Teraz jest 05 wrz 2025, 23:23

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Czy pracownicy UKS to też Skarbowcy? 
Autor Treść postu

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) Helvet chyba ten cytat Wjawiora jest odpowiedzią na twoje pytanie dotyczące podwyżek z pominięciem pracowników UKS. (...)

Zgadzam się z Tobą. Wyraziłem to zresztą w tym poście
helvet                    

(...) Wjawor - dzięki. Wcześniej tego nie czytałem.
Ale dopóki nie zobaczę wzrostu wynagrodzenia na angażu a potem na wydruku poborów miesięcznych ( najlepiej z wyrównaniem od stycznia 2008 r. ) - nie uwierzę.
A tak między nami, na Ciebie zawsze można liczyć. Chyba, że akurat oglądasz mecz... ;)

uma                    

(...) Tak wogóle to nie ma o co się sprzeczać bo i tu i tu zarabia się ja na dzisiejsze realia raczej słabo. Zamiast tracić energie na kłutnie pomyslcie lepiej co zrobić aby to zmienić.

I w tym punkcie też się z Tobą zgadzam ( z wyjątkiem słowa kłutnie ).
Na razie wydrukowałem apel RSK "S" i powiesiłem na tablicy ogłoszeń a kilkanaście dodatkowych egzemplarzy położonych przy listach też się rozeszło.

12 lut 2008, 15:00
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Panią od biologii, ale był czas młodzieńczy, że chciałem zostać dyrektorem ZOO.
Ale może jeszcze się marzenia ziszczą, jak wygram konkurs na DISa, lub obejmę funkcję dyrektora w sp. z oo.  :D

"Bo mój mąż, proszę Pani, z zawodu jest Dyrektorem"?
Miałem na przełuchaniu świadka:
- zawód?
- Prezes.
- jaki prezes?
- Prezes spółki z o.o.

12 lut 2008, 19:58
Własny awatar

Nie wiem czy ktoś jeszcze czyta ten wątek ale coś od siebie dodam...
Urzędy Celne wystąpiły całą masą i im się udało (chodzi choćby tylko o zorganizowanie samej akcji) dlatego ponieważ z tego co słyszałem to są tam niewielkie rozbierzności w wynagrodzeniach pomiędzy pracownikami a kierownikami. W Urzędach i Izbach Skarbowych jest inaczej - duże różnice czytaj przepaść. Dlategoteż im wszystkim jako grupie zależało aby wszystkim SWIM poprawić. Natomiast gdzie nasi kierownicy będą się interesować co plebs potrzebuje, ważne żeby był spokój i nie było protestów. Dlatego jakakolwiek akcja --->protest, strajk, mają nikłe szanse powodzenia. Brak nam poparcia "góry". Za dobrze im więc po co cokolwiek zmieniać.
Ponadto jeżeli chodzi o jedność to jak cokolwiek zmienić gdy skłócone są poszczególne działy wewnątrz poszczególnych urzędach. Pieniędzy KP zazdrości cała reszta i to wiedzą wszyscy.
Co do płac US a UKS to dział KP - pracownik starszy referent (około 2000 zł netto) ma 300-350 zł netto wiecej niż pracownik z podobnym stażem w UKS. Prawda jest taka, że pieniądze w UKS zaczynają się dopiero od stanowiska Inspektora - 3000 zł netto. Komisarz Skarbowy 14 lat pracy wynagrodzenie netto 2.500 zł.
Ogólnie wiedza kosztuje, szkoda tylko, że nie w budżetówce. :angry2:

A tak mniej więcej w jakim mieście są takie różnice w wynagrodzeniu, bo u mnie w rejonie  różnice są zbliżone tj.  w wynagrodzeniu  US - UKS, jak powyżej uwzględniając  (+- 100zł)

13 lut 2008, 13:22
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Może zastanawiać się "czy pracownicy UKS to też skarbowcy?" wszyscy pracujmy dla dobra wszystkich (skarbowców). UKS-y zostały osobistą decyzją Zyty zostały pozbawione udziału w podwyżce 205 mln. Uważam, że i tak pracowników stać na ten 1 grosz darowizny. Ja wysyłam.
PS. Mity o bajońskich zarobkach w UKS są tak samo prawdziwe, jak średnia 3500 w US-ach. Płaca jest przeciętnie wyższa ale bez przesady.

13 lut 2008, 15:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA24 sie 2007, 13:52

POSTY        40
oczywiście ,że pracownicy UKSów nie są skarbowcami... są z PSS "społem"..

13 lut 2008, 18:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 gru 2007, 13:40

POSTY        15
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy.

13 lut 2008, 20:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina
Pamiętajmy, że średnią zarobków w UKS zawyżają InspektorzyKontroliSkarbowej, dlatego pominięcie w podwyżce jakiegokolwiek pracownika UKS  pracującego w służbie cywilnej zarabiającego pieniądze identyczne jak pracownicy z podobnym stażem w Urzędach Skarbowych jest dramatem tych pracowników, zostaną przez to kolejny raz poniżeni...tym razem przez władzę a nie bezpośrednio przez przełożonych czy IKsów, zbiera mi się przez to na płacz:(

14 lut 2008, 23:20
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

Pamiętajmy, że średnią zarobków w UKS zawyżają InspektorzyKontroliSkarbowej, dlatego pominięcie w podwyżce jakiegokolwiek pracownika UKS  pracującego w służbie cywilnej zarabiającego pieniądze identyczne jak pracownicy z podobnym stażem w Urzędach Skarbowych jest dramatem tych pracowników, zostaną przez to kolejny raz poniżeni...tym razem przez władzę a nie bezpośrednio przez przełożonych czy IKsów, zbiera mi się przez to na płacz:(

Z tym poniżaniem przez IKS-ów to chyba przesadziłeś.  :nonono:  Może faktycznie trochę popłacz :D

15 lut 2008, 07:39

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) zbiera mi się przez to na płacz:(

Gdy patrzę na avatar to widzę raczej twardziela...

15 lut 2008, 08:05

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=24369:date=14. 02. 2008 g. 23:20:name=zenekzenek)--><div class='quotetop'>(zenekzenek @ 14. 02. 2008 g. 23:20) [snapback]24369[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...) zbiera mi się przez to na płacz:(

Gdy patrzę na avatar to widzę raczej twardziela...
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Wbrew pozorom, właśnie takim najszybciej łezka się zakręci, bo serca mają gołębie :D

A widać, że wrażliwy :D
zenekzenek                    

Jak wyślę łyżkę to nic mi nie pozostanie - zbiera mi się na płacz

zenekzenek                    

15 lut 2008, 08:26
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2007, 09:01

POSTY        4
wracając do głównego wątku, oczywiście że to SKARBOWCY, przecież instytucja UKS wyłoniła się ze struktur US i IS!!!!! a powstały pod pretekstem walki ze zroganizowaną przestępczością gospodarczą. W tym celu UKS miał ściśle współpracować z Policją i Proluraturą. Przecież już były kiedyś przmiarki do mundurów, które de facto nigdy nie powatały. Urzędnicy Kontroli Skarbowej mają śmieszne ale bądź co bądź "blachy". Następnie powstał wydział DS, którego zadaniem było zbieranie danych operacyjnych (śledzenia, naloty itd).
W rzeczywistości polegało to (nie pamiętam za rządów, której powstały UKS-y) obdzieleniu nowych stołków przez apart rządu hehe. W konsekewncji jest to instytucja wykonująca "prawie to samo" co działy KP US ale oczywiście w szerszym zakresie. Przynoszą dochód budżetowi państwa poprzez ustalenia? tak, wię odpowiedź nasuwa sie sama.;)
Reasumując to moja odpowiedź brzmi: TAK pracownicy, Urzędów Kontroli Skarbowej wg mnie należą do Skarbówki:D

15 lut 2008, 13:25
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155
Chyba jednak nie skarbowcy skoro 245zł. nie dla nas :mur:
Te marne 2,3% nie pokryje nawet inflacji  :angry:
Ktoś tu czegoś nie przypilnował czy udał że nie widzi?

27 lut 2008, 15:20
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 17:02

POSTY        28
Kochani - jest źle, a będzie tragicznie.  <_<

Dzisiaj żałuję, że związałem się zawodowo z uks - em, a haruję tutaj od dnia powstania tych służb. Z całą pewnością ludzi rozgoryczonych jest znacznie więcej.

Można tu dużo opowiadać o ewidentnych: zagrożeniach płynących z wykonywania tej roboty, o dołującym braku pewności zatrudnienia,  o niedocenianym przez nikogo wykonywaniu pracy twórczej, o ciągłym ideologicznym prymacie przedsiębiorcy nad urzędnikiem, o ignorancji zarządzających Państwem w temacie naszej pracy, itd.

Niestety od trzech, czterech lat krystalicznie jasno widać, (po dochodach z naszych PIT-ów), że gwiazda supernowa, którą miały być uks-y, gwałtownie zgasła i od jakiegoś czasu zrobiono z nas czarne karły, na których nasze dyrekcje, pozbawione bodźców stricte ekonomicznych, próbują wpływać i jak na razie idzie wszystko sprawnie.

To tyle.

27 lut 2008, 17:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Kochani - jest źle, a będzie tragicznie.  <_<

Dzisiaj żałuję, że związałem się zawodowo z uks - em, a haruję tutaj od dnia powstania tych służb. Z całą pewnością ludzi rozgoryczonych jest znacznie więcej.

Można tu dużo opowiadać o ewidentnych: zagrożeniach płynących z wykonywania tej roboty, o dołującym braku pewności zatrudnienia,  o niedocenianym przez nikogo wykonywaniu pracy twórczej, o ciągłym ideologicznym prymacie przedsiębiorcy nad urzędnikiem, o ignorancji zarządzających Państwem w temacie naszej pracy, itd.

Niestety od trzech, czterech lat krystalicznie jasno widać, (po dochodach z naszych PIT-ów), że gwiazda supernowa, którą miały być uks-y, gwałtownie zgasła i od jakiegoś czasu zrobiono z nas czarne karły, na których nasze dyrekcje, pozbawione bodźców stricte ekonomicznych, próbują wpływać i jak na razie idzie wszystko sprawnie.

To tyle.

Pociesz się i zobacz jak spadła efektywność pracy UKS.
Po decyzji w sprawie "wzrostu" płac o 2,3 %, proces będzie postępował.
Czego można się spodziewać, gdy GIKS nie zna Ordynacji Podatkowej?

27 lut 2008, 17:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 93 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona