<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1668543,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1668543,11,item.html</a> Koniec świata...
06 sty 2008, 20:41
Juhas
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1668543,11,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1668543,11,item.html</a> Koniec świata...
Ten news to akurat bardzo poważna sprawa , dlatego od ponad dwóch godzin jest w temacie Polityka i politycy... :czytaj:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
06 sty 2008, 22:10
Król Lew postanowił wybudować na polanie dla swoich poddanych schronienie, ale to wymagało szeregu zezwoleń, wniosków i podań. Trzeba się było udać do Urzędów by tą sprawę załatwić, zwołał więc miejscową społeczność, by wybrała przedstawiciela. Zadecydowano zatem, by był to niedźwiedź, bo duży, silny i wzbudza respekt. Po ośmiu godzinach wraca z urzędu. Lew się go pyta, co tam załatwił, a on mówi, że nic. - Jak to nic? Ty taki wielki i nic?! Wydelegowano więc Lisa, chytry i przebiegły i sprytu ma dużo. Wraca po ośmiu godzinach i też nic. Lew mówi: - To może wiewiórkę? Taka delikatna, ładna, szybka i zgrabna... Podobnie jak poprzednicy też nic nie załatwiła. - No to koniec naszych marzeń - orzekł Król Lew - a może ktoś na ochotnika? Zgłosił się osioł, wszyscy pękali ze śmiechu: - Przecież Ty nic nie potrafisz załatwić! Ale osioł się uparł i poszedł. Wraca pod dwóch godzinach uradowany, z zezwoleniem w ręku, ogólne zdziwienie, królowi szczęka opadła. Pytają się więc, jak to załatwił, a osioł na to: - Gdzie otworzyłem drzwi, to ktoś z rodziny.
____________________________________ <!--sizeo:1--><span style="font-size:8pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->United Road, take me home To the place, I belong; To Old Trafford, to see United; Take me home, United road<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->
07 sty 2008, 20:08
:nonono:
13 sty 2008, 20:10
- Czy wiesz, że kominiarz przynosi szczęście?! - Tak, wiem to od dnia kiedy moja żona z nim uciekła.
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
14 sty 2008, 19:40
kominiarz
- Czy wiesz, że kominiarz przynosi szczęście?! - Tak, wiem to od dnia kiedy moja żona z nim uciekła.
Kominiarz co Ty potem robisz z tymi żonami ?
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
14 sty 2008, 22:00
wjawor
<!--quoteo(post=22241:date=14. 01. 2008 g. 19:40:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 01. 2008 g. 19:40) [snapback]22241[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> - Czy wiesz, że kominiarz przynosi szczęście?! - Tak, wiem to od dnia kiedy moja żona z nim uciekła.
Kominiarz co Ty potem robisz z tymi żonami ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Kolekcjonuję! Od przybytku głowa nie boli
____________________________________ "Demokracja to cztery wilki i owca głosujące o obiedzie" R.A.Heinlein
14 sty 2008, 22:05
kominiarz
<!--quoteo(post=22248:date=14. 01. 2008 g. 22:00:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 14. 01. 2008 g. 22:00) [snapback]22248[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=22241:date=14. 01. 2008 g. 19:40:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 01. 2008 g. 19:40) [snapback]22241[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> - Czy wiesz, że kominiarz przynosi szczęście?! - Tak, wiem to od dnia kiedy moja żona z nim uciekła.
Kominiarz co Ty potem robisz z tymi żonami ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Kolekcjonuję! Od przybytku głowa nie boli <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Utrzymać to całe "towarzystwo" - a mówią że skarbowcy mało zarabiają
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
15 sty 2008, 15:13
Nicolae
<!--quoteo(post=22250:date=14. 01. 2008 g. 22:05:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 01. 2008 g. 22:05) [snapback]22250[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=22248:date=14. 01. 2008 g. 22:00:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 14. 01. 2008 g. 22:00) [snapback]22248[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> <!--quoteo(post=22241:date=14. 01. 2008 g. 19:40:name=kominiarz)--><div class='quotetop'>(kominiarz @ 14. 01. 2008 g. 19:40) [snapback]22241[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> - Czy wiesz, że kominiarz przynosi szczęście?! - Tak, wiem to od dnia kiedy moja żona z nim uciekła.
Kominiarz co Ty potem robisz z tymi żonami ? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Kolekcjonuję! Od przybytku głowa nie boli <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Utrzymać to całe "towarzystwo" - a mówią że skarbowcy mało zarabiają <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> A może to właśnie one utrzymują Kominiarza?
15 sty 2008, 18:06
helvet
<!--quoteo(post=22275:date=15. 01. 2008 g. 15:13:name=Nicolae)--><div class='quotetop'>(Nicolae @ 15. 01. 2008 g. 15:13) [snapback]22275[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Utrzymać to całe "towarzystwo" - a mówią że skarbowcy mało zarabiają
A może to właśnie one utrzymują Kominiarza? <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Też niezły sposób na radzenie sobie w życiu - połączyć przyjemne z pożytecznym
____________________________________ wiązanie przyszłości z pracą w administracji publicznej, to błąd podstawowy - inspektor / T. Ludwiński
15 sty 2008, 21:14
Śmiać się czy płakać, może jednak zaszaleję i zapiszę się na jakiś jeden metr kwadratowy na klatce schodowej <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Ponad 6 mln zł - tyle trzeba zapłacić za luksusowy apartament na 55. piętrze budynku, którego jeszcze nie ma. To wrocławski Sky Tower - drapacz chmur, wokół którego pobudowany zostanie dolnośląski Manhattan. Inwestorem jest firma LC Corp należąca do Leszka Czarneckiego, jednego z najbogatszych Polaków - informuje "Dziennik".
Choć rozbudowa wieżowca ruszy dopiero w marcu, lista osób, które chcą w nim zamieszkać, już liczy ponad pół tysiąca.
Aby mieć szansę na mieszkanie w chmurach, trzeba się więc spieszyć. Kupców nie odstrasza nawet cena za metr kwadratowy, która waha się od 14,4 do aż 50 tys. brutto. Oczywiście im wyżej tym drożej.
Mimo zawrotnych cen mieszkania na najwyższych kondygnacjach są już wstępnie zarezerwowane. wiecej: dziennik.pl <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
15 sty 2008, 23:48
wjawor
Śmiać się czy płakać, może jednak zaszaleję i zapiszę się na jakiś jeden metr kwadratowy na klatce schodowej
A w jakie piętro ( lub raczej półpiętro ) celujesz?