Teraz jest 06 wrz 2025, 10:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
odsetki 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 17:54

POSTY        13
Mam pytanko odnośnie odsetek. Dostałem na rejon tytuły wykonawcze okazało sie ze były wprowadzone do EGA jako odsetki podatkowe a rzeczywiście jako ustawowe ja tego nie zauważyłem(nie tylko ja) i poszło zajęcie wynagrodzenia i powoli to schodzi tylko teraz kwota będzie większa bo jak wiadomo odsetki podatkowe są większe. Jak byście to teraz rozwiązali Dzieki :) Dodam iż kwota z tytułów to ok 20 tyś

18 gru 2007, 16:11
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

... Jak byście to teraz rozwiązali Dzieki :) Dodam iż kwota z tytułów to ok 20 tyś

Honorowo  <_<

18 gru 2007, 22:01
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 14:40

POSTY        488
Należy zacząć od zmiany w Ega rodzaju odsetek, żeby następne rozliczenia były w prawidłowej wysokości oraz skorygować koszty egzekucyjne, jeżeli nie zostały jeszcze w całości pobrane.
Co do kwot, które zostały już rozliczone policzyłabym, jaka jest różnica pomiędzy wysokością kosztów i odsetek pobranych a wysokością kosztów i odsetek prawidłowych i w zależności od tego, jakiego rzędu jest to kwota albo skorygowałabym rozliczenie przekazywanych kwot u wierzyciela albo zostawiłabym to w niezmienionym stanie.
To samo z kosztami. Jeżeli zostały pobrane i różnica jest niewielka, niech tak zostanie, natomiast jeżeli różnica jest znaczna, należaloby przeksięgować ją z rachunku kosztów z powrotem na rachunek sum depozytowych i rozliczyć na należności.  
Nie napisaleś jak dlugo jest realizowane zajęcie, a to jest ważne, ponieważ im dłużej, tym różnice będą większe.

18 gru 2007, 22:14
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA27 lis 2007, 17:54

POSTY        13
oki dzięki problem juz rozwiązany bezbolesnie :brawa:

19 sty 2008, 12:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5 ]