Teraz jest 10 wrz 2025, 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 151  Następna strona
Czystki,czystki (PiS), zmiany,zmiany (PO) 
Autor Treść postu

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

WJawor napisał:
"Pewnie masz rację, ale narazie mamy "powtórkę z rozrywki" w wykonaniu PO. Też jakoś konkursów nie mogę dojrzeć"
gdzie w skarbowości ta powtórka z rozrywki? gdzie te czystki/zmiany
nikomu nie wierzę, a politykom zwłaszcza i nie wiem jak będzie,  ale za to  twój post jest antycypacją i tyle...

No to ze mnie jakiś prorok chyba :D
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->antycypacja - wyprzedzanie, przewidywanie, zakładanie czegoś jeszcze nie istniejącego; pogląd jeszcze nie udowodniony, ale słuszny i znajdujący później swoje potwierdzenie<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

W skarbówce jeszcze nie, ale na około mamy już przykłady. Więc to pewnie kwestia czasu. A co się stało z ogłoszonymi konkursami na Dyrektorów ? - chyba nie było w kraju rewolucji, przewrotu, mamy ciągłość władzy :mur:

A takie jest wyjaśnienie sytuacji przez Dyrektora Departamentu Administracji Podatkowej MF Jerzego Grygierzca:
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Decyzją kierownictwa Ministerstwa Finansów został przygotowany projekt nowelizacji wymienionej ustawy, który przewidywał w miejsce postępowania konkursowego stworzenie skarbowego zasobu kadrowego, czyli listy osób, które po zdaniu określonego egzaminu stanowiłyby kadrę, z której minister finansów mógłby wybierać osoby na określone stanowiska. Proces legislacyjny trwał bardzo długo, ponieważ prawie rok. W tym czasie do końca dobiegła kadencja Sejmu i wiadomo było, że ustawa nie zostanie już uchwalona. W związku z tym minister finansów podjął decyzję o rozpisaniu postępowań konkursowych. Konkursy zaczęły się. Pierwsze z nich zostały ogłoszone we wrześniu, łącznie ogłoszono 14 postępowań konkursowych na dyrektorów izb skarbowych i 15 postępowań konkursowych na naczelników izb skarbowych. Z uwagi na wybory parlamentarne minister podjął decyzję o zawieszeniu tych postępowań. Do nowego ministra należała będzie decyzja, czy postępowania wznowić, czy przeprowadzać w takiej formie, jak to stanowiła ustawa o izbach i urzędach skarbowych, czy też wypracować nową formę postępowań konkursowych. <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Nowy MF JVR się zastanawia :czytaj:

Ostatnio edytowano 20 gru 2007, 09:14 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

20 gru 2007, 08:07
Znawca

REJESTRACJA21 paź 2006, 21:56

POSTY        127

Halaszko, również pozdrawiam świątecznie, ale chyba nie czytałaś tych wyroków (wielu).

Czytałam , mało tego , osobiście znam odwołanego naczelnika , który przegrał sprawę
w sądzie.

20 gru 2007, 09:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA29 sty 2007, 14:52

POSTY        26
Puste gadanie - nic z niego nie wynika. Liczą się fakty, a jakie one są nikt nie pisze. Ja nie wiem.... :czytaj:

20 gru 2007, 11:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 kwi 2007, 14:28

POSTY        34

Halaszko, również pozdrawiam świątecznie, ale chyba nie czytałaś tych wyroków (wielu).

A czy Koleżanka aby czytała?
Jeśli tak to polecam również zapoznać się z wyrokiem Sądu Najwyższego bodajże z listopada br., bo chyba Koleżance urwał się gdzieś wątek. Zgodnie z nim odwołania były jak najbardziej zgodne z prawem, toteż ostrożny byłbym w stawianu tez o bezprawności odwołań "starych" DIS, NUS itp czy na lepsze? Pewnie zależy gdzie, ale z całą pewnością w wielu jeśli nie większości przypadków tak.

20 gru 2007, 12:42

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Słuchajcie przecież to takie proste? Dla PiS czy też ich komisarzy którzy dokonywali odwołań było to jak najbardziej prawne a w ogóle cacy, nieprawne będą dopiero ewentualne odwołania ich nominatów i zobaczycie jaki będzie lament. Ale nieważne jak, aby było sprawiedliwie, a jak wiadomo sprawiedliwość jest wtedy gdy się przeżyje to co uczyniło się innym.

20 gru 2007, 13:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63
Super !!! Bardzo się cieszę, że po Otwocku nie ma żadnych złych informacji dotyczących odwoła DIS-ów!!! Jedyna dobra wiadomość przed świętami. Super!!!!
Pozdrawiam wszystkich, którzy wierzą w siłę sprawczą nowych DIS-ów!!!

21 gru 2007, 22:11
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2007, 07:36

POSTY        29

LOKALIZACJAsercem z Warmii i Mazur

Super !!! Bardzo się cieszę, że po Otwocku nie ma żadnych złych informacji dotyczących odwoła DIS-ów!!! Jedyna dobra wiadomość przed świętami. Super!!!!
Pozdrawiam wszystkich, którzy wierzą w siłę sprawczą nowych DIS-ów!!!

Znaczy co, odwołali kogoś czy nie?

21 gru 2007, 22:47

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Znaczy co, odwołali kogoś czy nie?

W naszej tradycji prezenty rozdajemy dopiero po wieczerzy wigilijnej. :D

21 gru 2007, 23:18

REJESTRACJA15 lis 2007, 21:14

POSTY        141
Nesti nie ciesz się ,sprawiedliwość przyjdzie po nowym roku

22 gru 2007, 13:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA20 cze 2007, 22:04

POSTY        63
To  Najlepszego dla Wszystkich w 2008r!!!

22 gru 2007, 15:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

Myślisz:))???
To  Najlepszego dla Wszystkich w 2008r!!!

Tylu było juz proroków na tym forum i nic.

22 gru 2007, 18:28

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

... i nic.

A to dobrze, czy źle   :blink:

22 gru 2007, 19:41
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 wrz 2007, 07:36

POSTY        29

LOKALIZACJAsercem z Warmii i Mazur

<!--quoteo(post=21130:date=22. 12. 2007 g. 18:28:name=ega_expert)--><div class='quotetop'>(ega_expert @ 22. 12. 2007 g. 18:28) [snapback]21130[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
... i nic.

A to dobrze, czy źle   :blink:
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Oczywiście, że źle, zmiany są dobre, status quo jest złeeee.....

22 gru 2007, 19:54

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255
Skoro mamy tyle uwag, aby nie powiedzieć zarzutów do pana M. Banasia, a pan JVR nie spełnia naszych oczekiwań, to może powinniśmy złożyć petycję do pana Premiera; informować, pisać, podpowiadać do skutku. Przepraszam, to PO wygrała wybory, czy ja się mylę? W MF - podsekretarzem stanu odpowiedzialnym między innymi za skarbowość jest osoba z nadania PIS-u, w IS - dyrektorzy również, i jak tu realizować politykę podatkową zgodną z linią zwycięskiej partii.
Na Boga, czy nikt tego nie widzi, nie czuje - panie Przewodniczący Chlebowski!!!
Przecież od wyborów parlamentarnych, w których Wam zaufaliśmy minęły już dwa miesiące.
To, że wy Panie i Panowie na samej górze się wymieniliście, jeszcze nic nie znaczy. Wierzcie mi, wiem co piszę, a jeśli nie, to zapraszam do ciężkiej roboty na tzw. doły, gdzie dalej zarządzają Ci z PIS-u bądź im przychylni. Czytając posty moich poprzedników mogę żywić tylko nadzieję, iz w oczekiwaniu tym nie jestem odosobnionym przypadkiem. Pozdrawiam Serdecznie!

Ostatnio edytowano 22 gru 2007, 21:54 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

22 gru 2007, 21:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2107 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 151  Następna strona