Teraz jest 06 wrz 2025, 20:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Łyzki do MF w ramach protestu 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...SKORO NIE MOŻEMY INACZEJ TO ZRÓBMY TO TAK JAK POLICJA ...

Basieńka                    

... A tak poza tym pomysł chyba zaczerpnięty z protestu policjantów którzy wysyłali chyba widelce.

Jak na to wpadłaś ? :brawa:

12 lut 2008, 20:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 lut 2008, 17:08

POSTY        36

<!--quoteo(post=24097:date=10. 02. 2008 g. 15:55:name=macius)--><div class='quotetop'>(macius @ 10. 02. 2008 g. 15:55) [snapback]24097[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...SKORO NIE MOŻEMY INACZEJ TO ZRÓBMY TO TAK JAK POLICJA ...

Basieńka                    

... A tak poza tym pomysł chyba zaczerpnięty z protestu policjantów którzy wysyłali chyba widelce.

Jak na to wpadłaś ? :brawa:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wybacz. Nie czytałam tego postu. O tym że to był pomysł policji dowiedziałm się od syna i w pracy.

12 lut 2008, 20:18

REJESTRACJA21 lis 2007, 12:28

POSTY        31
NO WŁASNIE ZTAKIM PODEJŚCIEM TO CHYBA NIEWIELE DA SIE ZROBIĆ ALE TAK CZY SIAK JA Z KILKUNASTOMA OSOBAMI U SIEBIE W URZEDZIE A MOŻE DO KOŃCA MIESIĄCA UDA MI SIE NAKŁONIĆ INNYCH WYŚLE A WY DALEJ SIE ZASTANAWIACIE CO MACIE ROBIĆ- BO NA RAZIE NIE WIELE ZROBILIŚMY

12 lut 2008, 20:33

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

NO WŁASNIE ZTAKIM PODEJŚCIEM TO CHYBA NIEWIELE DA SIE ZROBIĆ...

Zaczynam podejrzewać, że nie będziesz musiał wysyłać, a po prostu położysz koledze z MF na biurko.
Bo szeregowy skarbowiec raczej umie czytać ze zrozumieniem przepisy, regulaminy. Ostatni raz przypominam iż na tym forum również ustalono jakieś zasady ( ponownie pkt 18 )  :nonono:

12 lut 2008, 21:26

REJESTRACJA07 gru 2007, 15:23

POSTY        17

<!--quoteo(post=24228:date=12. 02. 2008 g. 20:33:name=macius)--><div class='quotetop'>(macius @ 12. 02. 2008 g. 20:33) [snapback]24228[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
NO WŁASNIE ZTAKIM PODEJŚCIEM TO CHYBA NIEWIELE DA SIE ZROBIĆ...

Zaczynam podejrzewać, że nie będziesz musiał wysyłać, a po prostu położysz koledze z MF na biurko.
Bo szeregowy skarbowiec raczej umie czytać ze zrozumieniem przepisy, regulaminy. Ostatni raz przypominam iż na tym forum również ustalono jakieś zasady ( ponownie pkt 18 )  :nonono:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Może mu się kapslok zaciął ? :blink:

12 lut 2008, 21:40

POSTY        31
słuchajcie dzis czytałem w gazecie o tym , iż samorządowcy dostaną każdy conajmniej 600zł podwyżki i wszyscy bardzo sie cieszą a co oni zrobilio by to dostać chyba nie wiele - a my skarbowcy bynajmniej tu na forum sprawdzamy sobie błędy ortograficzne  gramatyczne i stylistycznie zamiast zrobić co trzeba - poprostu brakuje wam jaj i tyle a dobrzy w gębie tylko tutaj coniektórzy jesteście - tyle wam powiem - ja wraz z kolegami i koleżankami ze swojego urzędu wyślemy parenaście łyżek na koniec miesiąca z pozdrowieniami
a wy dalej bawcie sie w korektory
pozdrawiam

13 lut 2008, 13:40

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...
a wy dalej bawcie sie w korektory
pozdrawiam

Jak widać łatwiej żądać czegoś od innych niż wymagać chociażby przetsrzegania minimalnych zasad od siebie.

No cóż zobaczymy jak przyjdzie do realizacji głoszonych haseł. Kto i co z siebie da.  :piwo:

13 lut 2008, 19:47
Początkujący

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:33

POSTY        8
Wczoraj ruszyła akcja przesyłania darowizn dla p. E.Suchockiej-Roguskiej. Kwota darowizny wynosiła po 0,30 groszy, koszt przekazania Pocztą Polską wyniósł  4,70zł. Zgodnie z apelem, aby nikt nie posądził nas, że darowizny przekazujemy jedynie dla uzyskania tytułu „Darczyńcy roku”, przekazaliśmy je anonimowo (pod pseudonim JAN SKARBOWY i JANINA SKARBOWA), adres nadawcy: ul. Janosikowa i miejscowość naszego US. Jako cel darowizny wskazaliśmy: DAROWIZNA NA UTRZYMANIE DWÓCH DOMÓW, MIESZKANIA I JACHTU.

W związku z powyższym mam pytanie czy ktoś już informował prasę o tej akcji?

14 lut 2008, 08:11

POSTY        31
a powiedzcie dlaczego mam tym darmozjadom tam na górze wysyłać pieniądze i jeszcze pompować dodatkowo w POCZTĘ POLSKĄ- WYSLANIE ŁYŻKI też kosztuje ale to ma sens a dla tych co nie wiedzą jak zwrócić uwage na swoje zarobki i traktowanie przez mocodarzy mam taki walentynkowy wierszyk

PRZEŁOŻONYCH SIE NIE LĘKAJ
MAŁO PRACUJ, DUŻO STĘKAJ
NIE KRYTYKUJ, NIE PODSKAKUJ
SIEDŹ NA **** I PRZYTAKUJ

NIE PRZEJMUJ SIĘ SWOJĄ ROLĄ
BO I TAK CIĘ O****OLĄ!
NIE PRZEJMUJ SIE SWOJĄ PRACĄ
BO I TAK CI GÓWNO PŁACĄ

BO WYDAJNOŚĆ TWOJEJ PRACY
REGULUJE FUNDUSZ PŁACY
A GDY JESTEŚ W NISKIEJ GRUPIE
WOLNO CI MIEĆ WSZYSTKO W ****

ZA PIĘC W PÓŁ DO CZWARTA BIERZ KAPOTĘ
****OL BIURO I ROBOTĘ
TAK DOŻYJESZ STARCZEJ RENTY
NIGDY W DUPĘ NIE KOPNIĘTY

ŻEBYŚ Z GŁODU NIE UMIERAŁ
RENTĘ BĘDZIESZ SAM POBIERAŁ
NIE ZA DUŻO, NIE ZA MAŁO
BYLE BY NA KARTOFLE STAŁO

A GDY PRZYJDZIE ŻYCIA KRES
POWIEDZ WSZYTSKIM
SRAŁ WAS PIES" :dupa:

Ostatnio edytowano 14 lut 2008, 15:35 przez macius, łącznie edytowano 1 raz

14 lut 2008, 15:29
Zaawansowany

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
Wierszyk zajefajny ale znów podpadniesz Miodkowi za duże litery.
Ps. Można akcję przedłużyć a tak dla informacji w ajencji PKO prowizja tylko 2,5 zawsze to mniej. Ups chyba pomyliłem posty bo łyżki nie da się wysłać przez ajencję chodziło mi o darowiznę.

14 lut 2008, 17:16
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

:stop:
a powiedzcie dlaczego mam tym darmozjadom tam na górze wysyłać pieniądze i jeszcze pompować dodatkowo w POCZTĘ POLSKĄ...

A 5 złotych to takie wielkie pieniądze? Przecież wiadomo, że ona z tego się nie wzbogaci, a my nie zbiedniejemy. Ale sądzę, że jak zobaczy po raz kolejny listonasza z groszami to przynajmniej nerwy jej puszczą.

Ja wysłałam, a jak pani na poczcie zrobiła wielkie oczy na kwotę (30 groszy, a co!) to jej wytłumaczyłam dla kogo i na co. Powiedziała, że powie koleżankom i że to fajny pomysł.

14 lut 2008, 18:13
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

Ja wysłałam, a jak pani na poczcie zrobiła wielkie oczy na kwotę (30 groszy, a co!) to jej wytłumaczyłam dla kogo i na co. Powiedziała, że powie koleżankom i że to fajny pomysł.

Czyżbyś rozpoczęła akcję ogólnokrajową?

14 lut 2008, 18:55
Zaawansowany

REJESTRACJA19 mar 2007, 22:17

POSTY        61
A może jednocześnie wysłać 1 grosz do tej koleżanki i do MF w ramach załatania dziury budżetowej? Niech będzie to gest dolnego szczebla. Może będzie o nas głośno! Jesteście za?

Właściwie to czemu ten post jest tutaj. To sprawa ogółu a nie tylko egzekucji?

14 lut 2008, 20:06
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

A może jednocześnie wysłać 1 grosz do tej koleżanki (...)

Przestańcie wymyślać. Wyślijcie tą darowiznę i już.

I nie wysyłajcie zbiorowo, bo tu chodzi głównie o pokazanie ilości przekazów (i liczby ludzi, którzy to zrobili) oraz tego, że potrafimy się zorganizować i zrobić coś wspólnie.
Dopóki będziemy tylko uskarżać się na forum to nic nie zdziałamy.

Ps. Wiem, że wysyłanie 1 grosza przy 4,70zł opłaty pocztowej to dużo, ale przecież walczymy o kilkaset złotych podwyżki.  :)

Ostatnio edytowano 14 lut 2008, 21:30 przez Pinero, łącznie edytowano 1 raz

14 lut 2008, 21:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 71 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona