Teraz jest 08 wrz 2025, 19:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona
245 zł na etat... (ale nie dla wszystkich, a niektórym dużo 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Ponoć za słoik po drzemie płacą  kazdemu po 245 zł bez żadnych wyjatków (w gospodarstwach ekologicznych).

A długo trzeba się zdrzemnąć ? :piwo:

22 mar 2008, 12:55
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2008, 16:39

POSTY        1
Właśnie sprawdziłem konto. Pracuje na pół etatu i moja wypłata wzrosła o niebotyczną kwotę 14,25 PLN. Mam nadzieję, że to w ramach tych 2,3%, a nie to co zostało z 245 po podziale między "wybrańców".

22 mar 2008, 13:08
Amator

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:27

POSTY        25

22 mar 2008, 17:01
Własny awatar

Masz rację, głąb zostanie głąbem, a zaoczne studia, kursy itp. to mają „wykształciuchy”. Taka niedojda to nie dość, że nie potrafi zarobić, to wstydzi się swojego zawodu, a jedyne co potrafi to zazdrościć innym i narzekać.
Widzę jednak wyjście dla takich nieudaczników, są wprawieni w robieniu kursów, zdawaniu egzaminów, jedynie nie potrafią wybrać odpowiedniego kierunku.
Oto moja podpowiedź: na dzień dzisiejszy większość niedojd może odbyć kurs pomocnika murarza i będzie zarabiało 2, 3, 4 razy tyle i u cioci będą siedzieć na honorowym miejscu z podniesionym czołem.

To ci wszyscy skarbowcy, który przystąpili do protestu, to według Ciebie nieudacznicy???
:mur:
Pycha z Ciebie przemawia, bo Ty masz "kasy jak lodu", a ci co pracują w wymiarze, księgowości czy nawet w kontroli z niewielkimi dodatkami kontrolerskimi, to "nieudacznicy" ?! Ciekawe co Ty byś ściągał gdyby kotrola nie zrobiła kontroli, gdyby wymiar nie wydał decyzji i gdyby księgowość nie wystawiła TW?
Gdybyś był mniej zarozumiały, to doceniłbyś pracę innych. I wiedzę. I wykształcenie. Bo co zrobisz jak nowy naczelnik czy kierownik przeniesie Cię do wymiaru? Wtedy będziesz protestował, że podwyżki za małe jak będziesz miał 2400 brutto?? Bo jakoś nie zauważyłam nigdzie Twojego poparcia dla protestu.
I ciekawe czy poradziłbyś sobie w wymiarze czy w kontroli. Bo ja wątpię. Dlaczego wątpię?
Bo jak można się domyślic do egzekucji przyszedłeś, jak większość poborców, z policji i "trzepiesz kasę" aż Ci przewróciła w głowie do tego stopnia, że innych uważasz za niedojdy bo nie pracują w egzekucji i nie mają takiej kasy jak Zielonka!   :angry:

22 mar 2008, 19:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 18:20

POSTY        296
"Masz rację, głąb zostanie głąbem, a zaoczne studia, kursy itp. to mają „wykształciuchy”. Taka niedojda to nie dość, że nie potrafi zarobić, to wstydzi się swojego zawodu, a jedyne co potrafi to zazdrościć innym i narzekać.
Widzę jednak wyjście dla takich nieudaczników, są wprawieni w robieniu kursów, zdawaniu egzaminów, jedynie nie potrafią wybrać odpowiedniego kierunku. Oto moja podpowiedź: na dzień dzisiejszy większość niedojd może odbyć kurs pomocnika murarza i będzie zarabiało 2, 3, 4 razy tyle i u cioci będą siedzieć na honorowym miejscu z podniesionym czołem."

Niejakiemu Zielonce, którego prostackie kpiarstwo przyprawia mnie o mdłości......
"Jedźże już waści z tej strony, z Panem Bogiem!, boś ani motyl, a i  furman też nietęgi...............................

Ugrzązł wóz, ani ruszyć już się nie mógł w błocie;
Ustał furman, ustały i konie w robocie.
Motyl, który na wozie siedział wtenczas prawie,
Sądząc, że był ciężarem w takowej przeprawie,
Pomyśli! sobie: "Litość nie jest złym nałogiem".
Zleciał i rzekł do chłopa: "Jedźże z Panem Bogiem!"

Ignacy Krasicki "Furman i Motyl"

02 kwi 2008, 14:05

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Niejakiemu Zielonce, którego prostackie kpiarstwo przyprawia mnie o mdłości......
"Jedźże już waści z tej strony, z Panem Bogiem!, boś ani motyl, a i  furman też nietęgi...............................

Z wyrazami tak głębokiego uczucia na priv zapraszam, bo nam Ojciec z Torunia za "sekscesy" dopiero co odratowane forum zamknie. :nonono:

Ostatnio edytowano 02 kwi 2008, 15:18 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

02 kwi 2008, 15:17

REJESTRACJA28 sty 2008, 08:23

POSTY        39
A na Podkarpaciu cisza...Ani widu, ani słychu o podwyżkach...

02 kwi 2008, 15:21
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=27635:date=21. 03. 2008 g. 19:42:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 21. 03. 2008 g. 19:42) [snapback]27635[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=27628:date=21. 03. 2008 g. 17:22:name=Zeta)--><div class='quotetop'>(Zeta @ 21. 03. 2008 g. 17:22) [snapback]27628[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
I PO CO BYŁO WAM kończyć zaoczne  płatne studia za ostatnie pieniądze?
No chyba, że chodzi Wam o PRESTIŻ.
Tylko że do d* z takim prestiżem, jak wstyd się przyznać u cioci na imieninach gdzie się pracuje :angry2:

Masz rację, głąb zostanie głąbem, a zaoczne studia, kursy itp. to mają „wykształciuchy”.
Taka niedojda to nie dość, że nie potrafi zarobić, to wstydzi się swojego zawodu, a jedyne co potrafi to zazdrościć innym i narzekać.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Zielonka uwielbiam Cię, i mówię poważnie
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

cyanide3                    

Niejakiemu Zielonce, którego prostackie kpiarstwo przyprawia mnie o mdłości......
"Jedźże już waści z tej strony, z Panem Bogiem!, boś ani motyl, a i  furman też nietęgi..."
Ignacy Krasicki "Furman i Motyl"

Jak to łaska pańska na pstrym (nomen omen)  koniu jeździ ;)
Ten sam komentarz, a jak różne oceny....

Ostatnio edytowano 02 kwi 2008, 16:52 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

02 kwi 2008, 16:51
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2007, 18:15

POSTY        45
Na podkarpaciu to podwyżki pewnie będą na Święta Bożega Narodzenia!

02 kwi 2008, 18:46

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Na podkarpaciu to podwyżki pewnie będą na Święta Bożega Narodzenia!

Ale za to z jakim wyrównaniem  :D

02 kwi 2008, 20:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Ale zależy na które Boże Narodzenie dostaną, ja zapomniałem już jak te pieniądze wyglądają, mały wypad z rodzinką w niedzielę do M1 i po kasie  :piwo:

02 kwi 2008, 21:11

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ale zależy na które Boże Narodzenie dostaną, ja zapomniałem już jak te pieniądze wyglądają, mały wypad z rodzinką w niedzielę do M1 i po kasie  :piwo:

A poczekałbyś jeszcze trochę to kupiłbyś dzieciom po fabryczce, a i dla żony jakiś ośrodek SPA może by się znalazł w zasobach Skarbu Państwa.  :D

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Wiceminister skarbu: plan prywatyzacji obejmie 736 spółek

Przygotowany przez resort skarbu program prywatyzacji na lata 2008-2011 obejmie 736 spółek Skarbu Państwa - powiedział dziś Krzysztof Żuk.

Dodał, że wśród nich znajdą się tzw. resztówki, czyli spółki z udziałem Skarbu Państwa poniżej 10 proc.

Jak poinformował, program ten ma trafić do konsultacji kolegium resortu skarbu w najbliższy piątek. Jeżeli nie będzie uwag, zostanie on przekazany do uzgodnień międzyresortowych; w maju może być już przyjęty przez rząd.

W tym roku - jak mówił wiceminister - resort planuje zbycie akcji BGŻ oraz pierwszy etap prywatyzacji warszawskiej Giełdy Papierów Wartościowych.

Źródło : PAP <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

02 kwi 2008, 21:41
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Podwyżki po 50 i 100 zł <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(Rzeczpospolita, pr/03.04.2008, godz. 06:25)

Połowa pracowników ma wyższe pensje niż przed rokiem. W tym roku średnia płaca ma dalej rosnąc. A w 2009 roku wzrost wyniesie kolejne 8 proc. - informuje "Rzeczpospolita".

Choć wynagrodzenia w firmach rosną już w tempie dwucyfrowym, to podwyżki startowały z niskiego poziomu. Co szósta osoba, której podniesiono pensję w ciągu roku, dostała do 50 zł brutto. Kolejnych 12 proc. ma na pasku o 50 zł więcej, a następnych 11 proc. – do 200 zł.

Z badania, jakie dla "Rz" przeprowadziła GfK Polonia, wynika, że w ciągu ostatnich 12 miesięcy podwyżkę dostał co drugi pracownik.

Marta Petka, ekonomistka Raiffeisen Banku, szacuje, że płace będą rosły. W tym roku o 9 proc., w przyszłym o 8 proc. i za dwa lata o 7 proc. Nieco mniej optymistyczne założenia ma rząd. Ocenia, że w tym roku wzrosną one o ok. 7 proc.

Więcej w dzisiejszym wydaniu "Rzeczpospolitej". <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

03 kwi 2008, 06:45
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2008, 12:19

POSTY        1
we Wrocławiu również cisza, był podział ale tylko ustny, powoli ta sytuacja staje się żenująca.....
mam poczucie że po raz kolejny jesteśmy :sex:
akcja składania się skończy i będzie jak było czyli kiepsko.
Chyba najwyższy czas stąd wiać.

03 kwi 2008, 06:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 239 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Następna strona