No chyba nie do końca zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Pociesze Cię...prowadziłem już w swojej "karierze zawodowej" rozmowy kwalifikacyjne, też także szukałem pracowników na odpowiedzialne stanowisko. A Twoje poglądy (a może postrzeganie stanowiska dyrektora) odpowiadają aktualnie tym "Banasiowcom", którzy je aktualnie piastują. To twierdienie "...jeżeli ma staż inspektorski i jest dobrym managerem, to niech będzie dyrektorem. imho dyrektor ma więcej roboty z zarządzaniem finansami, kadrami itd niż z podatkami - to robią przecież wice...". Faktycznie z takim podejściem to w ogóle nie musi być IKS, a nawet może bez studiów - w końcu po maturze też można być dobrym menadżerem - reszte zrobią wicki, księgowa i kadrowa. Mam takiego Dyrektora - menadżera po RIC-u, który nie wie jaka jest różnica między decyzją ostateczną, a prawomocna o innych kwestiach nie wspomnę, większość wickówi naczelników jest IKS, ale mają 0 kontroli, 0 decyzji, a zatem 0 spraw wygranych przed IS, o sądach nie wsponę - i to od powstania UKS. Oni też spełniają kryteria, ale wiążących informacji "merytorycznych" nigdy nie otzrymaałem (pomocy również). To ma być kadra....! Ale Tobie życzę powodzenia w szpitalu...tam też potrzeba menadżera , a nie lekarza...nawet z 3 letnim stażem <_<
mam wrażenie że odbierasz moją wypowiedź bardzo osobiście i chyba też nie do końca zrozumiałeś sens mojego posta. chodzi mi o to, że nie zawsze staż iks decyduje o tym, czy ktos będzie dobrym dyrektorem, tak samo jak posiadanie dyplomu wyższej uczelni nie gwarantuje, że dana osoba jest dobrze wykształcona itd itd itd. każdy z nas może wskazać debili z dyplomem i osoby rozsądne bez dyplomu. mówisz, że mój punkt widzenie stanowiska dyrektora jest "banasiowy" - tak się składa, że widziałem wiele osób i zmiany ich punktu widzenia i poglądów po zmianie punktu siedzenia - czytaj awansie. możesz mi wierzyć lub nie, twoje poglądy kojarzą mi się z teoretyzowaniem mało popartym praktyką. może się mylę, nie znam ciebie ani twojej drogi zawodowej. osobiście uważam, że kierowanie kilkuset osobowym zespołem, zarządzanie wielomilionowym budżetem itd itp wymaga zupełnie innych kwalifikacji i umiejętności niż iksowanie. owszem, dyrektor musi znać przepisy, procedurę i materię, na której pracuje urząd, ale nie można wybierać na dyrektora najlepszego iksa tak samo jak dyrektorem szpitala nie zostaje najlepszy chirurg. Narzekasz na jakość kadry zarządzającej - startuj w konkursie i staraj się coś zmienić. jeżeli uda ci się wygrać to pogadamy po kilku miesiącach dyrektorowania i zobaczymy jakie będziesz miał wtedy zdanie.
19 sty 2008, 18:44
kominiarz
Teraz PO robi to samo (1 przykład z brzegu: ZUS) ale nazywa to "zmianami". A jedzie mi tu czołg? Nie twierzdzę że PIS nie robił czystek!. Robił. Choćby w skarbówce. Ale PO robi to samo. Tylko inaczej nazywa. PO co ta hiPOkryzja ???????????????????
Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS
19 sty 2008, 19:29
ega_expert
Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS
Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie. A prokuratura, a spółki skarbu państwa? Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
19 sty 2008, 21:48
kominiarz
<!--quoteo(post=22590:date=19. 01. 2008 g. 19:29:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 19:29) [snapback]22590[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Chyba chodzi tobie o JEDYNY przykład -ZUS
Wiesz co? Nie rozśmieszaj mnie. A prokuratura, a spółki skarbu państwa? Zresztą poczytaj sobie sam trochę prasy. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Jak to bywa odpłacają pięknym za nadobne i chwała im za to :brawa:
19 sty 2008, 21:57
ega_expert
Jak to bywa odpłacają pięknym za nadobne i chwała im za to :brawa:
Jaką miarką mierzysz - taką miarką odmierzą Tobie. Już niedługo. Za 3 lata i 9 miesięcy. :brawa:
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
19 sty 2008, 22:12
kominiarz
<!--quoteo(post=22595:date=19. 01. 2008 g. 21:57:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 21:57) [snapback]22595[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak to bywa odpłacają pięknym za nadobne i chwała im za to :brawa:
Jaką miarką mierzysz - taką miarką odmierzą Tobie. Już niedługo. Za 3 lata i 9 miesięcy. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.
19 sty 2008, 22:37
ega_expert
...Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.
Tak, tylko że do wyboru to właściwie został tylko Kononowicz lub Jan Korwin-Mikke
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
19 sty 2008, 23:39
wjawor
<!--quoteo(post=22599:date=19. 01. 2008 g. 22:37:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 22:37) [snapback]22599[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> ...Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u.
Tak, tylko że do wyboru to właściwie został tylko Kononowicz lub Jan Korwin-Mikke <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Wjawor - rozszerz horyzonty! A Rydzyk, to betka?! Wszak zakłada nową partię
"Padła propozycja, aby od razu ogłosić powstanie Partii Narodowej, a później zabrać się za budowanie struktur i przyciąganie sierot po Samoobronie i LPR" <a href="http://www.pardon.pl/artykul/3724/ojciec_rydzyk_zaklada_partie_polityczna" target="_blank">http://www.pardon.pl/artykul/3724/ojciec_r...rtie_polityczna</a>
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 20 sty 2008, 09:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
20 sty 2008, 09:45
Nadir
...Wjawor - rozszerz horyzonty! A Rydzyk, to betka?!...
To on nie był w ostatniej ekipie rządzącej ? :unsure:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
20 sty 2008, 10:55
ega_expert
<!--quoteo(post=22598:date=19. 01. 2008 g. 22:12:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 19. 01. 2008 g. 22:12) [snapback]22598[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=22595:date=19. 01. 2008 g. 21:57:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 19. 01. 2008 g. 21:57) [snapback]22595[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Jak to bywa odpłacają pięknym za nadobne i chwała im za to :brawa:
Jaką miarką mierzysz - taką miarką odmierzą Tobie. Już niedługo. Za 3 lata i 9 miesięcy. :brawa: <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nie wierzę że Polacy dadzą się kolejny raz ogłupić obiecankom panów z PiS-u. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Ja do dziś nie mogę uwierzyć, że Polacy kolejny raz dali się ogłupić obiecankom panów z KLD - UW - PO. <_<
Czyli to postepowanie w prokuraturze jednak się toczy. Wszyscy sądzili, że to tylko blef. A czy ktoś wie, czy wiedzia o tym Generalny Inspektror Kontroli Skarbowej powołujac pewną osobę na stanowisko wice w UKS Łódź ? :angry:
GIKS otrzymuje wszelkie informacje na temat kandydata, a w trakcie autoprezentacji może dopytywać o szczegóły. Jeśli nie było to powołanie z ,,polecenia'' to pewnie zainteresował się i taką sprawą. :czytaj: Papiery kandydatów są dosyłane wraz z wnioskiem. Czy to miało miejsce w tej sprawie? :unsure:
21 sty 2008, 11:37
Nie wiem ile w tym prawdy, ale prawdopodobnie PO chce aby zamrożone etaty ludzi którzy poszli z polecenia PIS-u sprawować władzę w jednostkach skarbowych nie trzymać lecz albo zabrać z urzędów ponieważ urzędy mogą bez nich pracować, lub udostępnić i przyjąć w ich miejsce nowych ludzi. Wie ktoś coś więcej na ten temat?
21 sty 2008, 22:54
Czy zna ktoś odpowiedź na pytanie-ile jeszcze czasu pozostało do zmian w poznańskiej IS?