Teraz jest 06 wrz 2025, 18:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 185  Następna strona
Rząd PO - zobowiązania i ich realizacja 
Autor Treść postu
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=22586:date=19. 01. 2008 g. 18:34:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 19. 01. 2008 g. 18:34) [snapback]22586[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mam prośbę do Moderatora, aby zmienił tytuł na "PO zobowiązania, a gdzie realizacja?"

Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Były święta, zaraz ferie, potem Wielkanoc, poczekaj spokojnie, wszystko w swoim czasie.
Poprzednie ekipy miały po 2-4 lata i niewiele zrealizowały, a teraz nastała mania rozliczania zanim człowiek sobie usiądzie i pomyśli co by tu można Ojczyźnie i Narodowi z siebie dać ( czy może wydalić ).   :D
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Za dużo czasu nie zostało!
29 stycznia mija 100 dni...  :rolleyes:

23 sty 2008, 17:25
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=22604:date=19. 01. 2008 g. 23:44:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 19. 01. 2008 g. 23:44) [snapback]22604[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=22586:date=19. 01. 2008 g. 18:34:name=supersaper)--><div class='quotetop'>(supersaper @ 19. 01. 2008 g. 18:34) [snapback]22586[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Mam prośbę do Moderatora, aby zmienił tytuł na "PO zobowiązania, a gdzie realizacja?"

Nie bądź taki w gorącej wodzie kąpany. Były święta, zaraz ferie, potem Wielkanoc, poczekaj spokojnie, wszystko w swoim czasie.
Poprzednie ekipy miały po 2-4 lata i niewiele zrealizowały, a teraz nastała mania rozliczania zanim człowiek sobie usiądzie i pomyśli co by tu można Ojczyźnie i Narodowi z siebie dać ( czy może wydalić ).   :D
Za dużo czasu nie zostało!
29 stycznia mija 100 dni...  :rolleyes:

21.10.2007 - 29.01.2008 = 100 dni

To już dziś...   :blink:

29 sty 2008, 09:31
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Nie przepuścili go przez cło w Medyce :(

31 sty 2008, 21:27

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Gdzie się podział CUD gospodarczy?

A wyjeżdżał czy wjeżdżał ?
No bo jak mu nie pozwolili wyjechać to znaczy, że nadal mamy cud gospodarczy w Polsce.
A jak nie wpuścili, to chyba też nie ma się co martwić, bo z tego kierunku to cuda jeszcze bardziej ryzykowne.
:D

Ostatnio edytowano 31 sty 2008, 21:35 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

31 sty 2008, 21:34
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=23481:date=31. 01. 2008 g. 21:27:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 31. 01. 2008 g. 21:27) [snapback]23481[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Gdzie się podział CUD gospodarczy?

A wyjeżdżał czy wjeżdżał ?
No bo jak mu nie pozwolili wyjechać to znaczy, że nadal mamy cud gospodarczy w Polsce.
A jak nie wpuścili, to chyba też nie ma się co martwić, bo z tego kierunku to cuda jeszcze bardziej ryzykowne.
:D
Masz zupełną rację! Powtórzyłem bezmyślnie czyjś cytat z Onetu.
Jasne, że cudu oczekujemy nie zza wschodniej a zza zachodniej granicy!
Wbrew ew. wątpliwościom spiesze dodać że nie miałbym nic przeciwko temu abyśmy za 4 lata zarabiali po 3 tysiące miesięcznie. Funtów.  :piwo:

Ostatnio edytowano 01 lut 2008, 06:40 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2008, 06:39

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

Masz zupełną rację! Powtórzyłem bezmyślnie czyjś cytat z Onetu. (...)

A już kiedyś proponowałem, by nie sprowadzać dyskusji do poziomu komentarzy na Onecie...

01 lut 2008, 08:22
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=23497:date=01. 02. 2008 g. 06:39:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 01. 02. 2008 g. 06:39) [snapback]23497[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Masz zupełną rację! Powtórzyłem bezmyślnie czyjś cytat z Onetu. (...)

A już kiedyś proponowałem, by nie sprowadzać dyskusji do poziomu komentarzy na Onecie...
To, że bezmyślnie (czyt: bez zastanowienia) to nie znaczy, że poziom komentarza jest niski. To znaczy tylko, że ktoś z rozpędu popełnił błąd: strajki są na wschodniej granicy - na zachodniej nie.
A przecież wszyscy czekamy na cud zza zachodniej granicy. Prawda?
A skoro tam nie ma strajków, to bez wątpienia ten cud do nas (z Irlandii) przyjdzie  :excl:  :brawa:
PS
Już sie mogę doczekać  :piwo:

Ostatnio edytowano 01 lut 2008, 19:35 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

01 lut 2008, 19:34
Site Admin

REJESTRACJA09 maja 2006, 21:23

POSTY        2059

LOKALIZACJARada Krajowej Sekcji Administracji Skarbowej
<!--sizeo:3--><span style="font-size:12pt;line-height:100%"><!--/sizeo-->Platforma zaczęła nareszcie wywiązywać się z obietnic przedwyborczych!<!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Platforma Obywatelska spłaca wyborcze długi - pisze "Nasz Dziennik". I podaje przykład: minister Elżbieta Bieńkowska przyznała dofinansowanie spółce "Miasteczko Multimedialne" w parku technologicznym w Nowym Sączu. Prezesem firmy jest związany z PO Krzysztof Pawłowski.
"Nasz Dziennik" obszernie informuje o ogłoszonej przez Ministerstwo Rozwoju Regionalnego liście projektów kluczowych, mających otrzymać dofinansowanie ze środków unijnych. Podkreśla, że w spisie, liczącym 433 projekty, nie znalazło się miejsce dla chcącej kształcić informatyków Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
Znalazły się natomiast - pisze "Nasz Dziennik" - pieniądze dla biznesmena związanego z Platformą Obywatelską. 80,7 mln zł z unijnych funduszy dostanie spółka "Miasteczko Multimedialne". Jej prezesem jest Krzysztof Pawłowski, senator I i II kadencji, założyciel i rektor Wyższej Szkoły Biznesu w Nowym Sączu, współtwórca Business Center Club, w 2005 r. członek komitetu poparcia Donalda Tuska w wyborach prezydenckich.
Na liście znalazło się też miejsce na dofinansowanie eksperymentów z zapłodnieniem in vitro. Uniwersytet Łódzki ma otrzymać ponad 46 mln zł na projekt badania "testów in vitro w praktyce farmaceutycznej i klinicznej".
Resort rozwoju regionalnego zdecydował o wykreśleniu z listy projektów kluczowych ponad połowy zaakceptowanych wcześniej wniosków. Lista liczy obecnie 433 projekty mające wartość 166,4 mld zł, przy czym dofinansowanie ma wynieść 104,8 mld złotych. (PAP)<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

02 lut 2008, 08:43
Zobacz profil WWW

POSTY        2176

To, że bezmyślnie (czyt: bez zastanowienia) to nie znaczy, że poziom komentarza jest niski. To znaczy tylko, że ktoś z rozpędu popełnił błąd: strajki są na wschodniej granicy - na zachodniej nie. (...)

Ktoś z rozpędu popełnił błąd, ktoś inny bezmyślnie to powielił.
A może by tak pomyśleć przed dodaniem sobie kolejnego posta... A może by tak nie iść na łatwiznę i zaproponować swój komentarz...

kominiarz                    

(...) A przecież wszyscy czekamy na cud zza zachodniej granicy. Prawda?
A skoro tam nie ma strajków, to bez wątpienia ten cud do nas (z Irlandii) przyjdzie  :excl:  :brawa:
PS
Już sie mogę doczekać  :piwo:

Jakoś przed wyborami nie dostrzegłem w Twoich postach takich oczekiwań. Wręcz przeciwnie. Bardzo odpowiadała Ci IV PRL.

02 lut 2008, 10:13
Zawodowiec

POSTY        3465

Ktoś z rozpędu popełnił błąd, ktoś inny bezmyślnie to powielił.

Bawisz sie w nieistotne szczegóły. OK.
Widać POmylił Medykę z Olszyną.
Albo może cud szedł z lrlandii drogą okrężną przez Ukrainę?
Teraz już POprawnie ?

Faktem jest, że utknął na granicy. I nie dotarł do Polski :(
Gorzej - bo niektórzy ludzie (małej wiary) twierdzą, że on nigdy do Polski nie dotrze.

helvet                    

Jakoś przed wyborami nie dostrzegłem w Twoich postach takich oczekiwań. Wręcz przeciwnie. Bardzo odpowiadała Ci IV PRL.

Byłem małej wiary :(
Wiadomo, nie od dziś, bo od czasów biblijnych, że cuda się zdarzaja!
A my zasługujemy na CUD.
Tak przecież powiedzial TUSK!

Ostatnio edytowano 02 lut 2008, 14:18 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

02 lut 2008, 14:17

POSTY        2176

(...) Byłem małej wiary :( (...)

Jak obiecasz poprawę to dostaniesz rozgrzeszenie... ;)

02 lut 2008, 19:30
Zawodowiec

POSTY        3465

<!--quoteo(post=23601:date=02. 02. 2008 g. 14:17:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 02. 02. 2008 g. 14:17) [snapback]23601[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
(...) Byłem małej wiary :( (...)

Jak obiecasz poprawę to dostaniesz rozgrzeszenie... ;)
Nie mogę! Dalibóg nie mogę.
Jak czytam np. taką poezję:

O Donku…

Gibki Donald roztacza wspaniałą wizję,
ukazując przy tym swoją hipokryzję,
rozwoju naszej, uciemiężonej krainy,
lecz za cóż się pytam, tak go chwalimy?
Czy za apokaliptycznie zapowiadane, gospodarcze cuda?
Pochlebcy przytakują: Druga Irlandia, to się uda!
Myślę sobie - już jeden Japonię tu widział
i nieszczególnie nam się jego plan przydał.

Donald - piękne frazesy, obietnica sukcesu, ciągłe wyzwania.
Już mi głowa pęka od tego gadania,
bo czy to nie ledwie pozór aby
- zresztą raczej bardzo słaby,
Zapowiedź tego, co PO zwojować ma,
zburzyć totalitaryzm, uwolnić gospodarkę (nakraść ile się da).
Nie tak Polacy jednak naiwni,
by ci”świetliści rycerze” nie wydali się podejrzani, dziwni.
Toż każdy w sile wieku dobrze pamięta,
że jeden kunktator, drugi pachołek, trzeci kawał męta.

to mnie to rozwala
:lol:
Skopiowałem to rozmyślnie. Z Onetu.

02 lut 2008, 20:01

POSTY        2176
No cóż. Jeden gustuje w córce, inny w matce ( albo nawet babce ).
Dalszych "owocnych" poszukiwań na Onecie życzy Helvet.

Ostatnio edytowano 03 lut 2008, 08:54 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz

03 lut 2008, 08:53
Zawodowiec

POSTY        3465

No cóż. Jeden gustuje w córce, inny w matce ( albo nawet babce ).
Dalszych "owocnych" poszukiwań na Onecie życzy Helvet.

Dzięki!
Poza Onetem jest wiele innych ciekawych źródeł.
Oto jedno z nich: <a href="http://www.rp.pl/" target="_blank">http://www.rp.pl/</a>
Baaaaardzo ciekawe rzeczy tam też piszą.
Dla przykładu Paweł Lisicki.

Albo miłość, albo cud

Z coraz większą troską przyglądam się temu, co się w Polsce wyprawia.
Niemal każdego dnia widać, jak nieodpowiedzialna opozycja pospołu z wichrzycielskim i roszczeniowym społeczeństwem rzuca rządowi kłody pod nogi. To się w głowie nie mieści.

Jak nie lekarze, to nauczyciele, jak nie nauczyciele, to celnicy, jak nie celnicy, to teraz “Solidarność”.
Wygląda na to, że przeciw Tuskowi i jego dzielnej drużynie sprzysięgły się złe moce i wszyscy wołają, żeby dał więcej. Ale jak? Jak ma to zrobić, skoro odziedziczył kraj w ruinie, po dwóch latach niszczycielskich i katastrofalnych rządów PiS? Latach politycznych prześladowań i trwonienia grosza publicznego?

Dopiero teraz widać, co działo się w tym rzekomo tanim państwie.
Dla mnie największym wstrząsem było to, że w tym procederze trwonienia uczestniczył nie tylko prezydent, premier jego brat, wszyscy ministrowie, ale też nawet były szef ABW, który urządzał rauty w Sfinksie, Pizza Marzano i Mexicano (ujawnił to obecny szef ABW Krzysztof Bondaryk). Skandal.
Tacy jak oni mieli prawo ucztować góra w McDonaldzie.

Dlaczego wtedy nie protestowano? Gdzie byli dziennikarze?
Tylko pielęgniarki śmiały podnieść głowę, lękliwie wspierane przez część niezależnych mediów.
A reszta, dziś krzykliwa?

Czasem mam wrażenie, że premierowi aż łzy napływają do oczu. [attachmentid=345]
I nie dziwię się. Tylko boleję. Przecież tyle dla Polski już zrobił. Tyle się nauśmiechał. Tyle planów przedstawił, PiS od władzy odsunął, a tu czarna niewdzięczność. I jeszcze szykany ze strony prezydenta. A to wezwie, a to się naburmuszy, a to humory miewa, a to zruga. I dobry premier wszystko musi znosić.

W takiej sytuacji nie ma rady. Najwyższa pora, by Donald Tusk porzucił politykę miłości. Dość nadstawiania policzków i pokazywania dobrej woli. Z tego nic dobrego nie wyniknie, o czym przekonał się Stefan Niesiołowski, inny obdarzony gołębim sercem polityk. Ten, biedaczysko, w nagrodę za pokorę, spokój i prawdziwie chrześcijańską życzliwość wobec bliźnich raz po raz ciągany jest po sejmowych komisjach etyki.

Tak, nie ma wątpliwości. Donald Tusk stanął przed dramatycznym wyborem: albo miłość, albo obiecany cud. Albo cierpliwe znoszenie zniewag, albo cieplejsza woda w kranach. By osiągnąć to drugie, musi pokazać siłę i zrezygnować z litości. Nie mam wątpliwości, że jako prawdziwy mąż stanu wybierze to, co dla Polski najlepsze.  :rolleyes:

Opublikowano: piątek, luty , 2008 19:28 w kategorii: Opinie.
<a href="http://blog.rp.pl/blog/2008/02/01/pawel-lisicki-albo-milosc-albo-cud" target="_blank">http://blog.rp.pl/blog/2008/02/01/pawel-li...milosc-albo-cud</a>

U W A GA! Ciekawostka
kanadyjczyk Napisał: 1 luty 2008 o 21:05
Znakomity tekst, bardzo dobre komentarze (po za Mrozikiem).
Dziekuje i serdecznie pozdrawiam!

Czyżby to "ten" kanadyjczyk? Z forum skarbowców?

Byłoby nieprzyzwoitością opierać się tylko na cudzych opiniach i nie dodać własnego zdania.
Dodaję:
Lepiej jak za PiSu zwyklym obywatelom nie jest i nie będzie.
Ale że jest śmieszniej to widać. A że będzie jeszcze śmieszniej to pewne.
I wcale mi nie do śmiechu!!!!
Jeśli już to z tych naiwniaków co uwierzyli w to co Tusk naoPOwiadał przed wyborami.
Ja wiedzialem, że tak będzie. Cytując klasyka (z kabaretu).

Ostatnio edytowano 03 lut 2008, 09:45 przez kominiarz, łącznie edytowano 1 raz

03 lut 2008, 09:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2579 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 185  Następna strona