Teraz jest 11 wrz 2025, 03:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

...ale nie było w zeszłym tygodniu żadnego wyjazdu do lasu. :(

Grzyby w lutym? Chyba, że halucynogenne :)

Ps. Choć może to niezły pomysł... Świat byłby piękny! A urząd? Raj!

13 lut 2008, 19:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA12 lut 2008, 19:47

POSTY        5

13 lut 2008, 20:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA25 mar 2007, 21:20

POSTY        18

<!--quoteo(post=24280:date=13. 02. 2008 g. 18:58:name=Maxi_Kas)--><div class='quotetop'>(Maxi_Kas @ 13. 02. 2008 g. 18:58) [snapback]24280[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

... lecz po informatyce...

No nie! Od razu lepiej! To referent musi być po prawie albo po ekonomii.
Z "pewną taką nieśmiałością" przypomnę, że zdjęci za PiSu dyrektorzy byli po prawie.

Maxi_Kas                    

Z tego co ludzie mówią E. to równy chłop i mimo ewidentnych powiązań z Poznaniem i tamtejszą dyrekcją działa w zupełnie innym stylu

Pewnie, że równy! Imprezy wszelakie organizuje  <_<

Maxi_Kas                    

j.w. pogadaj z ludźmi z IS Szczecin i IS Poznań. W pyrlandii rządy silnej ręki. W Szczecinie raczej na odwrót.

A ty pogadaj z pracownikami urzędów z Zachodniopomorskiego. Co myślą o wstrzymaniu oszczędnościówek w grudniu (gdyby nie ostra reakcja ZZ to po prostu by ich nie było). Co myślą o grzybobraniu w godzinach pracy. O awansie mobberki na vice.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Informatykami są też v-ceDIS, NUS2USSzczecin, NUS2USKoszalin - większość ich podwładnych jest zadowolona. Zgadza się, że odwołani za PiS dyrektorzy byli prawnikami i generalnie sprawdzali się na swoich stanowiskach, a ich odwołanie nie było pochopne. Nie można jednak zapomnieć o układach, które tworzyli albo akceptowali, a dużo by o tym można pisać.
Co do wymogów na referenta to zgadzam się, że są przesadzone.
Grzybki popieram  :piwo: Wstrzymanie oszczędnościówek jeśli nie było uzasadnione potępiam  :nonono:

13 lut 2008, 20:22
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54
PO wypowiedziach widać komu pachnie stołek dyra... w Szczecinie.
A z oszczędnościówką to nie było do końca tak jak złapano temat by pogrążyć człowieka.
Wstrzymanie wypłaty odbyło się za polecenie MF a nie dyra.. .
Ale wielkie alum musiało być, by chcieć kogoś próbować oszkalować i pokazać jak to źle rządzi , jak występuje przeciwko pracownikom. Prawda jest całkiem inna jeżeli oczywiście chce się ją znać. Tego zła niema i nikt go nie znajdzie poza paroma pie....... .
Związki mają potępiać integracje załogi?
Osoba, która  szkaluje dyrektora wcale nie należy do ZZ.
Chcecie to ją ujawnię.
PS. Jestem  ze śląska może połkniecie haczyk!!!!

13 lut 2008, 20:27
Początkujący

REJESTRACJA08 lis 2007, 19:42

POSTY        5
Nie jestem pracownikiem skarbówki więc może mój punkt widzenia jest inny niż Wasz ale zastanawiam się skąd taka radośc z odwołania p. Tchórzewskiego. Z tego co mi wiadomo p. Tchórzewski jest bardzo kompetentną osobą, zrobił wiele dobrego dla Lublina jak również i dla całego mazowieckiego.

13 lut 2008, 20:52
Fachowiec

REJESTRACJA20 paź 2006, 17:37

POSTY        1023

Nie można jednak zapomnieć o układach, które tworzyli albo akceptowali, a dużo by o tym można pisać.

A teraz to już wcale nie ma układów? Zmartwię Cię. Na miejsce starych układów, które nie całkiem zniknęły powstały nowe i mają się póki co świetnie. Przyroda nie lubi próżni.

gienas                    

Prawda jest całkiem inna jeżeli oczywiście chce się ją znać.

Nie chcę. Szkoda zdrowia. Ty wiesz swoje, a ja swoje.
Tracisz coś na tych zmianach DISów, że się tak martwisz? Ja nie.
gienas                    

Związki mają potępiać integracje załogi?

Intergracja? TAK! W godzinach pracy? NIE! Jako wyjście służbowe? NIE!

13 lut 2008, 21:02

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141

Nie jestem pracownikiem skarbówki więc może mój punkt widzenia jest inny niż Wasz ale zastanawiam się skąd taka radośc z odwołania p. Tchórzewskiego. Z tego co mi wiadomo p. Tchórzewski jest bardzo kompetentną osobą, zrobił wiele dobrego dla Lublina jak również i dla całego mazowieckiego.

To nie wstydź się i wymień przykłady z tego"wiele dobrego" może masz rację ale na razie twoje stwierdzenie jest gołosłowne.

13 lut 2008, 21:09

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

To nie wstydź się i wymień przykłady z tego"wiele dobrego" może masz rację ale na razie twoje stwierdzenie jest gołosłowne.

I chyba takie pozostanie.  :piwo:

13 lut 2008, 21:49

REJESTRACJA03 gru 2007, 16:13

POSTY        49
Co do DIS w Szczecinie: z mojej wiedzy wynika, że powiązania z "namiestnikiem poznańskim" nie wpłynęły na jego postępowanie. Wydaje mi się, że problemy grzybobrania i inne tam są niczym w porównaniu do wydarzeń z ostatnich 2 lat w wielkopolskiej skarbówce.

13 lut 2008, 21:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA31 sty 2008, 15:41

POSTY        4

Z tego co mi wiadomo p. Tchórzewski jest bardzo kompetentną osobą, zrobił wiele dobrego dla Lublina jak również i dla całego mazowieckiego.

Oczywiście kompetentny. A gdyby brat Tchórzewskiego był premierem nadawałby się na ministra, no chyba, że brat byłby prezydentem  wtedy na sekretarza ONZ. A jeśli chodzi o to dobre dla Lublina to co na to mówią w lubelskich sądch pracy przywracając bezprawnie wyrzuconych NUS-ów. A to, że wyrzucilim wszystkich NUS-ów to oczywiście nie czystki tylko  "konieczna konieczność" i "niebywała wręcz arcysprawiedliwość" cytując klasyka.

13 lut 2008, 21:51
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA17 lut 2007, 21:36

POSTY        5
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Oczywiście kompetentny. A gdyby brat Tchórzewskiego był premierem nadawałby się na ministra, no chyba, że brat byłby prezydentem  wtedy na sekretarza ONZ. A jeśli chodzi o to dobre dla Lublina to co na to mówią w lubelskich sądch pracy przywracając bezprawnie wyrzuconych NUS-ów. A to, że wyrzucilim wszystkich NUS-ów to oczywiście nie czystki tylko  "konieczna konieczność" i "niebywała wręcz arcysprawiedliwość" cytując klasyka.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Proszę o konkrety, kogo sąd przywrócil? poniżej link dla zainteresowanych:
<a href="http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-50662.html" target="_blank">http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-...-pid-50662.html</a>

Ostatnio edytowano 14 lut 2008, 07:50 przez friktion, łącznie edytowano 1 raz

13 lut 2008, 22:52
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 paź 2006, 12:30

POSTY        80

LOKALIZACJAnibylandia
Takiego upolitycznienia US jeszcze nie było w historii. A do tego władze lokalne próbują ustawiać naczelników dla siebie wygodnych.

13 lut 2008, 23:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA24 sty 2007, 23:27

POSTY        4
w Lublinie podobno sajgon będzie od poniedzialku...

14 lut 2008, 00:43
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54
Nie chcę. Szkoda zdrowia. Ty wiesz swoje, a ja swoje.
Tracisz coś na tych zmianach DISów, że się tak martwisz? Ja nie.
[i]

Tak masz rację możemy stracić porządnego człowieka tylko dlatego, że ci nadepnął na odcisk.
Ja nie mam nic do stracenia. Kończę dyskusję na ten temat.

14 lut 2008, 04:30
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109 ... 151  Następna strona