Teraz jest 08 wrz 2025, 09:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona
245 zł na etat... (ale nie dla wszystkich, a niektórym dużo 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA14 sie 2007, 20:56

POSTY        330
Dostałem 198 zł brutto, czyli wyjdzie jakieś 138 zł na łapkę...

A czy coś słychać o tej podwyżce co to ją miała dostać cała budżetówka?

03 kwi 2008, 10:29

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...A czy coś słychać o tej podwyżce co to ją miała dostać cała budżetówka?

O którą pytasz ?
Budżetowka to m.in. lekarze pielęgniarki, nauczyciele, adnministracja i jeszcze troszkę różnych innych profesji.
Jeśli chodzi Ci o waloryzację kwoty bazowej o 2,3% to u nas dostaliśmy na konta wyrównania w marcu - dzień wcześniej od "245".

Ostatnio edytowano 03 kwi 2008, 18:06 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

03 kwi 2008, 18:05
Specjalista

POSTY        330
Nie, nie, mówie o tych chyba 500 milionach złotówek, które miały byc rozdzielone po przeprowadzeniu - jeżeli chodzi o skarbówkę -wartościowania (nadal w toku, jakoś tak 30/70), a które miały już podobno zostac rozdysponowane (plotki) na podwyżki celników.

Chyba, że coś mi sie przyśniło ;)

Ostatnio edytowano 03 kwi 2008, 18:38 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

03 kwi 2008, 18:37
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2006, 15:26

POSTY        91
Komu dać podwyżkę jeśli na 1 etacie jest pracownik na zwolnieniu i osoba zatrudniona na zastepstwo?
Czy tej na zwolnieniu nie dawać? Jak to jest unormowane?

03 kwi 2008, 19:04
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Nie, nie, mówie o tych chyba 500 milionach złotówek, które miały byc rozdzielone po przeprowadzeniu - jeżeli chodzi o skarbówkę -wartościowania (nadal w toku, jakoś tak 30/70), a które miały już podobno zostac rozdysponowane (plotki) na podwyżki celników.

Chyba, że coś mi sie przyśniło ;)

Jezeli u was jest już po wartościowaniu to wielkie  :brawa: jesteście pionierami :D
Na te pieniadze to sobie jeszcze poczekasz i to troszkę długo... niektórzy czekają jeszcze na te "245", nie popędzaj bo niektórzy nie będą wiedzieli skąd i jakie pieniądze

teges                    

To 245 zł jest średnio na etat.
Komu dać podwyżkę jeśli na 1 etacie jest pracownik na zwolnieniu i osoba zatrudniona na zastepstwo?
Czy tej na zwolnieniu nie dawać? Jak to jest unormowane?

Najlepiej przydziel sobie :D
a tak poważnie to powinna otrzymać ją osoba "etatowa" nie zastępująca ale to tylko moje zdanie - unormowania nie znam, pieniędzy nie dziele - nie mój cyrk - nie moje.... zmartwienie.

Ostatnio edytowano 03 kwi 2008, 19:08 przez Nicolae, łącznie edytowano 1 raz

03 kwi 2008, 19:13
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 lis 2007, 19:56

POSTY        1

<!--quoteo(post=27335:date=17. 03. 2008 g. 17:28:name=frikion)--><div class='quotetop'>(frikion @ 17. 03. 2008 g. 17:28) [snapback]27335[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Po drugie czy pracownicy kontroli dostana po d...?
odpowiedz; nie!!!.

Prawdopodobnie tak.

frikion                    

...Wasze wynagrodzenie to: zasadnicze + dodatek ewentualnie wysługa. Jeżeli dodana zostanie automatycznie kwota 220zł do Waszych poborów tych z paska to oznacza, ze wysługa i dodatek też wzrasta czyli razem dostalibyście dużo więcej - nikt raczej nie może sobie na to pozwolić bowiem limity na dodatki są roczne a takie rozumowanie oznaczałoby przekroczenie limitu i odpowiedzialność -  jakie jest więc rozwiązanie; pewnie  zmniejszenie dodatków a zwiększenie wynagrodzenia zasadniczego, czyli lepszy gołąb w garści niż wróbel na dachu...

Po pierwsze jeśli już NUS przyznał na ten rok dodatek ( a jest on procentowy, a nie kwotowy ) to poza ściśle określonymi przypadkami w rozporządzeniu ( które nie mają w tym przypadku zastosowania ) nie ma on możliwości jego obniżenia. W ciągu roku NUS może ewentualnie podwyższyć dodatek :D
W związku z powyższym przy takim podziale:
nowy pracownik otrzyma 245zł podwyżki wynagrodzenia zasadniczego
pracownik ze stażem 20%       ok 204 + 41 stażowe
pracownik kontroli z 20% stażem i 20% dodatkiem 175 + 35 stażowe + 35 dodatku
Młodemu pewnie się to spodoba.

Czy tak powinno się te pieniądze podzielić ?
A co do kontroli to tylko jeszcze dodam, że dziwnym trafem w wielu USach pula dodatków kontrolerskich na koniec roku wchodzi do "oszczędnościówki" lub  "nagród", ponieważ dziwnym trafem nie została wykorzystana.
:nonono:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

03 kwi 2008, 21:07
Specjalista

POSTY        330
"Po pierwsze jeśli już NUS przyznał na ten rok dodatek ( a jest on procentowy, a nie kwotowy ) to poza ściśle określonymi przypadkami w rozporządzeniu ( które nie mają w tym przypadku zastosowania ) nie ma on możliwości jego obniżenia. W ciągu roku NUS może ewentualnie podwyższyć dodatek :D
W związku z powyższym przy takim podziale:
Młodemu pewnie się to spodoba".

U mnie tak nie wyszło i każdy dostał (podobno, bo nie zaglądam każdemu w odcinek) tyle samo, czyli jakieś 198 zł brutto. Młodzi, czyli bez stażowego, wyszli więc na tym najgorzej. Ale to już nie jest chyba problem,bo myślę, że starszym się należy (sam nie mam jeszcze stażowego).

Co do wartościowania, to nie jesteśmy pionierami, choc zakończono już proces zbierania ofert i teraz tylko komisja debatuje (a co wymyśli to zobaczymy pewnie za jakiś czas).

Ostatnio edytowano 03 kwi 2008, 22:37 przez widow, łącznie edytowano 1 raz

03 kwi 2008, 22:36
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie

Co do wartościowania, to nie jesteśmy pionierami, choc zakończono już proces zbierania ofert i teraz tylko komisja debatuje (a co wymyśli to zobaczymy pewnie za jakiś czas).

No i to jest dopiero początek drogi... potem to co wymyśli komisja idzie w górę aż do MF potem analizowanie, debatowanie, sprawdzanie, dzielenie i co tam jeszcze można z tymi danymi robić - proces na kolejne kilka miesięcy dla speców z MF... to potrwa, oj potrwa...

A w Kuj.-Pom. nadal brak tematowego "245" :(

04 kwi 2008, 09:08
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 17:01

POSTY        7

"W związku z powyższym przy takim podziale:
Młodemu pewnie się to spodoba".

W moim Urzędzie kwota 245 została podzielona tak:
nowy pracownik  - 204 zł
pracownik z 10% stażem - 224 zł
pracownik z 20% stażem - 245 zł
pracownik kontroli staż 0% dodatek 30% - 265 zł
pracownik kontroli staż 20% dodatek 30% - 306 zł.

Podoba się to i młodym i starym  :)

04 kwi 2008, 09:51
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:56

POSTY        127
Dlaczego pracownicy kontroli dostali więcej ? Pozostałym pracownikom to się podoba ? Pewnie nie są świadomi.  :(

04 kwi 2008, 11:39
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
żenujące są kwoty o których tu mowa...zastanawiam się nad odejściem. Honor mi nie pozwala na udawanie zadowolonego bo ktoś mi sypnął jakiś ochłap.... Straciliśmy resztkę szacunku dla samych siebie.... Nawet zaprotestować poważnie nie potrafimy, bo pokażcie mi urząd, który utrudnił życie podatnikowi (bo o to chodziło w strajku włoskim)...żenada

04 kwi 2008, 14:59
Własny awatar

żenujące są kwoty o których tu mowa...zastanawiam się nad odejściem.
Honor mi nie pozwala na udawanie zadowolonego bo ktoś mi sypnął jakiś ochłap....
Straciliśmy resztkę szacunku dla samych siebie....
Nawet zaprotestować poważnie nie potrafimy,
bo pokażcie mi urząd, który utrudnił życie podatnikowi (bo o to chodziło w strajku włoskim)...
żenada

Nic tylko potwierdzić. Dodać jeszcze można, że podwyżki cen jeszcze się nie skończyły!
To co dostaliśmy to zaledwie niewielkie zrekompensowanie dotychczasowych.
Mowiąc krótko: realna wartość naszych zarobków cały czas spada i będzie dalej spadała. :mur:
A cudów nie będzie.
Chyba, że mi kaktus na dłoni wyrośnie.

04 kwi 2008, 16:27
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 kwi 2008, 17:17

POSTY        5
W moim USie wyrównanie 2,3% dostaliśmy już w lutym natomiast jeśli chodzi o tą drugą to ja jeszcze bez stażowego dostałam równe 200zł brutto

04 kwi 2008, 17:20
Początkujący

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:33

POSTY        8
Dostałam podwyżkę z uwzględnieniem dodatku stażowego 212,26 brutto, netto 145,64 zł
wcześniej było 2,3% netto 39zł, a zatem łącznie dostanę więcej o około 185 zł netto.

07 kwi 2008, 10:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18  Następna strona