Teraz jest 06 wrz 2025, 00:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona
Śpiochy tu i tam - artykuł z Polityki nr 14/2008 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189
W 14 nr Polityki ukazał się artykuł pt. "Spiochy tu i tam" opisujący sytuację w skarbówce oraz odnoszący się do akcji protestacyjnej.

07 kwi 2008, 12:34
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

07 kwi 2008, 14:28
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

07 kwi 2008, 15:56

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

josephe podaj link!

Zainwestuj te kilka złotych w siebie. Już papierowej wersji nie da się przeczytać ? Szkoda wzroku przed monitorem kompa :(

07 kwi 2008, 16:22
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Dziękuję. Recenzja Pinero dwa posty wyżej jest dla mnie wystarczająca...

07 kwi 2008, 16:47
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

<!--quoteo(post=27808:date=07. 04. 2008 g. 14:28:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 07. 04. 2008 g. 14:28) [snapback]27808[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
josephe podaj link!

Zainwestuj te kilka złotych w siebie. Już papierowej wersji nie da się przeczytać ? Szkoda wzroku przed monitorem kompa :(
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Sądząc po komentarzach - nie warto. Nie czytywam "Polityki". Jakaś dobra dusza przesłała mi link do skanu - dzięki "Dobra Duszo".
<a href="http://free.of.pl/c/chrapcia/1.jpg" target="_blank">strona 1</a>
<a href="http://free.of.pl/c/chrapcia/2.jpg" target="_blank">strona 2</a>
<a href="http://free.of.pl/c/chrapcia/3.jpg" target="_blank">strona 3</a>

To, że autorka jest durniem (nie jest to słowo obraźliwe wg prokuratury - sprawa o. Rydzyk-Prezydent) widać z daleka. Cóż się spodziewać po sponsorowanym (wiadomo przez jakie siły) artykule. Część tez jest niestety słuszna, prze 2 lata wiele "lodów" ukręcono, wiele spraw pogrzebano, ludzi (pracowników) upodlono, kontakty z podatnikami popsuto. Niestety obecnie ma sie ku ... gorszemu i to nie z winy pracowników, ZZ czy PiS ale obecnej władzy. Niekompetencja, pyszałkowatość, buta, itp. itd. etc. zamiast poprawiać stan rzeczy jeszcze go pogarszają. "Lody" sie kręcą, no może teraz już inni są lodziarzami, ale czy to ma znaczenie?
PS. Autorkę proponuję dopisać do listy szczególnie zasłużonych w opluwaniu skarbówki (obok Jaworowicz, Jusia i innych).

Ostatnio edytowano 07 kwi 2008, 17:37 przez supersaper, łącznie edytowano 1 raz

07 kwi 2008, 17:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:24

POSTY        16

LOKALIZACJAmałe miasto powiatowe za zachodzie kraju
Rzeczywiście, komedia pomyłek i insynuacji. I po raz kolejny ton "napuszczania" na tych złych i leniwych urzędników

07 kwi 2008, 18:03
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
Pani zadzwoniła do mnie i rozmawialismy o sytuacji w skarbówce blisko godzinę. Co z tego zostało - nie warto mówić. Kolejna gazeta, która osiągnęła poziom bulwarówek.

07 kwi 2008, 19:29
Zobacz profil WWW
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2008, 14:47

POSTY        241

Pani zadzwoniła do mnie i rozmawialismy o sytuacji w skarbówce blisko godzinę. Co z tego zostało - nie warto mówić. Kolejna gazeta, która osiągnęła poziom bulwarówek.

Podobno (?) sondaże spadają, należy więc przypomnieć „dlaczego PiS był zły i jest zły”, a "PO była i jest dobra". Skoro Obywatele czerpią wiedzę z mediów, to efekt murowany. A, że teraz my. Cóż, taka kolej rzeczy. Przewiozą sie po nas jak po łysej kobyle. W końcu nie po raz pierwszy.Do  ulubieńców społeczeństwa nie należymy i nie należeliśmy nigdy. Ale zastanawiające jest jedno, skąd te donosy wśród braci skarbowej o których mowa w artykule? Oczywiście jeśli to prawda. :zygi:

07 kwi 2008, 20:13
Specjalista

REJESTRACJA03 lip 2007, 18:19

POSTY        450
jest mała nieścisłość: PIS na 51 US-ów w woj. mazowieckim wymienił naczelników w 75, a nie w 50  :)
drogie śpioszki - leniwce w US-ach czego się spodziewacie po tym zacnym tygodniku, przecież to
PO -lityka  :piwo:

07 kwi 2008, 20:14
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA10 lut 2008, 21:04

POSTY        1
Kiedy wreszcie ktoś poda termin protestu. Cudotwórca nam nie pomoże, a jak pięknie kłamał przed wyborami (radykalne podwyżki). Niech szlag trafi  PO.

07 kwi 2008, 20:26
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA13 lut 2007, 19:31

POSTY        134
Buahahaha toż to śmierdzi propagandą na kilometr. No myślałem, że jak PiS odejdzie to będzie już z tym spokój ale jednak niet. Nie ma co się łamać kto myśli wyczuje. Moi Podatnicy widzą, że mamy przekichaną robotę i za każdym razem gdy muszę być u****liwy uświadamiam im, że to nie mój wymysł a naszych "mondrych głóf", a przepisy to nie my wymyślamy, a oni i o dziwo... przyznają mi rację i ostatecznie są wyrozumiali :]

Czas na Majewskiego - dziś o orędziu :D

07 kwi 2008, 20:29
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692

07 kwi 2008, 20:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 32 ]  idź do strony:  1, 2, 3  Następna strona