Teraz jest 05 wrz 2025, 20:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Czy pracownicy UKS to też Skarbowcy? 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA24 wrz 2007, 16:08

POSTY        237
W moim UKS-ie są wakaty, myślę że w innych jest podobnie. Gdzie szukać ofert UKS-ów pisać chyba nie muszę.
Jeśli ktoś z US i IS chce się przekonać jak wysokie są w UKS-ie zarobki, jak łatwo zostać IKS-em, czy premie w UKS-ach jeszcze istnieją i jaka frajdą jest zajechać swój prywatny samochód na podróże służbowe za które urząd zwraca nie więcej niż 50% kosztów samego paliwa to zapraszam. Przy okazji przekonacie się jacy mili są podatnicy na "własnym" gruncie i co oznacza nerwica po 35 roku życia!
PS.
Jeśli wspólnie nie wywalczymy sobie wyższych uposażeń, to możemy o nich zapomnieć!
Z pewnością celnicy się za nas nie wstawią  :dupa:

29 sty 2008, 20:45

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Ostatnio UKSy pomijane są w pismach - protestach ZZ...

mkeruj                    

...Dzięki za otuchę ale w liście do premiera z dzisiejszego dnia o pracownikach UKS jakoś cisza, skoro tak ładnie piszesz o jedności to czyżby to był wypadek przy pracy...

No to może jednak zapytać gdzie jesteście/jesteśmy, a nie oglądać się na ZZ ?
A co do mojego pisania o jedności i treści pism związkowych to są to zdecydowanie różni autorzy. Mam na treść pism związkowych prawdopodobnie taki sam wpływ jak i Ty.
Jestem szeregowym członkiem zz.
Co do :nonono: , tu faktycznie masz rację, ale oczywiście nie jest to moje zamiłowanie, a wynika wyłącznie z obowiązków moderatora :D

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:11 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:09
Znawca

REJESTRACJA27 lis 2006, 14:53

POSTY        155

<!--quoteo(post=23176:date=29. 01. 2008 g. 13:31:name=mkeruj)--><div class='quotetop'>(mkeruj @ 29. 01. 2008 g. 13:31) [snapback]23176[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ostatnio UKSy pomijane są w pismach - protestach ZZ...

mkeruj                    

...Dzięki za otuchę ale w liście do premiera z dzisiejszego dnia o pracownikach UKS jakoś cisza, skoro tak ładnie piszesz o jedności to czyżby to był wypadek przy pracy...

No to może jednak zapytać gdzie jesteście/jesteśmy, a nie oglądać się na ZZ ?
A co do mojego pisania o jedności i treści pism związkowych to są to zdecydowanie różni autorzy. Mam na treść pism związkowych prawdopodobnie taki sam wpływ jak i Ty.
Jestem szeregowym członkiem zz.
Co do :nonono: , tu faktycznie masz rację, ale oczywiście nie jest to moje zamiłowanie, a wynika wyłącznie z obowiązków moderatora :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

To niemożliwe przyznajesz rację. Niech żyje ewolucja.  :brawa: Chyba zapiszę twój post w archiwum. :piwo:

29 sty 2008, 21:26

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos

Jeśli wspólnie nie wywalczymy sobie wyższych uposażeń, to możemy o nich zapomnieć!
Z pewnością celnicy się za nas nie wstawią  :dupa:

Nic dodać, nic ująć, a my co jeden zazdrości drugiemu, że pominęli UKS ? przecież to taktyka jak bacy ze starego dowcipu(na starym forum już o tym pisałem) dla przypomnienia  wszystkim zainteresowanym

Baca niesie worek na plecach, co jakiś czas zdejmuje go i "okłada" kijem,
Widzac to turysta pyta:
- co tam baco niesiecie w tym worku?
- szczury panocku,
- a po co obijacie ten worek?
-a widzicie panocku, jak dobrze obije to szczury nie mnie gryzą w plecy tylko same siebie

Tak dalej skarbowcy i sami siebie zagryziemy

29 sty 2008, 21:29

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Nigdy nie rozumiałem tego dowcipu ( może to tylko mój kłopot ze zbyt niskim IQ ).
Zawsze mi sie wydawało, że jak od kogoś się dostaje bęcki to i do niego się kieruje swoją agresję a nie do pozostałych ofiar tego bicia.  Może wic leży w tym, że w worku nie wiedzą kto je tłucze.  Ale przecież szczury zawsze uchodziły za jedne z mądrzejszych ssaków.  :(

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:37 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:37
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Nigdy nie rozumiałem tego dowcipu ( może to tylko mój kłopot ze zbyt niskim IQ ).
Zawsze mi sie wydawało, że jak od kogoś się dostaje bęcki to i do niego się kieruje swoją agresję a nie do pozostałych ofiar tego bicia.  Może wic leży w tym, że w worku nie wiedzą kto je tłucze.  Ale przecież szczury zawsze uchodziły za jedne z mądrzejszych ssaków.  :(

gryzoni?

29 sty 2008, 21:42
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Baca niesie worek na plecach, co jakiś czas zdejmuje go i "okłada" kijem,
Widzac to turysta pyta:
- co tam baco niesiecie w tym worku?
- szczury panocku,
- a po co obijacie ten worek?
-a widzicie panocku, jak dobrze obije to szczury nie mnie gryzą w plecy tylko same siebie

Tak dalej skarbowcy i sami siebie zagryziemy

A ten baca to KTO ??? :o
:lol:

dapa                    

<!--quoteo(post=23256:date=29. 01. 2008 g. 21:37:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 29. 01. 2008 g. 21:37) [snapback]23256[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Ale przecież szczury zawsze uchodziły za jedne z mądrzejszych ssaków.  

gryzoni?
A może waleni?!
Skoro były walone kijem po grzbietach.... ;)

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:48 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:48
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 paź 2006, 17:43

POSTY        153

LOKALIZACJAkongo

<!--quoteo(post=23256:date=29. 01. 2008 g. 21:37:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 29. 01. 2008 g. 21:37) [snapback]23256[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

gryzoni?
Gromada ssaki - rząd gryzonie - rodzina myszowate  :lol:

A co jest wart baca z obitym worem ?  :rotfl:

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:51 przez mariopiekario, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:48

REJESTRACJA21 paź 2006, 23:08

POSTY        130

LOKALIZACJAkosmos
Wystarczy czytać mniej dosłownie lecz dajmy pokój temu dowcipowi bo jeszcze rozpęta się szalona dyskusja, a nie o to chodzi czy okładane szczury jednoczą się czy nie,  o co chodzi? oczywiście o kasę, żeby było wiecej?
niekoniecznie,  ważne by ktoś z innej służby miał mniej i to  jest prawdziwy problem sporej części dyskutantów.
Jeśli nie ma jedności we własnych szeregach  nie oczekujmy by adwersarze nie wykorzystali tego, a pominiecie UKS to faul, należy ufać że niezamierzony :piwo:

29 sty 2008, 21:57

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

<!--quoteo(post=23259:date=29. 01. 2008 g. 21:42:name=dapa)--><div class='quotetop'>(dapa @ 29. 01. 2008 g. 21:42) [snapback]23259[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... Ale przecież szczury zawsze uchodziły za jedne z mądrzejszych ssaków.  :(

gryzoni?
Gromada ssaki - rząd gryzonie - rodzina myszowate  :lol:
..
Dzięki Mariopiekario, bo już zwątpiłem w swoja wiedzę w tym zakresie. Wprawdzie nie przepadałem za Panią od biologii, ale był czas młodzieńczy, że chciałem zostać dyrektorem ZOO.
Ale może jeszcze się marzenia ziszczą, jak wygram konkurs na DISa, lub obejmę funkcję dyrektora w sp. z oo.  :D

29 sty 2008, 22:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA22 gru 2007, 13:40

POSTY        15
Jedni pracują swoją myślą, inni swoją siłą. Ci co pracują siłą, są rządzeni przez innych. Ci, co są rządzeni przez innych, żywią tych, którzy rządzą.

29 sty 2008, 22:33
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA13 cze 2007, 09:01

POSTY        4
Nie wiem czy ktoś jeszcze czyta ten wątek ale coś od siebie dodam...
Urzędy Celne wystąpiły całą masą i im się udało (chodzi choćby tylko o zorganizowanie samej akcji) dlatego ponieważ z tego co słyszałem to są tam niewielkie rozbierzności w wynagrodzeniach pomiędzy pracownikami a kierownikami. W Urzędach i Izbach Skarbowych jest inaczej - duże różnice czytaj przepaść. Dlategoteż im wszystkim jako grupie zależało aby wszystkim SWIM poprawić. Natomiast gdzie nasi kierownicy będą się interesować co plebs potrzebuje, ważne żeby był spokój i nie było protestów. Dlatego jakakolwiek akcja --->protest, strajk, mają nikłe szanse powodzenia. Brak nam poparcia "góry". Za dobrze im więc po co cokolwiek zmieniać.
Ponadto jeżeli chodzi o jedność to jak cokolwiek zmienić gdy skłócone są poszczególne działy wewnątrz poszczególnych urzędach. Pieniędzy KP zazdrości cała reszta i to wiedzą wszyscy.
Co do płac US a UKS to dział KP - pracownik starszy referent (około 2000 zł netto) ma 300-350 zł netto wiecej niż pracownik z podobnym stażem w UKS. Prawda jest taka, że pieniądze w UKS zaczynają się dopiero od stanowiska Inspektora - 3000 zł netto. Komisarz Skarbowy 14 lat pracy wynagrodzenie netto 2.500 zł.
Ogólnie wiedza kosztuje, szkoda tylko, że nie w budżetówce. :angry2:

12 lut 2008, 13:56
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2007, 14:38

POSTY        63

<!--quoteo(post=23195:date=29. 01. 2008 g. 16:04:name=helvet)--><div class='quotetop'>(helvet @ 29. 01. 2008 g. 16:04) [snapback]23195[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=23194:date=29. 01. 2008 g. 15:59:name=Maxer2007)--><div class='quotetop'>(Maxer2007 @ 29. 01. 2008 g. 15:59) [snapback]23194[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Pracownicy UKS to niewątpliwie skarbowcy (...) pomijani w podwyżkach dla skarbówki (...)
Jeśli się pomyliłem proszę o wskazanie błędu  :mur:

To ja proszę o wskazanie podwyżek dla skarbówki z pominięciem pracowników UKS-ów.
Widzę, że kolega lubi sobie pofantazjować ( przynajmniej " w tym temacie" ).
No to zajrzyj do komunikatu ze spotkania ZZ z przedstawicielami MF, które odbyło się 11.01.2008r
( link parę postów powyżej )
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Stronie związkowej przestawiono następujące informacje:
...
Niezależnie do powyższego oraz obniżki składki rentowej przewidzianej dla wszystkich pracowników od 1 stycznia 2008 roku, na podwyżki wynagrodzeń dla pracowników i funkcjonariuszy izb i urzędów skarbowych oraz izb i urzędów celnych zagwarantowano w części 19 ustawy budżetowej dodatkowo kwotę 205 mln złotych (nie przewidziano dodatkowych środków na podwyżki wynagrodzeń dla pracowników Ministerstwa Finansów i urzędów kontroli skarbowej). Kwota 205 milionów złotych została wstępnie podzielona na dysponentów niższego stopnia według ilości etatów będących w dyspozycji izb i urzędów skarbowych oraz izb i urzędów celnych (z tego około 59 milionów złotych dla izb i urzędów celnych), co oznacza przeciętnie wzrost wynagrodzeń o 8,9%...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Inna sprawa co zostało z tego wstępnego podziału po proteście celników :(
Ale może Premier miał jakieś inne zaskórniaki. :)
Helvet chyba ten cytat Wjawiora jest odpowiedzią na twoje pytanie dotyczące podwyżek z pominięciem pracowników UKS. Tak wogóle to nie ma o co się sprzeczać bo i tu i tu zarabia się ja na dzisiejsze realia raczej słabo. Zamiast tracić energie na kłutnie pomyslcie lepiej co zrobić aby to zmienić.

12 lut 2008, 14:38
Własny awatar

Co do płac US a UKS to dział KP - pracownik starszy referent (około 2000 zł netto) ma 300-350 zł netto wiecej niż pracownik z podobnym stażem w UKS. Prawda jest taka, że pieniądze w UKS zaczynają się dopiero od stanowiska Inspektora - 3000 zł netto. Komisarz Skarbowy 14 lat pracy wynagrodzenie netto 2.500 zł.
Ogólnie wiedza kosztuje, szkoda tylko, że nie w budżetówce. :angry2:

Czyż to nie skandal, na taczkę tych co ustalają "kominowe pensje" a innych z kontroli tak traktują ...

12 lut 2008, 14:50
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 93 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona