Teraz jest 07 wrz 2025, 23:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Brawa dla Celników 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 paź 2006, 12:02

POSTY        36
Jeżeli macie czas, to włączcie TVN24 około 20.30.

Zobaczycie, jak rząd spełnił swoje obietnice względem 1500 alokowanych celników.

29 sty 2008, 20:01
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA20 paź 2006, 20:09

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

> do tych wszystkich przyklaskujący akcji celników i piejących z zachwytu nad jej skutecznością

WEŹCIE W OBIE RĘCE KLAWIATURY I WALNIJCIE SIĘ NIMI PARĘ RAZY PO ŁEPETYNACH!!  Może to Was otrzeźwi, daj Boże...

Ze zdumieniem czytam komentarze pracowników administracji państwowej pochwalających nielegalną akcję, która przyniosła straty idące w setki milionów złotych, kompromitację Polski w świecie  i śmierć 2  osób. Działania te przypominają już akt terroru i w zasadzie brakuje tylko, żeby żądania objęły jeszcze uwolnienie uwięzionych celników i podstawienie samolotu do Libanu. Chcecie się podłączyć czy zrobić coś jeszcze bardziej spektakularnego ??   <_<

A weź Pępuś młotek i walnij sie w główkę......mam nadzieję że Ci przejdzie. Jaka nielegalna??? Forma protestu jak najbardziej legalna...kto bogatemu zabroni brać urlop na żądanie??? Pomijam wątek lekarzy i lewych zwolnień. A teraz objaśnij z łaski swojej jak pracownik budżetówki ma wyartykułować i weegzekwować od pracodawcy swoje prawa??? Co?? Niedawno miłościwie panujący obwieścili, że kraj płynie mlekiem i miodem ale budżetówce w związku z tym nie dadzą ani grosza podwyżki. Wszyscy mogli ten niebywały wzrost skonsumować ale.....co jest oczywista oczywistością nie budżetówka. Więc.... pomyśl zanim coś napiszesz. a dla celników  :piwo:

29 sty 2008, 20:21
Zaawansowany

REJESTRACJA14 sty 2007, 13:42

POSTY        52
Najlepszą forma wyartykułowania swojego niezadowolenia jest złożenie pracodawcy wypowiedzenia -  jeżeli jest komuś już tak strasznie źle. Ja robiłem tak parę razy i teraz nie żałuję. Niech sobie skarbowiec porówna,  ile zarabiają pracownicy wykonująca zbliżoną pracę np. w biurach rachunkowych lub innych urzędach -  i może okaże się, że  jego praca jest właśnie tyle warta, ile mu płacą? A "protest" celników wynikł skutkiem dość przykrych dla SC działań pewnych służb, więc nie zrównujmy działań skarbówki z celnikami, bo skojarzenia mogą być dość dwuznaczne...

29 sty 2008, 20:57
Nowicjusz

REJESTRACJA25 sty 2008, 22:09

POSTY        2

LOKALIZACJAchyba z Marsa
Zasługujeci na szacunek!

29 sty 2008, 21:04
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Celnicy GRATULACJE!!!!!!!!!
Zasługujeci na szacunek!

Bo słabych nikt nie szanuje.
I nikt z nimi się nie liczy.
Liczą się tylko silni.
Taka prawda.

<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--fonto:Times New Roman--><span style="font-family:Times New Roman"><!--/fonto-->Wicher wieje, wicher słabe drzewa łamie, hej!
Wicher wieje, wicher silne drzewa głaszcze, hej!
Najważniejsze to być silnym -
wicher silne drzewa głaszcze, hej!
<!--fontc--></span><!--/fontc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:14 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:14
Znawca
Własny awatar

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

Najlepszą forma wyartykułowania swojego niezadowolenia jest złożenie pracodawcy wypowiedzenia -  jeżeli jest komuś już tak strasznie źle. Ja robiłem tak parę razy i teraz nie żałuję. Niech sobie skarbowiec porówna,  ile zarabiają pracownicy wykonująca zbliżoną pracę np. w biurach rachunkowych lub innych urzędach -  i może okaże się, że  jego praca jest właśnie tyle warta, ile mu płacą? A "protest" celników wynikł skutkiem dość przykrych dla SC działań pewnych służb, więc nie zrównujmy działań skarbówki z celnikami, bo skojarzenia mogą być dość dwuznaczne...

Czyli Pępus jak rozumiem Twoja filozofia to...."jak coś źle to ogon pod siebie i spier...."? I niech dalej będzie źle ale juz bezemnie. Ty to chyba w Urzędzie Pracy dorabiasz. Ostatniego zdania to już całkiem nie rozumiem...możesz objaśnić tą insynuację?

29 sty 2008, 21:20
Zaawansowany

POSTY        52
Ładnie mi silni...  :D  Poczytaj sobie niektóre tematy na forum skarbowcy.pl, to Ci sie przejaśni...  :czytaj:  
Oni byli już na krawędzi, dlatego podjęli tak desperackie kroki (a właściwie dolali tylko oliwy do ognia, bo na przejściach autentycznie nie było już "kim robić").

29 sty 2008, 21:25
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Szkoda, że celnicy załatwili swoje i całkowicie olali SzNP, który protestował razem z mundurowymi.
Czy faktycznie zasłużyli na te brawa?

29 sty 2008, 21:35
Zaawansowany

POSTY        52

To nie są żadne moje insynuacje tylko ponura rzeczywistość.  

Ja rozumiem, że nie czytasz gazet, nie słuchasz i nie oglądasz RiTV (bo nie możesz tego opłacić ze swoich  głodowych poborów  :rolleyes: )  ale Internet masz - więc chyba dowiedziałeś się już o trwających ponad ROK sukcesywnych aresztowaniach celników pod zarzutem korupcji  ??? Bo aresztowania i zwolnienia ze służby objęły b. wielu funkcjonariuszy. Ostatnich dokonano w tym miesiącu.

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 21:50 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 21:42
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

>DAPA

Ja rozumiem, że nie czytasz gazet, nie słuchasz i nie oglądasz RiTV (bo nie możesz tego opłacić ze swoich  głodowych poborów  :rolleyes: )  ale Internet masz - więc chyba dowiedziałeś się już o trwających ponad ROK sukcesywnych aresztowaniach celników pod zarzutem korupcji  ??? Bo aresztowania i zwolnienia ze służby objęły b. wielu funkcjonariuszy. Ostatnich dokonano w tym miesiącu.

Sam znam przypadki zaszczucia człowieka, po pomówieniu przez wielokrotnych oszustów. Oskarżyć kogoś to łatwizna, a jak oskarżany ma świadomość bardzo przykrych konsekwencji, to może będzie chciał tego uniknąć i każdy kit łyknie jak prawdę objawioną.
Z takiego szantażu chętnie korzystają przestępcy, szczególnie podatkowi. Na szybkie uniewinnienie w Polce nie ma co liczyć, tym bardziej, że "rodzony" urząd jest zazwyczaj oskarżycielem posiłkowym o wiele gorszym niż prokurator. Uniewinnienie po 7-10 latach to kpina.

29 sty 2008, 21:56
Znawca
Własny awatar

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

>DAPA

Ja rozumiem, że nie czytasz gazet, nie słuchasz i nie oglądasz RiTV (bo nie możesz tego opłacić ze swoich  głodowych poborów  :rolleyes: )  ale Internet masz - więc chyba dowiedziałeś się już o trwających ponad ROK sukcesywnych aresztowaniach celników pod zarzutem korupcji  ??? Bo aresztowania i zwolnienia ze służby objęły dziesiątki funkcjonariuszy. Ostatnich dokonano w tym miesiącu.

No i ??? Właśnie aresztowania..... a co dalej???? oświecisz mnie??? Jakieś wyroki skazujące??? Przecież m.in. o to im chodzi; lump coś beknie a celnik juz leci z roboty. Nie ma wyroku i nie ma pracy. Ty korzystasz z domniemania niewinności, a oni nie. Ale rozumiem, że oglądanie RTV i czytanie gazet jak również surfowanie po internecie zwalnia Cię z myślenia.

29 sty 2008, 21:58

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Może ograniczcie się do problemu, a uczuciami do siebie dzielcie się na privie.
:nonono: ( ten paluszek to tylko z musu pełnienia obowiązków moderatora )

A tak wogóle to czy nie o to samo Wam chodzi ?

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 22:03 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 22:01
Zaawansowany

POSTY        52
A co ma do tego skazanie kogoś wyrokiem czy nie? Aresztowania są faktem i ich skutek jest dość prosty - na granicy NIE MA LUDZI!  (pomijając już pracę w wyjątkowo napiętej obecnie atmosferze ).  Na granicę przesuwano więc ludzi "zza biurek" którzy nie wiedzą jak wagę obsługiwać i gdzie co wklepać, a praca "na pasie" wcale im się nie uśmiecha... Prawie wszystkie UC próbują więc ratować sytuację naborem, ale wiadomo - zanim przyjmą, zanim przeszkolą...

Ostatnio edytowano 29 sty 2008, 22:15 przez pepus1, łącznie edytowano 1 raz

29 sty 2008, 22:06
Znawca
Własny awatar

POSTY        156

LOKALIZACJAz dołu mapy

>DAPA
A co ma do tego skazanie kogoś wyrokiem czy nie? Czytaj ze zrozumieniem. Aresztowania są faktem i ich skutek jest dość prosty - na granicy NIE MA LUDZI!  (pomijając już pracę w wyjątkowo napiętej obecnie atmosferze ).  Na granicę przesuwano więc ludzi "zza biurek" którzy nie wiedzą jak wagę obsługiwać i gdzie co wklepać, a praca "na pasie" wcale im się nie uśmiecha... Prawie wszystkie UC próbują więc ratować sytuację naborem, ale wiadomo - zanim przyjmą, zanim przeszkolą...

Reasumując.... "protest" na granicy to wynik frustracji ludzi przesunietych na pas "zza biurek" tudzież świeżo przyjetych leszczy., bo reszta doświadczonych celników juz siedzi. Chyba nie ja tutaj nic nierozumiem. Ale ...wracając do tematu jeszcze raz szacunek dla celników.... oni potrafli, a my....chyba dalej pozostanie nam zazdrościć.

29 sty 2008, 22:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 109 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona