<!--quoteo(post=23629:date=02. 02. 2008 g. 22:40:name=inspektor)--><div class='quotetop'>(inspektor @ 02. 02. 2008 g. 22:40) [snapback]23629[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy to była sytuacja intymna, że wstydzisz się napisać, na czym to polegało?
Również miałem do czynienia z tym Panem... I nie była to sytuacja intymna ... :zygi: Rozmówcę, niższego w hierarchii urzędniczej, traktuje jak ... (eh, szkoda słów) Charakter i postawa w sam raz dla tych z czytelników forum, którzy pragną nowej karuzeli czystek (o przepraszam "zmian") i "sprzątania po PiSie".
Ale mnie zaskoczyła inna zmiana <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->(to tak "na temat" topicu ale od innej strony). <!--sizec--></span><!--/sizec--> Inny wiceminister od celników, inny od skarbowców. Można było nie znosić Banasia ale pomysł, żeby jednakowo traktować tych co dochody do budżetu pobierają - głupi nie był ... Wniosek: KAS - to historia, a w MF będziemy szarpać kołderkę: celnicy do siebie, skarbowcy do siebie... :mur: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> To niedobrze. Ja też mam sygnały, że ten człowiek podły był dla pracowników. Ale nie znam - nie mogę ocenić. Dawno temu też był ten układ, że jeden wiceminister był odpowiedzialny za celników, drugi za służby podatkowe, trzeci za służby skarbowe. Przyszedł WC i zebrał do kupy skarbówkę i podatkowe, celne były osobno. Przyszedł PiS - podporządkował wszystko Szefowi Służby Celnej. Najgorsze, że nie ma koncepcji i kto przychodzi, ten miesza jak chce, a koncepcji jak nie ma, tak niema. I co by nie mówić o KAS - przynajmniej kompleksowo potraktowano nasze służby. Trubadur: nie gniewaj się, to był żart, ale jeżeli miałeś z gościem do czynienia, napisz jak go odbierasz, bo brzmiało to baaardzo tajmniczo. ega_expert: nic nie wiem o ciemnych sprawkach Świniarskiego. Mam informację, że pracownicy traktowani byli, jak cyferki (dosłownie). Co będzie - zobaczymy...
____________________________________ Mów otwarcie i otwarcie działaj, gdy w kraju dobre panują rządy.Otwarcie działaj, lecz mów ostrożnie, gdy rządy są złe...
02 lut 2008, 22:50
Ach ten Świniarski, a z drugiej strony to niesamowite jak jego nazwisko pasuje do tego co o nim piszecie.
02 lut 2008, 22:56
Mruczka
Ach ten Świniarski, a z drugiej strony to niesamowite jak jego nazwisko pasuje do tego co o nim piszecie.
Jak pierwszy raz słyszałem: "Świnia to... , Świnia tamto ..." to myślałem, że musiał zasłużyć gość na takie obelgi... Potem okazało się, że to także ... "zdrobnienie" od nazwiska.
02 lut 2008, 23:12
Droga Kleopatro,nie masz racji,jeżeli chodzi o ocenę pani WDUKS w Łodzi. To jest naprawdę doswiadczona,kompetentna, dystyngowana i wyrozumiała osoba. A nie ziejąca nienawiscią i zawiscią osoba. Widzieli to poprzedni GIKS ,widzi to i obecny. Poza tym ma rzeczywisty autorytet oraz niekwestionowaną klasę,której obecna DUKS może jej tylko pozazdroscić. I jeszcze jedno-jest sprawiedliwa w swych ocenach. A Ciebie rozumiem-boisz się po prostu o swój stołek. :rolleyes:
03 lut 2008, 11:07
A ja tam myślę że to są zagrywki polityczne - bo skoro kogoś PIS wysadził ze stołka to trzeba mu dać ..jeszcze lepszy stołek , nie patrząc na jego umiejętności - naraził się PIS-owi to jest "nasz człowiek" ot cała filozofia....
03 lut 2008, 11:40
_ksu_
<!--quoteo(post=23637:date=03. 02. 2008 g. 00:56:name=Mruczka)--><div class='quotetop'>(Mruczka @ 03. 02. 2008 g. 00:56) [snapback]23637[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ach ten Świniarski, a z drugiej strony to niesamowite jak jego nazwisko pasuje do tego co o nim piszecie.
Jak pierwszy raz słyszałem: "Świnia to... , Świnia tamto ..." to myślałem, że musiał zasłużyć gość na takie obelgi... Potem okazało się, że to także ... "zdrobnienie" od nazwiska. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nikt nie wypowiadał się w kwestii wiedzy merytorycznej ale ta nie ma aż tak dużego znaczenia jak megalomania odwrotnie proporcjonalna do "wielkości " tego gościa oraz sposób traktowania podwładnych. :za2: :dupa:
03 lut 2008, 12:35
Dozer5
<!--quoteo(post=23638:date=02. 02. 2008 g. 23:12:name=_ksu_)--><div class='quotetop'>(_ksu_ @ 02. 02. 2008 g. 23:12) [snapback]23638[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=23637:date=03. 02. 2008 g. 00:56:name=Mruczka)--><div class='quotetop'>(Mruczka @ 03. 02. 2008 g. 00:56) [snapback]23637[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Ach ten Świniarski, a z drugiej strony to niesamowite jak jego nazwisko pasuje do tego co o nim piszecie.
Jak pierwszy raz słyszałem: "Świnia to... , Świnia tamto ..." to myślałem, że musiał zasłużyć gość na takie obelgi... Potem okazało się, że to także ... "zdrobnienie" od nazwiska. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nikt nie wypowiadał się w kwestii wiedzy merytorycznej ale ta nie ma aż tak dużego znaczenia jak megalomania odwrotnie proporcjonalna do "wielkości " tego gościa oraz sposób traktowania podwładnych. :za2: :dupa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Są to tylko subiektywne odczucia, a więc mało reprezentatywne, ale to chyba odpowiednia kandydatura , żeby "posprzątać" po PiS-ie. Na różne czasy potrzebni są różni ludzie .
03 lut 2008, 14:26
helvet
Ale na komentarze o zawartości laptopa Ziobry to chyba jeszcze za wcześnie Nadirze.
"Gdzie tu sens, gdzie logika???"
Tak odpowiedział mój kolega na pytanie dyrektora w szkole, kiedy ten go spotkał na korytarzu w czasie lekcji na pytanie: "co tu robisz?". Kolega został wyrzucony z klasy za to tylko, że puścił bąka. Wyrzucony na świeże powietrze!... :rolleyes:
Co ja bym zrobił, gdybym odchodził z ministerstwa na miejscu Ziobry? Nie NISZCZYŁBYM wcale Bogu ducha winnego laptopa. WYMIENIŁBYM dysk twardy! I niech nikt mi nie próbuje wmówić, że jestem mądrzjeszy od byłego ministra Ziobry! Bo nie uwierzę!
P.S. A ja, Helvecie, wolałbym aby pan Ćwiąkalski zajął się ściganiem przestępców, a nie ściganiem członków poprzedniego rządu. Zaprawdę powiadam wam: "nie sądźcie, a nie będziecie sądzeni!" A 4 lata szybko miną... :nonono:
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 03 lut 2008, 15:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
03 lut 2008, 15:54
W sprawie Ćwiąkalskiego zgadzam się z Tobą Nadirze. Ale jeżeli członkowie poprzedniego rządu łamali prawo, to powinnością obecnej ekipy jest pełne wyjaśnienie sprawy. Niszczenie komputera czy kart SIM - to są metody członka odchodzącego rządu? Ja bym określił, że są to metody znane raczej w światku przestępczym ( ewentualnie tajnych służb ). A kto na konferencjach prasowych objaśniał sposób obsługi niszczarki? Jak to czasem bumerang potrafi ugodzić rzucającego...
W sprawie Ziobry. Wmawiać Ci nie będę ale sam się przyznawał do swojej niewiedzy ( a nawet ignorancji ) w niektórych kwestiach ( ostatnio w sprawie wykasowywania kontaktów z telefonu komórkowego ). Nawet partyjni koledzy mówili o nim, że to duże dziecko...
03 lut 2008, 16:19
Podobo naczelnik I śląskiego US /Sosnowiec/ poparł zbieranie podpisów pod listami dot. wzięcia udziału w proteście?/urlop, choroba/.Jeśli to prawda powinien zostać co najmniej dyrektorem IS! A reszta NUS-ów na bruk za brak "Solidarności"!
03 lut 2008, 18:43
josephe
<!--quoteo(post=23603:date=02. 02. 2008 g. 14:43:name=Marta)--><div class='quotetop'>(Marta @ 02. 02. 2008 g. 14:43) [snapback]23603[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Czy Dyrektorem DAP w MF to ten sam człowiek, o którym mowa w artykule <a href="http://jaworzno.naszemiasto.pl/drukuj/565048_60.html" target="_blank">http://jaworzno.naszemiasto.pl/drukuj/565048_60.html</a>
tak to ten sam człowiek,artykuł ten to preludium na temat p.świniarskiego, ten pan powinien mieć zakaz pełnienia jakichkolwiek funkcji publicznych dziwne,że tak negatywnie odbierana wśród skarbowców na śląsku osoba ma tak mało wpisów;ludzie na pewno jeszcze nie wiedzą; trzeba mieć nadzieję,że sie dowiedzą: i zareagują pracownicy wszystkich us-za różne głupawe i bezpodstawne zarządzenia,oceny; pracownicy is;pracownicy us zabrze;związkowcy;pracownicy us k-ce może uchylą rąbka tajemnicy o protegowanej tego pana,która bez wymaganego wykształcenia została nus w zabrzu a potem w k-cach a teraz jest w cba w k-cach;piszę tylko o niektórych faktach z kariery tego pana jest ich bardzo dużo;o jego fobiach chyba nie wypada wspominać; naprawdę brakuje słów na to kto nami rządzi,podejmuje decyzje itp,itd <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
nie dziw się... przeczytaj sygnaturę pod postami Inspektora... odnosząc się do pewnego chińskiego przysłowia... ciekawe czasy właśnie nadeszły...
____________________________________ always look on the bright side of life
03 lut 2008, 19:11
Mi8
Podobo naczelnik I śląskiego US /Sosnowiec/ poparł zbieranie podpisów pod listami dot. wzięcia udziału w proteście?/urlop, choroba/.Jeśli to prawda powinien zostać co najmniej dyrektorem IS! A reszta NUS-ów na bruk za brak "Solidarności"!
No to ładnie mu się przysłużyłeś, pewnie zostanie tym dyrektorem?
03 lut 2008, 19:15
Mamy nadzieję,że w UKS-ie w Łodzi nareszcie na trzecim będzie jeżdził tandem ,ale bez pedałów. :zeby:
03 lut 2008, 19:17
robot60
A Ciebie rozumiem-boisz się po prostu o swój stołek. :rolleyes:
Mój stołek jest STABILNY Robotniku dużo piszesz więc jednak liczysz, że będziesz Naczelnikiem w pionie WDUKS - jest wolny E T A T. Widzę m a r n e s z a n s e. :zeby: