A mi jest szkoda tych 260 naczelników, wielokrotnie wspaniałych i kompetentnych osób, które stuknięto w urągający przyzwoitości sposób, bez słowa podziękowania.
10 kwi 2008, 09:39
zolff
Olsztyn:" Brak najprostszych słów.........."
No to może użyj trudnejszych typu "hipokryzja"?
12 kwi 2008, 18:19
josephe
Helwet ale to wszystko jest aktualne, więc skąd u ciebie tyle jadu
Witam kolejnego interlokutora chętnego do wymiany zdań. Ale ponieważ miałem już na tym forum wątpliwą przyjemność konwersacji z osobami niepotrafiącymi uzasadnić głoszonej tezy lub znajdującymi przyjemność w obrażaniu rozmówcy, to z góry zaznaczam. Odpowiadam tylko na posty w których widać jakąś myśl przewodnią i siłę argumentu. Oraz szacunek dla drugiej strony.
A teraz ad rem. Jakaś część na pewno tak. Ale ja odniosłem do konkretnej sytuacji ( domniemanych konkursów na wojewodów powołując się na przykład Łodzi ). Jeżeli uważasz, że było inaczej ( to znaczy, że PiS takie ogólnodostępne konkursy organizował ), spróbuj pomóc p. Lichockiej i oświeć niedouczonego konkretnymi przykładami. A w mojej wypowiedzi jadu nie było. Raczej sarkazm.
12 kwi 2008, 19:17
1sty
Coś za wolno idą te zmiany. Mam nadzieję, że podglądanie, a może nawet podsłuchiwanie pracowników powoli przechodzi do annałów historii.
Zgadzam się, zmiany przeprowadzane są w sposób co najmniej niezrozumiały, w każdym razie dla mnie niezrozumiały. Jeśli idzie zaś o podglądanie pracowników, to niestety nie podzielam Twojego optymizmu. Dlaczego? Dlatego, że jest mi znany przypadek zuchwałej obserwacji określonej grupy pracowników, przy pomocy kamery zainstalowanej w pokoju/biurze. Rzecz dzieje się w jednym z wielkopolskich urzędów ...
12 kwi 2008, 19:43
Krasnystaw i żenada to obecnie najlepsze połączenie !!!!! Obecny p.o. NUS jest żałosny i pora go pogonić. Czekamy na zmiany - może wkońcu kobieta zaprowadzi normalność !!!!!!!!! :zeby:
12 kwi 2008, 23:27
megan
A mi jest szkoda tych 260 naczelników, wielokrotnie wspaniałych i kompetentnych osób, które stuknięto w urągający przyzwoitości sposób, bez słowa podziękowania.
W znacznej większości przypadków obecne p.o. NUSPISY to dowód ze NUSem może być każdy. :wsciekly:
13 kwi 2008, 21:38
dziś w Małopolsce poleciało 2 Naczelników a może nawet 3
24 kwi 2008, 18:55
na_wylocie
dziś w Małopolsce poleciało 2 Naczelników a może nawet 3
Na Teneryfę czy do Egiptu ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
24 kwi 2008, 19:02
Mam nadzieję, że nie. W Warszawie przydałaby się trąba powietrzna. Tyle, że nie tracimy nadziei bo ostatnie zmiany w Izbie wskazują, "krasnystawski" przymiotnik z czasem utraci aktualność. Przy czym jak zwykle połowa załogi jest za a drugiej odpowiada PiSowska p.o. NUSa
Ostatnio edytowano 20 maja 2008, 05:11 przez kindziol, łącznie edytowano 1 raz
17 maja 2008, 15:43
kindziol
Mam nadzieję, że nie. W Warszawie przydałaby się trąba powietrzna. Tyle, że nie tracimy nadziei bo ostatnie zmiany w Izbie wskazują, "krasnystawski" przymiotnik z czasem utraci aktualność. Przy czym jak zwykle połowa załogi jest za a drugiej odpowiada PiSowska p.o. NUSa
Może coś się szykuje, bo mamy nowego - starego DIS.
Ostatnio edytowano 20 maja 2008, 05:10 przez Fiufiura, łącznie edytowano 1 raz
19 maja 2008, 20:33
US w Głownie - miejsce magiczne. Po p.o. Dyrektora, mamy już v-ce DIS-a który wcześniej naczelnikował w tym urzędzie. Naczelnikowała - tak będzie poprawniej.
02 cze 2008, 13:09
Tylko czemu wybrano na Vice najgorszego naczelnika z województwa (o najgorszej opinii wśród pracowników jak i podatników); jedyna nadzieja że jest p.o. i tuż przed emeryturą.
02 cze 2008, 13:34
maciejuss
Tylko czemu wybrano na Vice najgorszego naczelnika z województwa (o najgorszej opinii wśród pracowników jak i podatników); jedyna nadzieja że jest p.o. i tuż przed emeryturą.
Sugerujesz, że w US w Zgierzu zapanowała radość?
02 cze 2008, 13:38
Tego jeszcze nie wiem, gdyż nie znam tej co przyszła na miejsce p. Sińskiej (przynajmniej nic złego o niej nie słyszałam)