Teraz jest 06 wrz 2025, 10:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
ZZPEA - komunikaty 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2006, 18:07

POSTY        10
Czy ty wiesz jakie związki zawodowe działają w Urzędach Skarbowych?
Wybacz, ale jakś nie mogę uwierzyć w czystość intencji Pana Ludwińskiego i oczywiście twoich tym bardziej po tym spotkaniu w MF, o którym nie poinformowaliście nikogo.  
Jeżeli chodzi o egzekucję, to nie uważasz, że zajebiście że ktoś potrafił zjednoczyć przynajmniej część tego środowiska, że ma cele i potrafi do nich dążyć. Jest Ci to solą w oku czy może potrafisz na tym wątku napisać jak ty widzisz przyszłość egzekucji. Zapraszamy. Ocenimy i napewno wykorzystamy propozycje, które będą się nadawały do realizacji.

POzdrawiam.

P.s
Jeżeli chodzi o zmiany to może naprawdę jesteś za stara a twoje poglądy są za bardzo usztywnione aby reprezentować kogokolwiek. Może czas odejść, lub usunąć się i ewentualnie służyć radą bardziej odpowiedzialnym i elastycznym przedstawicielom twojego środowiska? Proszę przemyśl tą myśl, taki wielkoduszny postępek może przyczynić się do sukcesu nas wszystkich, a chyba o to chodzi.

Dobranoc Tamaro. :wub:

22 lut 2008, 22:52

REJESTRACJA29 paź 2006, 19:21

POSTY        51
Tamara - ale uwierz mi, te "osobiste wycieczki" są, co najmniej niesmaczne.  :stop:

dokładnie, ktoś tu siępowinien teraz zawstydzić. Co najmniej tak nie wypada.

Ostatnio edytowano 23 lut 2008, 12:30 przez Cronn, łącznie edytowano 1 raz

23 lut 2008, 12:29
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Za stroną ZZPEA:

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Napisany przez Eugeniusz Matusiak Przewodniczący RK ZZPEA, z 20-02-2008 18:07  

W związku z dochodzącymi sygnałami dotyczącymi namawiania członków do przyłączenia się do protestów regionalnych w służbach skarbowych Rada Krajowa ZZPEA zwraca się do swoich członków i sympatyków o nie podejmowanie żadnych akcji zakłócających pracę Urzędów Skarbowych bez zgody centrali związkowej.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Mowa o namawianiu do akcji regionalnych. Czyli oddolne w małym zakresie.

23 lut 2008, 13:57

POSTY        51
Ja bym chciał siedowiedzieć czy była tu zamieszczona jakaś informacja o zespole d/s egzekucji który do niedawna funkcjonowł w Ministerstwie. I może jakaś relacja ze strony uczestników ZZ którzy nas tam reprezentowali??

23 lut 2008, 16:17

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Ja bym chciał się dowiedzieć czy była tu zamieszczona jakaś informacja o zespole d/s egzekucji który do niedawna funkcjonowł w Ministerstwie. I może jakaś relacja ze strony uczestników ZZ którzy nas tam reprezentowali??

Cronn - masz okazję dowiedzieć się prawdy, li tylko prawdy.
Jeśli byłbyś tak uprzejmy, to skieruj swoje pytanie do Tamary!
Cronn - Tamara prawdę Ci powie, jak zechce!

23 lut 2008, 19:30

POSTY        51
ale wszyscy może chcieli by się dowiedzieć??

23 lut 2008, 19:49

REJESTRACJA07 lut 2008, 09:38

POSTY        5
no i szybsza odpowiedź ZZPEA a od Tamary się niczego nie dowiemy???

<a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,370.msg2258#new" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...370.msg2258#new</a>

24 lut 2008, 19:18
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:46

POSTY        38
Zespół, który istniał przy MF, już dawno nie działa.
Kolega Matusiak dobrze o tym wie. Słyszał na spotkaniu 14.02.2008 r. jak  dużo miałam zarzutów w stronę MF co do działania tego zespołu. I nieprawdą jest, że z tego zespołu coś "wyszło" np. jakieś buble.
A jeżeli chodzi o spotkanie 14.02.2008 r., to pretensje proszę kierować do organizatorów tego spotkania.
SK nie była jego organizatorem.

Kolego Matusiak, sam dobrze wiesz, jak manipulujesz koleżankami i kolegami.
Twój komunikat ze spotkania 09.01.2008 r. nie zawierał całej prawdy. I to sam potwierdziłeś na tej stronie. Ty i Kolega Ci towarzyszący dobrze wiecie jak tam było. Kto dał do wiwatu MF za przesłany projekt rozporządzenia dot. wynagrodzenia prowizyjnego do KPRM (a może macie słabą pamięć?).
I po tym piszesz, że ja miałam udział w tym projekcie.

Ostatnio edytowano 25 lut 2008, 07:54 przez Tamara, łącznie edytowano 1 raz

24 lut 2008, 20:24
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834
To co, kończymy zabawę i zbieramy zabawki czy się jakoś dogadacie?

24 lut 2008, 21:28

POSTY        5
No własnie chyba najwyższy czas to sobie wyjaśnić i zacząć współpracować!!!

25 lut 2008, 08:16
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->ZZPEA Komunikaty - ze strony skarbowców -Co ukrywają?
&laquo; : Luty 24+ 2008, 06:33:34 pm &raquo;--><div class='quotetop'>(ZZPEA Komunikaty - ze strony skarbowców -Co ukrywają?
« : Luty 24 @  2008, 06:33:34 pm »)

"TAMARA"

A co z US gdzie nie ma ZZ...? Czy ZZPEA zastanawiał się na tym?!
MF łaski nie robi. Zasady podziału kwoty na podwyżki mają być uzgodnione!
Tylko Panie Matusiak mam pytanie: co Pan zrobi jak MF tego nie zrobi?

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Tatiano Pawlik - W-ce przewodnicząca SK NZZZ "S" PS
Odpowiadam:
1.   W US gdzie nie ma ZZ po prostu należy je założyć i wziąć sprawę w swoje ręce.
2. Jak MF tego nie zrobi to wtedy zagrozimy protestem bądź innymi środkami prawnymi.

Chyba żartujesz... A ile do tej pory przeprowadziłeś akcji protestacyjnych?
W ilu brałeś udział? Gdzie byłeś 12.12.2006 r. kiedy walczyliśmy o te pieniądze?
Bo ja byłam pod MF... Ja i 300 osób ze Śląska, które przyjechały ze mną. Zresztą Śląsk był dość dobrze widziany na tej akcji.
Na pierwszym spotkaniu z p. Dyrektorem Świniarskim SK na przedstawioną propopozycję dot. podziału kwoty 245 zł. wyraziła zdecydowane NIE!
A to dlatego, że w końcu po 10 latach mamy powyżkę, kwotę 245 zł na 10 lat trudno nazwać podwyżką, to raczej jałmużna. Ale jest! Dzielenie tej kwoty na pół jest wielkim nieporozumieniem, jeżeli MF chce równać różnice wynagrodzeń to niech załatwi w budżecie na to pieniądze i nie 245 zł na etat, tylko dużo większe.
Czy zdajesz sobie sprawę Kolego Matusiak, że po podwyżkach dokonanych w sposób zaproponowany przez MF róznice w wynagrodzeniach mogą być jeszcze większe?
Będą pracownicy, którzy dostaną tylko 126 zł. i będą też tacy, którzy dostaną 4 razy tyle i wcale to nie będzie uzależnione do tego jakie miał do tej pory wynagrodzenie, tylko od tego czy go lubi kierownik czy też nie. Najwidoczniej nie masz pojęcia co się działo w US przy włączeniu części premii w wynagrodzenia?
I może sączy się ze mnie jad żmiji i może  w nieelegancki sposób, ale będę temu mówiła zdecydowane NIE! I mam do tego prawo nie jako Z-ca Przewodniczącego RSK, ale jako pracownik, który czynnie bierze udział w każdej formie protestu organizowanej przez ZZ i jak na razie to tylko w różnych formach protestu organizowanych przez SK, bo Twoich jakoś nie widać. I Ty chcesz zapewnić tych pracowników, co dostaną 126 zł, że będziesz o nich walczył przez formę protestu lub innych prawnych działań?

Ostatnio edytowano 25 lut 2008, 09:34 przez Tamara, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2008, 08:34

POSTY        5
A czy to prawda że Sk blokuje mozliwość wypowiedzi Przewodniczącemu ZZPEA. To chyba wykracza poza granice przyzwoitości i współpracy ZZ. I jak tu nawiązać dialog. Celem SK jest zakazanie wypowiadania się na forum członkom innych ZZ. ???

25 lut 2008, 10:12
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
<!--QuoteBegin-Tamara+-->Chyba żartujesz... A ile do tej pory przeprowadziłeś akcji protestacyjnych?
W ilu brałeś udział? Gdzie byłeś 12.12.2006 r. kiedy walczyliśmy o te pieniądze?
Bo ja byłam pod MF... Ja i 300 osób ze Śląska, które przyjechały ze mną. Zresztą Śląsk był dość dobrze widziany na tej akcji.
Na pierwszym spotkaniu z p. Dyrektorem Świniarskim SK na przedstawioną propopozycję dot. podziału kwoty 245 zł. wyraziła zdecydowane NIE!
A to dlatego, że w końcu po 10 latach mamy powyżkę, kwotę 245 zł na 10 lat trudno nazwać podwyżką, to raczej jałmużna. Ale jest! Dzielenie tej kwoty na pół jest wielkim nieporozumieniem, jeżeli MF chce równać różnice wynagrodzeń to niech załatwi w budżecie na to pieniądze i nie 245 zł na etat, tylko dużo większe.
Czy zdajesz sobie sprawę Kolego Matusiak, że po podwyżkach dokonanych w sposób zaproponowany przez MF róznice w wynagrodzeniach mogą być jeszcze większe?
Będą pracownicy, którzy dostaną tylko 126 zł. i będą też tacy, którzy dostaną 4 razy tyle i wcale to nie będzie uzależnione do tego jakie miał do tej pory wynagrodzenie, tylko od tego czy go lubi kierownik czy też nie. Najwidoczniej nie masz pojęcia co się działo w US przy włączeniu części premii w wynagrodzenia?
I może sączy się ze mnie jad żmiji i może w nieelegancki sposób, ale będę temu mówiła zdecydowane NIE! I mam do tego prawo nie jako Z-ca Przewodniczącego RSK, ale jako pracownik, który czynnie bierze udział w każdej formie protestu organizowanej przez ZZ i jak na razie to tylko w różnych formach protestu organizowanych przez SK, bo Twoich jakoś nie widać. I Ty chcesz zapewnić tych pracowników, co dostaną 126 zł, że będziesz o nich walczył przez formę protestu lub innych prawnych działań?<!--QuoteEnd--></div>

<-Matusiak+--> Tzn.  dzialalność związku mamy oceniać po ilości jałowych akcji protestacyjnych i zakłócaniu spokoju a nie po efektach pracy prowadzonych w rozmowach z MF. A jeżeli chodzi o protest nigdzie nie pisałem nie,  tylko mówię nie wtej chwili i taki komunikat podpisaliśmy wszyscy "S" też. Właśnie prawdę napisałaś przy włączeniu premii do wynagrodzeń, ale co zrobiłaś w tej sprawie. Konkretnie Co wtedy byłaś czynnym działaczem ZZ Krajowym.<!--QuoteEnd--></div>

Ostatnio edytowano 25 lut 2008, 22:59 przez Tamara, łącznie edytowano 1 raz

25 lut 2008, 21:39
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        38
Chyba nie takie jałowe, skoro dały rezultat w postaci 205 milionów tj. 245 zł. na etat.
I wiesz dobrze, że byłam czynnym działaczem, bo uczestniczyłeś w komisji do spraw egzekucji przy RSK, która została powołana z mojej inicjatywy.

Ostatnio edytowano 26 lut 2008, 10:05 przez Tamara, łącznie edytowano 1 raz

26 lut 2008, 09:51
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona