Byłam w tamtym roku i pojadę teraz jak będzie trzeba. Ale uważam, że to powinien być nasz protest, a nie celników, pracowników zus czy jeszcze kogoś innego.
Zgadzam się w 100% - ja też byłam ale :blink: mam duże wątpliwości czy frekwencja dopisze jeżeli dojdzie do takiej formy protestu. Na mnie można liczyć.
18 gru 2007, 15:29
A ja twierdzę, że MANIFESTACJA to w naszej sytuacji NAJGŁUPSZA Z MOŻLIWYCH form protestu...
18 gru 2007, 15:54
A może zmowa milczenia do kierownictwa!!!! :angry2:
18 gru 2007, 15:59
To może prościej by było napisać ile osób przyjedzie do stolicy? Wtedy można mówić o jakiejś formie protestu, bo samo pisanie nic nam nie da. Z mojego us chętnych by było z 10-15 osób.
Juhas
A ja twierdzę, że MANIFESTACJA to w naszej sytuacji NAJGŁUPSZA Z MOŻLIWYCH form protestu...
Zaproponuj coś lepszego, bo jak na razie to tylko dużo piszemy.....
18 gru 2007, 16:08
Urlop na żądanie i strajk włoski - tylko te formy protestu mogą dac jakikolwiek rezultat...
18 gru 2007, 16:10
Urlopu na żądanie jest tylko 4 dni, znając życie weźmie go może z kilka osób.....żadna uciążliwość dla podatników ani dla kierownictwa.....jeszcze mniejsza dla budżetu.
18 gru 2007, 16:22
Tylko manifestacja da nam posłuch, żaden strajk włoski ani urlop na żądanie. Górnicy jadą i zawsze coś wywalczą, nauczyciele to samo. U mnie w IS zebrałoby sie ok. 10 osób.
Ostatnio edytowano 18 gru 2007, 16:28 przez Walerka, łącznie edytowano 1 raz
18 gru 2007, 16:27
A strajk włoski...moja p. koordynator tak pracuje od lat i kończy się to tym, że jest telefon od naczelniczki, że mamy pomóc rozładować dość długą kolejkę podatników.
18 gru 2007, 16:28
Walerka
Tylko manifestacja da nam posłuch, żaden strajk włoski ani urlop na żądanie. Górnicy jadą i zawsze coś wywalczą, nauczyciele to samo. U mnie w IS zebrałoby sie ok. 10 osób.
Po nagrodach, które Wam wypłacono, chyba nie znajdzie się chętny na wyjazd
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
18 gru 2007, 18:39
Uważam, że jeżeli ma coś być to US powinny się zdeklarować co do najazdu na MF. Jak pamiętam np. z dolnośląskiego w ubiegłum roku z US nie było nikogo.
18 gru 2007, 20:15
mitte1
Uważam, że jeżeli ma coś być to US powinny się zdeklarować co do najazdu na MF. Jak pamiętam np. z dolnośląskiego w ubiegłum roku z US nie było nikogo.
trochę pamięć szwankuje albo ja mam namieszane w papierach :brawa:
19 gru 2007, 15:50
Protest, ale jaki ? <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->...W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia i Nowym Rokiem akcja protestacyjna polegać będzie wstępnie na oflagowaniu budynków administracji skarbowej i celnej flagami państwowymi i związkowymi...<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> Ciekawe jak przebiega i czy ktokolwiek tę akcję zauważył
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
21 gru 2007, 15:07
wjawor
Protest, ale jaki ? <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->...W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia i Nowym Rokiem akcja protestacyjna polegać będzie wstępnie na oflagowaniu budynków administracji skarbowej i celnej flagami państwowymi i związkowymi...
Ciekawe jak przebiega i czy ktokolwiek tę akcję zauważył <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
U nas akcja polegała na umieszczeniu w widocznych miejscach prywatnych stroików, choinek, bombek… Akcja przebiega sprawnie, wszyscy przychodzący do US zauważyli. Dodatkowo postanowiliśmy 24-go zaśpiewać kilka kolęd, a co!
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
21 gru 2007, 20:32
zielonka
<!--quoteo(post=21059:date=21. 12. 2007 g. 15:07:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 21. 12. 2007 g. 15:07) [snapback]21059[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec--> Protest, ale jaki ? <!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->...W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia i Nowym Rokiem akcja protestacyjna polegać będzie wstępnie na oflagowaniu budynków administracji skarbowej i celnej flagami państwowymi i związkowymi...
Ciekawe jak przebiega i czy ktokolwiek tę akcję zauważył <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
U nas akcja polegała na umieszczeniu w widocznych miejscach prywatnych stroików, choinek, bombek… Akcja przebiega sprawnie, wszyscy przychodzący do US zauważyli. Dodatkowo postanowiliśmy 24-go zaśpiewać kilka kolęd, a co! <!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd--> U nas w poniedziałek zbierze się co najwyżej kilku solistów. Większość chóru wzięła urlop...