Teraz jest 06 wrz 2025, 00:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Następna strona
Czy wziąć przykład z celników? 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

Jestem za - no to ile osób u Ciebie przyłączy się do protestu?

Nie wiem, jeszcze nie rozpytywałam. Ale z tego co widzę w naszym US, ludzie niechętnie chcą brać udział w radykalnych protestach, utrudniających pracę urzędu (pewnie trochę ze strachu). Jednak myślę, że na manifestację całej budżetówki do W-wy znaleźliby się chętni.

30 sty 2008, 11:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 17:23

POSTY        64

<!--quoteo(post=23311:date=30. 01. 2008 g. 10:18:name=skorpion)--><div class='quotetop'>(skorpion @ 30. 01. 2008 g. 10:18) [snapback]23311[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jestem za - no to ile osób u Ciebie przyłączy się do protestu?

Nie wiem, jeszcze nie rozpytywałam. Ale z tego co widzę w naszym US, ludzie niechętnie chcą brać udział w radykalnych protestach, utrudniających pracę urzędu (pewnie trochę ze strachu). Jednak myślę, że na manifestację całej budżetówki do W-wy znaleźliby się chętni.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Uważam że powinniśmy wszyscy zorientować się co nasi koledzy w pracy zamierzają zrobić - bo jeśli znów skończy się tylko na gadaniu.....to szkoda gadać:(:(:(
I trzeba to zrobić jak najszybciej!!!!

30 sty 2008, 11:18

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Od dawna trwa na naszym forum dyskusja "protest ale jaki?" Myślę, że warto dołączyć do protestu całej budżetówki.

Tak Kasik zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości chociaż, jeśli mam być szczczery nigdy nie sądziłem, że kiedykolwiek będziemy mówili jednym głosem, a jednak you never know  :D  
Pozdrawiam!

30 sty 2008, 11:22

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:25

POSTY        75
Oho, chyba wraca zima i obfite śnieżyce - skarbowcy zmawiają się na protest w Wa-wie  :lol:

30 sty 2008, 11:28
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Wałęsa: Tusk ma miękkie serce <!--sizec--></span><!--/sizec-->

- Donald Tusk popełnił błąd, bo na początku trzeba było rozliczyć Kaczyńskich i Śniadków, wyrzucić ich ludzi ze wszystkich istotnych stanowisk i sytuacja byłaby czysta – tak Lech Wałęsa skomentował zapowiedź protestu Solidarności. Jego zdaniem, premier nie kontroluje sytuacji, "ma miękkie serce, więc musi mieć twardy tyłek".
"Solidarność" domaga się od rządu jak najszybszych negocjacji płacowych dla wszystkich branż zawodowych utrzymywanych z budżetu państwa. Zdaniem przewodniczącego "Solidarności" Janusza Śniadka, rząd nie zareagował na apele Związku dotyczące negocjacji w sprawie podwyżki płac budżetówce.

Lech Wałęsa w "Magazynie 24 godziny" kategorycznie stwierdził, że obecnie "w żadnym wypadku" nie stanąłby na czele protestu związkowców w sprawie podwyżek dla budżetówki.  

- Trzeba było protestować za rządów Kaczyńskich, a nie ich popierać - zaznaczył. Wałęsa podkreślił, że "Kaczyńscy nic nie rozwiązali i doprowadzili do dramatycznej sytuacji".

Zdaniem Wałęsy, premier Donald Tusk nie jest w stanie kontrolować sytuacji, bo ma zbyt "miękkie serce". - Obawiam się że doprowadzimy do anarchii tym sposobem - ostrzegał były prezydent.

<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->Dodał też, że jeśli dojdzie do protestu "Solidarności", trzeba będzie wprowadzić stan wyjątkowy.<!--colorc--></span><!--/colorc-->

W ocenie Wałęsy, obecna "Solidarność" w niczym nie przypomina związku, któremu przewodził. - To nie jest ta "Solidarność", która była patriotyczna i budująca. To jest "Solidarność" oligarchów, którzy nie zastanawiają się nad krajem, tylko nad swoimi kieszeniami – ocenił były prezydent.

<a href="http://wiadomosci.onet.pl/4,15,11,4492170,-1,0,forum.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/4,15,11,4492170,-1,0,forum.html</a>

To już jednego sojusznika mamy...
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->W dodatku straszy stanem wyjątkowym!!!
<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Czy sól i naftę już trzeba zacząć kupować???  :unsure:

A co inni o tym sądzą?
Na przykład:
centrop@op.pl: MEDRZEC ZNOWU PRZEMÓWIŁ?? TRZEBA BYŁO W 1990 ROZLICZAĆ KOMUNISTÓW A NIE BRATAĆ SIĘ Z NIMI

~obserwator: a jednak co mędrzec Europy to mędrzec ! ha ha weź go na doradcę Donald  a skończysz tam gdzie i on na śmietniku historii z 1% poparciem...

Ostatnio edytowano 30 sty 2008, 21:06 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

30 sty 2008, 20:58
Fachowiec

REJESTRACJA16 maja 2006, 21:36

POSTY        2772

LOKALIZACJAz MEKKI
... na początku  Tusk wprowadzi kartki ...  ( po strajku transportowców i kilku pożarach w hipermarkietach szybko skończy się żywność,  a zapasów paliwa to spółka J&S od dawna nie prowadzi pomimo anulowania kary )

30 sty 2008, 23:42
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315
Znaczy się Kaczyński J. miał rację, że jak wygra PO to wróci 13.12?  :(

31 sty 2008, 00:01
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Ale jakimi siłami ?!
Milicji Obywatelskiej już nie ma, ZOMO rozwiązane...  :rolleyes:

31 sty 2008, 07:12
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Nadir, zapomniałeś o weteranach z ORMO ... :)

31 sty 2008, 08:20
Specjalista

REJESTRACJA11 maja 2007, 07:46

POSTY        440

LOKALIZACJAKujawsko-Pomorskie
Ale zostali CI co stali tam gdzie ZOMO :D
Temat trochę odchodzi oo Topica.
Wszystko jakby ucicha, urlopy się skończyły, lekarze już nie chcą wypisywać L4 tak chętnie, kolejki na granicy się kurczą, ustaleń nie ma, "wąsy" włączyły się do tematu, itp. itd.
Oby to była cisza przed burzą :)

31 sty 2008, 08:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA03 sty 2008, 15:05

POSTY        7

<!--quoteo(post=23399:date=31. 01. 2008 g. 00:01:name=Kasik)--><div class='quotetop'>(Kasik @ 31. 01. 2008 g. 00:01) [snapback]23399[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Ale jakimi siłami ?!
Milicji Obywatelskiej już nie ma, ZOMO rozwiązane...  :rolleyes:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

MO-mogą obić
ZOMO-zwłaszcza oni mogą obić
;o)
A wracając do tematu, dobrym rozwiązaniem jest (ktoś wcześniej to napisał) żeby wydrukować- w swoim US jakieś pismo : informujące naszych kolegów i koleżanki o proteście, zachęta do działania w tym kierunku-niech zaczną o tym rozmawiać ( to może wtedy jakoś to ruszy )
A uważam, że jeśli wydrukuje około 15 kartek i dam do każdego działu po 1szt. ( i podaj dalej ) to każdy sie dowie o tym. Nie trzeba dostarczać tego osobiście jeżeli ktoś nie chce-wsuń pod drzwi.
Ważne jest to aby ludzie dowiedzieli się, że są osoby w urzędzie które chcą coś zrobic i zmienić na lepsze. Wiadomo pismo takie musi już zawierać pomysł gotowe do wdrożenia. !!! ;o)
Z tymi e-mailami też  ciekawy pomysł.

31 sty 2008, 09:18
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Czyżby jeden ze skutków protestu celników:

<a href="http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/24970,znajda_sie_srodki_na_wyzsze_place.html" target="_blank">http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/24...zsze_place.html</a>

07 lip 2008, 09:43

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

(...) MO-mogą obić
ZOMO-zwłaszcza oni mogą obić
;o) (...)

Tam był jeszcze jeden człon.
ORMO - oni również mogą obić.

07 lip 2008, 10:17
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Heh, mam do dziś taką odznakę "Zasłużonemu działaczowi ORMO"... nabytą jakieś 20 lat temu w drodze handlu wymiennego - dałem za nią wspaniałego mieczyka (łac. Xiphophorus helleri)....
Jakby ktoś chciał - odsprzedam. Tylko poważne oferty :)

... a wracając do wątku... jak sądzicie - czy są szanse na podobną uchwałe i modernizacje płac u nas ?

Ostatnio edytowano 07 lip 2008, 10:35 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

07 lip 2008, 10:32
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 529 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38  Następna strona