Witam radośnie w ten piękny wiosenny poniedziałkowy poranek i wraz z poszumem pobliskiego morza oraz radosnym krzykiem mew życzę Wszystkim Skarbowcom przyjemnego i owocnego dnia pracy Czuwaj! I do miłego sklikania się
P.S. Mam nadzieję, Basieńko, że mnie nie skrzyczysz. Te życzenia wszak odnoszą się także do Ciebie... :blush:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
25 lut 2008, 07:04
Skarbowcy działa : )
Muszę przyznać, że celowo wszedłem dziś w internet tylko po to, by to sprawdzić.
____________________________________ www.humanitarni.pl - polecam - pajacyk i reszta razem zebrane "Gdyby Pan Bóg nie chciał, by ludzie latali, dałby im korzenie"
25 lut 2008, 08:36
Łyszkowski K.
Skarbowcy działa : )
Muszę przyznać, że celowo wszedłem dziś w internet tylko po to, by to sprawdzić.
Spróbuj po 10
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
25 lut 2008, 08:55
Jest 11.15. Strona działa! Jak łatwo człowieka uszczęśliwić. Wystarczy zabrać a potem dać.
25 lut 2008, 11:19
Kasik
Jest 11.15. Strona działa! Jak łatwo człowieka uszczęśliwić. Wystarczy zabrać a potem dać.
Tak jest. A tu już 12:00 i wciąż czynna. Czyżby zagłuszarki padły?
25 lut 2008, 12:03
Nadir
Witam radośnie w ten piękny wiosenny poniedziałkowy poranek i wraz z poszumem pobliskiego morza oraz radosnym krzykiem mew życzę Wszystkim Skarbowcom przyjemnego i owocnego dnia pracy Czuwaj! I do miłego sklikania się
P.S. Mam nadzieję, Basieńko, że mnie nie skrzyczysz. Te życzenia wszak odnoszą się także do Ciebie... :blush:
Bardzo Ci za nie dziękuję. Mój dzień pracy faktycznie był dzisiaj przyjemny i owocny a teraz wiem dlaczego. Nawet nie będę na Ciebie krzyczeć bo sama też miałam sprawdzić czy działa tylko nawał obowiązków sprawił że zapomniałam.
25 lut 2008, 16:58
My korzystamy ze strony "Skarbowców" zdecydowanie pod kątem naszej pracy. Inne służby - niekoniecznie.
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->CBA pozuje w Naszej-klasie<!--sizec--></span><!--/sizec-->
Fenomenowi portalu Nasza-klasa nie potrafią oprzeć się nawet oficerowie operacyjni policji i Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Ci, których wizerunek nie powinien być raczej znany publicznie, pozują jak gdyby nigdy nic razem z żonami i dziećmi.
Dziennikarskie śledztwo "Rzeczpospolitej" nie było w tej sprawie skomplikowane. Wystarczyło tylko, żeby wpisać w wyszukiwarkę na Naszej-klasie takie hasła jak: "Wyższa Szkoła Oficerska MSW w Legionowie" czy też "Centrum Szkolenia Policji".
I co się okazało? Oczom oglądającego ukazują się wtedy zdjęcia, niekiedy osób w umundurowaniu, cała lista znajomych, zdjęcia rodziny. I przede wszystkim pojawiają się informacje tajne: kto z funkcjonariuszy ma skończony kurs operacyjny i zna techniki operacyjne. W Naszej-klasie prezentują się nie tylko policjanci, ale także funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego.
W portalu bez trudu można znaleźć profil zastępcy szefa CBA Macieja Wąsika, a nawet zdjęcia jego syna Tadka. Ciekawie jest także na liście znajomych Wąsika. Wśród koleżanek ze studiów jest m.in. była posłanka Prawa i Sprawiedliwości Małgorzata Gosiewska, a także Grzegorz Postek - dyrektor biura operacyjnego CBA. Po wejściu na jego profil z kolei można obejrzeć sobie, jak Postek dumnie pozuje w garniturze na skuterze.
Kiedy dziennikarze "Rzeczpospolitej" sprawdzili, w jakich godzinach "wklejano" w Naszej-klasie zdjęcia, okazało się, że funkcjonariusze robili to... w pracy. "Funkcjonariusze służb specjalnych wykonujący zadania operacyjne nie ujawniają w żadnej formie faktu służby w organach ścigania. To podstawowa zasada ich pracy, decydują o bezpieczeństwie" - odpowiedział Piotr Kaczorek z CBA na pytanie "Rzeczpospolitej", czy zamieszczanie takich informacji w ogólnodostępnym portalu internetowym nie kłóci się z zasadami pracy funkcjonariuszy.
"To może nawet zagrażać ich życiu. Na razie nie było sygnałów, że z powodu umieszczenia na portalu, coś stało się jakiemuś funkcjonariuszowi" - powiedział Krzysztof Hajdas ze stołecznej policji. Policja już nieraz chwaliła się, że dane zamieszczone na Naszej-klasie pomogły zatrzymać groźnych przestępców. "Rzeczpospolita" zastanawia się z kolei, czy teraz to przestępcy nie będą mieli ułatwionego zadania w namierzeniu policjantów i funkcjonariuszy CBA. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
A może by tak zatrudnić dodatkowych agentów do monitorowanie funkcjonariuszy CBA...
26 lut 2008, 18:59
helvet
<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->CBA pozuje w Naszej-klasie<!--sizec--></span><!--/sizec--> Fenomenowi portalu Nasza-klasa nie potrafią oprzeć się nawet oficerowie operacyjni policji i Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Ci, których wizerunek nie powinien być raczej znany publicznie, pozują jak gdyby nigdy nic razem z żonami i dziećmi.
Kiedy dziennikarze "Rzeczpospolitej" sprawdzili, w jakich godzinach "wklejano" w Naszej-klasie zdjęcia, okazało się, że funkcjonariusze robili to... w pracy. "
To chyba musiało się dziać za czasów bezprawia. Czyli przed 21 października ub. :za2: Teraz takie numery nie byłyby możliwe. Prawda? :rolleyes:
W godzinach pracy? Może i w godzinach pracy, ale niekoniecznie w pracy Bo może w czasie urlopu? Albo zwolnienia lekarskiego? :unsure:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 26 lut 2008, 19:08 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
26 lut 2008, 19:07
Nadir
To chyba musiało się dziać za czasów bezprawia. Czyli przed 21 października ub. :za2: Teraz takie numery nie byłyby możliwe. Prawda? :rolleyes: (...)
Tylko, że to bezprawie ( :za2: ) w CBA w dalszym ciągu trwa. I trwa.
26 lut 2008, 19:20
A niech sprawdzają i się podniecają. Może poznają jakieś ciekawe linki do fajnych stron.
27 lut 2008, 20:15
Bezprawie? Czyżby minister rządu spotykał się z szefem służb w których panuje bezprawie. Czy ktoś miał tu na myśli "notatkę" Pani J.P.? :nonono:
Ćwiąkalski porozumiał się z Kamińskim 2008-02-27 15:47 W Ministerstwie Sprawiedliwości doszło dziś do spotkania szefa tego resortu Zbigniewa Ćwiąkalskiego z Mariuszem Kamińskim, szefem CBA – dowiedział się „Wprost”. Kamiński w ministerstwie zjawił się na zaproszenie Ćwiąkalskiego. - Zaproponowałem panu Kamińskiemu spotkanie po słowach Jarosława Kaczyńskiego, który stwierdził, że praca CBA może być sparaliżowana przez wymiar sprawiedliwości – mówi „Wprost" Ćwiąkalski. – Wyjaśniliśmy sobie pewne niedomówienia, ale przede wszystkim omówiliśmy regulamin współpracy biura z prokuraturą – tłumaczy minister.
Ustalono zasady decydowania o stosowaniu technik operacyjnych, wspólnego porozumiewania się i podejmowania decyzji w nagłych sytuacjach, a także informowania mediów o sukcesach w pracy. – Nie będzie żadnych fajerwerków i wyprzedzania się w chwaleniu sukcesami między obiema instytucjami – zapewnia minister Ćwiąkalski. Autor: Piotr Krysiak