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Skandal w Zakopanem: Więzienie za "scypka"
Ministerstwo rolnictwa zapowiada, że ścigani będą ci, którzy swoje serki nazywają "uscypki" czy "scypki".

:mur:
To co - to baca już nie może nazwać swojego sera tak jak sam chce???
"scypek" jest krócej. I nawet ładniej!
Koniec świata.  :stop:
:za2:

08 maja 2008, 21:20

POSTY        2176
A kto ostatnio jadł ( albo widział ) prawdziwego oscypka.
Chyba tylko na halach...

09 maja 2008, 19:33
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

A kto ostatnio jadł ( albo widział ) prawdziwego oscypka.
Chyba tylko na halach...

W Gdańsku na Długim Targu - to tradycyjne miejsce dla tego specjału.

09 maja 2008, 22:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Europie grozi katastrofa demograficzna<!--sizec--></span><!--/sizec-->
W Unii Europejskiej co 27 sekund dokonuje się aborcji.
Do tego rozpada się instytucja małżeństwa.
Eksperci są przerażeni

Coraz mniej małych Europejczyków
W krajach Unii rocznie przeprowadza się 1,2 mln zabiegów usuwania ciąży. To tyle, ile wynosi populacja Malty i Luksemburga razem wziętych – stwierdza raport niezależnego hiszpańskiego Instytutu Polityki Rodzinnej. Dokument wskazuje na poważny kryzys demograficzny na naszym kontynencie. Przyrost naturalny stale się obniża, a w krajach Europy mieszka już więcej emerytów niż dzieci.

Polska bez dzieci
W niechlubnych statystykach przyrostu naturalnego najgorzej wypadają nowe państwa członkowskie, w tym Polska. W naszym kraju wskaźnik urodzeń wynosi 1,27 – oznacza to, że średnio tyle dzieci przypada na kobietę w wieku rozrodczym. To zdecydowanie za mało. Dopiero wskaźnik urodzeń na poziomie 2,1 zapewnia pełną wymianę pokoleń. Po latach kryzysu zbliżają się do niego Francja (2), Irlandia (1,93), Szwecja (1,85) i Wielka Brytania (1,84).

Zdaniem ekspertów oprócz masowych aborcji jedną z przyczyn tego trendu może być kryzys rodziny.
„Co trzecie małżeństwo kończy się rozwodem. W niektórych krajach, takich jak Estonia, Francja czy Szwecja, więcej dzieci rodzi się w związkach niezalegalizowanych niż w małżeństwach” – czytamy w raporcie.

– Aborcja jest tylko jednym z przejawów hedonistycznego stylu życia, jaki wybrała Europa. Jeśli nie powrócimy do tradycyjnych wartości, takich jak rodzina, to czeka nas katastrofa. Kontynent musi przejść kulturową i moralną reformę – mówi „Rz” Roberto de Mattei, włoski historyk, wykładowca historii chrześcijaństwa na Europejskim Uniwersytecie w Rzymie.

3200 aborcji przeprowadza się każdego dnia w krajach Unii
Autorzy raportu apelują do UE i krajów członkowskich, aby powołały instytucje, które zajmą się kryzysem demograficznym. Dokument stał się przedmiotem debaty w Parlamencie Europejskim. Deputowani różnych opcji są jednak zgodni: Unia nie powinna się zajmować polityką prorodzinną. Podobnego zdania jest były minister finansów Stanisław Kluza, który wcześniej w swojej pracy naukowej zajmował się demografią.

Państwo, a nie Unia
– To dobrze, że Unia wysyła sygnały ostrzegawcze, ale szczegółowe regulacje musi wprowadzić państwo. Polska miała w ostatnich trzech latach najniższy współczynnik dzietności w całej Unii Europejskiej, bo posiadanie dzieci ekonomicznie się nie opłaca – mówi „Rz” Kluza. Jego zdaniem przykładem dla Polski i innych krajów UE może być Francja, gdzie przyrost naturalny należy do najwyższych. – Liczba posiadanych dzieci znacząco wpływa tam na zmniejszenie płaconych podatków. Tak było też przed wojną w Polsce. Warto sobie o tym przypomnieć – dodaje Kluza.

Zdaniem Wandy Nowickiej z Federacji na rzecz Planowania Rodziny zachęty finansowe nie wystarczą. – Posiadanie dziecka nie może obniżać wartości kobiety w oczach pracodawcy. Aby z tym skończyć, trzeba wprowadzić partnerski model rodziny, gdzie obie strony dzielą się równo obowiązkami – mówi „Rz” Nowicka.

Źródło : Rzeczpospolita
<a href="http://www.rp.pl/artykul/132329.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/132329.html</a>

<!--coloro:#6600CC--><span style="color:#6600CC"><!--/coloro-->
Wem, wiem - to są bardzo drażliwe tematy, na które nikt nie pozostaje obojętny, a raczej każdy ma swoje, i to zdecydowane, stanowisko. Powiem tylko tyle:
tak się wszystko kończy jeśli człowiek chce być mądrzejszy od Matki Natury.

Panie Kalisz, pani Senyszyn - do dzieła!
Aborcja, eutanazja, małżeństwa gejów i lesbijek, precz z klerem, etc.
Precz z Ciemnogrodem i Zaściankiem Europy.
Bądźmy jej Awangardą!

A obudzimy się z ręką w nocniku. [attachmentid=390]

P.S.
Dodam jeszcze tylko: jakich to okrutnych czasów dożyliśmy. Tak: okrutnych!
Dziecko (Człowiek) stało się dla współczesnego homo sapiens przeszkodą do szczęścia, do kariery, do życia.
To jaka go (homo sapiens) czeka przyszłość?... <!--colorc--></span><!--/colorc--> :unsure:

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 08:17 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 08:08

POSTY        2176
Jeszcze jedna replika. Niestety z powodów technicznych muszę ją podzielić na dwa posty.
kominiarz                    

Ooj kłamczuszek z Ciebie :nonono:
Widziałem tego posta w oryginale.
I nie rożni się nawet na jotę od tego wyżej.
Nawet ten sam Morse.  .--  ..  .  .-..  ---  -.-  .-.  ---  -  -.  itd...
No chyba że masz doskonałą pamięć. To wtedy  :brawa:

Niestety ( dla Ciebie, nie dla mnie - rzecz jasna ) mylisz się.
Oba posty różnią się. Niewiele ale się róźnią. Także w treści pisanej alfabetem Morse'a.
Ja zarzucając kłamstwo wskazałem konkrety. Ty nie. Jak się wycofasz z tego stwierdzenia sprawy nie będzie.

kominiarz                    

(...) Helvet - ja Ciebie bardzo szanuję!
Nie jesteś mi, ani nikt na tym forum, wrogiem! (...)

I vice versa. Ja też szanuję innych. Zwolenników PiS, PO, SLD, PSL, Demokratów, SdPL, wierzących, ateistów itd. Chyba, że inny swoim postępowaniem utraci prawo do szacunku.

kominiarz                    

(...) Krytykuję jedynie złe poczynania rządzących.
Złe w moi mniemaniu. Ale nie tylko w moim!
Jak zauważyłeś popiera mnie Lichocka, Ziemkiewicz, Wildstein, Rybiński, Reszczyński, Durczok, Gabriel, Antkiewicz, Schreiber, Zdort, Lutomski, Lisicki, Michalkiewicz, Mazurkiewicz, Kurasz, Janke, Graczyk...   I wielu, wielu innych. (...)

Tak rzeczywiście krytykujesz rządzących. Rządzących od listopada 2007 r. ( o czym już wcześniej pisał Wjawor ).
Nie za daleko idziesz w stwierdzeniu, że popierają Cię publicyści Rzepy i okolic? ( Mnie w tej gazecie brakuje linii realizowanej przez Fikusa, Aleksandrowicza i Łukasiewicza, brakuje Ordyńskiego, Majcherka, Bratkowskiego, Jastruna o cotygodniowych felietonach Tyma nie wspominając... )  Ja jakoś nie zauważyłem, żeby na naszym forum pod Twoimi postami któryś z nich się wpisał. Może macie tylko podobne poglądy...
Ponadto dodałeś Durczoka i Antkiewicza. No właśnie oni ( pomimo sympatii do PO ) potrafią wytknąć jej błędy. Podobnie jak Olejnik w ostatnim tekście o szpitalach ( by tylko poprzestać na tych nazwiskach ). Propisowcy ( z wyjątkiem Ziemkiewica i Jankego ) jakoś nie potrafili się na to zdobyć. I w okresie ostatnich dwóch lat tylko lizali **** władzy. A bezwzględne pierwszeństwo w tej konkurencji dzierży J. Lichocka.

kominiarz                    

(...) Jak widzisz cytuję wielu innych, poza Lichocką i Ziemkiewiczem, autorów arytkułów, których nie wrzucałem bez ładu na forum, aby wrzucać. Wybierałem co ciekawsze.
Chcesz linki do ich artykułów? (...)

No pewno. W internetowym wydaniu Rzepie codziennie publikują co najmniej cztery. Jest z czego wybierać.
To może dawać ok. 15-20 postów tygodniowo. Bardzo ciekawe ( chłe, chłe ) były też komentarze z Onetu.
A za linki dziękuję. Też czytam Rzeczpospolitą. Choć już od jakiegoś czasu wiem o czym napiszą zanim przeczytam.

kominiarz                    

(...) I nie pisz nieprawdy:
"Nie musisz tworzyć lepiej od Ziemkiewicza czy Lichockiej Napisz parę słów od siebie".
Bo ja, w odróżnieniu od innych, zawsze staram się dodać jakiś komentarz
A jeśli nawet nie bezposrednio po artykule, to ripostuję, jeśli ktoś zareaguje na niego.
Po to je "copy -paste", aby podyskutować. Po to ten topik jest!
I nie bądź złośliwy:
"Swoimi słowami. No chyba, że nie potrafisz. " (...)

No widzisz, jednak potrafisz. Mała prowokacja się udała.
Choć część tych komentarzy brzmiała "I co na to zwolennicy PO" ( albo w podobnym tonie ).

kominiarz                    

(...) Bo szkodzisz swojemu wizerunkowi... ;) (...)

A tego nie chwytam. Możesz rozszerzyć?

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 11:00 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 10:59

POSTY        2176

(...) Na koniec jeszcze: prośbę zrozumiałem i rewanżuję Ci się paroma słowami ode mnie w języku swahili.
Ńčíäîčńňű âŕůĺ âńĺ řęîëű â Ěîńęâĺ îňőĺđŕ÷čëč, â  ňîě ÷čńëč čę ĺęóřčíęŕé.ß áëęŕ đŕňŕę ĺăî â ďđîöĺńńĺ áčňâű íŕ ňŕ÷ęĺ ďŕöŕíű óőó˙÷čëč ĺńëč ďđŕâčëüíî âń¸ äĺëŕňü ňî đĺŕëüíî ňŕę č áóäĺ áđţń ëč ňĺőíčęó óäŕđîâ ďîőîćóţ čńďîëüçîâŕë ďîíĺńëŕńü ýňî âîîáůĺ íĺ ęŕđŕňĺ. (...)

Widzę, że się rozkręcasz.  :brawa: Tyle, że ja potrafię ciąg kropek i kresek przełożyć na treść zrozumiałą dla ogółu. Jeżeli umiesz zrobić to samo z jednym językiem z rodziny Bantu - jestem pod wrażeniem. Wielkim wrażeniem.

kominiarz                    

(...) I róbmy swoje: Ty zamieszczaj informacje, a ja - komentarze
:piwo: (...)

A już myślałem, że Cię przekonałem. Trudno. Widać propisowcom najbardziej odpowiada odtwarzanie.
Jak nie lubisz czerwonego słodkiego ( to do tego Banyulsa ), może być białe słodkie. Pięcioputtonowego Aszu już piłem. Teraz może być sześcioputtonowy. Disznoko czy Oremus - wybierz sam.

kominiarz                    

(...) Gdzie jest ta ikonka "drzewko" i znaczek "paragraf"???(...)  

Klikasz na ramkę odpowiedz. Na białym polem, na ciemniejszym tle masz pasek narzędzi a w nim: pogrubienie, kursywa, podkreślenie itd. Dziewiąta w kolei ( pomiędzy drzewkiem "wstaw obrazek" a paragrafem "wstaw treść przepisu" ) jest ikonka "Wstaw cytat". Klikasz i masz.

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 11:33 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 11:31
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=29234:date=08. 05. 2008 g. 21:51:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 08. 05. 2008 g. 21:51) [snapback]29234[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ooj kłamczuszek z Ciebie

Niestety mylisz się.
No widzisz. Mała prowokacja się udała!
A więc gratuluje pamięci! :brawa:

helvet                    

<!--quoteo(post=29234:date=08. 05. 2008 g. 21:51:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 08. 05. 2008 g. 21:51) [snapback]29234[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...)

No widzisz, jednak potrafisz. Mała prowokacja się udała.
Choć część tych komentarzy brzmiała "I co na to zwolennicy PO".
To było ostatnio. Kiedy już dyskusja umierała śmiercią naturalną.
Jedynie Wajor próbował Cię jeszcze wspierać. I chwała  mu za to!
Wszak dyskusja między mną, Orlikiem i Kasik nie byłaby budująca.
Starałem się wskrzesić ducha dyskusji widząc, że zapał walki z "oprawcami PISu", a ściślej, to obrona działań obecnego rządu z każdym miesiącem (począwszy od października 2007 roku) jakoś słabnie.
I nie tylko na tym forum...  :

helvet                    

(...) I nie bądź złośliwy.
"Swoimi słowami. No chyba, że nie potrafisz. "
Bo szkodzisz swojemu wizerunkowi...  (...)

A tego nie chwytam. Możesz rozszerzyć?
A to takie proste:
Masz (moim zdaniem) dobry wizerunek na forum.
A takimi "bezpardonowymi atakami" - jakby powiedział niejeden polityk - insynuacjami, że nie potrafię sklecić paru własnych zdań, temu dobremu (jak dotąd) wizerunkowi tylko szkodzisz...

I na koniec:
Myślę, że p*rdół typu jak wyżej nie ma sensu roztrząsać na  forum publicznym.
Morse, swahili, Kanadyjczyk zbanowany czy jeszcze nie, Zoltar zbanowany czy sam się zbanował, itp.
Na resztę odpowiem Ci (jak będę miał czas) na priv, choć myślę, że szkoda czasu na ich roztrząsanie.
Tyle ważnych rzeczy się dzieje w kraju na świecie, o których można podyskutować.
Jak mówił(a) poet(a) nie czas załować róż gdy płoną lasy.
:piwo: (Aszu. 6-puttonowy)

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 15:58 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 15:55

POSTY        2176

No widzisz. Mała prowokacja się udała!
A więc gratuluje pamięci!

Zarzut kłamstwa nazywasz prowokacją? Czy to standart wśród zwolenników PiS-u?
Ale trzecim zdaniem się zrehabilitowałeś.

kominiarz                    

To było ostatnio. Kiedy już dyskusja umierała śmiercią naturalną.
Jedynie Wajor próbował Cię jeszcze wspierać. I chwała  mu za to!
Wszak dyskusja między mną, Orlikiem i Kasik nie byłaby budująca.

W pełni się zgadzam. Przy trzech zwolennikach PiS-u w kupie, trudno coś pozytywnego zbudować.
A zapał do dyskusji gaśnie. Chyba inni mają mniej cierpliwości. I wcale się nie dziwię ( patrząc zwłaszcza na  niektóre zapożyczone teksty i słownictwo najbardziej zapalczywych obrońców ekipy JarKacza ).

kominiarz                    

A to takie proste:
Masz (moim zdaniem) dobry wizerunek na forum.
A takimi "bezpardonowymi atakami" - jakby powiedział niejeden polityk - insynuacjami, że nie potrafię sklecić paru własnych zdań, temu dobremu (jak dotąd) wizerunkowi tylko szkodzisz...  

Niestety wszystko na to wskazywało. I to mimo moich kilku zachęt do zmiany sposobu pisania.
Ale już sobie wyjaśniliśmy. To tylko tak z lenistwa ( ewentualnie wygodnictwa ).

kominiarz                    

I na koniec:
(...) Myślę, że p*rdół typu jak wyżej nie ma sensu roztrząsać na  forum publicznym.
Morse, swahili, Kanadyjczyk zbanowany czy jeszcze nie, Zoltar zbanowany czy sam się zbanował, itp. (...)

:piwo: (Aszu. 6-puttonowy)

Suahili czy Morse'a rzeczywiście możemy odpuścić. Ale skoro mamy dyskutować na poważnie to czy  wyobrażasz sobie budowanie podwalin pod tę dyskusję na kłamstwach i nieścisłościach? Może to są dla Ciebie ****oły. Dla mnie nie.  
A na priva daj znać. Chętnie skosztuję tego 6 puttonowego... :piwo:

10 maja 2008, 20:54
Zawodowiec

POSTY        3465

Zarzut kłamstwa nazywasz prowokacją? Czy to standart wśród zwolenników PiS-u?

Przy trzech zwolennikach PiS-u w kupie, trudno coś pozytywnego zbudować.

<!--sizeo:4--><span style="font-size:14pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Ręce opadają.<!--sizec--></span><!--/sizec-->

Jak Ty prowokujesz (i jeszcze obrażasz):
helvet                    

I nie pisz nieprawdy:
I nie bądź złośliwy:
"Swoimi słowami. No chyba, że nie potrafisz. " (...)

No widzisz, jednak potrafisz. (ZŁOŚLIWOŚĆ) Mała prowokacja się udała.
to OK.

Jak ja tylko zrewanżowałem się w podobny, wcale nie złośliwy sposób, to z Twojej strony złośliwy komentarz:
"Czy to standart wśród zwolenników PiS-u?"
Nie - to nie standard...
Albo dalej:
"Przy trzech zwolennikach PiS-u w kupie, trudno coś pozytywnego zbudować."

Logika Kalego.
Szkoda mi czasu na takie "dyskusje" (czytaj: złośliwości) w stylu Zoltara7.
Bez :piwo:

Ostatnio edytowano 10 maja 2008, 21:27 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

10 maja 2008, 21:24

POSTY        2176
1. Co do prowokacji - zgoda. Prowokuję, do wyrażenia własnych poglądów, własnymi słowami  w cywilizowany sposób.
Obrażam? Wskaż w którym miejscu.
A potem porównaj z wymianą zdań pod tekstem wrzuconym przez Kurasia na stronę główną.
Złośliwy ( twoim zdaniem ) komentarz ( napisany z pytajnikiem na końcu ) odnosił się do kłamstwa które wyszło z Twojej klawiatury. Do tego się nie odniosłeś. A ono ( to kłamstwo ) jest właśnie przyczyną takiego a nie innego sformułowania.
Mogłem oczywiście nie użyć słowa kłamstwo tylko jakiegoś zamiennika ( pomyłka, luka w pamięci, nadużycie ... ) ale przecież walczymy z POprawnością ( nie tylko POlityczną ). Prawda?
2. "Wszak dyskusja między mną, Orlikiem i Kasik nie byłaby budująca."
   Przy trzech zwolennikach PiS-u w kupie, trudno coś pozytywnego zbudować.
To samo, tylko wyrażone moimi słowami. Fakt, że złośliwie. Ale to nie ja jestem prekursorem pisania złośliwie na tym forum. Jedna strona może a druga nie? Zoltar ( niestety ) nie zdzierżył...

11 maja 2008, 11:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4411 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 316  Następna strona