Teraz jest 11 wrz 2025, 17:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu

REJESTRACJA08 lut 2007, 21:21

POSTY        24

No chyba nie do końca zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Pociesze Cię...prowadziłem już w swojej "karierze zawodowej" rozmowy kwalifikacyjne, też także szukałem pracowników na odpowiedzialne stanowisko. A Twoje poglądy (a może postrzeganie stanowiska dyrektora) odpowiadają aktualnie tym "Banasiowcom", którzy je aktualnie piastują. To twierdienie "...jeżeli ma staż inspektorski i jest dobrym managerem, to niech będzie dyrektorem. imho dyrektor ma więcej roboty z zarządzaniem finansami, kadrami itd niż z podatkami - to robią przecież wice...". Faktycznie z takim podejściem to w ogóle nie musi być IKS, a nawet może bez studiów - w końcu po maturze też można być dobrym menadżerem - reszte zrobią wicki, księgowa i kadrowa.
Mam takiego Dyrektora - menadżera po RIC-u, który nie wie jaka jest różnica między decyzją ostateczną, a prawomocna o innych kwestiach nie wspomnę, większość wickówi naczelników jest IKS, ale mają 0 kontroli, 0 decyzji, a zatem 0 spraw wygranych przed IS, o sądach nie wsponę - i to od powstania UKS. Oni też spełniają kryteria, ale wiążących informacji "merytorycznych" nigdy nie otzrymaałem (pomocy również). To ma być kadra....!
Ale Tobie życzę powodzenia w szpitalu...tam też potrzeba menadżera :lol: , a nie lekarza...nawet z 3 letnim stażem <_<

mam wrażenie że odbierasz moją wypowiedź bardzo osobiście i chyba też nie do końca zrozumiałeś sens mojego posta. chodzi mi o to, że nie zawsze staż iks decyduje o tym, czy ktos będzie dobrym dyrektorem, tak samo jak posiadanie dyplomu wyższej uczelni nie gwarantuje, że dana osoba jest dobrze wykształcona itd itd itd. każdy z nas może wskazać debili z dyplomem i osoby rozsądne bez dyplomu. mówisz, że mój punkt widzenie stanowiska dyrektora jest "banasiowy" - tak się składa, że widziałem wiele osób i zmiany ich punktu widzenia i poglądów po zmianie punktu siedzenia - czytaj awansie. możesz mi wierzyć lub nie, twoje poglądy kojarzą mi się z teoretyzowaniem mało popartym praktyką. może się mylę, nie znam ciebie ani twojej drogi zawodowej. osobiście uważam, że kierowanie kilkuset osobowym zespołem, zarządzanie wielomilionowym budżetem itd itp wymaga zupełnie innych kwalifikacji i umiejętności niż iksowanie. owszem, dyrektor musi znać przepisy, procedurę i materię, na której pracuje urząd, ale nie można wybierać na dyrektora najlepszego iksa tak samo jak dyrektorem szpitala nie zostaje najlepszy chirurg. Narzekasz na jakość kadry zarządzającej - startuj w konkursie i staraj się coś zmienić. jeżeli uda ci się wygrać to pogadamy po kilku miesiącach dyrektorowania i zobaczymy jakie będziesz miał wtedy zdanie.

19 sty 2008, 18:44
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

Teraz PO robi to samo  (1 przykład z brzegu: ZUS) ale nazywa to "zmianami".
A jedzie mi tu czołg?
Nie twierzdzę że PIS nie robił czystek!. Robił. Choćby w skarbówce.
Ale PO  robi to samo. Tylko inaczej nazywa.
PO  co  ta  hiPOkryzja ???????????????????

Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS

19 sty 2008, 19:29
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie.
A prokuratura, a spółki skarbu państwa?
Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy.

19 sty 2008, 21:48
Znawca
Własny awatar

POSTY        192

<!--quoteo(post=22590:date=19. 01. 2008 g. 19:29:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 19:29) [snapback]22590[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie.
A prokuratura, a spółki skarbu państwa?
Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Jak to bywa odpłacają pięknym za nadobne i chwała im za to  :brawa:

19 sty 2008, 21:57
Zawodowiec

REJESTRACJA10 lis 2006, 07:34

POSTY        3465

Jaką miarką mierzysz - taką miarką odmierzą Tobie.
Już niedługo.
Za 3 lata i 9 miesięcy. :brawa:

19 sty 2008, 22:12
Znawca
Własny awatar

POSTY        192

<!--quoteo(post=22595:date=19. 01. 2008 g. 21:57:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 21:57) [snapback]22595[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Już niedługo.

Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.

19 sty 2008, 22:37

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.

Tak, tylko że do wyboru to właściwie został tylko Kononowicz lub Jan Korwin-Mikke :D

19 sty 2008, 23:39
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=22599:date=19. 01. 2008 g. 22:37:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 22:37) [snapback]22599[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
...Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.

Tak, tylko że do wyboru to właściwie został tylko Kononowicz lub Jan Korwin-Mikke :D
Wjawor - rozszerz horyzonty!
A Rydzyk, to betka?!
Wszak zakłada nową partię :D

"Padła propozycja, aby od razu ogłosić powstanie Partii Narodowej, a później zabrać się za budowanie struktur i przyciąganie sierot po Samoobronie i LPR"
<a href="http://www.pardon.pl/artykul/3724/ojciec_rydzyk_zaklada_partie_polityczna" target="_blank">http://www.pardon.pl/artykul/3724/ojciec_r...rtie_polityczna</a>

Ostatnio edytowano 20 sty 2008, 09:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

20 sty 2008, 09:45

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

...Wjawor - rozszerz horyzonty!
A Rydzyk, to betka?!...

To on nie był w ostatniej ekipie rządzącej ?  :unsure:

20 sty 2008, 10:55
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 14:46

POSTY        315

<!--quoteo(post=22598:date=19. 01. 2008 g. 22:12:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 19. 01. 2008 g. 22:12) [snapback]22598[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=22595:date=19. 01. 2008 g. 21:57:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 21:57) [snapback]22595[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Już niedługo.

Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.

Ja do dziś nie mogę uwierzyć, że Polacy kolejny raz dali się ogłupić obiecankom panów z KLD - UW - PO. <_<

<a href="http://www.rp.pl/artykul/85239.html" target="_blank">http://www.rp.pl/artykul/85239.html</a>

21 sty 2008, 00:19
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2008, 07:52

POSTY        6

Czyli to postepowanie w prokuraturze jednak się toczy. Wszyscy sądzili, że to tylko blef. :(
A czy ktoś wie, czy wiedzia o tym Generalny Inspektror Kontroli Skarbowej powołujac pewną osobę na stanowisko wice w UKS Łódź ?  :angry:

GIKS otrzymuje wszelkie informacje na temat kandydata, a w trakcie autoprezentacji może dopytywać o szczegóły.  Jeśli nie było to powołanie z ,,polecenia'' to pewnie zainteresował się i taką sprawą.
:czytaj: Papiery kandydatów są dosyłane wraz z wnioskiem. Czy to miało miejsce w tej sprawie? :unsure:

21 sty 2008, 11:37
Zaawansowany

REJESTRACJA08 sty 2008, 18:41

POSTY        35
Nie wiem ile w tym prawdy, ale prawdopodobnie PO chce aby zamrożone etaty ludzi którzy poszli z polecenia PIS-u sprawować władzę w jednostkach skarbowych nie trzymać lecz albo zabrać z urzędów ponieważ urzędy mogą bez nich pracować, lub udostępnić i przyjąć w ich miejsce nowych ludzi. Wie ktoś coś więcej na ten temat?

21 sty 2008, 22:54

REJESTRACJA03 gru 2007, 16:13

POSTY        49
Czy zna ktoś odpowiedź na pytanie-ile jeszcze czasu pozostało do zmian w poznańskiej IS?

22 sty 2008, 00:32
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 sty 2008, 08:16

POSTY        5
A może ktoś wie kiedy sprzątanie w IS Lublin !!

22 sty 2008, 09:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 151  Następna strona