Teraz jest 11 wrz 2025, 13:27

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:48

POSTY        9

<!--quoteo(post=22018:date=10. 01. 2008 g. 17:31:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 10. 01. 2008 g. 17:31) [snapback]22018[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
żeby nikt nie miał do nikogo pretensji o czystki , zmiany itp. i żeby dalej nie nakręcać tematu to najprostszym rozwiązaniem i jedynym jest przywrócenie stanu z przed 2005r. i zapomnienie o całej sprawie, no chyba że do kogoś z odwołanych były uwagi merytoryczne, ale jeżeli nawet takie przypadki były to nikt chyba nie ma wątpliwości o politycznym charakterze odwołań w wykonaniu PiS-u , zresztą skarbowość nie była  wyjątkiem, prawdopodobnie skala czystek była tu jednak największa i niespotykana w historii żadnego demokratycznego kraju

"Czerwoni - Reaktywacja" nie daj Boże. Zresztą PiS wykonał czarną robotę czyszcząc przedpole, więc nie sądzę aby mieli nie wsadzić swoich. Czy tak zrobią (a pewno tak) zobaczymy. Ale powrotów "człowieków honoru" nie będzie. I dobrze.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

:excl:

Naszczęście honor niektórzy mają w głębokim poważaniu i dla nas jest to na rękę, że ,,błyskotliwy'' człowiek odchodzi. My będziemy wkrótce świętować  :piwo: Zgadnijcie w którym US?

10 sty 2008, 20:27
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2007, 14:28

POSTY        34

Czerwoni,niebiescy ,zieloni z czułkami, bordowi w czarne łaty, można i tak tylko wtedy jest duża szansa że ten temat będą kontynuować nasze dzieci. Mija prawie 20 lat od uzyskania niepodległości, jeszcze parę lat i czerwonych będziesz oglądał tylko w rezerwatach u wielkiego brata.

Miałem nadzieję, że zamiast liści...

10 sty 2008, 21:14

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Niezależnie od preferencji do kolorów, dowcip niskich lotów :nonono:

10 sty 2008, 21:25

REJESTRACJA13 lis 2006, 21:00

POSTY        15

<!--quoteo(post=21952:date=09. 01. 2008 g. 20:14:name=nunia)--><div class='quotetop'>(nunia @ 09. 01. 2008 g. 20:14) [snapback]21952[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Dziś w IS Łódź plotka niosła o nowym WDIS ulubienicy DIS, która jest na ,,wygnaniu'' z UKS-u w IUSŁG (przechowalnia). Wprowadzona do Urzędu przez samego SZEFA IS(przyjaciela). Niestety z przyczyn kadrowych chyba nastąpi powrót na fali PO do UKS-u, gdzie napewno znajdzie dziś stanowisko. Ale jakie?.... :piwo: .

Na układy nie ma rady

Czy Pani wejdzie na stołek DUKS w Łodzi lub wicka? Może na miejsce swojego zmiennika? Ale byłaby heca.  Ponoć młody się starał (do 18 harował) i po co. Tylko jaki kwit da dla ,,swojej'' Minister?

Starał się ? Harował do 18 ? Co za (auto)reklama. I dlaczego w czasie przeszłym. Za to dostaje się w końcu dużą kasę !
Jak nie można błysnąć merytorycznie, to trzeba nadrabiać gorliwością, np. w nieskończoność zmieniając układ pisma, szerokość marginesu czy wielkość czcionki. Żmudna i czasochłonna robota. Trzeba zostawać po godzinach. Ale już za parę dni Jerry sobie odpocznie  :sex:
Uwaga! Ciekawostka przyrodnicza: praca po godzinach w-ce DUKS-ów w Łodzi zanika, kiedy nie ma głównego DUKS. W czasie urlopu Szefowej pracują równe 8h. Jak Pan Bóg przykazał.

10 sty 2008, 22:13
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 20:06

POSTY        19
Może wreszcie  ruszą towarzystwo z łódzkiego. Zwłaszcza tych co nic nie wiedzą ani o podatkach ani o zarządzaniu.

10 sty 2008, 22:53
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA13 mar 2007, 19:26

POSTY        22

<!--quoteo(post=22038:date=10. 01. 2008 g. 19:55:name=Nimitz)--><div class='quotetop'>(Nimitz @ 10. 01. 2008 g. 19:55) [snapback]22038[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=22018:date=10. 01. 2008 g. 17:31:name=aligator1)--><div class='quotetop'>(aligator1 @ 10. 01. 2008 g. 17:31) [snapback]22018[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
żeby nikt nie miał do nikogo pretensji o czystki , zmiany itp. i żeby dalej nie nakręcać tematu to najprostszym rozwiązaniem i jedynym jest przywrócenie stanu z przed 2005r. i zapomnienie o całej sprawie, no chyba że do kogoś z odwołanych były uwagi merytoryczne, ale jeżeli nawet takie przypadki były to nikt chyba nie ma wątpliwości o politycznym charakterze odwołań w wykonaniu PiS-u , zresztą skarbowość nie była  wyjątkiem, prawdopodobnie skala czystek była tu jednak największa i niespotykana w historii żadnego demokratycznego kraju

"Czerwoni - Reaktywacja" nie daj Boże. Zresztą PiS wykonał czarną robotę czyszcząc przedpole, więc nie sądzę aby mieli nie wsadzić swoich. Czy tak zrobią (a pewno tak) zobaczymy. Ale powrotów "człowieków honoru" nie będzie. I dobrze.

Naszczęście honor niektórzy mają w głębokim poważaniu i dla nas jest to na rękę, że ,,błyskotliwy'' człowiek odchodzi. My będziemy wkrótce świętować  :piwo: Zgadnijcie w którym US?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->A ja zgadnę : w Pierwszym Urzędzie Skarbowym Łódź-Górna.
Czy mam MILION jak w TOTKA?

10 sty 2008, 22:56
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34

<!--quoteo(post=22046:date=10. 01. 2008 g. 21:14:name=Nimitz)--><div class='quotetop'>(Nimitz @ 10. 01. 2008 g. 21:14) [snapback]22046[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Niezależnie od preferencji do kolorów, dowcip niskich lotów :nonono:
Niskich lotów: mój dowcip? hasło "obozu sierpniowego"? czy też political correctness?

11 sty 2008, 07:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2007, 11:26

POSTY        70
Nimitz, kieruje Tobą zacietrzewienie albo strach. Nawet nie próbujesz być obiektywny id. niezależny.

11 sty 2008, 07:17
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34

Nimitz, kieruje Tobą zacietrzewienie albo strach. Nawet nie próbujesz być obiektywny id. niezależny.

I kto to mówi? Rozumiem, że socjotechniczna manipulacja jw. ma na celu przedstawienie kogoś jako osobę z kompleksami, ziejącego nienawiścią itp. Jednakże wystarczy przeczytać Twoje posty i kilku na forum "obiektywnych komentatorów" żeby dojść do trochę innych wniosków.

11 sty 2008, 07:25
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA16 lis 2007, 11:26

POSTY        70
Nie, nie tak. Ja po prostu nie chcę nikogo wieszać.

11 sty 2008, 07:34

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Niskich lotów: mój dowcip? hasło "obozu sierpniowego"? czy też political correctness?

To nie Ty go użyłeś na forum ? - no to sorry.  :D
Pamiętam tamte lata dobrze, i to hasło też. I wtedy i teraz kojarzy mi się niestety tak a nie inaczej.
A co do autorstwa niektórych haseł z tamtych lat, to po latach okazuje się, że często wymyślane były wbrew pozorom przez funkcjonuriuszy SB i jak by to się dzisiaj nazwało partyjnych "piarowców".
A hasła jak hasła nie trudno jak widać by padły na podatny grunt. :(
Ja jednak miałem i mam trochę inny katalog zasad, co nie znaczy że nie potrafię zrozumieć np. stosunku rodziców do mordercy ich dziecka. Ale to akurat chyba nie miało miejsca w przypadku, który poruszamy na forum.

11 sty 2008, 07:52
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        34

<!--quoteo(post=22077:date=11. 01. 2008 g. 07:06:name=Nimitz)--><div class='quotetop'>(Nimitz @ 11. 01. 2008 g. 07:06) [snapback]22077[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

To nie Ty go użyłeś na forum ? - no to sorry.  :D
Pamiętam tamte lata dobrze, i to hasło też. I wtedy i teraz kojarzy mi się niestety tak a nie inaczej.
A co do autorstwa niektórych haseł z tamtych lat, to po latach okazuje się, że często wymyślane były wbrew pozorom przez funkcjonuriuszy SB i jak by to się dzisiaj nazwało partyjnych "piarowców".
A hasła jak hasła nie trudno jak widać by padły na podatny grunt. :(
Ja jednak miałem i mam trochę inny katalog zasad, co nie znaczy że nie potrafię zrozumieć np. stosunku rodziców do mordercy ich dziecka. Ale to akurat chyba nie miało miejsca w przypadku, który poruszamy na forum.

Cieszy mnie, że nie bierzesz mnie za twórcę, a jedynie za epigona.
Ja również dobrze pamiętam tamte lata, ale chyba inaczej kojarzę kontekst. Chwytliwe hasło różnych zadym studenckich, gdzie wszyscy czuli chęć walki z bolszewią nie nawoływało wszakże do wieszania kogokolwiek ile zmiecenia czerwonej hordy raz na zawsze. Chyba nie trudno było aby takie hasła padły na podatny grunt po dziesiątkach lat komunistycznych prześladowań opozycji, ale nawet wtedy nikt nie odbierał tego tak wprost jak Ty.
Niestety nie wszyscy maja dobra pamięć, bo już w 1993 roku lewica doszła do władzy jak i  2001. Czy w takim razie to hasło nie było słuszne aby zdekomunizować Polskę? Może hasło się już zdezaktualizowało, może dawni czerwoni nie są już tacy czerwoni, może są różowi, ale czy muszą być już tacy pryncypialni? Po uwłaszczeniu się na majątku narodowym już nie muszą. To samo dotyczy zainstalowanych w tamtych czasach DIS-ach czy NUS-ach może przestali być czerwoni, ale nikt mi nie powie że kompetencje były we wszystkich przypadkach kryterium mianowań. Właśnie mianowań, bo chciano stworzyć kastę "niezatapialnych", były burze i zmiany rządów, a oni zawsze trwali na warcie. Czego...?
Nie wiem kto jest autorem tego tekstu, z reszta jakie ma to znaczenie skoro nawet autor muzyki do "Ballady o Janku Wiśniewskim" okazał się agentem SB.
Masz rację, że nie jest to temat na to forum wiec o tym już tyle

Ostatnio edytowano 11 sty 2008, 09:29 przez Nimitz, łącznie edytowano 1 raz

11 sty 2008, 09:25

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176
I żeby całkowicie zakończyć wątek z liśćmi i wieszaniem pozwolę sobie zamieścić hasło zasłyszane na happeningu Pomarańczowej Alternatywy.
"A na drzewach,
zamiast liści,
wisieć będą...
winogrona."

11 sty 2008, 18:52
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:48

POSTY        9
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec--><!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->"Czerwoni - Reaktywacja" nie daj Boże. Zresztą PiS wykonał czarną robotę czyszcząc przedpole, więc nie sądzę aby mieli nie wsadzić swoich. Czy tak zrobią (a pewno tak) zobaczymy. Ale powrotów "człowieków honoru" nie będzie. I dobrze.

<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->A ja zgadnę : w Pierwszym Urzędzie Skarbowym Łódź-Górna.
Czy mam MILION jak w TOTKA?

:brawa:

Może wygrałaś. Tak czy owak nie mam kasy.

My nie będziemy już mieć kłopotów.
Przepisy niektórzy znają ale tylko kucharskie.  :stop:

Ostatnio edytowano 12 sty 2008, 21:10 przez mamba, łącznie edytowano 1 raz

11 sty 2008, 22:07
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 151  Następna strona